9/1/12

Η υπεράσπιση του Καστελόριζου

Ο συνδυασμός της οικτρής οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας, της νεο-οθωμανικής αναγέννησης της Τουρκίας και των πλούσιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων ανατολικά της Κρήτης εώς την Κύπρο επαναφέρει στο προσκήνιο τη σοβαρή απειλή προσβολής εθνικού εδάφους. Η στοχοποίηση του Καστελόριζου έχει τον τελευταίο καιρό γίνει απροκάλυπτη.


Δύο τουρκικά RF-4E πέταξαν πρόσφατα σε πολύ χαμηλό ύψος πάνω από το νησί και φωτογράφισαν τις τελευταίες θέσεις της ελληνικής φρουράς. Φημολογείται ότι η Πολεμική Αεροπορία απάντησε με κίνηση "ισοδύναμου τετελεσμένου" ενώ παράλληλα δημιουργήθηκε ειδικό readiness με ζεύγος F-16 Block 52 από την Κρήτη. Ας ελπίσουμε ότι το ΓΕΣ θα ενισχύσει γρήγορα την Α' Μοίρα Αμφιβίων Καταδρομών που θα κληθεί να σηκώσει το βάρος ενδεχόμενης τουρκικής αεροναυτικής απόβασης.

Το παραδοσιακό σχέδιο αντεπίθεσης των Ελληνικών Δυνάμεων που προβλέπει στρατηγικά πλήγματα στα παράλια της Μικράς Ασίας και ταυτόχρονη προέλαση στον Έβρο έχει νόημα μόνο σε περίπτωση που το Καστελόριζο αντέξει για τουλάχιστον 24 ώρες. Η παρέμβαση του διεθνή παράγοντα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη αλλά δεν μπορεί να είναι αστραπιαία.

Πολλοί φοβούνται ότι η Τουρκία θα μπορέσει με μια σύγκρουση λίγων ημερών να απελευθερωθεί από τον γεωστρατηγικό ελληνικό κλοιό στην Ανατολική Μεσόγειο. Μερικές προνοητικές και γρήγορες κινήσεις των Ελλήνων επιτελών μπορούν είτε να αποτρέψουν αυτό το ενδεχόμενο είτε να το μετατρέψουν σε μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη για την "φίλη" γείτονα.
Κώστας Παπαδόπουλος

4 σχόλια:

  1. Να κοίτα που πρέπει να αναλάβω πάλι το καλοπισμό του νησιού και μου τελείωσαν οι μολόχες ρε γμτ ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αστειότητα που ονομάζεται Ειδικές δυνάμεις και μοίρες αμφίβιων καταδρομών μάλλον κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει.Την ηλεκτρονική μου διεύθυνση την βρίσκεται άνετα και το συζητάμε. Δυστυχώς έχουμε μόνο μία Ζ , και λίγα καλά κομάντος ...από εδώ και από εκεί, στελέχη με τρομερή πείρα και στρατιωτική παιδεία , έριξαν φωτοβολίδα από τις αστείες Ελληνικές Δυνάμεις Ελίτ ΠΖ. 2 Μονάδες του ΠΖ αξίζουν, 1 της Ε.Α. και 1 του Π.Ν. Τα γεράκια της Π.Α. και οι κυβερνήτες των φρεγατών μας. Ότι κάνουν θα το κάνουν αυτοί, αν προλάβουν μερικοί και δεν ψηθούν σε καμιά νησίδα πριν τον ΑΝΣΚ προδομένοι και εξευτελισμένοι όπως πήγαν και τα τρία ΑΕΤΟΠΟΥΛΑ στα ΙΜΙΑ. Λογικό, όταν ο τενόρος των Ιμίων , είναι αντιτενόρος μια αστείας κυβέρνησης και ακόμη πιο λογικό , όταν οι παθόντες του τενόρου στηρίζουν τα παιδιά του κολλεγίου Αθηνώ. Επειδή Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και επειδή η ιστορία είναι αμείλικτος και δίκαιος κριτής , θα κριθούμε όλοι. Το υπερήφανο καστελόριζο δεν το θυμήθηκε κανείς τώρα τις γιορτές αλλά το είχαμε ξεχάσει προ πολλού , η τιμωρία μας θα είναι χειρότερη από το θάνατο και όλα αυτά που περνάμε σαν χώρα τα περνάμε γιατί ξεχάσαμε το Καστελόριζο , τον Έβρο , τον Τσαμαντά , την Ίμβρο και την Τένεδο και και και και ......

    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ σε όλες και όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ soldier σε αυτό το ιστολόγιο μέχρι τούδε δεν γνωρίζω κάποιον/α να που να κάνει πλάκα με τις Ε.Δ., που σημαίνει ότι μας ξέρεις λίγο έως και καθόλου.
    Εκτός αν οι Ε.Δ. κάνουν μόνες τους πλάκα. Εδώ σεβόμαστε όσους σέβονται την πατρίδα, πολεμούν γι αυτή και πεθαίνουν γι αυτή.
    Πλάκα κάνουν κάποιοι που κατοικοεδρεύουν στο Σύνταγμα αλλά τι στα λέω μάλλον τα γνωρίζεις καλύτερα από μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.