5/5/10

Χάος στο κέντρο της Αθήνας


H αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων κατά των διαδηλωτών οι οποίοι προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να εισέλθουν στο κοινοβούλιο.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ:http://www.sigmalive.com/news/263781

Πάνω από 150.000 στην πορεία - Η μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων δεκαετιών - Μικροεπεισόδια στο Σύνταγμα.

Η μεγαλύτερη πορεία των τελευταίων δεκαετιών στο κέντρο της Αθήνας. Από νωρίς το πρωί εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές κάθε ηλικίας έχουν κυριολεκτικά πλημμυρίσει το κέντρο της Αθήνας.

Τα περισσότερα από τα πανό που κρατούν ζητούν να μην πληρώσει ο λαος τα σπασμένα των άλλων.Η παρουσία του κόσμου είναι συγκλονιστική! Χιλιάδες κόσμου πορεύονται ακόμα και τώρα προς τη Βουλή για να διαμαρτυρηθούν για τα πρωτοφανή μέτρα.

Η πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και της ΑΔΕΔΥ έφτασε στο Σύνταγμα, ενω ο κόσμος είναι τόσο πολύς που η ουρά της πορείας είναι ακόμα κοντά στην Ομόνοια.Αξιοσημείωτα αυτά που έγιναν όταν έφτασε έξω από την Βουλή η κεφαλή της πορείας του ΠΑΜΕ.

Βλέποντας τους υπαλλήλους της Βουλής να παρακολουθούν την πορεία άρχισαν να φωνάζουν εναντίον τους συνθήματα αποδοκιμασίας. "Κι εσεις να πληρώσετε", τους φώναζαν.Ενταση επικρατεί στο Σύνταγμα όπου η αστυνομία κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών. Κάποιοι επιχείρησαν να μπούν στο κοινοβούλιο αλλά η αστυνομία τους απώθησε.

Μία μεγάλη συγκέντρωση εναντίον των σκληρότατων μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση παραλίγο να αμαυρωθεί από τα επεισόδια που προκάλεσε μία μικρή ομάδα ανθρώπων, οι λεγόμενοι "γνωστοί-άγνωστοι" προκαλώντας υλικές ζημιές σε διάφορα καταστήματα. Ένας πολίτης τραυματίστηκε και νοσηλεύεται.

Άγριες συγκρούσεις έγιναν στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην πλατεία Εξαρχείων όπου κουκουλοφόροι είχαν αρχίσει τον πετροπόλεμο κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ, ενώ την ίδια ώρα ελικόπτερα της αστυνομίας πετούσαν πάνω την πλατεία και τα γύρω στενά. Οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν περικυκλώσει τους αντεξουσιαστές με αποτέλεσμα οι δεύτεροι να βάλουν φωτιές σε κάδους και να πετάξουν βόμβες μολότωφ.

Νωρίτερα είχαν σημειωθεί συμπλοκές μέσα και έξω από το Πολυτεχνείο, που έχει περικυκλωθεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Οι αντιεξουσιαστές άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών με βόμβες μολότοφ και οι δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν συγκεντρωθεί στη Στουρνάρη, στη Μπουμπουλίνας και την Τοσίτσα απάντησαν με χρήση δακρυγόνων.

Εκτεταμένη χρήση χημικών έγιναν και στην στην Ομόνοια. Μέχρι την Πειραιώς είχαν μεταφερθεί οι συμπλοκές και ο κλεφτοπόλεμος στα γύρω στενά, με τους αντιεξουσιαστές να προκαλούν υλικές ζημιές σε βιτρίνα γνωστού καταστήματος.

Ώρα 14:00 Πετροπόλεμος στα Προπύλαια, ένας πολίτης περαστικός τραυματίας

Ώρα 13:48 Εκτεταμένες συμπλοκές στην Πατησίων. Συλλήψεις στα Προπύλαια

Ώρα 13:36 Άγριες συμπλοκές και επεισόδια στα Προπύλαια, στο ύψος του Πανεπιστημίου. Εκτεταμένη χρήση χημικών από τα ΜΑΤ. Πιθανή η κατάληψη της Πρυτανείας. Κροτίδες κρότου-λάμψης στην Πανεπιστημίου.

Ώρα 13:34 Τελείωσε η πορεία του ΠΑΜΕ. Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όπου βρίσκονται οι απολυμένοι της Ολυμπιακής βρίσκονται ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Ώρα 12:53 Μικρής έκτασης επεισόδια στο ύψος της Στουρνάρη όταν τα ΜΑΤ έκοψαν την πορεία, εκεί όπου βρισκόταν το μπλοκ των αντεξουσιαστών. Περιορισμένη χρήση χημικών.

Ώρα 12:59 Ομάδα αντεξουσιαστών σπάει βιτρίνα καταστήματος ρούχων. Ο κόσμος που μετέχει στην πορεία τους προπηλακίζει και τους απωθεί.

Μεγάλη η συμμετοχή στην πορεία του ΠΑΜΕ. Η Σταδίου από την Ομόνοια έως το Σύνταγμα και η Πανεπιστημίου από τα Προπύλαια ως την Ομόνοια έχουν κατακλειστεί από κόσμο που μετέχει στην πορεία του ΠΑΜΕ.

Μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν προσυγκεντρώσεις σε διάφορά σημεία της Αθήνας πριν όλοι μαζί κατευθύνούν στην πλατεία Ομονοίας. Από εκεί, μέσω της Σταδίου, ξεκίνησε η πορεία. Λίγο πριν από τις 12:30 η κεφαλή της πορείας έφτασε στα προπύλαια.

Ώρα 12:10 Στην Πατησίων η πορεία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Συγκεντρώθηκαν στο Πεδίο του Άρεως. Κλειστή η κάθοδος της Λ. Αλεξάνδρας στο ύψος της πλατείας, με τα αυτοκίνητα να οδηγούνται προς τη Μαυροματαίων.
www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.