7/11/10

Πόλεμος δηλώσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες


Στην τελική ευθεία

Ο κ. Σαμαράς βρέθηκε το Σάββατο στην Καλαμάτα και την Πύλο
Ο κ. Σαμαράς βρέθηκε το Σάββατο στην Καλαμάτα και την Πύλο   (Φωτογραφία:  ICON )

Αν ο λαός δεν στείλει μήνυμα στην κυβέρνηση μέσω της κάλπης, θα ακολουθήσουν νέα μέτρα που θα φέρουν περισσότερη ύφεση, δήλωσε το Σάββατο, λίγες ώρες πριν από τις εκλογές, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. «Ας αποφασίσουν αν το μνημόνιο είναι αναγκαίο κακό ή όχι» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.
Από την Πύλο της Μεσσηνίας, όπου θα ασκήσει την Κυριακή το εκλογικό του δικαίωμα, ο κ. Σαμαράς σχολίασε προηγούμενη δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου: «Ο πρωθυπουργός του μνημονίου που -με μεγάλη άνεση- είχε διασύρει διεθνώς την Ελλάδα ως χώρα διεφθαρμένη, ονόμασε χθες "αντιπατριώτες" όσους διαφωνούμε με την πολιτική του».
»E, τότε το μνημόνιο και η υπαγωγή της χώρας σε ξένη επιτήρηση θα πρέπει, για τον κ. Παπανδρέου, να ταυτίζεται με την φιλοπατρία!»
«Πηγαίνοντας στην κάλπη, ο λαός μας πρέπει να γνωρίζει πως, αν δεν στείλει μήνυμα προς την κυβέρνηση, τότε θα ενθαρρύνει και νέα μέτρα, που θα φέρουν περισσότερη ύφεση, ανεργία και λουκέτα» τόνισε.
Για «πανικό» του κ. Σαμαρά, στην προσπάθεια του απαντήσει στον κ. Καραμανλή, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 
Ο πρόεδρος της ΝΔ «δεν σεβάστηκε ούτε το γεγονός ότι το Σάββατο πριν τις εκλογές είθισται να μην γίνονται δηλώσεις»
»Ας αποφασίσουν επιτέλους στη ΝΔ αν η σωτηρία της Ελλάδας, με τα 110 δισ ευρώ του μηχανισμού στήριξης, είναι γι’ αυτούς "αναγκαίο κακό" ή όχι».
«Οι πολίτες γνωρίζουν καλά ποιοι οδήγησαν την Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας, ποιοι λιποτάκτησαν γιατί φοβήθηκαν. Και τέλος, ποιοι επιχειρούν να υπονομεύσουν -με περισσή αντιμνημονιακή υποκρισία- σήμερα την πορεία σωτηρίας και ανόρθωσης της χώρας» κατέληξε.
Newsroom ΔΟΛ

3 σχόλια:

  1. ελπιζω να μεινει πολεμος κομματων και οχι εμφυλιος........................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για την ιστορική αλήθεια η οποία διαστρεβλώνεται συστηματικά από τον κύριο Πεταλωτή πρέπει να ειπωθούν τα εξής για να ξαναθυμίσουμε γεγονότα τα οποία συνέβησαν στην Ελλάδα πριν από μόλις μερικούς μήνες. Η περίφημη «λιποταξία» η οποία διακινείται ως ιδεολογική βάση πολλών φανατισμένων ΠΑΣΟκων που παίζουν τους δημοσιογράφους έχει ως εξής χωρίς ίχνος υπερβολής: Ακόμα και ως τις εκλογές για την ευρωβουλή δεν είχε ανακοινωθεί από την τότε κυβέρνηση καμιά πρόθεση για εθνικές εκλογές. Μετά ακριβώς από τις ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ δια του αρχηγού του και βλέποντας πως αποκτά την σχετική πλειοψηφία απαίτησε εθνικές εκλογές άμεσα. Μάλιστα δήλωσε ο πρόεδρός του πως ενώ συμφωνεί με το πρόσωπο του προέδρου της δημοκρατίας που πρότεινε η ΝΔ δεν θα ψηφίσει αυτό το πρόσωπο διότι με τον αριθμό εδρών που διέθετε η ΝΔ δεν ήταν δυνατό να εκλέξει πρόεδρο δημοκρατίας μόνη της. Άρα εκ των πραγμάτων οδηγούμασταν σε εθνικές εκλογές το αργότερο την άνοιξη του 2010. Είναι καλό να θυμηθούμε πως εξελίχθηκαν τα γεγονότα μέχρι τον Μάιο του 2010. Άλλωστε δεν είναι δύσκολο γιατί είναι όλα πολύ πρόσφατα. Αν λοιπόν δεν προκήρυσσε εκλογές η κυβέρνηση της ΝΔ το φθινόπωρο του 2009, για πολιτειακούς λόγους θα προκηρυσσόταν εκλογές ούτος ή άλλως μέχρι την άνοιξη του 2010. Άρα για ποια «λιποταξία» μιλά ακριβώς ο κος Πεταλωτής; Αφού οι εκλογές ούτος ή άλλως θα γινόταν και μόνο η κατανόηση της κρισιμότητας της κατάστασης από το ΠΑΣΟΚ και η υπέρβαση των μωροφιλοδοξιών της ηγεσίας του θα μπορούσε να αποτρέψει τις εκλογές. Πράγμα που φυσικά δεν έγινε διότι ο κος Παπανδρέου ήθελε να γίνει πρωθυπουργός. Σε ποια χώρα αδιάφορο για τον ίδιο και την κουστωδία του. Αν αυτή λοιπόν είναι «λιποταξία» για τους καραΠΑΣΟΚους… Τι ακριβώς είναι η προκήρυξη εκλογών σήμερα το βράδυ αν υπάρξει μια σχετικά μικρή μείωση της διαφοράς ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στις 3-4 μονάδες ενώ θα είναι προφανές πως το ΠΑΣΟΚ θα επανεκλεγεί; Αυτό δεν είναι λιποταξία ή ακόμα και προδοσία; Φυσικά και δεν περιμένω καμιά λογική απάντηση από φανατισμένους.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τον (εξωελληνικό) νταβατζή τον ξέρουμε...
    Με τις εκλογές θα μάθουμε και ποιά θα είναι η τσατσά στο μπουρδέλο που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.