21/4/10

Σε άσπρο και γαλάζιο...

Deep Blue

7 σχόλια:

  1. Υπάρχει τίποτα ποιο αισιόδοξο απ’ το να ξέρεις πως αυτή η θάλασσα αυτός ο ουρανός αυτός ο ήλιος αυτή η πατρίδα είναι δική σου; Υπάρχει τίποτα ποιο αισιόδοξο απ’ το να γνωρίζεις πως αυτά που κρύβεις μέσα σου γι’ αυτό τον τόπο δεν πουλιούνται και δεν αγοράζονται από κανέναν όχι γιατί δεν έχουν αξία αλλά γιατί ακριβώς είναι ακριβότερα από κάθε αξία που αποτιμάται σε χρήματα.
    Πόσο λίγα είναι ακόμα και 300 δισεκατομμύρια ευρώ σε σύγκριση με την αξία αυτών που κληρονομήσαμε και πρέπει να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας;
    Ανοίξτε τα μάτια γύρω σας και δείτε την αισιοδοξία αυτού του τόπου. Τα όποια λάθη μας συγχωρούνται γιατί στο πολιτισμικό μας DNA υπάρχουν οι έννοιες της αληθινής μετάνοιας και της ταπείνωσης που θα μας βοηθήσει να αλλάξουμε πορεία. Αυτές οι εικόνες που τόσο εύκολα μπορεί να βρει κανένας απλά στρέφοντας το βλέμμα γύρω του θα μας κάνουν να ξαναβρούμε τέτοιες έννοιες λησμονημένες.
    Πιστεύω στην συλλογική συνείδηση και στο αίσθημα αλληλεγγύης των ελλήνων.
    Κι όσα κι αν χρωστάμε βρε αδερφέ λεφτά είναι. Σε τελική ανάλυση υγεία να έχουμε και θα δουλέψουμε για να ξεχρεώσουμε.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρε.ΕΛΛΑΔΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.........
    Σ'ΑΓΑΠΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ηρεμεις βλεποντας τετοια ομορφια αρε ελλαδα τι καθικια σε κυβερνουν......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1.- «Υπάρχει τίποτα ποιο αισιόδοξο απ’ το να ξέρεις πως αυτή η θάλασσα αυτός ο ουρανός αυτός ο ήλιος αυτή η πατρίδα είναι δική σου; … Ανοίξτε τα μάτια γύρω σας και δείτε την αισιοδοξία αυτού του τόπου»

    Α΄ : Η ΕΛΛΑΔΑ : Ατελείωτες Βεβαιότητες :
    «Κι ας μην σας βλέπω, ελληνικά ακρογιάλια, μες στου ματιού μου λάμπετε την κόρη. Πως λαχταράει τα θεία σας ροδοκάλλια (πάντοτες θεία, μ’ αστέρια ή με λιοβόρι!) η καρδιά μου, και θα ‘θελεν αγάλια σαν ηχαρό χαλίκι σας να ημπόρει με το δικό σας το ρυθμό και το ίσο να κυλήσει, να πάει και να’ ρτει πίσω» (Κώστας Βάρναλης, Προσκυνητής Ι).
    Μόνο αισιοδοξία οφείλουμε να έχουμε για την Ελλάδα μας, πέρα από τελεσίδικα καταχωρημένο και κατοχυρωμένο αρχέτυπο στα βάθη των ουρανών, έχει και άξιους εκφραστές της διαχρονικά, αυτούς που δεν φοβούνται το τίμημα γιατί η ιδέα που υπηρετούν δεν τους επιτρέπει να διανοηθούν να το βιώσουν έτσι. Θάρρος, υπερηφάνεια, όπως ο συγκλονιστικός λόγος και το έργο της Χαράς Νικοπούλου. Φωτεινοί φορείς γνώσης όπως το παρόν ιστολόγιο. Άνθρωποι καθημερινοί και γι’ αυτό σπουδαίοι, που αγωνίζονται με εντιμότητα και σθένος, και μόνον η ύπαρξή τους κατατροπώνει και ακυρώνει τους υποταγμένους, τα λαμόγια, τους απατεώνες, που αν και σήμερα αποδεικνύονται πολυπληθείς, έχουν ημερομηνία λήξης. Προσωπικά είμαι αισιόδοξη, πέρα από τις περιόδους οργής, γνωρίζω ότι ο άνθρωπος είναι πολύ πιο δυνατός από ότι οι πεπερασμένες αισθήσεις μας μας δείχνουν, κάτι πολύ πιο δυνατό και απεριόριστο, μιλώ για πνεύμα, ψυχή και δύναμη εσωτερική που σε περιόδους κρίσης δεν μας αφήνουν μόνους ποτέ. Πόσο μάλλον ο Έλληνας που ευτύχησε να ζει κάτω από αυτόν τον ήλιο, μέσα σε αυτό το φως, κι ας μην το βλέπει πάντα, ιδιαίτερα σήμερα. Κάπου διάβασα πρόσφατα (δεν θυμάμαι που και από ποιον είναι γραμμένο), ότι η δύναμη του Έλληνα είναι κρυμμένη στο υπέδαφος της Ελλάδας και στο υπέδαφος της ψυχής του. Αυτό μου αρκεί.
    (συνεχίζω…) ΡΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 2.- Β΄ : Το ελληνικό κράτος : Πάντα με γέμιζε με απορίες :
    Να πάμε στο ΔΝΤ ή να μην πάμε στο ΔΝΤ; Είναι βλαξ ή δόλιος ο Σηφουνάκης ή και τα δύο ; Κουρτίνα α, β ή βγαίνει το ζονγκ ; Ποια η διαφορά του Παγκαλοσηφουνάκη από το Σηφουνάκη σκέτο; Γιατί δεν έβγαλε νέο DVD η τζούλια ; Κουράστηκε από το πρώτο και κάνει διάλλειμα ή συνελλήφθη σύσσωμος ο ΕΑ και είπαν να την χρησιμοποιήσουν στο επόμενο στραπάτσο που θα ανακοινώσουν; Να μάθω να κάνω κανό ή ποδήλατο ; Είναι τα συλληφθέντα πιθήκια οι ευφυέστατοι τρομοκράτες που ταρακούνησαν την χώρα για χρόνια ; Θα κάνει κόμμα η ψιψινέλ ; Γιατί μας μισούν οι Ευρωπαίοι; Πως άντεξε ο Νταβούτογλου το ανάποδο χαμόγελο που του στείλαμε κουνιστό καμαρωτό και δεν του άστραψε καμία ανάποδη ; (έχω την αίσθηση ότι με τα καρτούν που τους στέλνουμε ακόμα και οι «εχθροί» οφείλουν να μας λυπούνται, τουλάχιστον να θυμώνουν που δεν τους δίνουμε την πρέπουσα σημασία). Πότε θα ξεσκονίσουν την Ευρώπη για να μας ρίξουν κανένα ψιχουλάκι ; Πότε θα μας δώσουν την υπέρτατη ηδονή να τους χαρίσουμε το πετρέλαιο και το χρυσό μας, την ψυχή μας και την αξιοπρέπειά μας ; Γιατί αργούν ; Και άλλες απορίες πολλές έχω παρόμοιες, απορίες που ούτε στην Α΄ Δημοτικού δεν μου προέκυψαν, τότε βέβαια σκεφτόμουν πιο καθαρά.
    (συνεχίζω πάλι…) ΡΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 3.- Συμπέρασμα :
    «Εζυγίσανε τη χαρά μου και τη βρήκανε, λέει, μικρή και την πατήσανε χάμου σαν το έντομο. Τη χαρά μου χάμου πατήσανε και στην πέτρα μέσα την κλείσανε και στερνά την πέτρα μου αφήσανε τρομερή ζωγραφιά μου. Με πελέκι βαρύ την χτυπούν, με σκαρπέλο σκληρό την τρυπούν με καλέμι πικρό την χαράζουν, την πέτρα μου. Κι όσο τρώει την ύλη ο καιρός τόσο βγαίνει πιο καθαρός ο χρησμός απ’ την όψη μου : ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ Τ’ ΑΓΑΛΜΑΤΑ!» (Οδυσσέας Ελύτης, Το Άξιον Εστί)

    Ευχαριστώ για την φιλοξενία (παρά την φλυαρία μου).
    Καληνύχτα και Καλή μας Τύχη.
    ΡΚ

    ΥΓ. Έχουμε ελπίδα! Λέει ο Ισοβίτης του ΑΡΚΑ στο πονηρό ποντίκι Μοντεχρήστο : «Δεν είμαι ισοβίτης, μην με ξαναπείς ισοβίτη, απλά έχω καταδικαστεί σε 622 χρόνια φυλάκιση, και ο μέσος όρος ζωής διαρκώς ανεβαίνει (!!!)»
    Ο καλός Θεός της Ελλάδας δεν θα μας αφήσει ποτέ μόνους, δεν υπάρχει περίπτωση να απενεργοποιήσει το Comedy Channel του Σύμπαντος.. Κάπου είχα διαβάσει ότι οι Άγγελοι έχουν πολύ χιούμορ, και μιας και είμαι βέβαιη ότι υπάρχουν, αξίζει να τους ζητάμε την βοήθειά τους (έτσι κι αλλιώς όταν την ζητούμε πάντα την έχουμε, και επίσης άτοκα), τόση διασκέδαση προσφέρουμε το δικαιούμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.