9/11/10

Τούρκοι μισθοφόροι εναντίον του PKK;

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, η Τουρκία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αναπτύξει μονάδες αποτελούμενες από επαγγελματίες-μισθοφόρους, ιδιαίτερα στα σύνορά της με το Ιράκ, με σκοπό να αναχαιτίσει τη διείσδυση στο έδαφός της Κούρδων ανταρτών από το Βόρειο Ιράκ.
«Σε ένα πρώτο στάδιο» 50.000 άνδρες θα στρατολογηθούν για «τουλάχιστον τρία χρόνια» και »θα χρησιμοποιηθούν στο πλαίσιο του αντιτρομοκρατικού αγώνα» διευκρίνισε ο αρμόδιος υπουργός.

Ο υπουργός, με τον όρο αντιτρομοκρατικό αγώνα, εννοεί τη μάχη που διεξάγουν οι δυνάμεις της Άγκυρας εναντίον των Κούρδων ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), που η Τουρκία και αριθμός χωρών θεωρούν τρομοκρατικό κίνημα.Τέλος, δεν διευκρινίστηκε το χρονικό πλαίσιο στο οποίο θα είναι έτοιμες και φυσικά σε «θέση μάχης» αυτές οι «δυνάμεις».
http://www.sigmalive.com/news/international/324269

8 σχόλια:

  1. Αυτό είναι καλό σημάδι !!!
    Δείχνει την πλήρη αποτυχία τους και ότι αδυνατούν να πείσουν τους στρατιώτες τους ότι ο πόλεμος κατά των Κούρδων είναι δίκαιος και εθνικά αναγκαίος.

    Επίσης δηλώνει ότι οι Τούρκοι με αυτό τον πλάγιο τρόπο δεν θέλουν να έχουν την ευθύνη για όσα εγκλήματα διαπράττουν στο Κουρδιστάν, αφού θα μπορούν να ρίχνουν το φταίξιμο σε ιδιώτες και όχι στον στρατό τους.

    Θα αποφεύγουν και να χρεώνονται τους νεκρούς στρατιωτικούς, αφού στους μισθοφόρους δεν θα οφείλονται επίσημες κηδείες, συντάξεις κλπ, κάτι που έχει αρνητικό αντίκτυπο στην τούρκικη κοινή γνώμη.

    Όσο μισθό κι αν τους δώσουν, τα αποβράσματα που θα αναλάβουν την βρώμικη δουλειά, θα είναι καλός στόχος για την άσκηση των Κούρδων στο σημάδι !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μά πόσο βλᾶκες εἶναι αὐτοὶ οἱ τοῦρκοι;
    Τί τύχη θὰ ἔχουν οἱ μισθοφόροι αὐτοί;
    Δὲν στεναχωριέμαι, ὅταν τοὺς βάλει γρήγορα θὰ μάθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεδομενης και της "ποιοτητας"των στρατιωτων και πιθανον και των αξιωματικων που θα επιλεξουν να καταταγουν(προσληφθουν) σ΄'αυτες τις μοναδες ειναι ασφαλες να υποθεσουμε οτι αυτες οι μοναδες μισθοφορων θα ειναι "του σκοινιου και του παλουκιου"με αλλα λογια ουσιαστικα ποινικες.Η εμπειρια που ειχαν τοσο οι Γερμανοι με μοναδες τετοιου ειδους στα μετοπισθεν του Αν. Μετωπου (Μουσουλμανοι κυριως Αζεροι "εθελοντες")οσο και οι Αμερικανοι στο Βιετναμ(μοναδες "montagnads" δηλαδη ορεσιβιων φυλων) δειχνει οτι οι μισθοφοροι τετιου ειδους αφενος μεν ειναι χαμηλης αποτελεσματικοτητας στο πεδιο της μαχης αφετερου δε υπερβολικα "δραστηριοι" σ'οτι αφορα σφαγες και λεηλασιες ακολουθωντας ετσι τις "καλυτερες παραδοσεις" του Τουρκικου Στρατου.Τελικα το μονο που θα πετυχουν ειναι να δωσουν στους Κουρδους ακομα περισσοτερους λογους να μισουν τους Τουρκους κανοντας ακομα πιο δυσκολη την συμφιλιωση τους, κατασταση προς τον συμφερον μας (σνεχιζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. (συνεχεια εκ του προηγουμενου) Εξυπακουεται οτι οποιοι απο αυτους τους μισθοφρους πεσουν αιχμαλωτοι στα χερια των Κουρδων ας μην υπολογιζουν στην Συνθηκη της Γενευης "περι των νομων του πολεμου"Αν και μεταξυ μας αν ληφθει υποψη η συμπεριφορα των Τουρκων απεναντι στους Κουρδους Κυπριους κτλοτι και να τουςκανουν οι Κουρδοι τους αξιζει...
    Παρακαλω θερμα ας μου επιτραπει να τελιωσω με κατι ασχετο λογω καποιυ γεγονοτος που εμαθα μολις τωρα. Καλυνυχτα γιαγια και σε ευχαριστω για ολσ οσα εκανες για ολους μας κα καλη ανυπαυση οπου πας.Το μονο σιγουρο ειναι οτι μια μερα θα τα ξαναπουμε!Οι διαχειριστες μπορουν να μετριασουν οτι κρινουν απαραιτητο
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βούλγαρη, να είσαστε καλά οι υπόλοιποι, να την θυμάστε την γιαγιά !!!
    Οι γυναίκες αυτής της γενιάς σήκωσαν πολύ παραπάνω βάρος στους ώμους τους απ΄ ό,τι όφειλαν.
    Αν οι Έλληνες έχουμε κάτι σήμερα να υπερηφανευόμαστε, είναι οι παπούδες και οι γιαγιάδες μας.
    Ειλικρινά συλλυπητήρια !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα φαν καλά κι αυτοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευχαριστω Τζιμη και σε αυτοτο ζητμα συμφωνιυμε απολυτα...αν η γιαγια και ο παππους δεν εκαναν οτι εκαναν εγω σιγουρα δεν θα ημουν εδω!Τουλαχιστον τωρα θα ξαναβρει τον παππου και θα αναπαυθει, αρκετα αγωνιστηκε και κουραστηκε...
    Χιλια συγνωμμμη στους διαχειριστες για την κατχρηση του χωρου
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.