1/12/09

«Σοκ» στη Γαλλία από την ελβετική απαγόρευση των μιναρέδων

«Σοκαρισμένος» από την απόφαση να απαγορευτεί η κατασκευή μιναρέδων στην Ελβετία δηλώνει ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Μπερνάρ Κουσνέρ, ενώ αυξάνονται οι αντιδράσεις της μουσουλμανικής κοινότητας.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η απόφαση αυτή αποτελεί «έκφραση μισαλλοδοξίας» και κάλεσε την Ελβετία να αλλάξει γνώμη.

«Έχω σοκαριστεί από την απόφαση αυτή», δήλωσε και πρόσθεσε πως εάν δεν μπορούν να οικοδομηθούν μιναρέδες, αυτό σημαίνει ότι καταργείται μια θρησκεία.
«Ελπίζω ότι οι Ελβετοί θα υπαναχωρήσουν στην απόφαση αυτή αρκετά γρήγορα» πρόσθεσε, μιλώντας στο ραδιόφωνο RTL. «Είναι μια έκφραση μισαλλοδοξίας και απεχθάνομαι τη μισαλλοδοξία», τόνισε.
Όταν ρωτήθηκε αν τάσσεται υπέρ της απαγόρευσης της μπούρκας στη Γαλλία, ο υπουργός απάντησε: «δεν ξέρω».
Και έσπευσε να προσθέσει: η μπούρκα «είναι μια προσβολή στα δικαιώματα των γυναικών, τις οποίες πρέπει να προστατεύσουμε».

«Είναι ένας περιορισμός της ελευθερίας τους και στις δημόσιες υπηρεσίες πιστεύω ότι δεν πρέπει να το δεχτούμε. Τώρα αν περπατούν με μπούρκα στο δρόμο, αυτό είναι επίσης μια θεμελιώδης ελευθερία» δήλωσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας.

Σε δημοψήφισμα, οι Ελβετοί ψήφισαν με ποσοστό 57,5% την απαγόρευση κατασκευής μιναρέδων.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι αντιδράσεις της μουσουλμανικής κοινότητας. Μετά το κάλεσμα για «αυτοσυγκράτηση» από τη μεγαλύτερη μουσουλμανική οργάνωση της Ινδονησίας, και ο μεγάλος μουφτής της Αιγύπτου Αλί Γκόμα επέκρινε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, λέγοντας ότι συνιστά «προσβολή» για τους μουσουλμάνους.Σε ανακοίνωση που μετέδωσε το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ, ο Γκόμα είπε ότι η υπερψήφιση της πρωτοβουλίας αυτής στη χώρα των Άλπεων, είναι μια «επίθεση» στη θρησκευτική ελευθερία.Ο μουφτής προέτρεψε τους Ελβετούς μουσουλμάνους να κάνουν χρήση των νομικών μέσων για να διαμαρτυρηθούν και να ξεκινήσουν διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ελβετία ζουν περίπου 400.000 μουσουλμάνοι.
ΝΕΑ

16 σχόλια:

  1. Μην τον παρεξηγείτε, δεν μιλάει ο Γάλλος Κουσνέρ, μιλάει ο "ευρέως φάσματος" Κουσνέρ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που φτάσαμε ! Οι Λατίνοι Παπικοί να έχουν μεγαλύτερη αίσθηση θρησκευτικότητας και εθνικής συνείδησης από τους Έλληνες ορθόδοξους(στα χαρτιά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα. Θά ἦταν ποιό ὀρθό σήμερα νά ἀσχοληθεῖ ὁ ἀρθογράφος μἐ τήν γνώμη τῶν γάλλων καί ὄχι τῆς ἐβραικῆς τους κυβέρνησης καί τῶν έκπροσώπων της. Τό ἔγραψα καί έχθές, ἐβραῖοι=πολυπολιτισμικότητα.

    Ἀσχοληθεῖτε μέ τό τί φωτία ἄναψε ἡ ἐλβετική ψηφοφορία στούς γάλλους. Αὐτή εἶναι ἠ εἴδηση σήμερα.
    Αύτή τήν στιγμή σέ ψηφοφορία στήν Monde ἄν ἡ έλβετική ψηφοφορία γιά τούς μιναρέδες ἀποτελεῖ
    α) μία ἔνδειξη δημοκρατίας 58,6 %
    β) μία ἔνδειξη ἀνευθυνότητος 35,8 %
    γ) χωρίς γνώμη, 5,6 %.
    Καταλαβαίνετε δηλαδή ἄν ἀφαιρέσετε τούς ἑβραῖους πού ψηφίζουν σάν ἕνα σῶμα καί μάλιστα μαζικά τούς ὑπόλειπους ἀλλοδαπούς (ὄσους ἔχουν ιντερνέτ) ἡ γαλλική γνώμη εἶναι καθαρή. ῎Ερχεται καταιγίδα γιά τήν νέα τάξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ....και ο μεγάλος μουφτής της Αιγύπτου Αλί Γκόμα επέκρινε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, λέγοντας ότι συνιστά «προσβολή» για τους μουσουλμάνους...

    Εφόσον το αναγνωρίζει ο μουφτής αυτό και εφόσον μιλαει δικαιώματα των μουσουλμάνων να μιλήσουμε και για τα δικαιώματα των υπολοίπων θρησκειών στα μουσουλμανικά κράτη τα οποία καταστρατηγούνται χρόνια τώρα.
    Να μιλήσουμε και για τις Χριστιανικές εκκλησίες που τις έχουν βεβηλώσει ....
    Ας μη μιλάνε πια έλεος δλδ έχουν πολλά περισσότερα απο αυτά που δίνουν στους αλλόθρησκους στα δικά τους κράτη δεν δικαιούνται να παραπονιούνται.
    Να μη μιλήσω δε ότι οι γυναίκες στα μουσουλμανικά κράτη και πόσο μάλλον στα ΑΡαβικά δλδ δεν έχουν δικαιώματα και καλά αν είναι μουσουλμάνες αν δεν είναι έχουν;
    Για να πάνε να ρωτήσουν.
    Αλλά και ο Γάλλος έπαθε ένα σοκ και αυτός δεν μπόρεσε να καταλάβει ..Ε ας του στείλει κάποιος το λυσσάρι να μπορέσει να κατανοήσει γιατί οι Ελβετοί αντιδρούν όπως ο κάθε ένας που σέβεται τον ΄ξένο μεν αλλά δεν του επιτρέπει και να τον λεηλατήσει δε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προτείνω να στείλουμε στον αγαπητό Μπερνάρ, ένα φορτίο με καλσόν, νάχει να σκίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Κουσνέρ μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Γιατί δεν κάνουν ένα ανάλογο με το ελβετικό δημοψήφισμα στην Γαλλία να δουν τι θα βγει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ἂς πάει κάποιος νὰ κάνη στὴν Σαουδικὴ Ἀραβία τὸν σταυρό του ἢ μία ξένη γυναίκα νὰ μὴν φορέση μαντίλα δημοσίως, ἐκεῖ προσβάλλεται ἡ προσωπικότης τῶν ἀράβων, ἐδῶ ξέφραγο ἀμπέλι.
    Γιὰ ἐμένα εἶναι ἁπλό, ἡ Ἑλβετία εἶναι μικρὴ χώρα σὲ ἔκταση καὶ δὲν τοὺς χωράει ὅλους, ὁπότε κάποιοι πρέπει νὰ φύγουν. Προφανῶς οἱ ξένοι.
    Ὅλα τὰ ὑπόλοιπα εἶναι ἰδεολογικὸ περιτύλιγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. giati re paidia sthn ellada kaneis minares exei ftiaxtei ektos thrakhs

    mhn to gamate
    edo apo athhna pane kai thabontai sth thrakah den exoyn kamia sxesei

    emeis eimaste sto allo akro

    exoyme eksarxeis apagorepsei thn yparksei minaredon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά, οι Γάλλοι τέλος πάντων πληρώνουν και τα αποικιοκρατικά τους λάθη (Αλγέρι, Μαρόκο, Τυνησία), εμείς οι φουκαράδες, τι αμαρτίες πληρώνουμε και τους έχουμε φορτωθεί;
    Οι Ελβετοί δεν είχαν πάνω στο σβέρκο τους 500 χρόνια με το στανιό και τον βούρδουλα αυτή την υπέροχη μουσουλμανική θρησκεία και κουλτούρα.
    Κι όμως, τους είπαν « Αλέ» ….κοινώς « Ουστ»
    Εμείς πως αντιδράμε;
    Τι ποιο ωραίο από το να ξυπνάς κάπου σε μια Ελληνική πόλη και να ακούς από τον μιναρέ μια θαυμάσια ωδή προς τον Αλλάχ!!!!!!!!!!
    Αυτό κύριοι που ζητούν οι μουσουλμάνοι λέγεται : Πολιτιστικός , πολιτισμικός και θρησκευτικός βιασμός της Χριστιανικής Ευρώπης.
    Ποτέ δεν θα ζητούσα σαν Ευρωπαίος να μου επιτρέψουν οι μουσουλμάνοι να χτίσω έναν Χριστιανικό ναό στην μέση μιας μουσουλμανικής πόλης (αν ου μη γέννητω ζούσα εκεί).
    Όσο για τους ήδη υπάρχοντες Χριστιανικούς ναούς (στην ανατολή), αυτοί προϋπήρξαν και κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να χαθούν.
    Όσο για τους μουσουλμάνους φίλους και συμμάχους τούρκους που οι Χριστιανικοί ναοί υπήρχαν εκεί πολύ πριν από αυτούς, πρέπει να γνωρίζετε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ναών μας δεν υπάρχουνε πια, η έγιναν αποχωρητήρια και στην καλύτερη των περιπτώσεων στάβλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να πατε στα μουσουλμανικα να δειτε με τι γοργους ρυθμους γκρεμιζουν καθε τι διαφορετικο στην θρησκεια τους και ποσο γρηγορα κανουν σταβλους τους χριστιανικους ναους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προφανώς ο γάλλος υπουργός εκτός απο γλύφτης της γαλλικής μουσουλμανικής μειονότητας (;) είναι και άσχετος αφού άλλο είναι ο μιναρές και άλλο το τζαμί. Πως καταργείται η θρησκεία όπως λέει; Δηλ αν απαγορευτούν τα καμπαναριά στις χριστιανικές εκκλησίες αυτόματα θα καταργηθεί η χριστιανική θρησκεία;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ολοι οι πολιτικοί λένε οτι όταν μιλά ο λαός οι πολιτικοί πρέπει να σιωπούν. Kαι εδω μίλησε ο σοφός λαός, όλα τα άλλα είναι προσπάθεια εκφοβισμού και χαλιναγώγησης της πλειοψηφίας του Ελβετικού λαού, και των υπολοίπων Ευρωπαίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ολοι οι πολιτικοί λένε οτι όταν μιλά ο λαός οι πολιτικοί πρέπει να σιωπούν. Kαι εδω μίλησε ο σοφός λαός, όλα τα άλλα είναι προσπάθεια εκφοβισμού και χαλιναγώγησης της πλειοψηφίας του Ελβετικού λαού, και των υπολοίπων Ευρωπαίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ολοι οι πολιτικοί λένε οτι όταν μιλά ο λαός οι πολιτικοί πρέπει να σιωπούν. Kαι εδω μίλησε ο σοφός λαός, όλα τα άλλα είναι προσπάθεια εκφοβισμού και χαλιναγώγησης της πλειοψηφίας του Ελβετικού λαού, και των υπολοίπων Ευρωπαίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εγώ έκανα το εξής, διαμαρτυρήθηκα στην κυρία Pilate με e-mail-infoDesk@ohchr.org-γιατί ενώ λέει οτι σέβεται το Δημοψήφισμα, μετά λέει ένα μεγάλο But...της έγραψα οτι όταν μιλάει ο λαός με δημοψήφισμα οι πολιτικοί και οι οργανισμοί πρέπει να σιωπούν. Το κοινοποίησα και στους φίλους μου, γιατί δεν νοιώθω καθόλου ακροδεξιός, αγανακτισμένος είμαι με την υπερπροσπάθεια προστασίας του επεκτατισμού πολλών τώρα τελευταία, για το Ισλάμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μπράβο ρε παιδιά, συμφωνώ απόλυτα και το έχω πει.
    Δεν καταλαβαίνω αυτή τη λογική από τη στιγμή που μιλά ο λαός.
    Εγινε δημοψήφισμα, ο λαός ψήφισε, όλοι οι υπόλοιποι.....βγάλτε το σκασμό !!!
    Με το ζόρι να αλλάξουμε άποψη ; Γιατί τους έχει πιάσει μανία με την προώθηση του Ισλάμ ;
    Βέβαια είναι ένας δάκτυλος των Αμερικανών και Ισραηλινών γιατί αυτοί έχουν τα προβλήματα με τους άραβες και όχι ο υπόλοιπος κόσμος ;
    Γιατί λοιπόν να μην μας γεμίσουν μουσουλμάνους και μετά να γίνουν και δικά μας προβλήματα ;
    Και βεβαίως-βεβαίως να στέλνουμε περισσότερους στρατιώτες στα Αυγανιστάν κλπ ;
    Βέβαια σε όλα αυτά ΔΕΝ κολάνε οι ΞΥΡΙΖΟΚΚΕδες με την μανία προώθησης των λαθραίων και Ισλαμιστών από τη μεριά τους.
    Είναι θέμα βλακείας της αριστεράς ; ΟΧΙ.
    Είναι αποκλειστικά και μόνο, ψηφοθηρικό το θέμα. Για λίγα ψηφουλάκια μόνο !!!
    Λυπηθείτε τους ρε παιδιά και δώστε τους κανά ψήφο !!!!

    ΥΓ
    Είμαι περίεργος να δω πως θα κρίνουν τους Ελβετούς οι "προστάτες" των Ισλαμιστών της συνολικής αριστεράς. Φαντάζομαι τι θα τους σύρουν.Αλήθεια αν γινόταν κάτι τέτοιο εδώ, μετά τι θα λέγανε οι "θηρευτές" των ψήφων ; Μα βέβαια. ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ, ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΛΠ.
    Α ρε ξύλο που θέλουν όλοι αυτοί.....

    Ζήτω η Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.