3/2/17

Οι ΗΠΑ κλιμακώνουν την σύγκρουση με τη διεφθαρμένη Αλβανία

Σε εκδήλωση για τη δημοκρατία και την κοινωνία των πολιτών, που οργάνωσε η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αλβανία, ο Αμερικανός πρεσβευτής Ντόναλντ Λιού, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Γενικού Εισαγγελέα της χώρας, Αντριάτικ Λάλα, υποστηρίζοντας ότι υπονομεύει ενεργά κάθε ιδέα μεταρρύθμισης της αλβανικής Δικαιοσύνης!
Όπως αποκάλυψε μάλιστα, η αμερικανική πρεσβεία ακύρωσε και αρνήθηκε να δώσει βίζα στο πρόσωπο αυτό και τη σύζυγό του, καθώς επίσης και σε 70 άλλους εισαγγελείς και δικαστές στην Αλβανία.
Εν ολίγοις, και μόνο με τις ενέργειες αυτές, φωτογράφισε την αλβανική Δικαιοσύνη ως «ανέκδοτο», ως κάτι που απλά δεν υφίσταται. Αυτό είναι γνωστό, άλλο όμως η γνώση από διαρροές και πληροφόρηση και άλλο στα επίσημα λόγια του εκπροσώπου των ΗΠΑ στη χώρα. Αμήχανη αλλά με θράσος, η «Δικαιοσύνη» διά του Γενικού Εισαγγελέα, κατηγόρησε τις ΗΠΑ για παρέμβαση στο έργο της…

Για τη συνέχεια defence-point

2 σχόλια:

  1. Ισως θαπρεπε να το δουμε το γεγονος σαν μια συνολικη αλλαγη στην σταση του δυτικου(δηλ.χριστιανικου,εβραϊκου & μερος του αθρησκου) κοσμου...
    Η προγενεστερη αντιμετωπιση των μουσουλμανων, βλεπε πολιτικη επι κλιντον, θεωρειται πλεον ως..."ατυχης" και λαθεμενη.
    Σαυτα τα πλαισια θα πρεπει να δουμε την νεα στροφη της δυσης με προεξαρχουσα την αμερικανικη πολιτικη που εκφραζεται απο τους νεοσυντηρητικους οπως ο Τραμπ.
    Τωρα το τι ακριβως θελει να κανει η βρετανια στο κυπριακο και την τουρκια,μαλλον θα πρεπει να ιδωθει με διαδορετικο τροπο.
    Οι βρετανοι πασχουν ακομη απο την αυτοκρατορικη νοοτροπια που τους οδηγησε στο παρελθον σε φιλομουσουλμανικη πολιτικη στα πλαισια της ανοχης του ετεροδοξου μεσα στην αυτοκρατορια τους.
    Αυτη η ανοχη ισως τους εστρεψε μια περιοδο κιεναντιον των εβραιων της παλαιστινης οταν αυτοι πολεμησαν για την απαλλαγη της παλαιστινης απτον αγγλικο ζυγο.
    Αρα,Κυπρος και Ισραηλ,εχουν οντως πολλα κοινα σημεια,περαν των υδρογονανθρακων,πανω στα οποια μπορουν να εργασθουν απο κοινου.
    Φτανει να αποβαλλουμε εμεις οι ελληνες τους ορθοδοξους δογματισμους μας και να βαλλουμε το μυαλο μας σε κινηση.
    Ας ελπισουμε δε,οτι η μεταστροφη της αμερικανικης πολιτικης θα μας επιτρεψει να ανακαμψουμε οσον αφορα τις σχεσεις μας με την Ρωσια βλεπε: αγωγους Μπουργας-Αλεξανδρουπολη,εναλλακτικη οδο για τον σαουθ-στρημ απο την Βουλγαρια και Ελλαδα.
    Ας ελπισουμε λοιπον,οτι θα απεμπλακουμε ταχεως απο τις αγκυλωσεις γερμανικων ή βρετανικων μεγαλειοιδεατισμων περι ετεροτητων κ.α., οπως και τις αντιστοιχες περι δεξιας και αριστερας ,κοιτωντας καταματα πια την τρεχουσα ιστορικη συγκυρια ανεβαινοντας ταχεως επι του τρενου που τρεχει προς ενα συνεργατισμο αμερικης & ρωσιας με κυριο αξονα τον εμβολισμο κυριως του μουσουλμανικου και δευτερευοντως του κινεζικου κοσμου...
    Τωρα,αν καταφερουμε να αποσοβησουμε μια συγκρουση στην τρεχουσα ή σε δευτερη φαση δυσης και Κινας,θαταν επισης ενα ευτυχες γεγονος,υποδεεστερο ομως του πρωτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρακαλώ δείτε τα 2 πιο κάτω λινκ εικόνων που σας παραθέτω (έχει σχέση με την εικόνα που έχετε πάνω πανω στο παρόν άρθρο).

    (Κάποια antivirus αναφέρουν το ata.gov.al ως επικινδυνο, με αποτέλεσμα πολλοί από τους αναγνώστες σας να ξαφνιαζονται και να απομακρύνονται απο το μπλογκ σας.)

    - Εικονα 1
    - Εικονα 2

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.