4/7/17

Το success story της Τσεχίας

Τα νεότερα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Eurostat για την ανεργία στην Ευρωζώνη επιβεβαιώνουν απολύτως τα περί τσεχικού success story. Με σχεδόν πλήρη απασχόληση η χώρα αναζητεί συνεχώς νέο προσωπικό.

Στο εργοστάσιο της GZ Media που βρίσκεται κοντά στην Πράγα οι μηχανές δεν σταματούν ποτέ να δουλεύουν. Εκεί κατασκευάζονται δίσκοι για τους λάτρεις της αναδυόμενης -και πάλι- αγοράς των βινυλίων. Η εικόνα είναι ενδεικτική γι΄ αυτό που συμβαίνει στην παρούσα φάση σε χιλιάδες τσεχικές επιχειρήσεις. "Το κύριο πρόβλημα για εμάς αλλά και άλλες επιχειρήσεις της περιοχής είναι η έλλειψη εξειδικευμένου αλλά και ανειδίκευτου προσωπικού", εξηγεί ο επικεφαλής του μάρκετινγκ της επιχείρησης Μίκαλ Νέμετς.
Πράγματι, στα πέριξ της Πράγας όπου βρίσκεται και το εργοστάσιο της GZ Media, η ανεργία κυμαίνεται μόλις στο 3,4%. Στην ίδια την πρωτεύουσα υπάρχει σχεδόν πλήρης απασχόληση. Τα νεότερα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Eurostat για την ανεργία στην Ευρωζώνη επιβεβαιώνουν την πρωτοκαθεδρία της Τσεχίας: τον Μάιο η ανεργία μειώθηκε στο 3%. Τα υψηλότερο ποσοστά συνεχίζουν να καταγράφονται σε Ελλάδα και Ισπανία με 22,5% και 17,7% αντίστοιχα.

Για τη συνέχεια Capital

1 σχόλιο:

  1. Αν ποτε μπει στο ευρω θα ειναι ενα καλο πείραμα για να δουμε τι θα επακολουθήσει εις την χώρα αυτή ... Αν και ο Τσέχος πρόεδρος προσφάτως είπε οτι θα το καθυστερήσει οσο γινεται και μπραβο του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.