11/2/17

Ο τουρκικός στρατός στη δυτική Αλ Μπαμπ - Σκληρές μάχες

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Χουρριέτ, που επικαλείται πληροφορίες του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Συρίας, με έδρα το Λονδίνο, τουρκικά στρατεύματα και δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης εισήλθαν σήμερα το πρωί στην Αλ Μπαμπ από το Δ της τμήμα και κατά την προέλασή τους σημειώνονται σκληρές μάχες με τους τζιχαντιστές.
Από την άλλη πλευρά το πρακτορείο Associated Press αναφέρει ότι δυνάμεις της οργάνωσης Ahrar el Şam, που υποστηρίζονται από τον τουρκικό στρατό, εισήλθαν στην πόλη από τη ΝΔ της πλευρά και κατέλαβαν τις περιφερειακές συνοικίες.
Την ίδια στιγμή, οι δυνάμεις του στρατού της Συρίας, εισήλθαν στην κωμόπολη Ταντίφ, που βρίσκεται μόλις ένα χιλιόμετρο νότια της Αλ Μπαμπ και έτσι ο τουρκικός στρατός βρίσκεται πλέον σε απόσταση βολής από τον συριακό.
Σημειώνεται ότι είναι εξαιρετικής σημασίας το ποιος θα ελέγξει αυτήν την πόλη και την γύρω από αυτήν περιοχή, η οποία διασυνδέει τη Ράκκα, το Χαλέπι, το Κομπάνι, την Ιεράπολη, την Τζαραμπλούζ και την Αζάζ, ενώ αποτελεί την πύλη από και προς την Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.