14/11/10

Μήπως η αποχή δίνει τελικά το μήνυμα στους κυβερνώντες ότι δεν υπάρχει αντίδραση;

Σχόλιο ανωνύμου στην ανάρτηση To δαχτυλάκι του ζααμπίτ Καμίνη

Ο πρώτος γύρος πέρασε, η αποχή κέρδισε, και πριν καταμετρηθεί καν η τελευταία ψήφος ήρθε η πρώτη τιμωρία!
ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Ο ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ!
Μήπως η αποχή δίνει τελικά το μήνυμα στους κυβερνώντες ότι δεν υπάρχει αντίδραση;
Μήπως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το σύστημα έστω και λίγο
εναντίον τους;
Εαν πραγματικά θέλεις, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΕΙΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ να αποφασίζουν για 'σένα (χωρίς εσένα) και να εφαρμόζουν επάνω σου τα «μέτρα τους», χωρίς
ΠΟΤΕ να σε ρωτούν αν συμφωνείς ή εάν διαφωνείς.
Πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις, πριν κλείσουν οι κάλπες του πρώτου γύρου, εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας χάνουν το αναφαίρετο δικαίωμα κατώτατου μισθού.
Μήπως πρέπει να τους δείξουμε ότι είμαστε εδώ, αντιδρώντες, μήπως θέλουμε έναν διαφορετικό τρόπο από αυτόν που ακολουθείται;
Πολύ πρόσφατα, η Ουγγαρία απέδειξε έμπρακτα ότι υπάρχουν κι άλλοι τρόποι αντιμετώπισης της κρίσης. Το ίδιο απέδειξαν η Ισλανδία καθώς επίσης η Τουρκία και η Αργεντινή παλαιότερα.
Η γειτονική μας Τουρκία που κατά κόρον έχει κατηγορηθεί για σοβαρότατες παραβιάσεις των ατομικών δικαιωμάτων, διεξάγει Δημοψήφισμα για την αλλαγή του Συντάγματος κι εδώ, στην γενέτειρα της Δημοκρατίας, από την μεταπολίτευση και μετά, όλες οι κυβερνήσεις το αποφεύγουν συστηματικά, διότι γνωρίζουν ποιο θα είναι το αποτέλεσμα.
Στις περιφερικές εκλογές μετρήθηκαν άκυρα και λευκά 540.588 9% (ή 5,5% από το σύνολο των εγγεγραμμένων)! Και 3.799.534 απείχαν (39%)! Στις βουλευτικές του 2009 το ποσοστό ήταν 2,6% και στις ευρωεκλογές του 2009 2,5% , δηλαδή σχεδόν 3 φορές επάνω έχουν πάει τα άκυρα και τα λευκά. Στις δημοτικές εκλογές μετρήθηκαν άκυρα και λευκά 327.529 5,4% (ή 3,3% από το σύνολο των εγγεγραμμένων) Και απείχαν 3.770.473 38,94% από το σύνολο των εγγεγραμμένων. Υπάρχει λοιπόν μία μεγάλη τάση του λευκού – άκυρου. Και η τεράστια τάση της αποχής.
Την ώρα που όλοι μετράνε τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου, εμείς μετράμε τις τάσεις και προσπαθούμε να υποθέσουμε τι μπορεί να σημαίνουν η αποχή και το άκυρο. Σύμφωνα με τα στοιχεία από την σελίδα της Ελευθεροτυπίας την Δευτέρα το βράδυ.

Πάμε 2ο γύρο!
Στις περιφερικές εκλογές μετρήθηκαν άκυρα και λευκά 540.588 9% (ή 5,5% από το σύνολο των εγγεγραμμένων)! Και 3.799.534 απείχαν (39%)! Στις βουλευτικές του 2009 το ποσοστό ήταν 2,6% και στις ευρωεκλογές του 2009 2,5%, δηλαδή σχεδόν 3 φορές επάνω έχουν πάει τα άκυρα και τα λευκά. Στις δημοτικές εκλογές μετρήθηκαν άκυρα και λευκά 327.529 5,4% (ή 3,3% από το σύνολο των εγγεγραμμένων). Και απείχαν 3.770.473 38,94% από το σύνολο των εγγεγραμμένων.Υπάρχει λοιπόν μία μεγάλη τάση του λευκού – άκυρου. Και η τεράστια τάση της αποχής.

Λευκό - άκυρο
Εδώ έχουμε μία καθαρή καταδίκη της κεντρικής εξουσίας από τα άκυρα και τα λευκά για τις περιφέρεις. Η τάση αυτή είναι λίγο μειωμένη για τους δήμους αλλά υπάρχει και εκεί εντονότερη από ποτέ. Υπάρχει σαφής διάκριση ανάμεσα στην απρόσιτη κεντρική εξουσία η οποία είναι εντελώς ξεκομμένη από τον πολίτη και στους δήμους όπου διατηρείτε ακόμα η αίσθηση ότι υπάρχει περισσότερη αμεσότητα και μία επαφή του πολίτη με τις δημοτικές αρχές. Άρα κατά βάση έχουμε να κάνουμε με πολίτες που πιθανός όλοι και ο κάθε ένας με τον τρόπο του χρειάζεται μία πιο προσιτή σε αυτούς λειτουργία της πολιτικής. Μια πολιτική στην οποία να έχει πρόσβαση . Όλοι αυτοί είναι σαν να λένε στις αποκομμένες ηγεσίες του σήμερα και του χθες, στις νομαρχίες, στα υπουργεία και γενικός στα, απομακρυσμένα θα έλεγα, αξιώματα!

Αποχή
Η άλλη τάση και ο μεγάλος νικητής των εκλογών, η αποχή δεν θα μπορούσε πιο ξεκάθαρα να υποδηλώσει την άρνηση συμμετοχής στην δημοκρατία των αποκλεισμένων, μία δημοκρατία που λόγω του ότι είναι απρόσιτη, τριάμισι και εκατομμύρια έλληνες θεωρούν μάταιη την συμμετοχή τους σε αυτή.

Οι δύο τάσεις μαζί
Είμαστε μάρτυρες δύο τάσεων ενός μελλοντικού συνασπισμού που θα μετασχηματίσει το πολιτικό μας σύστημα, σε κάτι καλύτερο ελπίζω.

11 σχόλια:

  1. Και που'σαι ακομα. Θα ψηφισουν λευκο-ακυρο-αποχη και στην περιφερεια του Ξυνιδη, θα βγει ο ΠΑΣΟΚος εθνομηδενιστης με τους 5 μουσουλμανους συμβουλους (πρακτορες του προξενειου Κομοτηνης) και μετα θα εχουν το θρασος να διαμαρτυρηθουν που η Θρακη αλλαζει χερια.
    Α ρε καραγκιοζηδες, μονο αλλη μια Τουρκοκρατια θα σας βαλει μυαλο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρώτον,μπράβο σου φίλε/η για το άρθρο!

    Δεν πιστεύω πως ο κόσμος που διάλεξε την αποχή τους έστειλε μύνημα αδιαφορίας,το κακό με την αποχή είναι ότι η κυβερνώντες μπορούν να το ερμηνεύσουν όπως θέλουν,το μήνυμα δεν ήταν ξεκάθαρο,απλά βροντερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΠΛΕΟΝ.
    ΕΡΓΑ.
    ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΔΙΟΙΚΗΣΗ.
    ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥΣ,ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ.
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΣΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ,
    ΕΙΝΑΙΑ ΑΝΗΜΠΟΡΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ.
    ΑΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ,ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ,ΕΜΠΟΡΟΙ,ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ,ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ,ΓΕΩΡΓΟΙ,ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ,ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ.ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ,ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ.
    ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ,ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ,ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΘΩΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ,ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ,ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ,ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ,ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ.ΠΑΝ ΣΤΡΑΤΙΑ,ΠΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΝΑ ΠΟΥΝ:
    "ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΙΜΑ,ΠΟΥ ΤΟ ΧΑΖΕΥΑΜΕ ΣΤΑΓΟΝΑ-ΣΤΑΓΟΝΑ.ΔΕΝ ΤΟ ΜΕΤΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΒΡΙΚΟΛΑΔΕΣ ΔΟΝΑΤΟΥΣ(ΔΝΤ),ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ,ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ.
    ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ,ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ,ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΕΟΥΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ,ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ".
    ΣΚΛΗΡΑ ΛΟΓΙΑ,ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ.
    "DURA LEX,SENT LEX".
    GEROS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΤΣΙ ΝΑ ΤΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ-
    Συμπέρασμα:
    1) Οι άνθρωποι ομολογούν πλέον ότι στην ουσία κατάντησαν εντολοδόχοι των Διεθνών Τοκογλύφων Δανειστών!
    2) Λένε ψέμματα, απροκάλυπτα και για το χρέος και για την ανάκαμψη,
    3) ομολογούν ότι τα μέτρα που πήραν καμία σχέση δεν έχουν με τη φοροδιαφυγή και ότι χτύπησαν καίρια τους πλέον αναίτιους της κρίσης, τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους αλλά και όλους τους χαμηλούς ή και μεσαίους εργαζόμενους, του δημόσιου τομέα, !
    4) όσο για ανακάμψη ζήσε Μάη να φας ...τριφύλλι!


    Επίσης το πρωί στο ραδιόφωνο του Σκάϊ άκουσα ότι ο κ. Καστανίδης (ο μοναχικός και χωρίς υφυπουργό, υπουργός Δικαιοσύνης και ...ανθρωπίνων δικαιωμάτων κλπ. που δεν θυμάμαι τι υπόλοιπο έχει το όνομα του σχετικού Υπουργείου που αντί να το εξυγειάνουν και να του αλλάξουν τα φώτα, μπας και φωτίσει λίγο δίκιο σε τούτη την έρμη χώρα, αρκέστηκαν να του αλλάξουν την ονομασία, ενώ κατά τα άλλα μάλλον το υποβάθμισαν, αφού του κατάργησαν και τον Υφυπουργό) δήλωσε:


    "Πρώτοι εμείς οι άνθρωποι της κυβέρνησης και οι πολιτικοί, πρέπει να δείξουμε το καλό παράδειγμα στον πολίτη που ζητάμε να κάνει θυσίες! Γι' αυτό καταργήσαμε τα δωρεάν κινητά τηλέφωνα των δημόσιων στελεχών και τα πολυτελή αυτοκίνητα των πολιτικών. Χρησιμοποιούμε τα ιδιωτικά μας κινητά και τα κοινά μας αυτοκίνητα όπως ο κάθε Έλληνας πολίτης και παραιτηθήκαμε από τα προνόμιά μας"!!!!!!!


    Εδώ ... αυτοκτονείς!!!


    Αφού μας έκοψαν μισθούς, συντάξεις, δώρα και επιδόματα, αφού μας αύξησαν το ΦΠΑ, ανέβασαν στα ύψη τη βενζίνη και το πετρέλαιο και σκέφτονται να επιβάλλουν κοινό φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, αφού οδήγησαν επιχειρήσεις σε πτώχευση, αφού έβγαλαν στην ανεργία χιλιάδες ανθρώπους, αφού πάγωσαν κάθε πρόσληψη και κάθε αύξηση μισθού για το απώτερο και μακρυνό μέλλον μας, έρχονται και μας λένε ότι κι ...αυτοί θυσιάστηκαν!!


    Γιατί κατάργησαν τα δωρεάν κινητά τους και τις λιμουζίνες τους!!!
    Και σιγά μη τους πιστέψουμε!!


    Ότι επιχορηγήθηκαν εν μέσω κρίσης με 5.000 Ευρώ έκαστος για δωρεάν υπολογιστές δεν μας λέει ο κ. Καστανίδης!!


    Ότι επιχορήγησαν με επιπλέον 11 εκατ. ευρώ τα κόμματα δεν το θυμάται κανείς!!!


    Το ότι έβαλαν στη Βουλή, εν μέσω απολύσεων, 232 δικά τους παιδιά δεν μας είπε!!!


    Το ότι έχουν δωρεάν κομμωτήριο και λέσχη ιππασίας για την οποία απασχολούν γητευτή αλόγων όπως προκύπτει από το υπ’αριθμόν 268 φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως και την 4489/3075/31-2-2010 κοινή απόφαση του προέδρου της Βουλής και του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλου Γερουλάνου, δεν μας είπεεεε!!


    Τι να πρωτοσκεφτεί κανείς και τι να πρωτοθυμηθεί?


    Το ότι ανέβηκε όλος ο συρφετός και των 49 με την κουστωδία τους για τη ΔΕΘ και τρωγοπίνανε στη Θεσσαλονίκη??


    ΜΗ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ!!! ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΡΩΝΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΟΣΕΣ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΠΑΖΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΒΕΒΑΙΟ ΚΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΟ!


    O ίδιος ο Παπανδρέου είπε ότι αν ήταν πολίτης αυτής της χώρας θα κατέβαινε πρώτος στους δρόμους εναντίον του Μνημονίου!!!!


    Ο άνθρωπος λέγοντας άλλη μια υποκρισία και μπαρούφα, άθελά του ....έδωσε το σύνθημα!!


    Τι καθόμαστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΝ ΤΑΧΥ:

    1. ΦΤΙΑΧΝΕΙ Η ΘΟΔΩΡΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ.

    2.ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 18ΜΗΝΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕ ΛΙΣΤΑ. ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΕΤΣΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΠΕΙΘΗΝΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΝΔΡΙΚΕΛΑ.

    3. ΠΙΘΑΝΩΝ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΠΗΔΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.

    4. ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΟΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΑΓΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

    5. ΙΣΩΣ ΒΕΒΑΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΕΙ ΜΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΜΕ ΑΞΙΩΣΕΙΣ, ΑΦΟΥ Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΚ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΙΣΧΥΡΟ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΘΙ ΤΟ ΟΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΧΩΡΑ ΚΛΠ ΚΛΠ.

    6.Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΤΣΙΜΠΗΣΕΙ, ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΟ ΧΡΟΝΟ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΚΑΡΤΕΡΙΚΑ ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ.

    7.ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΤΟ Κ.Κ.Ε ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΚΟΥΕΙ,ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΑΘΗΣ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΣ, ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ.

    ΘΑ ΤΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΛΑ ΜΕ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ.
    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΟΥΤ.
    ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΩΣ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΣΤΗΝΟΥΝ.

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιώργο
    όποιος, ό,τι και να σχεδιάζούν, ένας ανοιχτομάτης λαός και ένας ενεργός και ενημερωμένος πολίτης, μπορεί να περάσει τη δική του βούληση.
    Μη μασάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΦΙΛΕ ΣΑΒΒΑ, ΠΟΝΑΩ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΡΕ ΣΑΒΒΑ.
    ΘΕΛΩ ΤΟ ΛΑΟ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΚΑΤΑΜΑΤΑ.
    ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ Κ.Κ.Ε ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ. ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ, ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ. ΑΜΕΣΩΣ!

    ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΒΡΕ ΣΑΒΒΑ ΤΙ ΣΤΗΝΟΥΝ;
    ΠΟΣΟ ΠΙΣΩ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ;
    ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΥΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΓΑΜΩΤΟ ΜΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιώργο
    το πολιτικό σύστημα της Ελλάδος έχει εκφυλιστεί και δεν μπορεί να διαχειριστεί την Ελλάδα, της τύχες της χώρας.
    Η μόνη λύση είναι η αναγέννηση του συστήματος.
    Ας ελπίσουμε ότι η κρίση θα γεννήσει το ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Tα μέτρα είναι προαποφασισμένα, κανείς δεν αμφιβάλλει γιαυτό.
    Θα ήθελαν οι κυβερνώντες βέβαια να έπαιρναν μια καλή πλειοψηφία ώστε να βγουν να πουν ότι ο κόσμος επικροτεί την πολιτική τους.
    Δεν την πήραν αλλά δεν βγήκε και το σαφές μήνυμα της απόρριψης τους.
    Υπάρχουν ακόμη ως πολιτικός σχηματισμός.Αυτό θα διαφαινόταν αν στις μεγάλες πόλεις οι υποψήφιοι τους δεν έμπαιναν στο 2ο γύρο και έχαναν οριστικά κάποιες περιφέρειες. Δεν έγινε. Το μήνυμα είναι τελικά ότι "σας καταδικάζω μετά λύπης μου.Δεν σας πετάω έξω από το πολιτικό παιγνίδι."
    Αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να πουν ότι "συνεχίζουμε έτσι, ο λαός είναι δίπλα μας παρά τις θυσίες στις οποίες τον υποβάλαμε"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η κατάργηση κατώτατου μισθού
    Η κατάργηση συλλογικών συμβάσεων
    Η κατάργηση των επιδομάτων
    Το κόψιμο του ταμείου ανεργείας.
    Η κατάργηση της ιδιοκτησίας.
    Και πολλά πολλά άλλα είναι ήδη ψηφισμένα και θα εφαρμοστούν είτε ψηφίζαμε είτε όχι.
    Μέχρι το 2013 τα πάντα είναι ήδη επί τάπητος , λέγοντας ότι δεν θα λάβουν νέα μέτρα (ψέμα και αυτό) εννοούν από αυτά που έχουν ήδη αποφασίσει και που ακόμα δεν γνωρίζουμε.
    Οσο για το αν το μύνημα ήταν σαφές, προσωπικά πιστεύω ότι ήταν σαφέστατο, αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε δεν φτάνει να λέμε εμείς ότι ο ''ασθενής'' είναι άρρωστος και πρέπει να πάρει φάρμακα πρέπει και ο ίδιος να το θέλει.
    Τα κόμματα σε καμμία περίπτωση δεν τα συνέφερε να προβάλλουν την αποχή και τα λευκά και τα άκυρα πάνω από το αποτέλεσμα ...Η λεγόμενη πλύση εγκεφάλου ( όσοι έχουν ακόμα )

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.