20/5/15

Πούτιν: Η διατήρηση της ρωσικής γλώσσας ενισχύει την κυριαρχία και την ακεραιότητα της Ρωσίας

Τη σημασία μιας ισορροπημένης και αποτελεσματικής πολιτικής στο θέμα της διατήρησης τηςρωσικής γλώσσας ως βασικό συστατικό ενότητας του ρωσικού Εθνους, εξήρε ο πρόεδροςΒλαντίμιρ Πούτιν, στη χθεσινή του ομιλία στο Κρεμλίνο. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των Συμβούλιων Διεθνών Σχέσεων και Ρωσικής γλώσσας, ο ρώσος πρόεδρος τόνισε: «Για τη Ρωσία, με την εθνοτική και πολιτιστική ποικιλομορφία της και το περίπλοκο εθνικό-κρατικό σύστημα, η διατήρηση της ρωσικής γλώσσας αποτελεί σίγουρα μία από τις προφανείς προτεραιότητες.
Τα ζητήματα διατήρησης και ανάπτυξης της ρωσικής γλώσσας και όλων των γλωσσών της χώρας, έχουνπολύ μεγάλη σημασία για την εναρμόνιση των σχέσεων μεταξύ των εθνοτήτων, την εγγύηση της ενότητας, την ενίσχυση της κρατικής κυριαρχίας και της ακεραιότητας της Ρωσικής Ομοσπονδίας».
Ο πρόεδρος Πούτιν πρόσθεσε, δε, πως η ενότητα της χώρας και των λαών της Ρωσίας εξαρτάται από τη γνώση της ρωσικής γλώσσας κυρίως από τους νέους. Πάνω από το 96% των πολιτών της ρωσικής Ομοσπονδίας μιλούν τη ρωσική γλώσσα: «Και είναι η ίδια, η ρωσική γλώσσα που, στην πραγματικότητα, μαζί με το ρωσικό πολιτισμό, διαμόρφωσε τη Ρωσία ως ένα ενιαίο και πολυεθνικό κράτος» κατέληξε ο Πούτιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.