22/5/15

Το ΥΠΕΞ για το νέο αντιπρόεδρο της Αλβανικής Βουλής ο οποίος κάνει λόγο για «Αλβανούς της Τσαμουριάς»

 Η επιλογή προσώπων, που είναι φορείς αλυτρωτικών αντιλήψεων και συνδέονται άμεσα με το αποκρουστικό φασιστικό και ναζιστικό παρελθόν της Ευρώπης, σε υψηλές θέσεις στα ανώτατα θεσμικά όργανα του κράτους, δεν προάγει την φιλία, τη συνεργασία, τη σταθερότητα και τις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ούτε, βεβαίως, συμβάλλει στην ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας».
Αυτή την απάντηση έδωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κούτρας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την εκλογή και τις χθεσινές δηλώσεις του νέου Γ΄ Αντιπροέδρου του αλβανικού Κοινοβουλίου, Σπετίμ Ιντρίζι.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό σταθμό Ora News, ο πρόεδρος του κόμματος των Τσάμηδων PDIU, Σπετίμ Ιντρίζι, αμέσως μετά την εκλογή του στο αξίωμα του αντιπροέδρου της Βουλής απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πως αισθάνεται τώρα μετά την εκλογή του ανέφερε τα ακόλουθα:

«Αισθάνομαι προνομιούχος για το αξίωμα, είναι μια θετική εκτίμηση που γίνεται στο κόμμα PDIU, στους ψηφοφόρους μας αλλά και στην υπόθεση την οποία το κόμμα μας εκπροσωπεί. Είμαι πεπεισμένος ότι όταν οι Αλβανοί της Τσαμουριάς στην Ελλάδα θα κερδίσουν τα δικαιώματά τους, σύντομα θα έχουμε και τσάμη Αντιπρόεδρο στην Βουλή της Ελλάδος».

4 σχόλια:

  1. 'Ωρα συνενώσεως της Βορείου Ηπείρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ahdpik.
    Κύριε,σας έστειλα δύο σχόλια πρωί πρωί,το ένα το δημοσιεύσατε,το άλλο το λογοκρίνετε.Και σας εξηγώ τι ακριβώς εννοώ.
    Όταν λαμβάνετε το μήνυμα,αυτόματα εμφανίζεται αυτό στην μπάρα σας,δημοσίευσης ,δημόσια.
    Και τα δύο λοιπόν που σας έστειλα,εξαφανίστηκαν για πέντε δέκα λεπτά περίπου,μετά από λίγο,εμφανίζεται μόνο το ένα,το οποίο το είδα πριν από δέκα λεπτά,που μπήκα στο σχετικό άρθρο σας.
    Αφού λοιπόν το ένα έχει εξαφανιστεί από την μπάρα σας,και το άλλο εμφανίζεται κανονικά,παρά την ολιγόλεπτη εξαφάνιση του,πως εξηγείται η απουσία του ενός όταν αυτό,αυτό διαφωνεί κάθετα με την παρουσίαση που αναρτήθηκε από εσάς.
    Κάθε εξήγηση δεκτή.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι απαντήσεις του ΥΠΕΞ ειναι στη σωστή κατεύθυνση. Πρεπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, γιατί ειναι ολοφάνερο πλέον πως Τουρκία και Αλβανία επιδιώκουν να διαλύσουν τον χριστιανισμό στα Βαλκάνια πείθοντας τους Αμερικανούς πως οι ορθόδοξοι επιδιώκουν συμμαχία με την Ρωσία! Δυστυχώς η ευτυχώς οι Αμερικανοί μετράνε στην περιοχή και επειδή η Τουρκία δεν εχει καμία επιθυμία συνεργασίας παρά μονον υποταγής της Ελλαδος θα πρεπει να προωθήσουμε τις θέσεις μας στην Αμερική! Αυτο σημαίνει πως θα πρεπει να ενεργοποιηθούμε σε πολλα επίπεδα, γιατί έως τώρα δεν κάνουμε τιποτα και δεν υπάρχουμε πουθενά παρά το ότι στην Αμερική υπάρχουν 5 εκατομμύρια ομογενείς! Ειναι ντροπή η Τουρκία χωρις ουσιαστικά ερείσματα στην αμερικανική κοινωνία να εχει πρόσβαση στα αμερικανικά κέντρα εξουσίας και εμείς να μην έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. >Ειναι ντροπή η Τουρκία χωρις ουσιαστικά ερείσματα στην αμερικανική κοινωνία να εχει πρόσβαση στα αμερικανικά κέντρα εξουσίας και εμείς να μην έχουμε!<

    H Τουρκία ξοδεύει πολλά λεφτά για το αμερικανικό της lobby, εν αντιθέσει προς την Ελλάδα, που όχι μόνο δεν ξοδεύει, αλλά και ενίοτε το καταπολεμά.

    Όσον αφορά στις δηλώσεις του ΥΠΕΞ, εγώ θα προτιμούσα το 2008 να μην είχε δοθεί το πράσινο φως στην ένταξη τής Αλβανίας στις ευρωατλαντικές δομές, αν δεν είχαν διασφαλισθεί προηγουμένως τα δικαιώματα της εκεί ελληνικής μειονότητας. Αλλά και πέρυσι, η Ελλάδα, κατά την διάρκεια τηε ευρωπαϊκής της προεδρίας, ανάλωσε πολύ χρόνο και κόπο, για να στηρίξει την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. Δεν τα σκέφτηκαν τότε όλα αυτά; Δεν ήξεραν τις επεκτατικές (και όχι "αλυτρωτικές") βλέψεις της Αλβανίας εις βάρος της χώρας μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.