10/7/19

Συνεχίζει τους εκβιασμούς ο Τσαβούσογλου: Ή θα μοιραστούμε το φυσικό αέριο ή θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις

Για... δίκαιη λύση συνεχίζει να μιλά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών

Την αξίωση της Τουρκίας για διαμοιρασμό των κοιτασμάτωντης κυπριακής ΑΟΖ επανέλαβε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, διαμηνύοντας ότι, σε διαφορετική περίπτωση, η Αγκυρα θα συνεχίσει τις γεωτρήσεις στην περιοχή.
«Είτε θα μοιραστεί δίκαια ο πλούτος και θα βρεθεί μια δίκαιη λύση, ή η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων» τόνισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ενώ επανέλαβε ότι η Αγκυρα θα συνεχίσει τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, σχολιάζοντας ότι αυτές γίνονται στην «υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας». «Καμία χώρα ή διεθνής θεσμός δεν έχει δικαίωμα να σχολιάζει για το θέμα αυτό» συμπλήρωσε ο Τσαβούσογλου.
Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα η νέα ελληνική κυβέρνηση θα βοηθήσει την Τουρκία να διατηρήσει πιο εποικοδομητικές σχέσεις με την Ελλάδα, αναφορικά με το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Υποστήριξε μάλιστα ότι η Αγκυρα θέλει να επιλύσει τις διαφορές με την Ελλάδα στο Αιγαίο και όχι να κλιμακώσει τις εντάσεις.
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δεν παρέλειψε να στραφεί και κατά της ΕΕ, καθώς στις Βρυξέλλες γίνεται η πρώτη συζήτηση για τις προτεινόμενες κυρώσεις κατά της Τουρκίας, λόγω των συνεχιζόμενων προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ. Μεταξύ των κυρώσεων είναι η διακοπή χρηματοδότησης αλλά και επαφών, σύμφωνα με το Bloomberg.
«Τα βήματα που κάνει η ΕΕ εναντίον μας δεν θα βοηθήσουν. Μπορεί να γυρίσουν μπούμερανγκ» σχολίασε ο Τσαβούσογλου.



View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

Deniz Kuvvetlerimize ait gemilerimiz ve hava vasıtalarımız Yavuz ve Fatih Sondaj Gemimiz ile Barbaros Hayreddin Paşa Sismik Araştırma Gemimize refakat etmeyi sürdürüyor.


Την ίδια ώρα, αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού
Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.
Όπως υπογράμμισε, αναφορικά με την επίδειξη «δύναμης» της  Άγκυρας και τη δημοσίευση
φωτογραφιών από τα πλωτά γεωτρύπανα που βρίσκονται στην κυπριακή ΑΟΖ,  «παρά τις
καλές μας προθέσεις να διατηρήσουμε καλές σχέσεις γειτονίας με την Τουρκία, η 
συνεχιζόμενη κλιμάκωση και πρόκληση της κυριαρχίας  του κράτους-μέλους μας, 
της Κύπρου,  θα οδηγήσει αναπόφευκτα την ΕΕ να ανταποκριθεί με πλήρη αλληλεγγύη».
Despite our best intentions to keep good neighbourly relations with Turkey, its continued escalation and challenge to the sovereignty of our Member State Cyprus will inevitably lead the EU to respond in full solidarity as agreed by .

Πηγή: Πρώτο Θέμα

4 σχόλια:

  1. Ἤ θά μοιραστοῦμε τήν Μικρά Ἀσία, ἤ θά κάνουμε διάφορες "γεωτρήσεις" γιά διάβρωση τῆς κοινωνίας στήν Τουρκία":
    Ἄν λέγαμε ἤ κάναμε κάτι τέτοιο οἱ Ἕλληνες, πού δέν τό λέμε οὔτε τό κάνουμε, θά τό εὕρισκε ἀπαράδεκτο ὁ Τσαβούσογλου καί φυσικά θά εἶχε δίκηο.

    Ἔτσι ἀκούγεται τό παράλογο πού εἶπε παραπάνω, γιά ὅ,τι ἀνήκει σέ ἄλλη χώρα, ἐν προκειμένω τήν Κύπρο. Παρόμοια ὅμως λένε καί κάνουν οἱ Τοῦρκοι, ὅσον ἀφορᾶ τήν Ἑλλάδα (Αιγαῖο, Κρήτη, καί τελειωμό δέν ἔχουν οἱ τρελλές διεκδικήσεις), ὅσον ἀφορᾶ τή Συρία κ.ο.κ.

    Προσπάθεια ἑρμηνείας: "Καβάλησαν τό καλάμι"; Κόμπλεξ ρατσιστικῆς τάχα ἀνωτερότητας, ἤ κόμπλεξ προσωπικό τοῦ τύπου "εἶμαι ὁ Ναπολέων"; Ἤ ὅλα μαζί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνεχίστε αγαπητέ μου. Φτάνει να το κάνετε εκεί που το κάνετε και με δικά σας λεφτά. Βάλτε στόχους στο γάμο του καραγκιόζη και κατά προτίμηση στα 5000 μέτρα. Παίζει να είναι η πιο μεγαλοπρεπής μπαρούφα “επίδειξη σημαίας” στα χρονικά. Θα διδάσκεται διεθνώς σαν η ακριβότερη κρατική μπαλαφάρα από καταβολής κόσμου. Τέτοιοι εκβιασμοί είναι σαν αυτό που έλεγαν οι παλιοί “Θύμωσε ο αγάς, κι έκοψε την π@@@@α του”. Και μην ακούσω τις γνωστές μαυροφορεμένες μοιρολογίστρες στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Αν δεν υπάρχουν επαρκή γεωλογικά δεδομένα και κυρίως άριστη ερμηνεία από ελάχιστους ειδικούς στον χώρο οι πιθανότητες να βρεις υδρογονάνθρακες σε μια “τρούπα στην μέση του πελάου” είναι ίδιες με το να βρεις φοινικοδάσος στην Αλάσκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eτσι λοιπόν,βλέπουμε ότι οι τούρκοι,είτε με την πλάτη των αμερικανών,είτε με την πλάτη των ρώσων και θα πρέπει να παραδεχθώ ότι τρεχόντως φαίνεται περισσότερο με την πλάτη των ρώσων,χωρίς να φαίνεται κάτι σαφώς αποτρεπτικό από μεριάς της Δύσης,μας προτείνουν ή το μοίρασμα των δικών μας υδρογονανθράκων ή τον πόλεμο...
    Και εμείς επιλέγουμε γιά άλλη μιά φορά στην βλακώδη νεότερη ιστορία μας,να στηριχθούμε στους Δυτικούς οι οποίοι όχι μόνο ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν έχουν δώσει καλά διαπιστευτήρια σε εμάς,αλλά τουναντίον κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους να μας καθιστούν ΔΟΛΩΜΑ στο στόμα του Λύκου...
    Κάτι ανάλογο φαίνεται ότι γίνεται και στην Συρία με τους Κούρδους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αρχισε τα παιρνει και στο κρανιο ο....Θεος με ολα αυτα εδω...Κι εξω τα παιρνει...και χαλαει ολες τις ...κανονικοτητες των παντων αφρονων...Μαλλον μπλεξαμε ασχημα...αν ανεβασει ..στροφες ο θυμος..
    Ειναι χαριτωμενο να ακους ξαφνικα γυρω αυτα τα εκπληκτα ..."Μα ..αυτο δεν γινεται..Μα αυτο ειναι...απιστευτο...κλπ"...Δεν ξερω τι θα ακουστει αν ανεβασει ...στροφες..και πεσει και καμμια ...βομβα..Απο ανθρωπους που αδιαφορουσαν πληρως πριν ..αν ζει και πως ανθρωπος διπλανος...η πεθανε. ..αρκει να μην ηταν ο εαυτος τους...ακους τωρα με υποψια φοβου.." Μα χαθηκαν...ανθρωποι..ειναι απιστευτο .."...( εως χθες ...δεν χαθηκαν ...δεν πεινασαν..δεν....τιποτε) Επειδη μπηκε το αναπαντεχο ..κι αυτο δεν ξερεις πια αν αφορα κι εσενα...αρχισε ο φοβος...βρε λες ναμαι ...αυριο εγω ?? Αυτος ο ..Θεος δεν ελεγχεται πια ...κι οτι εχεις κανει ενα ...τσουπ και...παει. Καλα την βγαζαμε πριν ..οσο διπλα επευτε ο ...ουρανος.Γιατι εχω εναν παρομοιο φοβο με την ...Τουρκια ??? Λες....να...φυγει το σιγουρο χθες?? Ο θυμος αυξανει....τον εκανε πυραυλο ..η ανοησια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.