21/6/09

Υπόθεση ηλεκτρονικών υποκλοπών «Δίκτυο φάντασμα»

Περίπου τρεις μήνες μετά την αποκάλυψη του κινεζικού δικτύου ηλεκτρονικών υποκλοπών , το οποίο εκτός των άλλων έσπασε τους κωδικούς ηλεκτρονικών αρχείων του Θιβέτ και του ίδιου του Δαλάι Λάμα, πολλές από τις 103 χώρες που έπεσαν θύματα του κυκλώματος των χάκερ δεν έχουν ακόμη ειδοποιηθεί. Είναι μάλιστα πιθανό να μην κατάλαβαν ποτέ ότι η υποκλοπή συνέβη.

Η 53ων σελίδων έκθεση εμπειρογνωμόνων του Πανεπιστημίου του Τορόντο , με ημερομηνία έκδοσης την 29η Μαρτίου , περιγράφει με λεπτομέρειες τον τρόπο με τον οποίο οι χάκερ διείσδυσαν στα ηλεκτρονικά αρχεία πρεσβειών , υπουργείων εξωτερικών , του ΝΑΤΟ , της Ε.Ε , του Associated Press, ακόμη και πρωθυπουργών.

Στους στόχους και η Κύπρος

Από τη λίστα των 397 υπολογιστών που παραβιάστηκαν , αναφέρουμε τους παρακάτω:

Υπουργεία Εξωτερικών : της Ινδονησίας , Φιλιππίνων, Ιράν , Λετονίας , Μπουτάν , Μπρουνέι

Πρεσβείες : της Κίνας στις ΗΠΑ , της Κύπρου στη Γερμανία , της Ινδίας σε Βέλγιο, Σερβία, Ιταλία, ΗΠΑ και Γερμανία, της Μάλτας σε Βέλγιο , Λιβύη και Αυστραλία, της Πορτογαλίας σε Φιλανδία και Γερμανία, της Ρουμανίας σε Φιλανδία και Γαλλία , του Πακιστάν στο Μπαχρέιν . Επίσης υποκλάπηκαν δεδομένα από κομπιούτερ της Υψηλής Επιτροπής της Ινδίας στην Κύπρο, της μόνιμης αντιπροσωπείας της Κύπρου στην Ε.Ε , του πρωθυπουργού του Λάος και γραφείων του ΝΑΤΟ.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

1 σχόλιο:

  1. Δουλεύουν γερά τα μαμούνια.
    Αν κλέβεις και είσαι Αμερικανική υπηρεσία λέγεσαι code breaker και έχεις κάθε δικαίωμα να το κάνεις.
    Αν κιτρινίζεις λίγο είσαι εγκληματίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.