15/5/10

Τουρκική «προστασία» σε Συρία, Ιράν

Του ΝΑΣΙΜ ΑΛΑΤΡΑΣ
Συστοιχίες αντιαεροπορικών πυραύλων εγκατέστησε η Τουρκία στο χωριό Κιέλου, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, με σκοπό -όπως αποκάλυψε στρατιωτική πηγή στην τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ»- να εμποδίσει ισραηλινά και αμερικανικά μαχητικά να διεισδύσουν στον τουρκικό εναέριο χώρο για να πραγματοποιήσουν βομβαρδισμούς εναντίον στόχων μέσα στη Συρία ή στο Ιράν.

Στο Ισραήλ, πηγές στο υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους, αναφέροντας ότι εάν επιβεβαιωθεί η είδηση αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία δηλώνει ξεκάθαρα πως έχει εισχωρήσει στη συμμαχία Δαμασκού-Τεχεράνης».

Τουρκικές διπλωματικές πηγές αποκάλυψαν στο πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή» ότι το θέμα συζήτησαν τηλεφωνικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών με την Αμερικανίδα ομόλογό του Χίλαρι Κλίντον.

Ο ειδικός στα τουρκικά θέματα, Μοχάμαντ Νορντίν, σε δηλώσεις του σε αραβικά και τουρκικά Μέσα, είπε ότι «η Τουρκία δεν μπορεί πλέον να σιωπά απέναντι στις συστηματικές παραβιάσεις του Ισραήλ όπως συνέβη με τον βομβαρδισμό συριακών εγκαταστάσεων στο Deir Ez-Zor, πριν από δύο χρόνια».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

4 σχόλια:

  1. Τουρκική «προστασία» σε Συρία, Ιράν.
    Αυτός είναι ο κατάλληλος ρόλος για την τουρκία.
    Ο ρόλος του "Προστάτη" δηλαδή του ΝΤΑΒΑΤΖΗ των λαών που έχουν μεταμορφωθεί από ανεξάρτητοι λαοί σε εταίρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σύμφωνα με αυτό η Τουρκία δεν έχει κάποιο αξιόφοβο αντιαεροπορικό σύστημα.

    http://www.amynanet.gr/isorropia/16.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και αφού έστρωσαν το κόκκινο χαλί, κράτησαν υπομονετικά και το λουλουδικό, είπαν να επιστρέψουν στην γνώριμη, ποιοτική και κυρίως αντικειμενική ενημέρωση του ισλαμο-ποιημένου Έλληνα.

    Και εξηγούμαι: Αυτή την αρχι-μούφα ότι "σύντομα επίκειται ισραηλινός ή/και αμερικάνικος βομβαρδισμό στο Ιράν", την λένε και την ξανα-λένε από το 2005.

    Γιατί την επαναλαμβάνουν τώρα;

    Διότι μας θεωρούν εντελώς ηλίθιους και προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα:
    Την τουρκική υποστήριξη προς το Ιράν και την Συρία! Εκτός αν έχει καμιά πηγή ο δημοσιογράφος που αναφέρει "επικείμενο" βομβαρδισμός και στη Συρία...

    Έλα, όμως, που δεν "επίκειται" τέτοιος βομβαρδισμός!
    Έλα, όμως, που η αλήθεια είναι αλλού. Και έχει ένα όνομα:

    Ανεξάρτητο Κουρδιστάν

    Οι αμερικανοί φεύγουν από το Ιράκ και θα αφήσουν πίσω το μικρό (αλλά πετρελαιούχο και πλούσιο) Κουρδιστάν.
    Και έτσι, τα χρονικά περιθώρια στενεύουν για την Τουρκία, τη Συρία, το Ιράν και τους απανταχού υποστηρικτές τους. Και βιάζονται να τσακίσουν τους Κούρδους μέσα στις χώρες τους.

    Λόγω της βιασύνης και όλη αυτή η έκρηξη αγάπης που ζήσαμε. Για αυτό και το τελεσίγραφο του Ερντογάν, να κόψουμε το κεφάλι μας να λύσουμε μέσα στο επτάμηνο το Κυπριακό.
    Για αυτό και η διαταγή στη ΝΔ, να στηρίξουν τα μέτρα, για να προλάβουμε να έχουμε πτωχεύσει και εξαθλιωθεί. Για αυτό και η εντολή για τον στρατιωτικό αφοπλισμό. Σου λέει ο Ερντογάν: Ένα μέτωπο θα ανοίξει στάνταρ, μην έχω και τους Έλληνες ΑΠΙΣΤΟΥΣ χορτάτους και οπλισμένους, να με βαράνε και από την Δύση!

    -------------Bravo Yorgos!--------

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μακάρι να το παρακάνει η Τουρκία και να την φάει ξαφνικά σαν άλλο Ιράκ, ησυχάσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.