12/4/10

Έκρηξη βόμβας έξω από τα γραφεία της ΜΙ5 στο Μπέλφαστ


Παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη τα ξημερώματα της Δευτέρας, στο Μπέλφαστ, κοντά στις εγκαταστάσεις που στεγάζουν τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες (ΜΙ5), χωρίς όμως να προκαλέσει θύματα.

«Εκρηκτικός μηχανισμός, που είχε τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο πίσω από τον παλαιό στρατώνα Πάλας, στο προάστιο του Χόλιγουντ, εξερράγη σήμερα στις 0.24 (02.34, ώρα Ελλάδος). Κανένα θύμα δεν έχει αναφερθεί» τόνισε η εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η έκρηξη ήταν ισχυρότατη και γι' αυτό οι αρχές διέταξαν την εκκένωση αρκετών διαμερισμάτων στην περιοχή. Σύμφωνα με το BBC, τουλάχιστον 60 άνθρωποι αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα στα γραφεία της κοινότητας.

Το πρώην στρατόπεδο, που βρίσκεται στην έξοδο του Μπέλφαστ, στεγάζει πλέον τις εγκαταστάσεις της ΜΙ5.

Σύμφωνα με τις αρχές ασφαλείας, ο εκρηκτικός μηχανισμός βρισκόταν σε ταξί, στο οποίο οι δράστες είχαν πραγματοποιήσει πειρατεία. Όταν ο οδηγός του ταξί αντιλήφθηκε τι θα συνέβαινε, βγήκε έξω από το όχημα και φώναξε «είναι βόμβα».

Η έκρηξη σημειώθηκε την ίδια ημέρα που προβλέπεται να υλοποιηθεί η μεταβίβαση της αστυνομικής και δικαστικής εξουσίας από το Λονδίνο στο Μπέλφαστ, τελευταίο στάδιο της συμφιλίωσης μεταξύ Καθολικών και Προτεσταντών στην περιοχή.
NEA

1 σχόλιο:

  1. Προβοκάτσια; Έργο ανεγκέφαλων εξτρεμιστών; Διότι δεν πιστεύω ότι όλα αρχίζουν ξανά (για ποιο λόγο άλλωστε;).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.