1/2/17

Η Ελλάδα δεν είναι ΑΕΚ για να πέσει στη Δ’ Εθνική και να ξανανέβει


Ξαφνικά άρχισε μια νέα «κουβέντα» από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το «μήπως» η επάνοδος στη δραχμή είναι συμφέρουσα εναλλακτική λύση.
Τι βλέπουν και προετοιμάζουν το έδαφος; Κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για την αξιολόγηση; Την ανάγκη για νέα πιο επώδυνα μέτρα;
Πέρα από τα οικονομικά και τα εισοδηματικά, αντιλαμβάνονται τι σημαίνουν όλα αυτά; Τι σημαίνει η νέα απομόνωση της Ελλάδας και η αποδυνάμωση και περιθωριοποίησή της; 
Η Ελλάδα δεν είναι η ηρωική ΑΕΚ για να πέσει από την πρώτη στη Δ' Εθνική Κατηγορία για να μηδενίσει το κοντέρ της (που ούτε καν αυτό δεν θα πετύχαινε), μήπως και τα καταφέρει να επανέλθει κάποτε στην Α' Εθνική (δηλαδή από εκεί που ξεκίνησε)!
Με αφορμή την αναζωπύρωση της συζήτησης για τη δραχμή από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ξυδάκη, επαναφέρω τις επισημάνσεις μου για το θέμα, γιατί θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό να έχουμε κατά το δυνατό πληρέστερη εικόνα.
Δυστυχώς δεν είναι λίγοι αυτοί που στην σημερινή απόγνωσή  τους, θεωρούν πως η λύση στην οικονομική κρίση που μας μαστίζει εδώ και 8 χρόνια είναι η επάνοδος στη δραχμή.
Πολλοί δε περισσότεροι είναι αυτοί που αγνοούν το τεράστιο κόστος της μη επίτευξης μιας συνολικής και τελικής "Συμφωνίας Διάσωσης" της Χώρας μας με τους Εταίρους μας!
Πολλοί θεωρούν επίσης ότι φταίει το ευρώ για την δημοσιονομική κακοδιαχείριση και επιπολαιότητα, τις σπατάλες, τον υπερδανεισμό μας, την αναξιοκρατία, το δυσλειτουργικό κράτος, την γραφειοκρατία, τη ρουσφετοκρατία, την τάση καταναλωτισμό, για το ότι κατασπαταλήσαμε πάνω από €230 δισεκ. που μας δόθηκαν ως Κοινοτικές ενισχύσεις, ότι δεν αξιοποιήσαμε τα χαμηλά πανευρωπαϊκά επιτόκια για να εκσυγχρονίσουμε τη Βιομηχανία μας, ότι δεν αξιοποιήσαμε την τεράστια ανοικτή και ενιαία πανευρωπαϊκή αγορά για τα Ελληνικά προϊόντα!

Για τη συνέχεια Liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.