1/2/17

Προκαλεί ξανά η Τουρκία: Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να ανοίξει νέους χώρους στο Αιγαίο

ΜΠΑΡΑΖ ΥΠΕΡΠΤΗΣΕΩΝ ΣΕ ΙΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΛΙΜΝΟΠροκαλεί ξανά η Τουρκία: Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να ανοίξει νέους χώρους στο Αιγαίο
Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προβαίνει η Αγκυρα για τα Ιμια στο ζήτημα των Ιμίων, λίγη ώρα μετά τη ρίψη στεφάνου από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο αλλά και  τις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από τα Ίμια και την Καλόλιμνο.
«Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να ανοίξει νέους χώρους στο Αιγαίο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Βεϊσί Καϊνάκ, προσθέτοντας πως «δυστυχώς η Ελλάδα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις βραχονησίδες» και τονίζοντας πως οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας «δεν θα το επιτρέψουν». 
«Οι βραχονησίδες "Καρντάκ" (όπως οι Τούρκοι αποκαλούν τα Ίμια) και παρόμοιες βραχονησίδες, επιχειρείται να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από την Ελλάδα, αλλά η κυβέρνηση της Τουρκίας δεν θα επιτρέψει ποτέ στην Ελλάδα να δημιουργήσει νέους χώρους γύρω τους», ήταν η δήλωση του Καϊνάκ σε ημερίδα του πρακτορείου Αναντολού.
Προκαλεί ξανά η Τουρκία: Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να ανοίξει νέους χώρους στο Αιγαίο
Να σημειωθεί ότι νωρίτερα, λίγη ώρα μετά την αποχώρηση του ελικοπτέρου, στο οποίο επέβαινε ο Πάνος Καμμένος, από την περιοχή των Ιμίων, Tουρκικά μαχητικά προχώρησαν σε πολλαπλές παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου και υπερπτήσεις.
Συγκεκριμένα στις 7.43 έγιναν 8 υπερπτήσεις από τουρκικά μαχητικά, οι 6 πάνω από τα Ιμια και οι 2 πάνω από την Καλόλιμνο.
Οι υπερπτήσεις στα Ιμια έγιναν στις: 7.43, 7.57, 7.59, 8.24, 8.25 και στις 8.28. 
Οι υπερπτήσεις πάνω από την Καλόλιμνο έγιναν στις 8.27 και στις 8.41.

Και οι προκλήσεις συνεχίστηκαν... Στις 09:08 ένα τουρκικό F-16 πέταξε στα 23.000 πόδια πάνω από τα Ίμια.Λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στις 09:15, ένα άλλο τουρκικό F-16 έκανε και νέα υπέρπτηση επίσης σε  ύψος 23.000 ποδών πάνω από τις βραχονησίδες Ίμια.
Ημερησία

3 σχόλια:

  1. Αναβαθμισμένη σε αριθμό ρεκόρ η συνήθης τακτική της Άγκυρας στο Αιγαίο(παραβάσεις,παραβίασεις).Η οποία αν και ενοχλητική για την κοινή γνώμη οικονομικά και ψυχολογικά δεν έχει επιφέρει μέχρι στιγμής κάποιο πολιτικοστρατιωτικό αποτέλεσμα καθότι δεν έχουμε υποχωρήσει σε κανένα κεκτημένο μας αεροναυτικό.Πίεση της ελληνικής κοινής γνώμης είναι περισσότερο για την απόφαση της δικαστικής εξουσίας να μην εκδόσει τους 8 μου φαίνεται προσωπικώς.Εφόσον τόσα χρόνια δεν απαντήσαμε μία και καλή σε αυτές τις προκλήσεις φαίνονται από την Άγκυρα ως η πιο ασφαλής της τακτική για να εκφράσει τη δυσαρέσκεια της...
    Πάντως από ότι διαβάζω σε κάποια σάιτ τις πτήσεις τις έκαναν περιορισμένος αριθμός αεροσκαφών πολλές φορές.Ελλείψει πιλότων ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντί ρίψης στεφανιού, ρωτάω, μπορεί να πάει ο Υπουργός και να καταθέσει στεφάνι αφού αποβιβασθεί στα Ίμια?? Γιατί ρίψη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ἡ Ἀγγλία εἶναι ὑπεύθυνη πού ἀποθρασύνεται ἡ Ἄγκυρα, ὥστε νά δεθῆ σέ ἐκείνην, τήν Μ. Βρετανία καί ὄχι στήν Γερμανία. Αὐτό θά τό προσφέρει ἡ Μ.Βρετανία ὡς ἐκδουλευση στόν Τράμπ, ἐνῶ πράγματι ἐπιδιώκει τήν δική της δυναμική ἐπάνοδο στό διεθνές παιχνίδι. Ποῦ; Παντοῦ (Οὐκρανία, ὅπου θά ἀποδομήσει, ὄχι χωρίς ἀνταλλάγματα τήν ἐπεκτατική πολιτική τῆς Γερμανία, Συρία, ὅπου θά διεισδύσει μέσῳ Τουρκίας, Κύπρο-μ Μέση Άνατολή,ὥστε νά εἶναι ἀπαραίτητη ἡ συναίνεσή της στόν Τράμπ κ.ο.κ).
    Τίς προθέσεις της αὐτές δείχνει τό ζούμ στό περίεργο γεγονός, μετά τόν Τράμπ, ἡ Μέϋ νά σπεύσῃ ἀμέσως στόν Ἐρντογκάν.
    Κανονικά, ἄν ἦταν εἰλικρινής πρός τον Τράμπ, έξηγώντας του γιατί νά ἐπισκεφθῆ τήν Τουρκία, τάχα σέ συνενόηση μαζί του, θά ἔπρεπε ά προηγηθῆ σχεδιασμός στό Λονδίνο. Ἄρα ἦτνα ἕτοιμη ἡ κίνηση πρός Ἄγκυρα, ἀνεξαρτήτως Τράμπ. Ὀπότε εἶναι ἀπίθναο νά μήν εἶναι εὑρύτερος ὁ σχεδιασμός της, ὥστε νά συνεχισθῆ ἡ γραμμή παγκομσιοποιήσεως Κλίντον-'Ομπάμα, χωρίς ἀντικατάσταση τοῦ Ἀγγλο-Ἀμερικανικοῦ παράγοντα ἀπο τούς φιλόδοξους Γερμανούς, καί χωρίς νά τό πολυκαταλάβει ὁ Τράμπ παρά μόνον ὅταν θά εἶναι ἤδη δεσμευμένος ἀπό ὅλες τίς πλευρές, βῆμα-βῆμα.
    Πάλι βραχυπρόθεσμα βλέπει εὐκρινῶς ἡ Μεγάλη Βρετανία. Μετά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.