22/6/09

Επίθεση με ρουκέτες κατά αμερικανικής βάσης στο Αφγανιστάν

Δύο Αμερικανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στο Αφγανιστάν, σε μια σπάνια επίθεση με ρουκέτες σε αμερικανική βάση στη χώρα. Σε επεισόδια που σημειώθηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο σκοτώθηκαν τέσσερις ξένοι στρατιώτες και δεκάδες Αφγανοί.Συνολικά δύο ρουκέτες εκτοξεύτηκαν κατά της βάσης.
Στην επίθεση στην βάση Μπάγκραμ, που βρίσκεται 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Καμπούλ, τραυματίστηκαν επίσης έξι Αμερικανοί, τέσσερα άτομα του στρατιωτικού προσωπικού της βάσης και δύο πολίτες.

Εν τω μεταξύ, τέσσερις ξένοι στρατιώτες και δεκάδες Αφγανοί, κυρίως μαχητές των Ταλιμπάν, σκοτώθηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο.

Ένας στρατιώτης της διεθνούς δύναμης στο Αφγανιστάν σκοτώθηκε από επίθεση ανταρτών εναντίον οχηματοπομπής στο ανατολικό Αφγανιστάν.

Παράλληλα, το Βρετανικό υπουργείο Αμυνας ανέφερε πως ένας Βρετανός στρατιώτης που υπηρετούσε στην Διεθνή Δύναμη Αρωγής για την Ασφάλεια του Αφγανιστάν (ISAF) σκοτώθηκε σε έκρηξη την Παρασκευή ενώ μετείχε σε περιπολία κοντά στην πόλη Λασκάρ Γκαχ στη νότια επαρχία Χελμάντ.

Οι αφγανικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι έξι άμαχοι και δεκάδες αντάρτες σκοτώθηκαν σε επεισόδια ένοπλης βίας στη χώρα, η οποία οδεύει σε προεδρικές εκλογές τον Αύγουστο.

Στο μεταξύ, στη Χελμάντ, 26 Ταλιμπάν σκοτώθηκαν από αεροπορικό βομβαρδισμό, ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι. Οι ΗΠΑ αρνήθηκαν ότι είχαν ανάμιξη στην ενέργεια.

Ο στρατηγός Σερ Μοχάμαντ Ζαράι, διοικητής των δυνάμεων του Αφγανικού στρατού στο νότιο Αφγανιστάν, είπε πως άλλοι επτά αντάρτες σκοτώθηκαν σε επιχειρήσεις στη Χελμάντ την ίδια ημέρα.
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.