20/1/10

Εξι προτεραιότητες για τους μετανάστες

Το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για την αναμόρφωση της μεταναστευτικής πολιτικής και της πολιτικής ασύλου- δεδομένης και της εκκρεμότητας 50.000 αιτήσεων- σε συνδυασμό με τις πρωτοβουλίες για την κοινωνική ενσωμάτωση των νομίμων μεταναστών, μέσω της αγοράς εργασίας ή μέσω της χορήγησης ιθαγένειας και δικαιώματος ψήφου, παρουσίασε χθες ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου στον ύπατο αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες κ. Αντόνιο Γκουτέρες.

Προηγήθηκαν συναντήσεις του ύπατου αρμοστή με την υφυπουργό Υγείας κυρία Φώφη Γεννηματά και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να αποτελεί τη γέφυρα για οποιονδήποτε παράνομο θέλει να πάει στην Ευρώπη».

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι οι δυνατότητες της Ευρώπης και της Ελλάδας για την υποδοχή και την ενσωμάτωση μεγάλων αριθμών μεταναστών έχουν συγκεκριμένα περιθώρια και με βάση αυτό αναφέρθηκε σε έξι προτεραιότητες: * Επιτήρηση των συνόρων στην είσοδο και στην έξοδο.

* Αντιμετώπιση της λαθρεμπορίας ανθρώπων και της παράνομης μετανάστευσης.

* Σωστή διαχείριση του ζητήματος των πολιτικών προσφύγων, με σεβασμό στις διεθνείς υποχρεώσεις, για διασφάλιση της προστασίας όσων πραγματικά διώκονται ή αντιμετωπίζουν σοβαρούς κινδύνους. * Συνεργασία με την Υπατη Αρμοστία, την ΕΕ, καθώς και τα γειτονικά κράτη, με ιδιαίτερη έμφαση στα διμερή ζητήματα που προκύπτουν με την Τουρκία σε αυτό το θέμα. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται κοινή πρωτοβουλία του κ. Χρυσοχοΐδη και του γάλλου υπουργού Εσωτερικών, ούτως ώστε να πιεστεί η Τουρκία να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

* Ομαλή ένταξη των νομίμων μεταναστών και ιδιαίτερα των μεταναστών δεύτερης γενιάς στις κοινωνικές δομές.

* Ριζική αλλαγή της πολιτικής ασύλου, με τη δημιουργία ανεξάρτητης Υπηρεσίας Ασύλου, και νέο πλαίσιο λειτουργίας των χώρων παραμονής αλλοδαπών, με παράλληλη αναμόρφωση των μεθόδων φύλαξης των συνόρων ούτως ώστε να αποτρέπεται η παράνομη ροή μεταναστών.

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη δημιουργία ειδικών Κέντρων Πρώτης Υποδοχής μεταναστών και τόνισε ότι υπήρξε συμφωνία για τη συνεργασία χωρών που συνορεύουν με την ΕΕ, προκειμένου να καταστεί δυνατή η προστασία όσων πραγματικά την έχουν ανάγκη και να μειωθεί η επιβάρυνση των κρατών-μελών της Ενωσης. Επιπλέον, ζήτησε τροποποίηση των κανονισμών που διέπουν την αντιμετώπιση του προβλήματος και επιβαρύνουν δυσανάλογα την Ελλάδα και ειδικότερα του κριτηρίου πρώτης εισόδου. Μίλησε επίσης για υποχρεωτικό μηχανισμό αλληλεγγύης μεταξύ των κρατώνμελών της ΕΕ.

Ο κ. Γκουτέρες, από την πλευρά του, εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη της Υπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ στις προσπάθειες της κυβέρνησης για μεταρρύθμιση του συστήματος χορήγησης ασύλου και υπογράμμισε ότι το ζήτημα της μετανάστευσης και των προσφύγων δεν αποτελεί μόνο ζήτημα προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και ζήτημα εθνικής ασφάλειας και προστασίας του εθνικού συμφέροντος.

«Το να μπορεί κανείς να εντοπίσει και να αναγνωρίσει ποιος είναι ποιος και ποιος ακριβώς ζει πού και από πού, ποιος χρήζει προστασίας ή ίσως δεν χρήζει προστασίας, και άρα θα πρέπει να επαναπροωθηθεί στη χώρα προέλευσής του ή σε άλλη χώρα, κατά την άποψή μας, είναι ο ορθός τρόπος όχι μόνο για να τύχουν πλήρους σεβασμού τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και για να προστατέψουμε την εθνική ασφάλεια και τα εθνικά συμφέροντα» σημείωσε ο ύπατος αρμοστής.

Υπογράμμισε επίσης ότι η στήριξη της ΕΕ προς την Ελλάδα για τα ζητήματα μετανάστευσης είναι θεμελιώδους σημασίας και μίλησε για αποτελεσματικό μοίρασμα του βάρους που αναλαμβάνεται.
ΒΗΜΑ

6 σχόλια:

  1. Εξι προτεραιότητες για τους μετανάστες και 100 νέες φορολογικές επιδρομές για τους Ελληνες.Τελικά ποιος είναι ο ρατσιστής ποιος ο μετανάστης αρχίζω και τα χάνω ....
    Αυτοί που κυβερνάνε τελικά για ποιους ανέβηκαν στην κυβέρνηση της χώρας που πλέον έχει αναχθεί σε περιοχή απο πολλά ΜΜΕ και εντός και εκτός....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάνω απο όλα είναι η θέληση του λαού, και μετά έρχονται οι ανίκανοι οργανισμοί του ΟΗΕ που δεν έχουν κάνει τίποτα για τόσα εκατομμύρια που υποφέρουν. Το μόνο που έκαναν είναι να επιτεθούν στον Σαντάμ για τα πετρέλαια, ενώ για την Βιρμανία που στενάζει κάτω απο το δικτατορικό καθεστώς ο ΟΗΕ δεν έκανε τίποτα, βλέπεις οι δικτάτορες εξακολουθούν και προμηθεύουν την δύση με τους πολύτιμους λίθους.
    ΟΧΙ κύριε ύπατε αρμοστή και κύριε Παπανδρέου, θέλουμε Δημοψήφισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χάρης Γκιουλτζόγλου20 Ιανουαρίου 2010 στις 11:21 π.μ.

    Μα πως είναι δυνατόν ο κ. Παπανδρέου να μην καταλαβαίνει ότι με τις ανθρωπιστικές του ευαισθησίες θα δώσει κίνητρο στους υπό μετανάστευση λαούς να προτιμήσουν την Ελλάδα;;;
    Είναι επίσης δυνατόν να πιστεύει ότι η Τουρκία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της στο θέμα αυτό;;;
    Εκτός και αν προβλέπει ότι σε λίγα χρόνια η οικονομική μας κατάσταση θα έχει φθάσει σε τέτοια χάλια, που θα φεύγουν και οι Έλληνες από τη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είπα να ξεκινήσω κάτι να γράψω για τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ με τα απίστευτα που λέει αλλά παρακάτω διάβασα και άλλα απίστευτα από τον κ. πρωθυπουργό Τζέφρυ, παρακάτω και άλλα από τον κ.Γκουτιέρες κλπ κλπ.
    Καλά αυτός ο Τζέφρυ με το μόνο που καταπιάνεται και τον απασχολεί όλο αυτό τον καιρό είναι οι....(λαθρο)μετανάστες ; Δεν έχεις άλλη δουλειά να κάνεις ρε φίλε ;
    Τι εμμονή είναι αυτή με τους λαθραίους ;
    ΠΕΣ ΜΑΣ ΡΕ ΦΙΛΕ, ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ ;
    Καλά, ο άνθρωπος, έχει σκεφτεί πόσο χρόνο και χρήμα έχει αναλώσει και θα αναλώσει όλο αυτο το διάστημα σε αυτούς ;
    Ολα αυτά που εξαγγέλει και αναγγέλει και διαγγέλει και παραγγέλνει, έχει σκεφτεί πόσα πολά κοστίζουν στους Έλληνες ;
    Ρε φίλοι όλα αυτά, εμείς οι δύστυχοι τα πληρώνουμε ; Μας ρώτησες, αν θέλουμε ή αν μπορούμε ;
    ΡΕ ΑΧΡΗΣΤΕ, ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ, ΑΠΑΤΡΙΔΕ, ΜΙΣΣΑΛΟΔΟΞΕ, ΡΑΤΣΙΣΤΗ (ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ), ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΑ ΚΟΣΤΙΣΕ Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ΄20-'30 !!!!
    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΚΑΙ ΕΙΔΕΙΚΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΜΑΤΑΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ-ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ;
    ΤΙ ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ,ΞΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΚΕ ;
    ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΘΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ;
    ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΘΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΤΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ; Ε ΣΟΡΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Η ΛΕΞΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ.
    ΕΣΕΙΣ κ.κ. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΟΞΥΡΙΖΟΚΚΕ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ; ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ;
    ΞΕΧΑΣΑ, ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΕΤΕ, ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ. ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ Ε ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ; ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΕΙΣΤΕ ΟΥΤΕ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ !!!
    ΚΑΤΑΝΤΙΑ, ΝΤΡΟΠΗ, ΑΙΣΧΟΣ, ΟΝΕΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ, ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΟΝΟΜΑΚΗΔΕΣ, ΥΑΙΝΕΣ ΠΟΥ ΣΕΡΝΕΣΤΕ ΚΑΙ ΓΛΥΦΕΤΕ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΚΟΚΚΑΛΑΚΙΑ, ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΣΤΗΚΑΤΕ ΨΟΦΙΜΙ, ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    ΠΟΥ ΠΗΓΕ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΣΑΣ ΜΩΡΕ, ΔΕΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ; ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ; ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΠΟΥΛΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ; ΟΛΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ;
    ΑΙΣΧΟΣ, ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΟΝΕΙΔΟΣ....

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εδω δεν ξερουν ποσοι ειναι οι δημοσιοι υπαλληλοι, κοσσοβοποιειτε οι Θρακη, και εμεις μιλαμε σοβαρα για "ενσωματωση μεγαλων αριθμων μεταναστων";

    Εδω στελνουμε τα καλυτερα παιδια στο εξωτερικο για προκοπη, δεν υπαρχει κινητρο για επαναπατρισμο, και θα βαλουμε τελος στην "παρανομη μετανάστευση" - σοβαρα;

    Εδω απο την σαπηλα της διαφθορας και ανικανοτητας 1+1 κανουν 3, και θα ασχοληθουμε στα σοβαρα με την "κοινωνικη ενσωματωση των νομιμων μεταναστων" που προυποθετει σκληρη μεταναστευτικη πολιτικη και οριζει αυστηρα τους αριθμους μεταναστων;

    Καλο ξημερωμα!

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το Ελληνικο Εθνος νομιζω οτι καπου εδω τελειωνει...ελπιζω να κανω λαθος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.