24/6/09

«Εμπάργκο» των Ισραηλινών τουριστών στην Τουρκία μετά τη «μάχη» στο Νταβός

Κωνσταντινούπολη: Στη μαύρη λίστα των Ισραηλινών τουριστών μπήκε η Τουρκία μετά τον φραστικό «πόλεμο» που ξέσπασε τον Ιανουάριο στο Νταβός ανάμεσα στους Ταγίπ Ερντογάν και Σιμόν Πέρες εξαιτίας των αιματηρών επιχειρήσεων στη Γάζα.Η προσέλευση των Ισραηλινών τουριστών στην Τουρκία σημείωσε πτώση-ρεκόρ 65% κατά τους πέντε πρώτους μήνες του έτους, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το τουρκικό υπουργείο Τουρισμού.

Ο δημοφιλής αυτός τουριστικός προορισμός των Ισραηλινών -το 2008 επισκέφθηκαν την Τουρκία 558.200 Ισραηλινοί- υποδέχθηκε φέτος από τον Ιανουάριο ως το Μάιο μόνο 64.200 Ισραηλινούς τουρίστες, έναντι 162.600 την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η πτώση αυτή αποδόθηκε σε μεγάλο βαθμό από την τουριστική βιομηχανία στις έντονες επικρίσεις που εξέφρασε τον Ιανουάριο η Αγκυρα για την ισραηλινή επιδρομή κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Στις 29 Ιανουαρίου, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε εγκαταλείψει οργισμένος δημόσια συζήτηση για τη σύγκρουση στη Γάζα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, μετά από σύγκρουση με τον Ισραηλινό πρόεδρο Σιμόν Πέρες.

«Το περιστατικό του Νταβός έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στην αποχή των Ισραηλινών τουριστών από τα ταξίδια τους στην Τουρκία» δήλωσε ο Τιμούρ Μπαγιντίρ, πρόεδρος της τουρκικής Ένωσης Ξενοδόχων και Επενδυτών του Τουρισμού (TUROB).

Πηγή: news.in.gr


6 σχόλια:

  1. Το Ισραήλ θα έρθει σε σύγκρουση με όλη την υπόλοιπη Δύση.

    Η Δύση θέλει να κλείσει άμεσα όλα τα ανοικτά θέματα με τους Μουσουλμάνους και να προχωρήσει σε στρατηγική συμμαχία με το Ισλάμ κατά της Ρωσίας.

    Το Ισραήλ θα διαφωνήσει με αυτά τα σχέδια, μιας και θα ήθελε να αφανίσει τελείως τους Άραβες από την περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάποιοι λαοί προφανώς επιδεικνύουν συλλογική συμπεριφορά. Γι΄αυτό καταφέρνουν να προασπίζουν επιτυχώς τα συμφέροντα τους. Είμαι περίεργος να ΄βλεπα τι θα γινόταν αν είχαμε (δικαίως ή αδίκως) θιγχτεί εμείς ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε τι ρωτάς 24 Ιούνιος 2009 9:42 μμ; Δεν βλέπεις τι γίνεται με τις ορδές των Ελλήνων τουριστών στην Τουρκία στα Σκόπια και στα Κατεχόμενα; Όσο με πληγώνεις τόσο με πορώνεις, και πονάω και μ΄αρέσει, πρώτη διδάξασα η ελληνική εσκυμμένη άρχουσα τάξη...και ο λαός ακολουθεί...Είμαστε... ανώτεροι εμείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απο οτι φαινεται η αμερικη και η τουρκια σκοπευουν να ισλαμοποιησουνε την μισοπεθαμενη Ευρωπη για να την εξουδετερωσουν τελειως.Ειναι παλιο σχεδιο Χαντιγκτον και Φουκουγιαμα,ενω η εκλογη μουσουλμανου προεδρου στην αμερικη κατι δειχνει.Το ισραηλ εχει ψυλιαστει την εξελιξη και αρχιζει να αντιδρα.Λεω μηπως ειναι μια ευκαιρια για αντιβαρα στην τουρκια και να ακολουθησουμε μια φορα το δογμα'ο εχθρος του εχθρου σου μπορει να γινει φιλος σου ?'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν μας έφταναν οι φιλο-Δυτικοί, τώρα έχουμε και τους φιλο-Ισραηλινούς!

    Εάν η Ελλάδα πάει με το Ισραήλ, αυτό θα είναι η οριστική ταφόπλακα για τον Ελληνισμό.

    Το να εκμεταλευτεί η Ελλάδα μία διαφωνία στα πλαίσια της Δύσης, και να πάει με τον πιο φασίστα ακραίο Δυτικό, θα το πληρώσουμε αφάνταστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος είπε...

    Ε τι ρωτάς 24 Ιούνιος 2009 9:42 μμ; Δεν βλέπεις τι γίνεται με τις ορδές των Ελλήνων τουριστών στην Τουρκία στα Σκόπια και στα Κατεχόμενα; Όσο με πληγώνεις τόσο με πορώνεις, και πονάω και μ΄αρέσει, πρώτη διδάξασα η ελληνική εσκυμμένη άρχουσα τάξη...και ο λαός ακολουθεί...Είμαστε... ανώτεροι εμείς...
    25 Ιούνιος 2009 11:25 πμ
    Νατανε μονο οι τουριστες,καλα θαταν
    οι 'εθνικοφρονες' επιχειρηματιες με επενδυσεις δεκαδων εκατ. εβρο???
    Η "Εθνικη" τραπεζα με σχεδον 4 δις εβρο?????
    ΑΧ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΑΗΜΕΝΗ,ΠΟΙΑ ΚΑΤΑΡΑ ΣΕ ΒΑΡΕΝΕΙ ...
    ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ...
    ΝΑΣΤΕ ΚΑΛΑ,ΚΙΜ ΦΙΛΜΠΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.