7/9/09

Ο Μπιλντ αναβάλλει επ' αόριστον την επίσκεψή του στο Τελ Αβίβ


Στο κόκκινο Σουηδία-Ισραήλ.Στα πρόθυρα διπλωματικής κρίσης φαίνεται να βρίσκονται Ισραήλ και Σουηδία λόγω δημοσιεύματος σουηδικής εφημερίδας για εμπορία οργάνων Παλαιστινίων, με τον Σουηδό ΥΠΕΞ να αναβάλλει επ' αόριστον την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Ισραήλ

Ο Μπιλντ αναβάλλει επ' αόριστον την επίσκεψή του στο Τελ Αβίβ

Στο κόκκινο Σουηδία-Ισραήλ

Στα πρόθυρα διπλωματικής κρίσης φαίνεται να βρίσκονται Ισραήλ και Σουηδία λόγω δημοσιεύματος σουηδικής εφημερίδας για εμπορία οργάνων Παλαιστινίων, με τον Σουηδό ΥΠΕΞ να αναβάλλει επ' αόριστον την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Ισραήλ

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο στις σχέσεις Ισραήλ-Σουηδίας με αφορμή δημοσίευμα σουηδικής εφημερίδας, το οποίο αναφέρει ότι το Ισραήλ έκανε εμπόριο οργάνων με νεκρούς Παλαιστίνιους. Η προγραμματισμένη επίσκεψη στο Ισραήλ του υπουργού Εξωτερικών της Σουηδίας, Καρλ Μπιλντ, αναβλήθηκε επ' αόριστον, δήλωσε χθες εκπρόσωπος του ισραηλινού ΥΠΕΞ.
Η επίσκεψη ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 11 Σεπτεμβρίου. Η Σουηδία ασκεί το τρέχον εξάμηνο την προεδρία της ΕΕ. Σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ, ο κ. Μπιλντ αποφάσισε να αναβάλει την επίσκεψή του, όταν πληροφορήθηκε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου εξέταζε το ενδεχόμενο να μην τον συναντήσει εξαιτίας της άρνησης της Στοκχόλμης να καταδικάσει το επίμαχο δημοσίευμα.

Το επίμαχο δημοσίευμα
Στο επίκεντρο της διαμάχης είναι δημοσίευμα σουηδικής εφημερίδας ("Aftonbladet", της 17ης Αυγούστου), το οποίο ανέφερε ότι το Ισραήλ αποσπούσε τα όργανα νεκρών Παλαιστινίων. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι σοροί των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν στη Δυτική Όχθη, επιστράφηκαν στις οικογένειές τους με κάποια ζωτικά όργανά τους να έχουν αφαιρεθεί. Ο συντάκτης του άρθρου συνέδεσε την καταγγελία αυτή με τις πρόσφατες συλλήψεις στην Πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ στις ΗΠΑ πολλών Αμερικανοεβραίων, ανάμεσά τους και ραββίνοι, για μία σειρά από εγκλήματα, όπως η διαμεσολάβηση για την πώληση ανθρώπινων οργάνων για μεταμόσχευση. Η καταγγελία αυτή προέρχεται από τις οικογένειες των θυμάτων και έχει δημοσιευτεί και στο παρελθόν. Ο συντάκτης του άρθρου, Ντόναλντ Μπόστρομ, δήλωσε στο ισραηλινό ραδιόφωνο ότι δεν γνωρίζει αν αληθεύει, αλλά είπε ότι θα πρέπει έτσι κι αλλιώς να διερευνηθεί.
Ο Νετανιάχου ζήτησε από τη σουηδική κυβέρνηση να καταδικάσει το δημοσίευμα, όμως η Στοκχόλμη, επικαλούμενη νομοθεσία που προστατεύει την ελευθερία του λόγου, αρνήθηκε να το πράξει.


Αγκάθι και ο εποικισμός
Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας, Χαβιέ Σολάνα, ζήτησε από το Ισραήλ να εγκαταλείψει τα σχέδιά του για επιτάχυνση του εποικισμού στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, προτού προβεί σε οποιοδήποτε "πάγωμα", ώστε να μην υπονομεύσει τις πιθανότητες επανάληψης των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με τους Παλαιστίνιους. Ο κ. Μπιλντ είχε δηλώσει ότι οι Ευρωπαίοι "υποστηρίζουν πλήρως την αμερικανική προσέγγιση, κυρίως για τους [ισραηλινούς] οικισμούς", που "είναι παράνομοι και συνιστούν εμπόδιο στην ειρηνευτική διαδικασία". Πάντως, ο Νετανιάχου γνωστοποίησε την περασμένη Παρασκευή ότι σκοπεύει να επιταχύνει τον εποικισμό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.


Κωδικός άρθρου: 894606
ΠΟΛΙΤΗΣ - 07/09/2009, Σελίδα: 8

15 σχόλια:

  1. Ναι στο κόκκινο...θα παραγγείλουν "κάτι" έτσι για το καλό, οι Εβραίοι από τη Σουηδία...μερικά Εκατομύρια κορώνες και όλα θα φτιάξουν πάλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι παραδοσιακοι εχθροι της ελευθεριας του λογου, δεν ταχουνε μονο με τους Σουηδους. (Στα Αγγλικα)
    Αλλα ειναι και κεινη η Ισπανικια εφημεριδα ευρειας κυκλοφοριας
    EL MUDO που δε λεει να κατση φρονιμα. (Στα Ισπανικα)

    "Τα δικα μου δικα μου, και τα δικα Σου παλι δικα Μου", που λεει και ο σοφος λαος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι μονο που στην προκειμενη περιπτωση οι εβραίοι εχουν δικιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην τρυπα σου Σαγιαν.
    Μην ξεμυτιζης καθολου.
    Απογονε των Χριστοκτονων που μου βαφτιστηκες και "Χρίστος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Στην τρυπα σου Σαγιαν.
    Μην ξεμυτιζης καθολου.
    Απογονε των Χριστοκτονων που μου βαφτιστηκες και "Χρίστος"


    Το ιστολόγιό σας χάνει από την αξία του όταν επιτρέπει σχόλια σαν κι αυτό και όχι μόνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νατος ο "Χρίστος"!
    Τον παραδοσιακο εχθρο του ελευθερου λογου τον λενε και "sapphire". Μηπως σε λενε και "Zulu" ρε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Νατος ο "Χρίστος"!
    Τον παραδοσιακο εχθρο του ελευθερου λογου τον λενε και "sapphire". Μηπως σε λενε και "Zulu" ρε;'


    Αν πρόκειται περι ταυτοπροσωπίας...τότε μας έχουν "πιάσει κώτσους" οι περιτετμημένοι!΄



    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. άρχισες τα ίδα Μίνωα;σου είπα πρόσεξε πως μιλάς!εγώ τέτοιους τσαμπουκάδες δεν σηκώνω!μα διαχείρηση δεν έχει το ιστολόγιο αυτό πια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κωτσους;
    Οχι ολους, Μινωα. Οχι ολους!

    Δεν τους παιρνει δω μεσα. Ας πανε στου "γκαργκαβανελ" να ξεσαλιασουν. Εκει αυτοβαυκαλιζονται με περρισην "αυτοϊκανοποιησιν", νομιζοντας οτι εκθετουν Διεθνως την Ελλαδα, κιολας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 7 Σεπτέμβριος 2009 4:36 μμ

    Εισαι γραικύλος!

    Ο σουηδός δημοσιογράφος παραδέχτηκε οτι δεν εχει αποδειξεις αλλα βασιστηκε σε λογια ενος Παλεστινιου!
    Αν αυριο καποιος τουρκος βγάλει βρωμα οτι οι ελληνες σκοτωνουνε αθωους μουσουλμάνους και πουλανε τα οργανα τους , οι αλλοι λαοι θα επρεπε να το πιστεψουν ???
    Εισαι εντελώς ανεγκέφαλος.
    Ουτε αντισημίτης ειμαι ουτε φιλοεβραίος, το δικιο υποστηριζω. Οταν κατηγορεις καποιον πρεπει να το αποδειξεις κιολας αλλιως εισαι ενας γκεμπελίσκος και μισος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "άρχισες τα ίδα Μίνωα;σου είπα πρόσεξε πως μιλάς!εγώ τέτοιους τσαμπουκάδες δεν σηκώνω!μα διαχείρηση δεν έχει το ιστολόγιο αυτό πια;"


    Εμπαθέστατε Ζαφείρη(διοτι αυτή σου η αντίδραση, μονον ως εμπάθεια προς το πρόσωπο μου μπορει να εκληφθει και θυμίζει το ανέκδοτο με τον λύκο και τον λαγό "ελα εδω εσυ, γιατί δεν φοράς κράνος")αν διαβαζες προσεκτικά, θα εβλεπες οτι το μόνο που έκανα ήταν ενα σχόλιο, πανω στο σχόλιο του "ανώνυμου" 7 Σεπτέμβριος 2009 7:14 μμ.Σ'αυτόν θα επρεπε κανονικά να εκτοξεύσεις τα βέλη σου και οχι σε μένα!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Αν αυριο καποιος τουρκος βγάλει βρωμα οτι οι ελληνες σκοτωνουνε αθωους μουσουλμάνους και πουλανε τα οργανα τους , οι αλλοι λαοι θα επρεπε να το πιστεψουν ???"


    Ναι αλλα για αυτό το θέμα οι ΗΠΑ προχώρησαν σε συλλήψεις ατόμων με περίεργη ενδυμασία(υπάρχουν σχετικές φωτογραφίες στο διαδίκτυο), που σημαινει οτι δεν πρόκειται για απλή "βρώμα"!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. sapphire και Μίνωα
    νομίζω ότι θα πρέπει να σταματήσουμε τις αντεγκλήσεις και τις υπερβολές στα σχόλιά μας.
    Και να μην ξεχνάμε, σε έναν καυγά ο καθένας έχει το δικό του δίκιο και τις δικές του ευθύνες.
    Είστε φίλοι του ιστολογίου και δεν μου είναι ευχάριστο να κάνω λογκρισία.

    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. σέ δικό μου σχόλιο όμως,διόλου υβριστικό,κάνατε λογοκρισία.δηλαδή μπορεί ο καθένας νά πετά μιά π.... λάσπη εναντίον μας καί δέ μάς δίνετε τό δικαίωμα νά απαντήσουμε; πείτε μου νά μήν γράφω τίποτα νά τελειώνουμε.αλλά τούτο θά σημαίνει καί διάφορα άλλα.παραθέτω-τρίτη φορά- απάντησίν μου σέ προβοκατόρικο σχόλιον ένος πονηρού πού ρωτούσε πού μέ φαντάζομαι,εντός,εκτός ή από πάνω, στήν 'Θεσμική Αριστοκρατία'. απαντώ λοιπόν:μέ φαντάζομαι ώς ένα από τά πρώτα θύματα-μάρτυρες τής Μεγάλης Επαναστάσεως πού θά οδηγήσει στήν Θεσμική Αριστοκρατία. διότι εγώ ώς Έλλην Άνθρωπος,αρνούμαι νά ζήσω μόνον γιά τήν παρτάρα μου,αλλα σκέπτομαι τούς αγέννητους,όσο καί τούς νεκρούς.αυτά.'Πλείονες οι δειλοί'
    Περικλής(Π.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πουναι το σχολιο ΕΔΩ κ. Καλεντεριδη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.