9/2/17

Αλέξης Τσίπρας: Οποιος επιδιώκει την επιστροφή στην δραχμή είτε είναι ηλίθιος είτε προδότης!

Δημήτρης Δανίκας
Το  υπογράφω  με τα δύο χέρια. Και το αντιγράφω, όπως το  διάβασα από αναγνώστη  του ηλεκτρονικού “Πρώτου θέματος” σχετικά με την αμερικανική προτροπή  εξόδου από το ευρώ και επιστροφής στην  δραχμή! 
Γράφει ο  φίλος αναγνώστης: “Αμερικάνικα κοράκια και αριστεροί έχουν την ίδια επιδίωξη. Συνεργάζονται; Είναι οι δικοί μας ηλίθιοι; Όπως και να έχει απεργάζονται τον ίδιο σκοπό”! 

Φρεσκάρω τη μνήμη σας. Σχετικά  με τις πρόσφατες δηλώσεις  του Τεντ Μάλοχ, υποψήφιου αμερικανού πρέσβη στην  Ευρωπαική Ενωση. Ως “προφήτης” είχε προαναγγείλει την έξοδο της Ελλάδας από την  ευρωζώνη. Ως “φιλέλλην”  μας σμβουλεύει  να πάρουμε, από τώρα  τα μέτρα μας,  ώστε συντεταγμένα να  την κάνουμε από την ευρωζώνη,  Αλλωστε, λέει,  εντός των προσεχών μηνών  το ευρωπαικό οικοδόμημα θα καταρρεύσει. Φύγετε πριν  σας προλάβουν και σας αποτελειώσουν οι  εξελίξεις!
Σημείο πρώτο.  Χαρακτηριστικό. Οι  εγχώριοι  αριστεροί   δραχμολάτρες συντάσσονται πλήρως με τους Τραμπακουλιστές. Η “Ριζοσπαστική Αριστερά”  χέρι  με χέρι παρέα με την πιο  ρατσιστική, παρακμιακή   και αμερικανική  Δεξιά!
Περίεργο;  Καθόλου. Ο   στόχος  των Τραμπακουλιστών και  του συστήματος  που  υπηρετούν,  είναι  το ροκάνισμα της  Γερμανικής οικονομίας και   φυσικά του ευρώ. Στόχος  των  “αριστερών ριζοσπαστών” να επιβεβαιωθεί ο  δογματισμός τους, οι ιδεοληψίες  τους, ο τάχα μου «φιλολαικός» προσανατολισμός  τους!
Σημείο  δεύτερο. Καθόλου τυχαία η  επιλογή της Ελλάδας. Επειδή είναι ο αδύναμος κρίκος της αλυσίδας. Επειδή η χώρα σε  ένα διαρκές, ανελέητο μαστίγωμα. Επειδή διογκώνεται ο  ευρωσκεπτικισμός. Επειδή μέσα στους επόμενους μήνες θα συμβούν  τρεις κρίσιμες  εκλογικές αναμετρήσεις σε Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία. Επειδή Λεπέν, επειδή Brexit, επειδή  η  Γερμανία  η μοναδική,  κερδισμένη οικονομία με πλεονάσματα που  φτάνουν το  9%!
Σημείο  τρίτο. Οι  δηλώσεις και  τοποθετήσεις του Τεντ Μάλοχ λειτουργούν, πλαγίως,  υπέρ της ταχύτατης ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης. Ουδέν κακόν αμιγές  καλού.  Δηλαδή από μηχανής «θεός» ο Μάλοχ. Γι  αυτό ο Ντάισελμπλουμ διαφωνεί με τον Σόιμπλε. Γι αυτό τσακώνονται   στο  Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Γι αυτό ο Τσίπρας  «βλέπει»  συμβιβασμό. Γι  αυτό τα μέτρα  δεν θα είναι  τόσο επώδυνα. Γι αυτό,  την  ύστατη  στιγμή η  Σωρρακώσταινα μπορεί να αποφύγει, έστω προσωρινά, τον γκρεμό της Δραχμής!
Με απλά λόγια.  Χωρίς εμείς να κουνήσουμε  το  μικρό μαςδαχτυλάκι. Χωρίς σοβαρά επιχειρήματα. Και ο Σόιμπλε με το χέρι  στην σκανδάλη, έτοιμος να  μας πυροβολήσει στο δόξα πατρί, η Ελλάδα έχει πολλές πιθανότητες να  κερδίσει  κι αυτή  την «μάχη». Προσωρινά; Προσωρινά!
Και κάτι ακόμα. Στόχος του Τραμπ και του συστήματος που υπηρετεί  η διάλυση της Ευρωζώνης, η απομόνωση κάθε έθνους-κράτους,  η  εξαφάνιση του ευρώ,  η επιστροφή  στα εθνικά νομίσματα κι έτσι η απόλυτη  κυριαρχία της Αμερικής.Οπως με την αντιπαράθεση  ΗΠΑ-ΕΣΣΔ και  το γκρέμισμα του κόκκινου Κρεμλίνου. Το ίδιο επιχειρείται και  σήμερα. Πριν  οι λόγοι  ήταν ιδεολογικοί, σήμερα είναι  οικονομικοί. Η αποδυνάμωση της Ευρώπης, η  κυριαρχία του Λευκού Οίκου!
Στις  σημερινές  ολότελα  αρνητικές συνθήκες, μπροστά στον αμερικανικό   νεκροζώντανο   γίγαντα που  διψάει  για αίμα, το χειρότερο που  θα μπορούσε να συμβεί  στην ανοχύρωτη, αδιόρθωτη, απροετοίμαστη, ανοργάνωτη και καθυστερημένη  Ελλάδα, είναι η επιστροφή  στην Δραχμή και  το  γκρέμισμα  της Ευρωπαικής Ενωσης!
Εδώ θα συμφωνήσω με τον Αλέξη Τσίπρα. Οποιος επιδιώκει την επιστροφή  στην  δραχμή είτε είναι   ηλίθιος είτε προδότης!
Πηγή: Πρώτο Θέμα

11 σχόλια:

  1. Όλα δείχνουν πλέον πως τα συμφέροντα που υπηρετεί η νέα Αμερικανική κυβέρνηση και εκείνα της Γερμανίας αποκλείνουν σοβαρά και επίκειται πραγματική σύγκρουση από την οποία θα κριθεί και το μέλλον της Ευρωζώνης. Εμείς ως μικρός παίκτης οφείλουμε να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους και ΕΝΩΜΕΝΟΙ να διαπραγματευτούμε ΕΓΚΑΙΡΩΣ και ΨΥΧΡΑΙΜΑ τις λύσεις εκείνες που θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο. Αν για μια ακόμα φορά (όπως δυστυχώς έχει συμβεί με ολέθρια αποτελέσματα στο παρελθόν) εισέλθουμε στη συγκρουσιακή αυτή φάση διχασμένοι σε αντίπαλα στρατόπεδα που αλληκατηγορούνται ως "προδότες", η καταστροφή μας είναι θα αναπόφευκτη και -πολύ φοβάμαι- οριστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύμφωνοι, αλλά δεν αρκεί μια έστω και 100% επιτυχημένη διαπραγμάτευση για να βγούμε απο τα σκ@τα. Πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι ξέραμε να γκρεμίσουμε τα πάντα και να ξαναχτίσουμε απ την αρχή. Όσο και να τσούξει. Αλλιώς, bye bye Ελληνικό Έθνος.

      Διαγραφή
  2. Την χωρα μας την καταστρεψανε οι ηλιθιοι προδοτες που ελεγαν παση θυσια ευρω καιγοντας το χαρτι της διαπραγματευσης ! Ελεγαν οτι οι δανιστες τους κρατουσαν πιστολι στον κροταφο ! Ναι ! για να μην δουν οι μαλακες οι δικοι μας την ατομικη βομβα που κρατουσαν στα χερια τους ! Τολμουσαν τοτε οι δανιστες να μας αφησουν να πτωχευσουμε οταν το χρεος μας ηταν σε ιδιωτικκα χερια (ομολογα του Ελληνικου δημοσιου) και μαλιστα με το δικο μας δικαιο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το χρήμα, το οποιοδήποτε νόμισμα είναι μέσο συναλλαγής, τίποτα περισσότερο.
    Κάποτε ήταν και "store of value" αντιπροσώπευε και κάποια πραγματική αξία σε χρυσό ή ασήμι, αλλά πλέον είναι ένα κομμάτι χαρτί ή μία ηλεκτρονική καταχώρηση.
    Μία κυβέρνηση όταν έχει τον έλεγχο της έκδοσης χρήματος μπορεί να κάνει νομισματική πολιτική, αυξάνοντας ή περιορίζοντας την κυκλοφορία του, υποτιμώντας ή υπέρτιμώντας το νόμισμα, ανάλογα με τις ανάγκες της οικονομίας.
    Βέβαια στις χρεοκοπημένες αποικίες, όπως στη χώρα μας, οι ιθαγενείς δεν έχουν κανένα δικαίωμα επιλογής. Ωφείλουν να υπακούουν δουλικά στα καπρίτσια και τις ύβρεις του κάθε δανειστή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι ΗΠΑ έχουν στο στόχαστρο την ΕΕ ως δομή απο καιρό,δεν είναι καινούργιο,δεν είναι αποτέλεσμα της εκλογής Trump. Απλά με τις εκλογές μπήκε στην επόμενη φάση ο στρατηγικός σχεδιασμός.

    Το πρόβλημα για τις ΗΠΑ είναι ότι οι Ευρωπαίοι τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται εξαιρετικά απρόθυμοι σε ότι αφορά την εξυπηρέτηση των στρατηγικών επιδιώξεων των ΗΠΑ,αλλά και όταν συνεργάζονται αυτό συμβαίνει μετά απο σημαντικά ανταλλάγματα.

    Το αποτέλεσμα λοιπόν που θα παραχθεί απο την διαλυμένη Ευρώπη,θα είναι όλα αυτά τα κράτη ως μονάδες να απευθυνθούν στις ΗΠΑ για βοήθεια,πολύ πιο πρόθυμοι...

    Δεν είναι απλά οικονομικοί οι λόγοι. ΕΕ,Κίνα και Ρωσία είναι στο στόχαστρο. Η ΕΕ θα διαλυθεί και η Κίνα θα στραφεί εναντίον της Ρωσίας,αυτός είναι ο σχεδιασμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όταν κάποιοι ανόητοι μιλούν για την καταστροφή περι δραχμής, εμένα στο νου αυτομάτως μου έρχεται μία παράξενη εικόνα.

    Ένα πλοίο -λεει- τσακισμένο στα δυο με τη πλώρη σχεδόν βυθισμένη καθετα στη θάλασσα, και που συνεχίζει να βυθίζεται και, την ίδια στιγμή η πρύμνη χωρίς πια "ουρά" ετοιμη και αυτή να ακουληθήσει τη μοιραία πορεία για το το βυθό ενώ η όλη φανταστική εικόνα συμπληρώνεται με αρκετα πεταμένα στη θάλασσα δώθε και κείθε σωσίβια.

    Δυο άνθρωποι στο μεταξύ ευρίσκομενοι επάνω στη μισοβυθισμένη πλώρη, λέει ο ένας για το πόσο κακό κάνουν τα σωσίβια, και το λέει ωσάν αυτά να είναι η αιτία του ναυαγίου και φυσικά αφου σιγουρεύονται πως για ολα φταίνε τα σωσίβια αποφασιζουν να μείνουν στο ναυαγισμένο καράβι. Η μισοβυθισμένη πλώρη φέρει το ονομα "ευρώ" με τα σωσίβια να γράφουν "εθνικό νόμισμα"...

    Η εικόνα δεν είναι απο τον Καρκαβίτσα και τα λόγια της πλώρης, αλλά είναι μάλλον αποκύηματα φαντασίας κάποιων εγκάθετων που που εργάζονται όχι για το καλό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το βασικο δεδομενο ειναι η τουρκικη εισβολη στην Συρια...
    Η ελληνικη δε,αδυναμια που υποδαυλιζεται απο την Ο.Ν.Ε.,βασει σχεδιου της Ε.Ε. και των ΗΠΑ-Ισραηλ,ειναι αμεσα σχετιζομενη...
    Κακοηθης;
    Οχι απαραιτητα!
    Στρεφεται κατα των ελληνων συγκεκριμενα;
    Οχι!
    Απλα,ειναι αναγκαια(η αδυναμια της Ελλαδος) για την επιτευξη των στρατηγικων στοχων των δυτικων στην Συρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο κύριος Δανίκας ανήκει στο κλαμπ του "πολυτιμότερου" που μας προέτρεπε να μπούμε στο ευρώ γιατί είναι το "ασφαλές λιμάνι απέναντι στους ανέμους της παγκόσμιας οικονομίας".
    Δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος για να αντιληφθείς το παραμύθι. Απλή, ΕΝΤΕΛΩΣ απλή συλλογιστική χρειάζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι να πει κανείς για τον τύπο που οδήγησε τη χώρα σε ένα ανόητο δημοψήφισμα για εσωκομματικούς και μόνο λόγους...
    Όσο για την ηλιθιότητα της δραχμολαγνείας...έχει το ίδιο μεταφυσικό βάθος με την ηλιθιότητα του συρφετού των πρασίνων εκσυγχρονιστών που μας έβαλε ανέτοιμους στο Ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το τραγικό είναι ότι το πολιτικό συστημα που κυβερνά τη χώρα από το 1974, είναι είναι ανίκανο και διεφθαρμένο. Ανίκανο γιατί πήρε ολέθριες αποφάσεις που οδήγησαν την πατρίδα μας στην καταστροφή.Μία από τις ολέθριες αποφάσεις ήταν και η υιοθέτηση ΕΥΡΩ. Αλλες επιζήμειες πολιτικές ήταν,η πολιτικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης ,των Ενόπλων δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.Η υποβάθμιση της παιδείας.Η επιπόλαια αντιμετώπιση του ασφαλιστικού συστύματος και του δημογραφικού.Οι υπεύθυνοι της κατάντιας του τόπου μένουν στο απυρόβλητο.Διότι έχουν δημιουργήσει ένα νομικό πλαίσιο που τους προστατεύει.Πιστεύω ότι εάν δεν ανατραπεί το νομικό πλαίσιο που προστατεύει τους διεφθαρμένους πολιτικούς,το μέλλον της πατρίδος μας,προβλέπεται να είναι ζοφερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το βασικό εργαλείο της Ευρωμαφίας που κατάφερε να διαλύσει την χώρα μας "προσπαθώντας να την θεραπεύσει" είναι το Ευρώ και η πληρωμένη με πολλά αργύρια "επιστημονική άποψη" που μας πλενουν τον εγκέφαλο ότι εκτός της Ευρωζώνης θα καταστραφούμε.

    Ταυτόχρονα ώς ασθενείς, υπό την εποπτεία των ιατρών του Βερολίνου και της Αμερικάνικης μαφίας του ΔΝΤ, η αρρώστια προχωράει ακάθεκτη, ενώ αυτοί συγχαίρουν τους εαυτούς τους και επιμένουν στα ίδια.

    Στο στερέωμα των πάσης φύσεως πρόθυμων παπαγάλων της "ομάδας αλήθειας", ο κοινός νους έχει απωλεσθεί προ πολλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.