6/4/10

Ίσως χρησιμοποιήσουμε τον ευρωπαϊκό μηχανισμό βοήθειας, δηλώνει ο Θ.Πάγκαλος

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει η χώρα τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, εάν οι κερδοσκόποι δεν ανταποκριθούν στις εξελίξεις, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην πορτογαλική εφημερίδα Jornal de Negocios την περασμένη Τρίτη και δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα, ο κ. Πάγκαλος δήλωσε: «Αν οι κερδοσκόποι δεν ανταποκριθούν στις εξελίξεις, η Ελλάδα ίσως χρησιμοποιήσει τον ευρωπαϊκό μηχανισμό».

Ακόμη, ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα προβλήματα με το έλλειμμα και τα spread που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει η Ελλάδα μπορεί να επεκταθούν και σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης, όπως η Πορτογαλία.

Εξ άλλου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατηγόρησε εκ νέου τη Γερμανία για τη στάση της απέναντι στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο για «ρατσιστική προσέγγιση».

«Είστε τα επόμενα θύματα»

Σύμφωνα με το Reuters, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην πορτογαλική εφημερίδα, ο Θ.Πάγκαλος παρατήρησε ότι η Πορτογαλία δεν μπορεί να τηρεί στάση ουδετερότητας απέναντι στο ζήτημα της ευρωπαϊκής βοήθειας για κράτη - μέλη που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

«Είστε τα επόμενα θύματα... Ελπίζω να μην συμβεί αυτό και η ενότητα να υπερισχύσει και να βρούμε μια διέξοδο από αυτήν την κλιμάκωση [με το κόστος δανεισμού]. Αλλά εάν αυτό δεν συμβεί, το επόμενο πιθανό θύμα είναι η Πορτογαλία» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ερωτηθείς εάν η κρίση μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες χώρες - μέλη της Ευρωζώνης, ο κ. Πάγκαλος απάντησε θετικά και συμπλήρωσε: «Αυτό συνέβη σε εμάς διότι είμαστε στη χειρότερη θέση, αλλά μπορεί να συμβει και στην Ισπανία και στην Πορτογαλία».

Η «ρατσιστική προσέγγιση» της Γερμανίας

Ο Θ.Παγκαλος αναφέρθηκε εκ νέου στη Γερμανία και τη σκληρή στάση που τηρεί απέναντι στην Ελλάδα και τα οικονομικά προβλήματά της, κάνοντας αυτή τη φορά λόγο για «ρατσιστική προσέγγιση».

«Κάποιες χώρες, όπως η Γερμανία, αντιμετωπίζουν με μια ηθική διάσταση το πρόβλημά μας. Οι Έλληνες έχουν προβλήματα. Γιατί έχουν προβλήματα; Επειδή δεν εργάζονται αρκετά. Και γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή έχουν καλό κλίμα, μουσική και ποτό και δεν είναι σοβαροί όπως οι Γερμανοί.

»Αυτό είναι γελοίο. Αυτή είναι μια ηθικοπλαστική, ρατσιτική προσέγγιση, που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η παραγωγικότητα στην βιομηχανία έχει αυξηθεί κατά 15%, στον αγροτικό τομέα η αύξηση είναι μεταξύ των υψηλότερων στην Ευρωζώνη. Που είναι οι τεμπέληδες Έλληνες;» κατέληξε ο κ. Πάγκαλος.

Newsroom ΔΟΛ

6 σχόλια:

  1. Βλεπετε μιστερ Πανκάλος, οι γερμανοι εχουν σωμα γιγαντα και κεφαλι νανου, που να μας καταλαβουν..Οσο για τους κακους κερδοσκοπους που μας κατεστρεψαν την οικονομια, τι να πω...Μαλλον πως πρεπει να παρουμε κανενα δανειο ωστε να μπορεσουμε να αγορασουμε τιποτα αντικερδοσκοπικα C4I. Μεγαλη εφευρεση αυτοι οι κερδοσκοποι!! Οσον αφορα την παραγωγικοτητα, εχομε αυξηση 15%, συμαβαινει το ιδιο και με την παραγωγη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αντιπροοδευτικος
    Παραγωγικότητα:όταν με τα ίδια μέσα αποκομίζουμε περισσότερα και καλύτερης ποιότητας αγαθά ή όταν με λιγότερα μέσα μπορούσε να έχουμε το ίδιο τεχνικό αποτέλεσμα.

    Απο ότι κατάλαβες είναι μόνο ένας δείκτης και η αύξηση αυτού του δείκτη οφείλεται στην εκμηχάνιση της παραγωγής.Δεν σημαίνει τίποτα για τον αγροτικό τομέα της Ελλάδας ο οποίος έχει πολύ σοβαρότερα προβλήματα απο τον δείκτη παραγωγικότητας.

    Απο τα αγαπημένα τεχνάσματα των πολιτικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια Πολλά Χριστός Ανέστη

    Η Ελλάδα ήταν μια κατ'εξοχήν γεωργικοκτρηνοτροφική χώρα. Αν δεν μεριμνήσει και δεν φροντίσει την ανάπτυξη αυτού του κλάδου εφοσον τον ορυκτό πλούτο δεν υπάρχει περίπτωση να τον εκμεταλλευτούμαι στο διηνεκές τότε είμαστε καταδικασμένοι.
    Εφόσον βαριά βιομηχανία δεν έχουμε και δεν πρόκειται να αποκτήσουμε διότι δεν θα μας το επιτρέψουν αλλά παράλληλα ως λαός είμαστε ακόμα στο επίπεδο της επιφάνειας και του αρπακόλα, καλό θα ήταν όσο υπάρχουν ακόμα γεωργοί όσο υπάρχουν ακόμα κτηνοτρόφοι μα πάνω απο όλα όσο υπάρχουν ''Ελληνικά χώματα'' για να καλλιεργηθούν να ασχοληθούμε σοβαρά.
    Οσο γι αυτά που υπέγραψε ο Σημίτης , πλαφόν στην παραγωγή ας κοιτάξουμε να το ''παραβλέψουμε'' τουλάχιστον για εγχώρια κατανάλωση ώστε να μειώσουμε τις εισαγωγές μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για το όπλο στο τραπέζι που θέλαν αλλά δεν θα χρησιμοποιούσαν ομιλεί ο ευτραφής "κύριος";
    Τελικά θα πυροβολήσουν τα πόδια τους ή τον κοσμάκη που τους πίστεψε;
    Βόδια ο κόσμος Πάνγκακε ρίχτε τους στο ψαχνό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χθες μου ανέβηκε το αίμα στα κεφάλι. Δεν είχα προσέξει τόσον καιρό (η γυναίκα μου μού επέστησε την προσοχή) μία λεζάντα που περνά στο κάτω μέρος του καναλιού της Βουλής (δεν ξέρω αν και σ' άλλα) και έχει έναν αριθμό λογαριασμού, στον οποίο μπορεί να καταθέσει κανείς ό,τι έχει ευχαρίστηση για να ... βοηθήσει το κράτος!!!!!!!!!!!!

    Δεν πίστευα τα μάτια μου! Το κράτος, το οποίο μας φορολογεί ανηλεώς, για να καλύψει την διασπάθιση και κλοπή του δημοσίου χρήματος από τους λειτουργούς του, απλώνει χείρα επαιτείας; Ζητά ελεημοσύνη από τον πολίτη; Φτάσανε σε τέτοιο σημείο εξευτελισμού;

    Ας μου πει κάποιος αν ξέρει να έχει γίνει παρόμοιο ρεζιλίκι σε άλλο κράτος. Ποιος είναι ο ηλίθιος που είχε αυτή την έμπνευση και ποιος θα είναι ο τρισηλίθιος που θα καταθέσει εκεί λεφτά, τα οποία προφανώς να ενθυλακωθούν από τους συνήθεις λωποδύτες;

    Πώς δεν το πήραν πρέφα τα ξένα κανάλια, ότι το ελληνικό κράτος ζητά ελεημοσύνη από τους πολίτες που ήδη φορολογεί άγρια, να γίνουμε περίγελος των πάντων; Ή μήπως το πήραν;

    Ειλικρινά, και τώρα που το είδα, δεν το πιστεύω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φυσικά κύριε υπουργέ των ανέμων θα την χρησιμοποιήσετε,αλίμονο,η μόνη λύση όταν έχεις αδεια ταμεία είναι αυτή ώστε να μπορέσετε να ταίσετε τόσα στόματα.....ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΑ! ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ,ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΌΙΔΩΝ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.