3/7/19

Θ.Καρυώτης : Κρίσιμο θέμα η οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας –Κύπρου (ηχητικό)

Ραδιοφωνική συνέντευξη στον Γιώργο Σαχίνη
Ο «πατέρας»  της  Ελληνικής ΑΟΖ , πανεπιστημιακός δάσκαλος  Θεόδωρος Καρυώτης, μιλώντας στον 98.4 από την Ουάσιγκτον, εξήγησε γιατί είναι  κρίσιμο σε αυτή την φάση Ελλάδα και Κύπρος να οριοθετήσουν μεταξύ τους την ΑΟΖ, ώστε να βάλουν έτσι στο παιχνίδι της οριοθέτησης και την Αίγυπτο και  προοπτικά την Λιβύη, ειδικά σε σχέση με την Ελλάδα.
Τόνισε  μάλιστα, ότι με αφορμή τις εξελίξεις στα ενεργειακά της Ανατολικής Μεσογείου, αποδεικνύει ότι το πλαίσιο της ΑΟΖ είναι πλέον σε δυναμική εξέλιξη και για αυτό τον λόγο χρειάζεται η Ελλάδα να προχωρήσει με τακτική ευελιξία και στις οριοθετήσεις άμεσα και μελλοντικά στην επέκταση των χωρικών υδάτων  της στα 12 ν.μ . ενιαία και όχι τμηματικά.

7 σχόλια:

  1. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω ο κ. Καρυώτης. Αν η Ελλάδα είχε σχέδιο, θα ήταν ήδη σε διαπραγματεύσεις με την Αίγυπτο και θα έστελνε ό,τι ληγμένο πυρομαχικό έχει στον Χαφτάρ στη Λιβύη για να αποκτήσει έρεισμα σε περίπτωση επικράτησης του τελευταίου, όπως ακριβώς η Τουρκία κάνει με την κυβέρνηση της Τρίπολης και θα μπορούσε να κηρύξει ΑΟΖ με οριοθετημένες 3 πλευρές με 3 γείτονες, δίνοντας διπλωματικό χαστούκι στην Τουρκία σε ό,τι έχει να κάνει με αξιώσεις στην Κρήτη και θα μπορούσε να απαντήσει στις φωνές της Τουρκίας "αν έχεις αντίρρηση, πήγαινε με σε διεθνές δικαστήριο, όπως λέει το δίκαιο της Θάλασσας". Βέβαια, γιατί να το κάνουν αυτό οι Έλληνες πολιτικοί, όταν μπορεί να σε φέρει η Τουρκία προ τετελεσμένου και να σε πάει σε καζάν-καζάν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Καρυώτης ομολογεί ότι οι ΗΠΑ καθορίζουν το ποτε θα έχουμε ΑΟΖ, και το θέμα δεν είναι απόφαση μόνο δική μας. Οι Έλληνες πολιτικοί δεν είναι το πρόβλημα. Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι πρέπει να δίνουν μπαξίσια στους Τούρκους από τα δικά μας χρήματα. Και τα δικά μας γεωτρύπανα τους έδωσαν. Το Φατίχ και το Γιαβούζ τα είχαμε εμείς ναυπηγήσει, αλλά μας υποχρέωσαν οι ΗΠΑ να τα ξεπουλήσουμε για να τα πάρει η Τουρκία. Αρκετά με το βρίσιμο των πολιτικών μας. Αντί να τα βάλουμε με τον καραγκιοζοπαίκτη τα βάζουμε με τις σκιές από τις φιγούρες του σαν να είμαστε παιδιά που δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι βλέπουν θέατρο.

      Διαγραφή
    2. Γιώργο σε γενικές γραμμές δεν εχεις άδικο , αλλά , σαν πολιτικός εαν δεν μπορείς να εφαρμόσεις το πρόγραμμά σου λες ενα <> με το κεφάλι ψηλά και οχι έτσι όπως κάνουν τα παλικάρια μας !!!!

      Διαγραφή
    3. Το πολιτικό μας σκηνικό ειναι στημένο. Μαριονέτες και καραγκιοζοφιγούρες είναι διορισμένες. Το κεφάλι το κινούν ανάλογα με τις εντολές των σκηνοθετών τους.

      Διαγραφή
  2. Πείτε στους Αμερικάνους ότι είναι βεβαία η αναχώρηση της Τουρκίας από τη συμμαχία. Όλες οι Ισλαμικέ χώρες ανοίγουν τις πόρτες σε Κίνα, Ρωσία και Ινδία, δηλαδή στους ισχυρούς του πλανήτη. Όλοι γνωρίζουν ότι οι ΗΠΑ έχασαν και το Αφγανιστάν και το Ιράκ, και τη Συρία, και χάνουν παντού.

    Το να πετάξουν οι ΗΠΑ τόσα δις από τα δικά μας κοιτάσματα για μπαξίσια στην Τουρκία απλά είναι μια κίνηση που θα οδηγήσει τις ΗΠΑ σε ακόμα μεγαλύτερες ταπεινώσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

    Ο πολιτική που επέβαλαν η Βρετανία και η Γερμανία στις ΗΠΑ σε σχέση με τα Ελληνοτουρκικά οδηγεί τις ΗΠΑ στην τελική αυτοκτονία τους.

    Μόνο η συμμαχία των ΗΠΑ με Ρωσία κατά του Ισλάμ μπορεί να σώσει τις ΗΠΑ από την τελική πτώση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εαν δεν γίνει τώρα η οριοθέτηση πολύ φοβάμαι οτι το παιχνίδι θα λήξει εις βάρος μας !!!
    Μη μου πείτε μετά ποιός φταίει ; Εγω ομως θα σου πω πως φταίς εσυ που με την δική σου ανοχή αυτοί τρώνε και τραγουδάνε !!!!!!
    Δεν τους νοιάζει , αν οχι ολους αλλά τους περισσότερους η χώρα !!!! Ολοι έχουν το σπιτάκι τους ή Αγγλία ή Γερμανία ή Γαλλία και με την πρώτη ευκαιρία , αλε για εξω !!!
    Τωρα με οποιοδήποτε κόστος λυση στην ΑΟΖ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μηπως...ειναι καλυτερα να ..ριξουμε τον.Τσιπρα και τον ..Κουλη ?? Βρε αδελφε.να βαλουμε εναν ..Σατραπη ..εναν τυρανο..εναν δρακουλα..κλπ ?? Διοτι και τωρα σε τελικη..Δρακουλες εχουμε...Καλαμακι ..φραπε..αιματος..κλεφτοκοταδες..λαμογια αισχρα...νερα Καματερου...κλπ..Δηλ ...τι αλλο πουλανε οι ...σπουδαγμενοι δρακουλες...70 ετη ?? Απο φικια...εως αιμμα...απο μπορμποτσαλα εως ροδελες...απο συνταγες Λονδινου..εως συνταγες Χαρβαρντ ανωτατης βοθρικης χαβουζας..απο Νοβαρτις εως....αγγουρια...απο σαλμονελα εως μουρταδελα Ολλανδιας...απο Μακεδονια..εως ..Παραγωνια Αργεντινης...
    Σημειωση : Ολοι ..σπουδαγμενοι ..Ντοκτορα βρωμας...πουφ πουφ...απο Ροζακηδες...χωρις ..ροζους ...λειο..απο Καιριδηδες...εως Βουτσιδες...(Μαρθες)..απο...Φωφες εως.....φουφουδες...Ολοι.με...ενσημα..εργατικοι..δαιμονες...αξιοπρεπεις κλεφτες με ντοκτορα (!!)...στον τοιχο των δακρυων μας..Τοσοι επιστημονες θεε...μα τοσοι !!! Αυτη η γνωση...δεν εχει ταιρι...Αν πουλας .τερλικια ..χαθηκες..επιστημονικα απ τον Βελζεβουλ...τον γιατρο...τον δικηγορο...τον οικονομολογο...τον βιδολογο...κλπ...Ολοι ..επιστημονες παρακαλω...Κατανοουμε τι σπουδες...
    Οποτε τι ..ΑΟΖ...?? Αναποδα ας το διαβασουμε με ωμεγα ...εμεις ειμαστε Αυτο....πριν εξελιχθουμε σαν ...ειδος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.