14/10/09

Πρότεινε στους Αμερικανούς ο Θ.Πάγκαλος αποστρατικοποίηση των Νησιών του Α.Αιγαίου;


Στην χτεσινή εκπομπή του Κου Χαρδαβέλλα (Αθέατος Κόσμος ΑLTER)παρουσιάστηκαν έγγραφα κρίσιμης εθνικής σημασίας , εσωτερικής αλληλογραφίας της κυβέρνησης Κλίντον της εποχής της κρίσης των Ιμίων. Συμφωνα με ενα απο αυτά ο κύριος Πάγκαλος φέρεται να προτείνει τα όσα ανέφερε η εφημερίδα Μακεδονία το 1996 δηλαδή αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου εφόσον η Αγκυρα αποσύρει την τέταρτη στρατιά από τα μικρασιατικά παράλια.

ΒΑΡΥ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ κ. ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΑΘΗΝΑ, 9.- Μεγάλο πρόβλημα στην κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ο υπουργός εξωτερικών κ. Θ. Πάγκαλος με τη συνέντευξή του στην τουρκική τηλεόραση με την οποία έκανε λόγο για αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου εφόσον η Αγκυρα αποσύρει την τέταρτη στρατιά από τα μικρασιατικά παράλια.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το κλίμα στους κόλπους της κυβέρνησης είναι εξαιρετικά βαρύ για τον υπουργό εξωτερικών και κορυφαίοι υπουργοί μιλούν πλέον ανοιχτά για την απομάκρυνση του θεωρώντας ότι η ανεξέλεγκτη επιπολαιότητά του τον καθιστά τελείως ακατάλληλο για την κρίσιμη θέση που κατέχει.

Ιδιαίτερα δυσαρεστημένος με τον κ. Πάγκαλο εμφανίζεται ο υπουργός εθνικής άμυνας κ. Γ. Αρσένης ο οποίος δεν ανέχεται την αυθαίρετη ανάμιξή του στα κορυφαία ζητήματα της αμυντικής πολιτικής της χώρας. Εναντίον του κ. Πάγκαλου "για τη ζημιά που κάνει στην κυβέρνηση" έχουν στραφεί επίσης οι υπουργοί περιβάλλοντος κ. Κ. Λαλιώτης, εσωτερικών, δημόσιας διοίκησης και αποκέντρωση κ. Α. Τσοχατζόπουλος, οικονομικών κ. Α. Παπαδόπουλος και δικαιοσύνης κ. Ε. Βενιζέλος.

Οργισμένος με τον υπουργό εξωτερικών είναι και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Κ. Σκανδαλίδης καθώς και οι βουλευτές Αιγαίου.

Ο πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης φέρεται να έχει περιέλθει σε δυσχερή θέση, καθώς ούτε ο ίδιος συμφώνησε με την επίμαχη δήλωση του υπουργού εξωτερικών, ενώ πιέζεται από υπουργούς και βουλευτές για την απομάκρυνση του κ. Θ. Πάγκαλου από την κυβέρνηση και ταυτόχρονα δέχεται τη σχετική δυσαρέσκεια της στρατιωτικής ηγεσίας και την οξύτατη κριτική της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός προβληματίζεται έντονα και σε πρώτη τουλάχιστον φάση θα επιχειρήσει να θέσει όρια στον υπουργό εξωτερικών προκειμένου να αποτρέψει το επόμενο ολίσθημά του.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 1996

Στην χτεσινή εκπομπή του Κου Χαρδαβέλλα παρουσιάστηκαν έγγραφα κρίσιμης εθνικής σημασίας , εσωτερικής αλληλογραφίας της κυβέρνησης Κλίντον. Συμφωνα με ενα απο αυτά ο κύριος Πάγκαλος φέρεται να προτείνει τα όσα ανέφερε η εφημερίδα Μακεδονία το 1996 δηλαδή αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου εφόσον η Αγκυρα αποσύρει την τέταρτη στρατιά από τα μικρασιατικά παράλια.

hellenicrevenge.blogspot.com,defencenet,makthes.gr

30 σχόλια:

  1. Λογική μου φαίνεται η πρόταση Πάγκαλου. Ο αντίπαλος έχει μεγαλες δυνατότητες αερομεταφοράς τμημάτων στρατού, ενω εμείς ...

    Ελπίζω να έχει αλλάξει φάρμακα ο Πάγκαλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παν-καλε!!! βαλε ανεμογεννητριες στις βραχονησιδες!!!!
    και πες να σε δεσουνε σε ενα απο τα φτερα τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε ένα κράτος σοβαρό, η πολιτική καριέρα του Πάγκαλου, κυρίως μετά τα Ίμια και τον Οτζαλάν (δεν αναφέρομαι σε άλλες απίστευτες γκάφες και απρέπειές του), θα είχε λήξει αμετάκλητα. Στην Ελλάδα, αυτό το υποκείμενο είναι αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως. Μην συγκρίνετε την Ελλάδα με κάποιες «Μπανανίες», διότι προσβάλλετε τις τελευτείες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δύο από τα βασικότερα σημεία τα οποία δεν επισημάνθηκαν. Τους ήθελαν χωριστά (πολιτική με σρατιωτική ηγεσία) και γιαυτό δεν τους άφησαν να πάνε στο πεντάγωνο. Το θέμα είναι ότι στην όλυ υπόθεση υπάρχουν προβατα και κατσίκια πάνω στο νησί. Είναι άγρια? Αν δεν είναι σε κάποιον ανήκαν. Σε ποιον και για πόσο καιρό ήταν στο νησί? Γιατί το έχουν θάψει αυτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επισημανθηκαν τα πάντα. Η τηλεφωνική παρέμβαση του βατραχανθρώπου φώτισε τα πάντα, Δυστυχώς.Ομως υπάρχει κάτι άλλο, υπάρχουν δυό πρόσωπα με θέσεις κλειδιά στο κυβερνητικό σχήμα που δεν φαίνονται στην Ιστορία αυτή.Τυχαίο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνα με αυτά ο Πάγκαλος φέρεται να προτείνει τα όσα ανέφερε η εφημερίδα Μακεδονία το 1996 δηλαδή ΤΗΝ αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου εφόσον η Αγκυρα αποσύρει την τέταρτη στρατιά από τα μικρασιατικά παράλια.
    ΣΥΜΠΛΗΡΏΝΩ:
    Εάν τότε, όντως ο Πάγκαλος τόλμησε να προτείνει την αποστρατικοποίηση των Ελληνικών Νήσων, διέπραξε έγκλημα "Εσχάτης Προδοσίας" (όπως είχε πεί t;ote μέσα στην Βουλή ο Έβερτ!).

    Εδώ δεν νομίζω ότι χωρά το ελαφρυντικό της ... απύθμενης βλακείας ......!

    Είναι γνωστό ακόμη και στον τελευταίο Έφεδρο Λοχία του Ελληνικού Στρατού...., ότι η Τουρκική Στρατιά επανέρχεται σχεδόν αμέσως στις ακτές της Ιωνίας, αλλά εαν φύγουν οι λίγοστές στρατιωτικές δυνάμεις και το υλικό τους, που βρίσκονται στα νησιά μας, πολύ δύσκολα μπορούν να επανέλθουν!!

    Ουσιαστικά, όλα τα νησιά μας θα βρίσκονται άοπλα και ανυπεράσπιστα στην τουρκική βουλιμία!

    Εδώ εκβιαζόμεθα στην Κύπρο και στην Θράκη και στο Αιγαίο ...!

    Σκεφθήτε σε ποιά κατάσταση θα είμεθα, όταν όλα μας τα νησιά θα είναι άοπλα .....!!!

    Τον θυμάμαι τότε να λέγει κάτι ανοησίες, αποκαλώντας τους Έλληνες στρατιώτες ... "μολυβένια στρατιωτάκια"...! Μεσούσης της κρίσεως των Ιμίων να δίδει συνέντευξη στο Mega Channel, καθ' ην στιγμήν όλα εκρίνοντο και θα όφειλε να βρίσκεται στο Υουργείο του ή στο ΚΥΣΕΑ.....!

    Τον θυμάμαι ακόμα το 1949, σε ένα πάρτυ της αδελφής μου, έναν αδύνατο ψηλό νέο, του οποίου τα μαλλιά στο μέτωπο είχαν αραιώσει.

    Πως είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσο ανιστόριτοι και ανόητοι άνθρωποι σε τόσο κρίσιμες, για όλους τους Έλληνες, κυβερνητικές θέσεις...!

    Μήπως σήμερα τα πράγματα είναι καλλίτερα ;

    Με την κα Μπακογιάννη που καταβαράθρωσε την Ελληνική Εξωτερική Πολιτική και τα Ελληνικά συμφέροντα, να διαγκωνίζεται ala Μακιαβέλι, για να γίνει Πρόεδος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

    Ίσως να είμαι αφελής που σκέπτομαι έτσι και δεν το ρίχνω και εγώ στην γενικότερη αδιαφορία!

    Δεν οφείλουμε όμως όλοι μας ν' αγαπούμε την Πατρίδα και να την υπηρετούμε !

    Τότε τι αξία έχει η ζωή μας !

    Τι θα μπορούμε να φιλοσοφήσουμε πριν εγκαταλείψουμε αυτόν τον κόσμο !

    Γι' αυτό έχω γίνει φανατικός αναγνώστης του ΙΝΦΟΓΝΩΜΟΝΟΣ !

    Ελπίζω ότι και Εσείς Φίλοι μου σκεπτόσαστε, όχι μόνον για το καλό το δικό σας, αλλά και για το καλό της Πατρίδος μας.

    Ευμένης ο Καρδιανός

    Υ.Γ. Διαβάστε το σύγγραμμα του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μ. Σακελλαρόπουλου Πρέσβη ε.τ., "Η ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΕΩΣ", Εκδόσεις ΕΚΑΤΗ, Αθήνα, Ιούνιος 2009. τηλ. Εκδότη 210 8665456, 8837343.
    Θα το βρείτε σίγουρα στο βιβλιοπωλείο Κολάρου της ΕΣΤΙΑΣ , στην Οδό Σόλωνος. ΑΞΙΖΕΙ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και ο Μητσοτάκης είχε προτείνει αποστρατικοποίηση όταν ήταν Πορδ-υπουργός ή Προδ-υπυργός (δεν είμαι σίγουρος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν και δεν βλέπω συνήθως τον Χαρδαβέλα,χθές λογω θέματος το παρακολούθησα και έμεινα κατάπληκτός ακούγοντας στο περιθώριο της συζήτησης το εξής,για το οποίο θα ήθελα περισότερες πληροφορίες:

    Αληθεύει ότι τα παιδιά που σκότώθηκαν με το ελικόπτερο ήταν το ΔΕΥΤΕΡΟ πλήρωμα,γιατί το πρώτο αρνήθηκε να πετάξει; Με άλλα λόγια,αρνήθηκε να υπακούσει σε διαταγή ΛΟΓΩ ΔΕΙΛΙΑΣ (Σωστή ή λάθος διαταγή δεν παίζει ρόλο τη στιγμή που είσαι αντιμέτωπος με τον εχθρό)

    Αν αληθεύει,αυτές οι δειλές κουνέλες παραπέμφθηκαν στο Ναυτοδικείο και ξηλώθηκαν? Η μήπως παραμένουν στο Ναυτικό?

    Θα ήθελα περισότερες πληροφορίες απο όποιον γνωρίζει.

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τά έχουμε όλοι με τον Πάγκαλο.Εάν ή
    όχι είναι κατάληλος για υπεύθυνες θέσεις το έχει αποδείξει.Πίσω απο τον Πάγκαλο υπήρχε ένας πρωθυπουργός, ο οποίος μετά την υποχώρηση ευχαρίστησε τις ΗΠΑ, και βέβαια σήμερα υπάρχει ένας άλλος πρωθυπουργός που τον έκανε αντιπρόεδρο.
    Δεν φταίει ούτε ο Πάγκαλος, ούτε ο Σιμήτης,ούτε οι ΗΠΑ, και φυσικά ούτε,ο σημερινός πρωθυπουργός ,που με το καλημέρα κατήργησε το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης .
    Ολοι αυτοί τα κάνουν όλα αυτά γιατί τούς το επιτρέπουμε, είτε με την ανοχή μας , είτε ψηφίζοντάς τους,για να αλλάξουν τα πράγματα.
    Δεν νομίζω οτι αυτη η χώρα μπορεί να σωθεί.

    ευχαριστω για την φιλοξενία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λένε ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι...Αν λοιπόν ήταν όντως όπως τα λες Πυροβολητή τότε αν αυτοί που δεν υπάκουσαν περάσουν ναυτοδικίο και δικαίως ο κο Πάγκαλος πρέπει να καταδικασθεί για εσχάτη προδοσία κατά της πατρίδος και μαζί με αυτόν και ο άλλος ο γνωστός κοντός.
    Γιατί μας κάνουν εντύπωση κάποια πράγματα γιατί ...Τι μας κάνει να πιστεύουμε ότι δεν θα γίνουν χειρότερα; Προσωπικά όλο αυτό το παιχνίδι θεωρώ ότι είναι κανονισμένο και μάλιστα γενικώς τα θέματα Αιγαίο, Κύπρος Θράκη ...Δεν είναι τυχαίο τίποτα από τα γεγονότα τα οποία έχουν διαδραματιστεί τον τελευταίο χρόνο με απεργίες , παραβιάσεις , συμβάσεις , επισκέψεις μετά απο τις εκλογές , αντιδράσεις αμερικανών επιστολες και πολλά άλλα.
    Αρκεί κάποιος να έχει αναλυτική και κριτική μνήμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΑΛΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑ. ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.
    ΕΓΩ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΟΙ ΥΠΕΡΑΤΛΑΝΤΙΚΟΙ. ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΟΤΙ ΑΝ ΚΟΥΝΗΘΕΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΤΑΝ Ο ΣΤΟΛΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΥΤΟ.
    Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΓΗΠΕΔΟ. ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΕΘΚΕΠΙΧ.ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΣΤΡΑΤΟΚΑΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΠΑΡΑΣΥΡΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ( ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΟΚΑΥΛΟΙ) ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΕΜΠΑΙΝΕ ΣΕ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ Η ΧΩΡΑ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ. ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙΣ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΣΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ.ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟΝ 20 ΑΙΩΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ; ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ; ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΑΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΦΕΡΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
    ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΜΟΥ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Την παρακολουθησα ολη την εκπομπη και μου δημιουργηθηκε ενα κενο.
    Αν καλα καταλαβα;
    Ο κ Σιμητης εδωσε εντολη στον κ Λυμπερη να πανε δυναμεις εκει που ειναι η σημαια για προστασια της.
    Και αυτος καταλαβε οτι η εντολη ηταν μονο για την μια Ιμια;;
    και αφησε την αλλη ακαλυπτη;;
    Επειδη δεν του αναφερθηκαν ονομαστηκα και συγκεκριμενα οτι πρεπει να φυλαξη και τις 2 φραχονησιδες;
    Η ο κ Συμητης ειναι αγεωγραφητος δυνοντας με αυτο τον τροπο την εντολη, μη γνωριζοντας οτι τα Ιμια ειναι 2,
    Η ο κ Λυμπερης ενεργοντας τυπολατρηκα σαν υπαλληλος, και οχι σαν ΑΓΕΕΘΑ, δεν εδωσε εντολη για την φυλαξη και της δευτερης βραχονησιδας.
    Θελω να πιστευω οτι τελικα ηταν ενας συνδιασμος και των δυο περιπτωσεων, και οχι αλλη μια περιπτωση ελειψης πατριωτισμου
    Με ολα τα επακολουθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σωστός ο ανώνυμος 5:35μμ. Δυστυχώς η ηγεσία των ΕΔ εδώ και δεκαετίες τώρα επιλέγεται από μετριότητες που δίνουν τα πάντα στους πολιτικούς προϊσταμένους τους. Το μόνο μέλημά τους είναι πως δεν θα τους ενοχλήσουν με τα προβλήματα των υφισταμένων τους και με τις ανάγκες για την άμυνα της χώρας. Γλύψιμο και σκύψιμο της μέσης στο βωμό της προσωπικής τους ανέλιξης και φάγωμα όποιου στελέχους έχει γνώμη και το θάρρος να τη λέει. Ανθρωπάκια του κερατά που ντροπιάζουν τις στολές που φοράνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παιδία κάθομαι συχνά και σκέφτομαι ολα τα ιστορικά γεγονοτα που αφορούν την πατρίδα μας.Και συμπαιρένω πως υπάρχουν πολές και μεγάλες πολιτικές κυρίος γκάφες.Σκέφτομαι(ελπίζω)οτι μπορει να μην είναι γκαφες αλλα στρατιγηκες κινησεις, γιατι δεν πιστευω πως υπαρχουν τοσο πουλημενοι ελληνες.

    ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ είπε (για Χαρδαβέλα κλπ):Απορίες:1) Γιατί ανέλαβε ανέλαβε αντιπρόεδρος όταν έχει κακολογήσει τον πρωθυπουργό στο παρελθόν; Ποιος ή τι έκανε τον κ. Παπανδρέου να το ξεχάσει; 2)Γιατί μόλις ανέλαβε ο κ. Πάγκαλος έγινε η παρουσίαση του βιβλίου (Ιγνατίου/Ελλις)ενώ είχε αναβληθεί δυο φορές και γιατί έγινε ταυτόχρονα και η εκπομπή Χαρδαβέλα όπου ο κ. Πάγκαλος βγαίνει υπόλογος;3)Όλοι γνωρίζουν (από το Ουώτεργκαίητ)ότι χωρίς να το θέλουν οι αμερικανικές υπηρεσίες, είναι αδύνατη η προμήθεια απορρήτων εγγράφων. Βγαίνει κάποιο συμπέρασμα;4)Είναι βέβαιο ότι γνωρίζουμε τα πάντα γύρω από την υπόθεση Ιμια ή έστω ότι γνωρίζουμε όσα είναι απαραίτητα για να καταλάβουμε τι συνέβει; Όποιος το νομίζει μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα γιατί οι Τουρκοι κομμάντος που αποβιβάστηκαν στα Ίμια¨"μετατέθηκαν" λίγο αργότερα στον Παράδεισο; Από ατύχημα όπως ανακοινώθηκε.5)Γιατί τελικά δεν εστάλησαν Ελληνες κομμάντος στα Ϊμια 2; ΟΙ "εξηγήσεις" Λυμπέρη είναι τόσο παιδαριώδεις που ούτε λοχίας δεν θα έδινε. 6)Και τελευταία απορία: Γιατί (για όποιον θυμαται)ο στόλος μας ξεκίνησε να πάει στα Ίμια με φανφάρες και τηλεοπτικές κάμερες, σαν να πήγαινε σε παρέλαση και όχι γιανα δώσει μάχη; Όποιος νομίζει ότι αυτή η τελευταία απορία είναι ασήμαντη πιστεύω ότι κάνει μεγάλο λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Νομιζω οτι το σημαντικοτερο δεν αναφερθηκε απο κανενα.Περαν της προτασης αποστρατικοποιησης των Ελληνικων νησιων,[ΠΡΟΔΟΣΙΑ],στα Ιμια συμφωνηθηκε οτι ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ,πραγμα που σημαινει οτι δεν εχουμε δικαιωμα να βαλουμε την Ελληνικη σημαια,με οτι αυτο συνεπαγεται.Και να το κανω πιο λιανα,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ.Κρεμαλα ρεεεεεεεεεεεεεεεε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Επαναλαμβανω ξεφύγετε απο Πάγκαλο και Λυμπέρη πολύ εύκολα τους πλασάρουν και τους πασάρουν, να το πώ στην λαική. Οι δύο κορυφαίοι "σιωπηλοί" της τοτε Κυβερνησης γιατι περνάνε στα ψιλά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Και ο γιωργάκης έχει μιλήσει παλιά για αποστρατιωτικοποίηση στα Δωδεκάνησα σε επίσκεψή του στη Ρόδο ως ΥΠΕΞ. Θα μπούμε πιστεύω σύντομα κάτω από τουρκικη επιτήρηση. Αυτή είναι επιδίωξή τους που έχει καθυστερήσει λόγω κωστάκη. Πλάκα πλάκα έρχεται η καταλληλότερη στιγμή που όντως μπορεί να χρειάζεται κάποιας μορφής πραξικόπημα. Οι χρήσιμοι ηλίθιοι όμως λειτουργούν μόνο με την προτροπή των αμερικάνων όπως οι συνταγματάρχες το 67... Οι αμερικάνοι τώρα έχουν κυβέρνηση αντιπολίτευση και αριστερά στο τσεπάκι δεν έχουν λόγο... Μπορεί και να τελειώσουμε ως έθνος εδώ κοντά, λόγω προδοτικης ηγεσίας. Θα δείξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αν αληθευει αυτη η ειδηση, τοτε βρε Περικλακια που ειναι οι Ελληνες αξιωματικοί που δεν θα επέτρεπαν την παραιτερω συρρικνωση του εθνικού εδαφους;Που ειναι τα πραξικοπήματα που μας έταξες;Μαλλον οι αξιωματικοί προτίμησαν να βαλουν τις παντόφλες τους και εντελώς χαλαρά να απολαυσουν την εκπομπή της Πάνια!Ξερεις αυτην που ονομάζεται "ΖΑΜΑΝΦΟΥ"!Ο,τι πρεπει για την περίπτωση!

    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. vgalte kai ta parakatw eggrafa sthn fora! enimeroste tous ellhnes


    ΤΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΗΣ ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΜΠΡΑΣ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

    http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2009/10/blog-post_13.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ , ΨΥΧΡΑΙΜΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΑΣ ΜΟΥ , ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΟΥΚ , ΛΙΓΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ , Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ - ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ - ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΟ ΜΕΣΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ.
    ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΚΑΙ ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ. ΑΓΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣΕΛΗΝΟΣ ΝΥΧΤΑ , ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΜΕ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ . ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΙΜΙΑ Η ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΛΙΓΟΣΤΩΝ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΩΝ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΧΟΥ ... ΣΑΧΤΟΥΡΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ , ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΥΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ. Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ ΖΗΤΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ. ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ ΦΘΑΝΕΙ , ΔΙΑΤΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΤΑΧΘΟΥΝ. ΔΙΔΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑ '' ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ - ΑΡΜ '' . ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΜΕ ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΨΑΛΛΟΥΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΥΜΝΟ ΚΑΘΩΣ Η ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΥΠΟΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ. Ο ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ (?) ΕΥΛΑΒΙΚΑ ΔΙΠΛΩΝΕΙ ΤΟ '' ΙΕΡΟ ΠΑΝΙ '' ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΙΠΛΩΜΕΝΟ ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ ΚΑΤΑΣΤΗΘΑ ΚΑΤΩ ΑΠ ΤΗΝ ΣΤΟΛΗ ΤΟΥ . ΟΙ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΚΑΙ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ ΤΟΥΣ.
    13 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ , ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΟΥ , ΘΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΥΨΙΣΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΣΤΕΙΛΛΕ - ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΤΥΧΑΙΑ - ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΟΥ , ΔΙΔΟΝΤΑΣ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΗΝ ΑΦΗΓΗΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΟΥΣ ΣΚΗΝΗΣ .

    Αλ.

    ΥΓ. ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΤΡΕΜΕΝΗΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΔΥΣΜΟΙΡΗΣ ΑΥΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΘΑ ' ΡΘΕΙ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ . ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ . Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΕΙ !!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. AXXXX... ΦΙΛΕ ΑΛ....ΑΧΧΧ.......
    ΘΑ ΣΠΑΣΩ ΤΟ ΠΛΗΚΡΟΛΟΓΙΟΟ....

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. επειδή είσαι μυστήριος Μίνω,πώς τά κατάφερες νά μέ μπλέξεις σέ αυτό τό σχόλιον;σέ ρωτώ:άν παραχωρηθεί ξεδιάντροπα ελληνικόν έδαφος τί νομίζεις πώς θά γίνει;σού προτείνω νά ανέβεις στό Σύνταγμα νά βοηθήσεις στό κρέμασμα,διότι πολλοί,μά πάρα πολλοί,θά απωλέσουν ανάσαν τότε.τώρα,άν πέφτουμε έξω μερικούς μήνες,έ,έτσι είναι αυτά.δέν είμαστε καί προφήτες! υπομονή...'Τά πάντα κυβερνά η ΑΝΑΓΚΗ'.μήν τό ξεχνάς αυτό.
    Περικλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Φίλε ΠΥΡΟΒΟΛΗΤΗ
    η αποστολή ελικοπτέρου ήταν εθελοντική λόγω ακαταλληλότητας και κινδύνων των Ε/Τ. Συνεπώς το πρώτο πλήρωμα έκρινε την αποστολή επικύνδυνη και ορθώς δεν δέχτηκε. Τους δεύτερους τους "πήγαν" στο φιλότιμο (λόγω παιδιά στρατιωτικών) και δέχτηκαν.
    Οσο για κάποιον άλλο φίλο που γράφει αν γνώριζε πόσα νησάκια ήταν ο Σημίτης. Οχι φίλε μου, νόμιζε ότι ήταν ΕΝΑ. Ναι ο αγεωγράφητος, άχρηστος και προδότης Σημίτης νόμιζε ότι ήταν ένα νησί.
    Βέβαια αυτό ΔΕΝ δικαιολογεί τον κ.Λυμπέρη. Σαφώς, σαφέστατα έπρεπε να έχει βάλει άγημα και στη δεύτερη Ιμια. Αυτά ΔΕΝ τα ρωτάνε, ΔΕΝ τα συζητάνε, ΕΙΝΑΙ αυτονόητα. Οπότε (;) η συγκεκριμένη χρονική στιγμή. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ στάλθηκε άγημα ;
    Οσο για τις τρύπες που είπαν στο ελικόπτερο, εγώ νομίζω ότι ΔΕΝ ήταν από σφαίρες. Το αποκλείω γιατί ;
    α) Οι Τούρκοι ΔΕΝ ήθελαν με τίποτα εμπλοκή
    β) Θα ακουγόταν θόρυβος από ριπές αυτομάτων όπλων ή θα υπήρχαν και λάμψεις
    γ) Θα προλάβαιναν να αναφέρουν ότι δέχονται ριπές από πυροβόλα όπλα στις φρεγάτες μας
    δ) Εστω ότι δεν ακουγόταν θόρυβος ή δεν υπήρχαν λάμψεις, αν έστω και κάποιος Έλληνας καταλάβαινε τι γίνεται εγώ πιστεύω ότι θα έριχνε αυτομάτως εκείνη την ώρα χωρίς να σκεφτεί.
    Οσον αφορά, φίλους που λένε ότι ΔΕΝ έπρεπε να εμπλακούμε εγώ λέω ΜΕGA ΛΑΘΟΣ, ΑΤΟΠΗΜΑ ΜΕΓΑΛΟ.
    Γιατί τηρουμένων των αναλογιών ήταν πιθανότατο να τους τσακίσουμε, οπότε και θα τους έκλεινες το στόμα των βρωμότουρκων και θα έστελνες μύνημα στους Αμερικανούς ότι "δεν το έχω σε τίποτα να τα κάνω ρημαδιό" και θα έστελνες και άλλα μυνήματα προς τους βόρειους "γείτονες" μας και θα ανέβαζες παγκόσμια το κύρος και το σεβασμό για τη χώρα. Εξεραιτικά πολλά τα ωφέλη και για την πατρίδα και ειδικά για την τότε νέα κυβέρνηση.
    Οσο για τις αρλούμπες των "φίλων" Αμερικανών ότι "οι Τούρκοι ξέρουν που είναι όλα τα πλοία σας και θα τα καταστρέψουν αμέσως" ή ότι θα τα "κατέστρεφαν οι Αμερικανοί", καλύτερα να μην τα σχολιάσω καθόλου. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά την "αιώνια" τακτική των Αμερικανών να μας "φοβίζουν" με μαλακίες και εμείς να τα "χάφτουμε".
    Ηταν και είναι σίγουρο ότι τόσο οι Τούρκοι (θρασύδειλοι) όσο και οι Αμερικανοί ΔΕΝ θέλουν θερμό επεισόδιο με τίποτα στο Αιγαίο. ΔΕΝ εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους. Οπότε η τακτική των Τούρκων και των Αμερικανών "Fright not Fight" δούλεψε περίφημα και εμείς τη χάψαμε μια χαρά.

    ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ
    ΜΟΝΑΧΟΙ ΣΑΝ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΣΤΙΣ ΡΑΧΕΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ......
    ΩΣ ΠΟΤΕ ;;;;;;;;;;;;;;;

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Φίλε ΠΕΡΙΚΛΗ το έχω ξαναπεί και το λεώ και πάλι

    ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΣΤΗΘΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΡΕΜΑΛΑ Ή ΓΚΙΛΟΤΙΝΑ ΔΗΛΩΝΩ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΩΣ ΠΡΩΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΔΗΜΙΟΥ. ΔΟΥΛΕΥΩ ΤΖΑΜΠΑ Ή ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ Ή ΜΑΛΛΟΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΙΟΛΛΑΣ (ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ). ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΘΑ ΣΚΟΤΩΝΑ (ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΑΡΕΙ ΑΛΛΟΣ ΤΗ ΘΕΣΗ). ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΩ ΤΗ "ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ" ΑΥΤΗ ΠΡΑΞΗ ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ, ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΑ, ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ..... ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ "ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ" ΓΕΝΟΥΣ..........

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πείτε μου σε ποιό σοβαρό Κράτος, ο Πάγκαλος θα μπορούσε να σταθεί όχι στην Κυβέρνηση αλλά να περπατάει στους δρόμους, μετά από αυτές τις αποκαλύψεις! Πεστε μου ένα! Ούτε στην Ζουαζιλάνδη....
    Να μου πείτε εδώ παρέδωσε τον Οτσαλάν και "βγήκε και από πάνω" θα ίδρωνε το αυτί του μετά από αυτα που είδαν το φως της δημοσιότητας?
    Αλλά ο πατριώτης (με ή χωρίς εισαγωγικά) Πρωθυπουργός, θα συνεχίζει να τον τιμάει με την αντιπροεδρία της Κυβερνησης, ξέροντας τι εχει στο πισω μερος του μυαλού του σχετικά με τα νησια του Αιγαίου?
    Ρωτώ απλά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΠΡΟΣ Thessalos: Συμφωνώ μαζί σου! Τι είναι ο στόλος και μάλιστα σε σημεία αποκρυψης να τον καταστρέψουν οι Αμερικάνοι τόσο εύκολα?
    Ασ κοιτάξουν να τα βγάλουν πέρα με τους ελλιπώς εξοπλισμένους Ταλιμπάν και Ιρακινούς αντάρτες και μετά ας καταστρέψουν τον στόλο μας με το "μαγικό ραβδί" τους!
    ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ (Τουρκιστί) ΜΕ ΤΙΣ ΦΟΒΕΡΕΣ ΤΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Thessalos 12:13 μμ ,ευχαριστώ. Αν ζητήθηκαν όντως εθελοντές, τότε τυπικά τουλάχιστον δεν υπάρχει θέμα. Το ότι "ορθά δε δέχτηκαν" ,σε ηθικό επίπεδο δεν το δέχομαι. Φαντάσου το 1940 οι Έλληνες να αρνούνταν να πάνε να πολεμήσουν πάνω στη Πίνδο, "γιατί ήταν νύχτα και άσχημος καιρός!"

    Αλλά μήπως ζητήθηκαν εθελοντές γιατί ο κυβερνήτης δεν είχε και πολλή εμπιστοσύνη ότι θα εκτελούνταν τυχόν διαταγή του?

    Μήπως το θέμα είναι πιο σοβαρό απ' οτι νομίζουμε? Για τους διάφορους Σημίτηδες και Παγκαλους, τίποτα το περίεργο, ξέρουμε το ποιόν τους.

    Αλλά για σκεφτείτε το. Μιλάμε για κρίσιμες στιγμές, για μια κρίσιμη αναγνωριστική αποστολή που πρέπει να εκτελεστεί άμεσα (όχι μόνο απλά για να επιβεβαιωθεί η αποβίβαση των Τούρκων, αλλά ενδεχομένως και για να αποτραπεί), και πάντα ενώπιον του εχθρού.

    Και τι κάνει ο κυβερνήτης Παρακαλάει "ελάτε ρε παιδια, ας πάει κάποιος"!

    Δηλαδή αν αύριο σ’ έναν πόλεμο έπρεπε να πετάξουν, όχι μόνο νύχτα και με κακοκαιρία, αλλά και ανάμεσα στα αντιαεροπορικά πυρά του εχθρού, τι θα γίνονταν?

    Το θέμα δεν αφορά μόνο τους συγκεκριμένους, αλλά την κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων από πλευράς πειθαρχίας και ηθικού γενικότερα. Και δεν νομίζω να πιστεύει κανείς ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί από τότε…

    Μήπως το γεγονός ότι οι ΕΔ έχουν καταντήσει ένστολο Δημόσιο είναι πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα από τα καραγκιοζιλίκια των πολιτικών;

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Φίλε Ανώνυμε 14 Οκτώβριος 2009 11:23 μμ
    Θέλω σε παρακαλώ πολύ να μου λύσεις μια απορία:
    "Πώς κατάφερες εσύ και βρήκες αυτά τα φοβερά ντοκουμέντα αυτής της μισελληνικής κόμπρας της Φρειδερίκης;" , καθόσον, ούτε να σου τα εμπιστεύθηκε η ίδια, λίγο πριν πεθάνει, ας πούμε, μου φαίνεται λογικό, ούτε επίσης να κατάφερες ο ίδιος να τρυπώσεις τότε κρυφά στα απόρρητα αρχεία του παλατιού μου ακούγεται καλά, οπότε...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. "Μήπως το γεγονός ότι οι ΕΔ έχουν καταντήσει ένστολο Δημόσιο είναι πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα από τα καραγκιοζιλίκια των πολιτικών;

    Πυροβολητής"
    -----------------------
    Φίλε μου, το έχω πει χιλιάδες φορές και κάποια στιγμή θα καταλάβουμε την τεράστια μαλακία που έχουν κάνει στο στράτευμα.
    Δεν λέω καλός ο επαγγελματικός στρατός, αλλά ακόμα καλύτεροι και οι απλοί στρατεύσιμοι. Με αυτούς γινόταν πάντα οι πόλεμοι. Ο επαγγελματίας κάποια στιγμή θα κάνει και οικογένεια, θα έχει υποχρεώσεις, εσύ τι νομίζεις θα βάλει τα χέρια του στη φωτιά αν το απαιτήσει η περίσταση ; Ενώ ο εθελοντής (ως επί το πλείστον δεν υπάρχουν υποχρεώσεις) θα τα βάλει.
    Ενας εθελοντής με καλύτερη εκπαίδευση (από αυτή που είχε παλιά) και συχνές μετεκπαιδεύσεις είναι καλύτερος.
    Το απόλυτα "ηλίθιο" που έχει γίνει είναι στις ειδικές δυνάμεις να μην δέχονται εθελοντές παρά ΜΟΝΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ. Και άντε να το δεχτώ και να πω εντάξει που σαφέστατα δεν είναι εντάξει. Τόσες σειρές παλαιότερα πόσους εθελοντές οπλίτες έβγαζαν οι ειδικές δυνάμεις ; Θα έλεγα σε κάθε σειρά ; Αν και δεν ξέρω. Μία φορά το χρόνο ; ΟΚ.
    Πόσοι επαγγελματίες οπλίτες βγαίνουν στις ειδικές δυνάμεις ; Σαφώς και όχι κάθε χρόνο. Κάθε πέντε χρόνια ; Παραπάνω ;
    Μα αν γίνει πόλεμος και κρατήσει κάποια χρονική περίοδο, όταν θα αποψιλωθούν από άντρες οι ειδικές δυνάμεις τι θα κάνουμε ; Θα καλέσουμε τους απεστρατευμένους-συνταξιούχους 50άρηδες ;
    Ενώ παλιότερα όταν υπήρχαν έφεδροι σε κάθε σειρά εφεδρίας έβρισκες οπλίτες των ειδικών δυνάμεων.
    Δεν ξέρω παιδιά κατά πόσο ισχύει κάτι τέτοιο αλλά αυτό σκέφτηκα, αυτό είπα.
    Ετσι φαντάζομαι ότι γίνεται όχι μόνο με τις ειδικές δυνάμεις αλλά παντού. Και στο Ναυτικό και στην αεροπορία. ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΙΓΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ Ή ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ. ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΗ ΕΞΕΛΙΣΗ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ. ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΕΚΠΕΔΕΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ, ΤΙΠΟΤΑ. ΕΣΤΩ ΤΟΝ ΕΦΕΔΡΟ ΜΕ ΤΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΕΚΠΕΔΕΥΣΗ. ΕΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ;
    ΚΑΘΕ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΡΩΤΟΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΤΡΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΟΙ ΧΑΝΟΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ. ΜΗ ΧΑΣΟΥΝ ; ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΊΔΙΟΙ (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ) ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΛΗ ΛΥΣΗ ; ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ;
    ΚΑΤ 'ΑΡΧΑΣ ΠΟΤΕ ΤΑΙΡΙΑΖΕ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΜΑΧΗΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ; ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ELLADA !!!
    ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΗΤΑΝ ΜΠΑΡΑΖ ΜΕ ΟΤΙ ΟΠΛΑ ΕΙΧΑΝ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΟ ΕΧΘΡΟ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΝ ΡΙΞΕΙΣ 2000 ΣΦΑΙΡΕΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ. ΠΟΤΕ ΕΙΔΑΤΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΣΕ ΕΦ'ΟΠΛΟΥ ΛΟΓΧΗ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΑΚΩΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΩΜΩΔΙΑ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ. ΠΟΤΕ ΕΙΔΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΑΡΑΚΩΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ; ΠΑΝΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΠΑΡΑΖ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ, ΕΦ' ΟΠΛΟΥ ΛΟΓΧΗ ΚΑΙ .... ΑΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑ !!!!!!

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.