23/4/10

Πατήθηκε το «κουμπί» Την προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ζητά η Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από το Καστελόριζο. Ο υπουργός Οικονομικών έχει εξουσιοδοτηθεί να προχωρήσει στις κατάλληλες ενέργειες.

Ο πρωθυπουργός είπε από το ακριτικό νησί ότι η προηγούμενη κυβέρνηση άφησε πίσω της «ένα σκάφος έτοιμο να βυθιστεί» και μία οικονομία εκτεθειμένη στο έλεος της αμφισβήτησης και της κερδοσκοπίας.

«Σηκώσαμε τα μανίκια για να αντιστρέψουμε αυτό το κλίμα» είπε ο πρωθυπουργός, «πήραμε δύσκολα μέτρα που πολλές φορές πόνεσαν» και μετά από ένα πραγματικό μαραθώνιο, όπως είπε, διεκδικήσαμε και καταφέραμε μία ισχυρή απόφαση της ΕΕ για ένα πρωτόγνωρο μηχανισμό.

«Και εμείς και η ΕΕ ελπίζαμε ότι αυτή η απόφαση θα συνετίσει τις αγορές» πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα «να υπάρξει η απαραίτητη νηνεμία για να αφοσιωθούμε στο έργο μας».

«Οι αγορές δεν ανταποκρίθηκαν, είτε γιατί δεν πίστεψαν στη βούληση της ΕΕ είτε γιατί συνέχισαν την κερδοσκοπία» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι σήμερα η κατάσταση στις αγορές απειλεί να αποδομήσει τις θυσίες του λαού και την και ομαλή πορεία της οικονομίας.

Δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί αυτό, υπογράμμισε. «Το χρόνο που δεν μας δίνουν οι αγορές θα μας τον δώσει η απόφαση που πήραμε».

«Είναι ανάγκη, εθνική και επιτακτική, να ζητήσουμε από τους εταίρους μας στην ΕΕ την ενεργοποίηση του μηχανισμού» τόνισε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι έχει ήδη δώσει εντολή στον υπουργό Οικονομικών για τις απαραίτητες ενέργειες.

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε βέβαιος ότι «οι εταίροι μας θα μας δώσουν το απάνεμο λιμάνι» και θα στείλουν ένα «ισχυρό μήνυμα στις αγορές».

Μίλησε δε για «μία νέα Οδύσσεια για τον ελληνισμό», πρόσθεσε όμως ότι «ξέρουμε τον δρόμο για την Ιθάκη» και έχουμε «χαρτογραφήσει τη διαδρομή».

Ολο το κείμενο της ανακοίνωσης της προσφυγής

Χθες, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για το πραγματικό μέγεθος του ελλείμματος του 2009. Θύμισαν σε όλους μας τα ακατανόητα λάθη, τις παραλείψεις, τις εγκληματικές επιλογές και την καταιγίδα των προβλημάτων που μας κληροδότησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Όλοι μας κληρονομήσαμε - η σημερινή Κυβέρνηση και Ελληνικός λαός - ένα σκάφος έτοιμο να βυθιστεί. Μια χώρα χωρίς κύρος και αξιοπιστία, που είχε χάσει το σεβασμό ακόμα και των
φίλων και των εταίρων της. Μια οικονομία εκτεθειμένη στο έλεος της αμφισβήτησης και των ορέξεων της κερδοσκοπίας.

Από την πρώτη μέρα σηκώσαμε τα μανίκια και με σκληρή δουλειά βαλθήκαμε να ανατρέψουμε αυτό το αρνητικό κλίμα. Καταστρώσαμε σχέδιο, πήραμε δύσκολα μέτρα, που πολλές φορές πόνεσαν, αλλά ανακτήσαμε την αξιοπιστία μας. Δημιουργήσαμε νέες συμμαχίες.

Μετά από έναν πραγματικό μαραθώνιο, διεκδικήσαμε και καταφέραμε να οδηγηθούμε
σε μια ισχυρή απόφαση της Ε.Ε. για την στήριξη της χώρας μας, με ένα πρωτόγνωρο, για την ιστορία και τα δεδομένα της Ε.Ε., μηχανισμό.

Και εμείς και οι εταίροι μας στην Ε.Ε., ελπίζαμε ότι αυτή η απόφαση θα αρκούσε για να ηρεμήσει και να συνετίσει τις αγορές, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη χρηματοδότηση της χώρας μας με χαμηλότερα επιτόκια.

Να υπάρξει, δηλαδή, η απαραίτητη νηνεμία, ώστε να αφιερωθούμε στο έργο μας, στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, για να κάνουμε την οικονομία μας βιώσιμη, ανταγωνιστική.
Να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της, δυνατή, για να αισθανθούν όλοι οι Έλληνες περήφανοι.

Οι αγορές δεν ανταποκρίθηκαν.Είτε γιατί δεν πίστεψαν στη βούληση της Ε.Ε., είτε γιατί κάποιοι αποφάσισαν να συνεχίσουν την κερδοσκοπία. Και σήμερα, η κατάσταση στις αγορές απειλεί να αποδομήσει, όχι μόνο τις θυσίες του Ελληνικού λαού, αλλά και την ομαλή πορεία της οικονομίας. Και κινδυνεύει να χαθεί η προσπάθεια που καταβάλλουν οι Έλληνες από τα ακόμη μεγαλύτερα επιτόκια δανεισμού και ακόμη χειρότερα από την δυσκολία δανεισμού.
Δεν θα το επιτρέψουμε.

Ήρθε η στιγμή, το χρόνο που δεν μας δίνουν οι αγορές, αυτόν τον χρόνο να μας τον δώσει η απόφαση που πήραμε όλοι μαζί οι ηγέτες των χωρών της Ευρώπης για να
στηριχθεί η Ελλάδα.Είναι ανάγκη, ανάγκη εθνική και επιτακτική, να ζητήσουμε επισήμως από τους εταίρους μας την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, που από κοινού
δημιουργήσαμε στην Ε.Ε. Έχω ήδη δώσει εντολή στον Υπουργό Οικονομικών να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες.

Και οι εταίροι μας θα συνδράμουν άμεσα και αποφασιστικά, ώστε να παράσχουν στην Ελλάδα το απάνεμο λιμάνι που θα μας επιτρέψει να ξαναχτίσουμε το σκάφος μας με γερά και αξιόπιστα υλικά. Αλλα και να στείλουν και ένα ισχυρό μήνυμα στις αγορές, ότι η Ε.Ε. δεν παίζει και προστατεύει το κοινό μας συμφέρον και το κοινό μας νόμισμα.

Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη πορεία, μια νέα Οδύσσεια για τον Ελληνισμό.Όμως, πλέον, ξέρουμε το δρόμο για την Ιθάκη και έχουμε χαρτογραφήσει τα νερά.Μπροστά μας έχουμε ένα ταξίδι με απαιτήσεις από όλους μας, αλλά με μια νέα συλλογική συνείδηση και κοινή προσπάθεια θα φθάσουμε εκεί ασφαλείς, πιο σίγουροι, πιο δίκαιοι, πιο περήφανοι.

Ο τελικός μας στόχος, ο τελικός μας προορισμός είναι να απελευθερώσουμε την
Ελλάδα από επιτηρήσεις και κηδεμονίες. Να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις του Ελληνισμού, τον κάθε Έλληνα και Ελληνίδα από αντιλήψεις, πρακτικές και συστήματα που τον εμποδίζουν παντού, εδώ και δεκαετίες.

Να δώσουμε οξυγόνο εκεί που υπάρχει ασφυξία, δικαιοσύνη και κανόνες εκεί που υπάρχει αδικία, διαφάνεια εκεί που υπάρχει σκοτάδι, σιγουριά εκεί που υπάρχει ανασφάλεια, και ανάπτυξη για όλους.

Η έμπνευση, η πίστη μας είναι ετούτος εδώ ο τόπος, από το Καστελόριζο, μέχρι την Κέρκυρα, από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο, είναι αυτός ο υπέροχος λαός, είναι οι νέοι μας με τις δυνατότητες και τα οράματά τους.

Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι, θα τα καταφέρουμε.Αρκεί εμείς οι Έλληνες να πιστέψουμε στις δυνατότητές μας, στις αξίες μας, στον ίδιο μας εαυτό.
Newsroom ΔΟΛ,agelioforos.gr

26 σχόλια:

  1. ειναι μαλλον σημαδιακο που εκανε τις δηλωσεις στο Καστελλοριζο... να ειναι οσο μπορει πιο μακρυα για να ξεφυγει...

    Κυριοι σημερα 23 Απριλιου 2010 το τερας που ονοματισαμε ως 'μεταπολιτευση' επεσε σε θανασιμο κωμα.. ολοι οι γιατροι πια δεν δινουν ζωη πανω απο καποιους μηνες και αυτους ΕΠΩΔΥΝΟΥΣ...

    Κρατηστε αυτο το σχολιο γιατι θα το θυμηθειτε πολυ γρηγορα, τα τυμπανα πια ακουγονται καθαρα - και οι σφαιρες επισης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι λες ρε άρρωστε που μας πουλάτε όλοι μαζί φύκια για μεταξωτές κορδέλλες;
    Ποιο καράβι πιο απάνεμο λιμάνι μωρέ; που ακόμα και σήμερα μας δουλεύετε με όλα τα είδη γαζιού που υπάρχει.
    Για ποια οικονομία ρε που ούτε στάση πληρωμών δεν θα μπορέσεις να κάνεις γιατί σου ζητάνε να βάλεις σαν εγγυητη τις ΔΕΚΟ για τα ομόλογα.
    Και όταν πας να κάνει την στάση θα σου πάρουν και τα παντελόνια.
    Που ξεπουλάτε εδώ και 30 χρόνια και 6 μήνες την Ελλάδα .
    Που θα σηκωθούνε και οι πέτρες και η ΑΡγεντινή θα είναι απλή σχολική εκδρομή .
    Τα αεροδρόμια δεν θα τα κλείσουν οι απεργίες αλλά εμείς.
    Πατήσατε το κουμπί τις βοήθειας χωρίς να έχετε κόψει απο εσάς μερικά ''κονδύλια'' και τερτίπια.
    Μαύρο φίδι που σας έφαγε.
    Αν νομίζετε ότι όλοι οι Ελληνες είμαστε ηλίθιοι και θα το φάμε έτσι το ΔΝΤ χωρίς κόστος αλλά για εσάς γελιέσαι οικτρά..
    Κάποτε σου είπαν οι δικοί σου , οι εκτός Ελλάδος, οι Ελληνες είναι απρόβλεπτοι... θα φας τέτοιες κοινωνικές εκρήξεις που θα χάσεις το φως σου και εσύ και οι ΔΝΤ.
    Και να σου πω εγώ το καλύτερο;
    ΘΑ είναι αλυσιδωτές
    Και ξέρεις γιατί;
    Γιατί τα P.I.G.S όπως λένε οι εταιροι μας έχουν την ίδια μούρη....άρα θα αντιδράσουν.
    Οταν έγινε η Γαλλική επανάσταση
    εφεύρεσαν την γκιλοτίνα γιατί μετα απο κάποιο αριθμό αποκεφαλισμών χαλαγε το σπαθί και δεν συνέφερε έτσι βγήκε και η γκιλοτίνα.
    Θα γίνει επανάσταση θυμηθείτε την κουβέντα μου γιατί μπορεί να έχουμε πολλούς που δεν ξέρουν ή δεν καταλαβαίνουν αλλά θα υπάρξουν ΕΛΛΗΝΕΣ που θα τους ενημερώσουν και τότε να σας δω...
    Ετοίμαστε βαλίτσες γιατι θα σφαχτούμε εγώ αυτό έχω να πω.
    Οσο για τις τρομοκρατικές οργάνώσεις που έπιασε ο Χρυσοχοιδης
    δεν θα είναι τίποτα μπροστα στις φυλακές που θα πρέπει να χτίσει να μας βάλει μέσα.
    Γιατί το άδειο στομάχι , η άδεια τσέπη και το βλέμμα του παιδιού του καθενός είναι χειρότερος τρομοκράτης από τον οποιονδήποτε γκαζάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Hμέρα Εθνικής Ταπείνωσης.Κανείς δεν έχει δικαίωμα να επικαλείται άλλοθι και η όποια αντίδραση θα είναι εις βάρος μας, θα επιδεινώνει την ήδη οικτρή θέση μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδώ έφαγαν τον Κέννεντυ που ήταν τόσο λαοφιλής, τους δικούς μας δεν βρίσκεται ένας να αρχίσει να τους καθαρίσει και εμείς θα τον κάνουμε λαϊκό ήρωα, θα ανακυρηχθεί Άγιος από την Εκκλησία και φυσικά οι λαϊκη κατακραυγή θα τον γλυτώση από οποιαδήποτε τιμωρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο άνθρωπος που τα κανάλια
    και οι ξένοι τον αποκαλούν πρωθυπουργό, ή καταλληλότερος έκανε άλλο ένα βήμα ακόμα για τη αποδόμιση και χρεωκοπία της χώρας μας.
    Αλλωστε έκανε αυτό για το οποίο ήταν προορισμένος απο κάποιους.
    Απο σήμερα η χώρα μας και πρακτικά είναι υπο κατοχή.
    Θεωρητικά ήταν πάντοτε.
    Ειναι πράγματι φοβερό το τι γυρίσματα έχει η ζωη.
    Πρίν απο 30 χρόνια κάποιος Παπανδρέου είχε πει η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ
    ΕΛΛΗΝΕΣ. ΄Σήμερα κάποιος άλλος που μόνο το όνομά του εχει, άνοιξε την κερκόπορτα.
    Οι μέρες που έρχονται είναι δύσκόλες
    και περίεργες, όλοι μας πρέπει να είμαστε δύο φορές πιο δύσπιστοι και υποψιασμένοι σε ότι έρχεται στα αυτιά μας.
    Πρέπει να έχουμε σαν παράδειγμα την Αργεντινή και τη φτωχή Βολιβία και όχι την Ουγκαρία και Βουλγαρία .
    Καμία ανοχή στους προδότες και καταπατητές της πατρίδας μας.
    Ισως μία καλή αντίδραση να ήταν η
    παυση όλων των πληρωμών απο όλους μας απέναντι στο κράτος.
    Δεν πληρώνουμε τράπεζες, ΔΕΗ , ΕΥΔΑΠ,ΟΤΕ, ΙΚΑ ΤΕΒΕ, κλπ.
    Το θέμα είναι ο Ελληνικός λαος να μείνει ενωμένος και να έχει μια φωνή.
    ευχαριστω για τη φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Σηκώσαμε τα μανίκια "

    "ένα σκάφος έτοιμο να βυθιστεί"

    "οι εταίροι μας θα μας δώσουν το απάνεμο λιμάνι"

    Το παλικάρι έχει χάσει το μέτρο.

    Μέσα στη μλκία από τότε που τον έβγαλε η μάνα του.

    Ενώ σε λίγο θα έρθουν τα άνω κάτω αυτός ακόμα μιλάει με την ξύλινη γλώσσα των πολιτικών. Φαίνεται ότι ειδικά αυτός όταν πρωτόμαθε ελληνικά(γύρω στα 40 του) μόνο την γλώσσα των πολιτικών έμαθε.

    Ένα σου λέω, 100 αλήτες παιδαρέλια πριν 2 χρόνια έκαψαν την Αθήνα για ένα κολόπαιδο.
    Σκέψου Γιώργη μου τι θα γίνει από τους 2,000,000 νέους ανέργους που δεν θα έχουν να πάρουν δεύτερο βρακί στα παιδιά τους.

    Θα σου πώ , λίγο πριν επιστρέψουν στα χωριά τους για να βρούν φαϊ θα ισοπεδώσουν τα φρικτά δημιουργήματά σας τις μεγαλουπόλεις σας.
    Και όλοι οι ξένοι που βλέπουν την Ελλάδα σαν το πειραματόζωο των μέτρων της νέας τάξης θα δούν μάι νέα Γαλλική Επανάσταση αλα Ελληνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μπερδευτηκε ο δυσμοιρος αυτα τα πουλαγε μονο ο πατερας του. ευτηχως ο τζεφρυ δεν το εχει αυτο. Θα μεινει στην ιστορια σαν τον πρωτο προθυπουργο της ελλαδας.......που καθερεθηκε απο επανασταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ θα ήθελα τη γνώμη ειδικού για να μας εξηγήσει γιατί
    αυτός που ψηφίστηκε ως Πρωθυπουργός από εκατομμύρια Έλληνες,
    όταν μπορεί επιλέγει σημαντικές χριστιανικές και εθνικές ημερομηνίες για να περάσουν στην Ιστορία όπως λέει εύστοχα ο Καυκάσιος
    ως Ημέρες Εθνικής Ταπείνωσης.
    Μιλάω για ανήμερα τα Χριστούγεννα του 2003 που υπέγραψε διμερή συμφωνία με την Τουρκία, "όπου δεν αναφέρεται η οριοθέτηση των περιοχών έρευνας και διάσωσης, ούτε και περιοχές ευθύνης ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας FIR" ανοίγοντας τον δρόμο ουσιαστικά για την συνδιαχείριση του Αιγαίου.

    http://www.diplomatia.gr/article/777/έρευνα--διάσωση-διχοτόμηση.html

    Φέτος, από όλες τις ημερομηνίες, βρήκε την 25η Μαρτίου για να μας φορέσει το παλτό ΔΝΤ

    Και σήμερα ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, προστάτη του Στρατού Ξηράς, βγήκε να κάνει την ανακοίνωσή του.

    Τί θα είχε να πει ένας ειδικός επιστήμονας για την συμπεριφορά αυτή;

    Παρακαλώ να μην παρεξηγηθώ, δεν κάνω κανέναν χαρακτηρισμό και σκοπός μου δεν είναι να προσβάλλω τον δημοκρατικά εκλεγμένο Πρωθυπουργό μας και τα τονίζω αυτά, για να μην κοπεί το σχόλιό μου.

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εύχομαι το ότι η δήλωση έγινε από το Καστελόριζο να μην συνδέεται με «απώλεια εθνικής κυριαρχίας» λόγω της κρίσης όπως είχε παλαιότερα δηλώσει ……….
    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ποιός παπάρας σου γράφει τους λόγους σου ρε Πορδυπουργέ της κακιάς ώρας;
    "η προηγούμενη κυβέρνηση άφησε πίσω της «ένα σκάφος έτοιμο να βυθιστεί» και μία οικονομία εκτεθειμένη στο έλεος της αμφισβήτησης και της κερδοσκοπίας."
    Εσύ δεν ήσουν αυτός που τσίριζε σαν την πουτ@να στο κρεβάτι και ζητούσες εκλογές ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ;
    Οι άχρηστοι απλα σε άκουσαν.
    «πήραμε δύσκολα μέτρα που πολλές φορές πόνεσαν»
    ΠΟΙΟΝ;;
    Για ποιά Ιθάκη μιλάς βρε ανεκδιήγητε;
    Θα σας πάρει ο διάολος κουφάλες πολιτικάντηδες της κακιάς ώρας.
    Ποιούς κοροιδεύατε μέχρι πρίν λίγες ημέρες με τα "θα τα καταφέρουμε μόνοι μας" και τέτοιες πίπες που λέγατε και σας πίστευαν ακόμα τα ΖΩΑ που σας ψήφισαν.
    Που είναι τα λεφτά που υπήρχαν;
    Ακόμα ρε ξεφτίλες αθωώνετε τους αλήτες που καρπώνονται τις κομπίνες με τα σπρέντ των ομολόγων και τους βγάζετε ακόμα και τώρα όλους αθώους;
    Ρεμάλια του κερατά για πόσο ακόμα θα σας καλύπτουν οι δημοσιογραφίσκοι πρίν τους λυντσάρουμε και αυτούς που είναι ίσως το ίδιο ελεεινοί με εσάς;
    Πρέπει να οργανωθούμε και νας πάρει ο διάολος που τόσο προσκυνάτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Siga ta aimata. Se liges imeres tha to exete ksexasei. Ta MMM kanoun kala ti doulia tous, mi fovaste. Kai to Internet to idio. Ase twra, pou na xesikoneste, kala einai ston kanape sas. Tha fonakste poli, meta logotero kai meta tha to ksexasete. Tha lisete ta provlimata sta logia, opws sunhthws stin Ellada. Moipws ftaiei kai i mama sas ligo pou sas kunigouse me to piato na fate ti mpoukia sas....... Kwstaaaaakiiiiiii!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Δημιουργήσαμε καινούργιες συμμαχίες"
    ;;;;;;;;;;
    Με ποιούς ρε αχαρτογράφητε εγκέφαλε;Ατελείωτη πορδυπουργάρα μας;
    Με τους Γερμαναράδες μήπως;ή με τους Τουρκομογγόλους;Μπά...τους Αλβανούς θα εννοείς που ακυρώνουν τις συμφωνίες που έχουμε κάνει στα μούτρα του Χρυσοπορδίδη..
    Μάλλον τέλος θα εννοείς τους Σκορπιανούς που επιτέλους τους έβαλες στη θέση τους.
    ΑΧΡΗΣΤΟΙ,να πάτε να πνιγείτε ρε κοπρίτες.
    Αμ η Ελλάδα θα σταθεί στα πόδια της με τη βοήθεια του Θεού αλλά ΕΣΕΙΣ δεν ξέρω άν θα έχετε ακόμα πόδια να σταθείτε ή άν θα σας τα έχει κόψει απο τη ρίζα ο λαός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Απορώ πώς και κανείς από κοινό του όταν πετάει τις πουρδολογίες του δεν του λέει τίποτα, δεν του πετά κανένα παπούτσι ή γιαούργτι ;

    Εδώ στον Μπούς πε΄ταξαν , σε αυτόν πως γίνετια να μην έχει πετάξει κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι κρίμα που και αυτή την ύστατη ώρα , οι πολιτικοί σταθηκαν δειλοί μοιραίοι και άβουλοι αντάμα. Γιωργάκης και Αντωνάκης σε σήριαλ αλληλοκατηγοριών, μήπως και μπερδέψουν το πόπολο και σώσουν τους κομματικούς στρατούς κατοχής τους. Γιώργος απο την μινεσσότα και ο αντωνης απο την καλαμάτα δεν έχουν ακούσει την ιστορία του ανθρώπου που οδηγώντας τον στρατό του στην ερημο έχυσε το τελευταίο νερό που του προσφέρθηκε.Αντιθετα αυτοί αφού ήπιαν το μεγαλύτερ μέρος του νερού , δίνουν κάτι στα κομματόσκυλα και χρυσοπουλάνε λιγες σταγόνες στον κόσμο. Ποσο περικόπηκε ο μισθός των βουλευτών; θίχτηκε το ασφαλιστικό τους της μιας τετραετίας; καταργήθηκε η αποζημίωση για συμμετοχή σε επιτροπές; επιστραφηκαν τα κρατικά αυτοκινητα των βουλευτών; τα κινητά; καταργήθηκαν οι κάθε λογής ατέλειες τους; Μας ζητάν να τους να κάνουμε θυσίες και να τους ακολουθήσουμε αλλά πού; Βρίσκονται στην οπισθοφυλακή , στην άμαξα με τα λάφυρα δίπλα στο κινητό μαγειρείο και ακόμα ξεκοκαλίζουν κάθε ιχνος ικμάδας της χώρας. Που ζούν; Με ποιό συζητούν; Ας βγούν λίγο παραέξω απο την αυλή τους και τους κόλακες να δούν ότι ο κόσμος το μόνο που θέλει είναι να τους δείρει.Παρεπιμπτόντως πρωθυπουργέ ο Οδδυσέας έκανε δέκα χρόνια να βρεί την Ιθάκη και ήταν και πολυμήχανος. Προσωπικά θα ψηφίσω στις επόμενες εκλογές όποιο κόμμα υποσχεθεί ότι θα προσάγει σε δίκη όλα τα στελέχη των 4-5 τεέυταίων κυβερνήσεων με την κατηγορία ης εσχάτης προδοσίας (απώλεια εθνικής κυριαρχίας τι είναι;). O καιρός που οι πολιτικοί είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στο Γουδί του 1909 και να αναστήσουν την χώρα παρήλθε. Ελπίζω ο λαός να έχει τα κότσια να τους στείλει στο Γουδί του 1922.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλά ρε σεις Καστελοριζιότες τα θέλει ο κώλος σας...
    Κάνετε τον ανεκδιήγητο που σας έχει ξεράνει το σάλιο σας και δεν στέλνει νερό να πιείτε παρα μόνο αυτές τις μέρες που θα είναι εκεί ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΗΜΟΤΗ σας;
    Ρε συν Ελληνες πάτε καλά;
    ρε καλά μας κάνουν στην τελική και μας τον φοράνε ασάλιωτα αφού είμαστε ζώα χωρίς ίχνος μυαλού.
    Μετά μην διαμαρτυρεστε που θα σας περνάνε βαλβολίνες στα γκροβεράκια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΗΤΑΝ VIDEO
    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ, Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΒΑΛΕ ΣΤΟ ΓΥΨΟ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΕΙΧΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

    ΑΥΤΟΣ - ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΓΥΨΟ ΤΟΥ ΔΝΤ - ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Έστω κι έτσι, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, Γιώργο.
    Το "πολλά" δεν σημαίνει απαραιτήτως και ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. TI ΠΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΙΩΡΓΑΚΗ Ε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. AΓΑΠΗΤΟΙ αναγνωστες εδω και 7 μηνες με το κολπο το τυπου τ+3 που γινε τ+απειρο (οποιος ξερει ξερει)με το οποιο κυριολεκτικα διαλυθηκε οτι σκουπιδια ειχαν απομεινει ,απο τον αυτοκρατορα καραμανλη ,χρεωθηκαμε ΕΠ'ΑΠΕΙΡΟ ΧΩΡΙΣ ΠΛΕΟΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ αποπληρωμης και ενω συνεβαιναν ολα αυτα ,που σε οποιαδηποτε αλλο κρατος ο γιωργακης και η παρεουλα του θα πηγαιναν οχι φυλακη αλλα στον τοιχο ,ΤΙβλεπαμε.Αρθρα για τον παπαδοπουλο ,για τον κολοκοτρωνη και για τον λεωνιδα ΟΛΟΙ ΜΟΥΓΚΑ γιατι απλουστατα ΟΛΟΙ ειναι τσιρακια της νεας ταξης.Χαρακτηριστικα -κεφαλογιαννης κατι μουρμουριζει για δημοψηφησμα και τροχαδην ανακαλειται απο τον πιτσα αντωνακη,ο συνασπισμος μεσω κουβελη μιλα για ψηφοφορια στην βουλη,ο κολοτουμπας ειναι αναφανδον υπερ του ΔΝΤ απο την αρχη και η παπαρηγα ετοιμαζεται για πολεμο με τους εξωγηινους του λιακοπουλου.ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΒΡΕ ΕΡΜΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΒΡΗΤΕ ΑΡΧΗΓΟ ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ Η' ΣΑΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ Η' ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ(ΚΚΕ)?
    Απλα θα σκυψετε το κεφαλι οπως οταν ενας αρχικυναιδος σας ειπε οτι η κυπρος ειναι μακρια και δεν κουνηθηκε φυλλο,οπως καποιος αλλος ευχαριστουσε τους επιβητορες του μεσα στην βουλη και δεν κινηθηκε παλι τιποτε.
    Ο ποιητης ειπε οτι θελει ΑΡΕΤΗ και ΤΟΛΜΗ η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ,αν νομιζεται οτι εχει απομεινη καποιο απο τα δυο τοτε συμπαρισταμαι στους λεονταρισμους που βλεπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για το νοητικό επίπεδο των ανθρώπων που διαχειρίζονται την Ελλάδα, ιδού:

    http://www.youtube.com/watch?v=-mlywea3u54

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τις δύο τελευταίες δεκαετίες κυρίως η ψευδεπίγραφη ανάπτυξη της Ελλάδας στηρίχτηκε στην εσωτερική ζήτηση και όχι στην εξωτερική(δλδ αθρόες εισαγωγές και μειωμένη ανταγωνιστικότητα αντί να εξάγουμε), αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τη συνεχή εκροή συναλλάγματος, Μα καλά! Εϊναι δυνατόν να επιδοτούμε αντικατάσταση αυτοκινήτων επιδοτώντας ξενες θέσεις εργασίας αντί να το κάνουμε αφού προσελκύσουμε έστω κάποια αυτοκινητοβιομηχανία προσφέροντάς της προνόμια για αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου μας στόλου? Τόσο μαλάκες είνα οι πολιτικοί μας ή ανίκανοι? Εγώ αυτά που κατάλαβα είναι ότι ή ανίκανοι ήταν ή το έκαναν επίτηδες βάσει οδηγιών που τους είχαν δώσει για να χάσουμε την εθνική μας κυριαρχία και να οδηγηθούμε σε οικονομική υποδούλωση. Το μόνο που μας ένοιαζε ήταν να μας κάνουν κάνα ρουσφέτι και η χώρα ας καταστραφεί τελείως. Τα θερμά μου συγχαρητήρια στους πολιτικούς και όχι μόνο νάνους Σημίτη και κυρίως σε μεγαλύτερο ποσοστό τον πρώην καταλληλότερο τελίως μα τελείως άχρηστο Καραμανλή!
    Ανδρέας Κοζάνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αμέσως πεσαμε στην μιζέρια μας !!!
    Η αλήθεια των πραγμάτων είναι ότι τα 350 δις δεν τα έφαγαν μονο οι πολιτικοί αλλά όλοι εμείς. Εάν κάνεις μια βόλτα σε Κηφισιά, Εκάλη, Λαγονήσι θα το διαπιστώσετε. Η ίδια οι κοινωνία μαζι με τους πολιτικούς μας έθρεψε μια γένια ανεβασμένη στα κάγκελα η οποία ούρλιαζε τα τελευταία 10 χρόνια μόνο για παροχές τις υποχρεώσεις τις ξεχνούσε συστηματικά …Δυστυχώς ήρθε η ώρα που θα πρέπει να πληρώσουμε τον λογαριασμό!!! Και φυσικά να δουλέψουμε !!!!
    Δεν πιστεύω ότι βοηθάνε ακραίες καταστάσεις και ανεγκέφαλες πρακτικές παρα μονο αυτούς που εχουν σκοπό να μας βουλιάξουν ακομα ποιο βαθιά.!!
    Τα πράγματα θα πρεπει να τα δούμε κατάματα να αντιληφτούμε το περιβάλλον μας και να προσαρμοστούμε κατάλληλα …αυτό κάνουν συνήθως οι σοβαρές χώρες τώρα όσο αφορά τις επαναστάσεις και πράσινα άλογα αυτά είναι τακτικές αντιπρόσωπων χωρίς εργοστάσιο
    Ένα πράγμα που λέγεται στο εξωτερικό εδώ και χρόνια είναι ότι ο Έλληνας δεν εκτίμησε ούτε την χώρα του ούτε το χρήμα !!
    Μφχ
    ΤΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ρε όλοι αυτοί στο Καστελόριζο που του έσφιγκαν το χέρι, τον χαιρετούσαν και του ευχόντουσαν που βρέθηκαν; Ένας που να των ξεχέσει δεν βρέθηκε σε όλο το νησί, όλοι να τον συγχαίρουν ήθελαν πια ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΔΝΤ;;;
    Τότε έχουμε ελπίδες να κερδίσουμε στη Eurovision!!!
    Σε κάθε εθνική και οικονομική μας αποτυχία σαρώνουμε ΠΑΝΤΑ και με μαθηματική ακρίβεια σε καλλιστεία, Eurovision, EuroCup...κτλ

    ...και μιας και ένας φίλος αναφέρθηκε στο Τ+3 και Τ+ άπειρο δείτε πως μας έφεραν τεχνηέντως στη παρούσα κατάσταση:
    http://www.antinews.gr/?p=41425&cpage=1#comment-428397

    Κάλχας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.