11/2/17

Οι νέοι ρόλοι στην περιοχή

Παντελής Σαββίδης
Τέσσερις είναι οι μείζονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σε μια εποχή που οι δυνατότητες ανταπόκρισής της βρίσκονται στο ναδίρ. Η πρώτη είναι η οικονομική, κοινωνική, πολιτική και κάθε άλλου είδους εσωτερική κρίση. Η δεύτερη, η αναγκαία αναδιαμόρφωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η τρίτη οι σχέσεις με την Τουρκία και η τέταρτη οι μεγάλες αλλαγές στην αρχιτεκτονική του ευρύτερου γεωπολιτικού περιβάλλοντός της.
Τις αντιμετωπίζει με τη δύναμη της αδράνειας. Κανείς δεν κάνει τίποτε, αλλά ο μεγάλος Θεός της Ελλάδας φροντίζει για τα τέκνα του. 
Η γεωπολιτική θέση της χώρας και η ιστορική και πολιτισμική της παράδοση την καθιστούν χρήσιμη για τις ισχυρές δυνάμεις που αναδιαμορφώνουν, κάθε φορά, τον κόσμο. 
Όπως υποστηρίζουν ειδικοί επιστήμονες, τα μνημόνια περιέχουν πολλά μέτρα που αν τα ελάμβαναν οι κυβερνήσεις εδώ και καιρό, δεν θα χρειάζονταν ούτε οι σημερινές πιέσεις και απειλές για έξοδο από το ευρώ, ούτε και η απειλή για περαιτέρω μείωση των συντάξεων και των μισθών των Ελλήνων, η πλειονότητα των οποίων έχει φθάσει στο έσχατο όριο επιβίωσης.

Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

2 σχόλια:

  1. απο το χρεος της χωρας το 25% δηλ. απτα 320 δισ τα 75 δισ ειναι το εξωτερικο χρεος.
    Το υπολοιπο ειναι εσωτερικο που μπορει ευκολα να μετατραπει σε δραχμικο...
    Αν λοιπον,ολη αυτη η φιλολογια περι κρισεως κοινωνικης,πολιτικης,θεσμων κλπ.εχει εναυσμα την κριση χρεους,καλυτερα να αλλαξουμε συζητηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οσο και να είναι το δημόσιο χρέος, επειδή είναι παράνομο ως τοκογλυφικό, απεχθές και επαχθές, ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ στο σύνολό του ανεξάρτητα εάν είναι δραχμικό ή σε άλλο νόμισμα και Δίκαιο. Τα κράτη έχουν ασυλίες και δεν μπορεί κανένας να κατασχέσει περιουσιακά του στοιχεία παρα μόνο εάν βρεθούν προδοτικές/δοσιλογικές κυβερνήσεις και εκχωρήσουν την εθνική κυριαρχία σε τρίτους.
      Ακόμα και αν βρεθούν (έχει γίνει με τα μνημόνια), εάν τους ανατρέψουμε και κάνουμε μεταπολίτευση, ΑΚΥΡΏΝΟΝΤΑΙ όλες οι συμβάσεις που έχουν υπογράψει.
      Μετά, με δημοκρατική/πατριωτική κυβέρνηση και μακριά από ΕΕ, μπορούμε συντεταγμένα να ανπτύξουμε τις τεράστιες δυνατότητες που έχουμε σαν χώρα και λαός.
      Κάτω οι χούντες των μνημονίων, δεξιών, κεντρώων κι αριστερών!
      ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.