1/12/19

Η Αλεξανδρούπολη κοντεύει να ξεπεράσει τα νησιά του Αιγαίου σε αφίξεις λαθρομεταναστών απ’ την θάλασσα


Κοντεύει να ξεπεράσει και τα νησιά του Αιγαίου σε αφίξεις λαθρομεταναστών απ’ την θάλασσα η Αλεξανδρούπολη, αφού χθες άλλοι 72 εντοπίστηκαν από το Λιμενικό να έρχονται από την Τουρκία με 2 φουσκωτές βάρκες και τους έφεραν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο λιμάνι.

Πριν από λίγο καιρό, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ήταν τέταρτο στη σειρά αριθμού λαθρομεταναστών που φτάνουν με διάφορους τρόπους, πίσω από Σάμο, Λέσβο, Χίο. Τώρα δεν ξέρουμε αν με τους ρυθμούς που συνεχίζονται οι ροές, αφού αυξάνονται αντί να μειώνονται λόγω κακοκαιρίας, βρέθηκε στην πρώτη… 3άδα σε αφίξεις. Όπως έχουμε επισημάνει, το γεγονός ότι δεν υπάρχουν για τους λαθρομετανάστες που φτάνουν από την θάλασσα στην Αλεξανδρούπολη οι περιορισμοί που ισχύουν για τα νησιά του Αιγαίου, έχει ως αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι να επιλέγουν να έρχονται στο λιμάνι της.
Συγκεκριμένα, χθες σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού:
Στον εντοπισμό και τη διάσωση εβδομήντα δύο (72) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Συγκεκριμένα, δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή Αλεξανδρούπολης, δύο (02) πνευστές λέμβους με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.        Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα των ανωτέρω σκαφών, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης.
  Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο  Αλεξανδρούπολης.

Σύλληψη διακινητή που μετέφερε 8 λαθρομετανάστες

Συνελήφθηστην Εθνική οδό Ορμενίου – Αρδανίου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 56χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας οχτώ (8) λαθρομετανάστες.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 56χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας οχτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού.

2 σχόλια:

  1. Ειναι απιστευτο τι κανει ο στρατος..Τιποτε.
    Ολα αυτα γιατι οι αξιωματικοι τρεμουν μην χασουν την δουλεια τους...Προτιμουν να χασουν την πατριδα για το φαι ..!!!! Απιστευτο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Militaire.gr: Η Αντιστράτηγος της ΕΛΑΣ Ζ. Τσιριγώτη μιλά για το προσφυγικό με ψυχραιμία και ρεαλισμό

    https://youtu.be/ysMa6mF5mks

    Όποιος το δει και καταλάβει ποιο ειναι το "ρεαλιστικό" σχέδιο, προκειμένου η Ελλάδα να μη σώσει όλη την Ασία και βουλιάξει, ας το γράψει, να το μάθω κι εγώ. Με τέτοια "ρεαλιστικά" κεφάλια, η Ελλάδα ψάχνει να βρει "λύση". Η "λύση" που προτείνει η αντιστράτηγος και που φυσικά θα πρότεινε και στους πολιτικούς, είναι στην ουσία, η λύση των ΜΚΟ: "Ανοιχτά σύνορα κι ανθρωπισμός".

    Και περιμένει μετά ο λαός, να αναχαιτιστεί το φαινόμενο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.