18/5/10

Το Ισραήλ ετοιμάζεται να «απαντήσει» στην συμφωνία Ιράν-Τουρκίας- Βραζιλίας

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ετοιμάζει την απάντηση του Ισραήλ στην πυρηνική συμφωνία Ιράν-Τουρκίας-Βραζιλίας.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει διαβουλεύσεις σήμερα με τους σημαντικότερους υπουργούς της κυβέρνησής του για να προετοιμάσει την απάντηση του Ισραήλ στην πυρηνική συμφωνία που υπογράφηκε από το Ιράν, την Τουρκία και τη Βραζιλία, ανέφεραν επίσημες πηγές.

Το εβραϊκό κράτος που θεωρεί ότι οι ιρανικές πυρηνικές φιλοδοξίες συνιστούν μείζονα απειλή για την ασφάλειά του, δεν έχει απαντήσει ακόμη επίσημα στη συμφωνία που υπογράφηκε τη Δευτέρα στην Τεχεράνη.

«Ο πρωθυπουργός διεξάγει διαβουλεύσεις όσον αφορά την ασφάλεια», δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Χθες βράδυ ο Νετανιάχου έδωσε εντολή στους υπουργούς του να μην αναφέρονται στο θέμα αυτό μέχρι το Ισραήλ να απαντήσει επίσημα.

Τη Δευτέρα ισραηλινός αξιωματούχος κατηγόρησε την Τεχεράνη ότι «παραπλάνησε» την Τουρκία και τη Βραζιλία «προσποιούμενη ότι αποδέχεται» μια διευθέτηση για την ανταλλαγή εμπλουτισμένου ουρανίου στην Τουρκία.

«Το Ιράν εξοπλίζεται, προτίθεται να αποκτήσει (πυρηνικά) όπλα. Προβαίνει σε βήματα που απέχουν πολύ από αυτά που λαμβάνονται για την αυτοάμυνα του Ιράν», τόνισε ο Ισραηλινός υφυπουργός Άμυνας Ματάν Βιλνάι.

«Παρακολουθούμε την κατάσταση και αποφασίζουμε αναλόγως», είπε στο ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού.

Ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας Μπενιαμίν Μπεν Ελιέζερ, πρώην υπουργός Άμυνας, είπε ότι το Ισραήλ μπορεί μόνο να γνωρίζει με την πάροδο του χρόνου αν με τη νέα συμφωνία, το Ιράν «θα συνεχίσει να παίζει με όλο τον κόσμο» ή δέχεται να τεθούν περιορισμοί στον εμπλουτισμό ουρανίου στις πυρηνικές του εγκαταστάσεις.

Ο Μπεν Ελιέζερ ήταν συγκρατημένα αισιόδοξος για την παρέμβαση της Τουρκίας.

Η συμφωνία ενδέχεται κα περιπλέξει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και την Τουρκία, άλλοτε στενοί σύμμαχοι, οι οποίες όμως κλονίστηκαν μετά την ισραηλινή επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας (Δεκέμβριο 2008 - Ιανουάριο 2009).

«Η Τουρκία είναι σίγουρα μια περιφερειακή υπερδύναμη», τόνισε στο ισραηλινό ραδιόφωνο. «Ακούστε 72 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν εκεί. Νομίζετε ότι είναι ευτυχείς όταν ο γείτονάς τους εξοπλίζεται πυρηνικά; Ασφαλώς όχι» .

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

14 σχόλια:

  1. Aπό παλαιό σχόλιό μου για το θέμα:


    Οι Εβραίοι, οι Αμερικανοί κι οι Τούρκοι - Σχόλιο του Σάββα Καλεντερίδη :


    "Οι Εβραίοι και οι Αμερικανοί όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν με τους Τούρκους.
    Μετά τους Ταλιμπάν, την Άλ Κάιντα, τον Μπιν Λάντεν και τον Σαντάμ Χουσεΐν, τώρα ήλθε η σειρά να αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν.
    Και είμαστε ακόμα στην αρχή.
    Ο εθνικισμός και ο φασισμός που είναι ριζωμένος στην τουρκική κοινωνία, την αγριόττηα του οποίου έχουμε νοιώσει στο πετσί μας οι Έλληνες, οι Αρμένιοι, ο Ασσύριοι, οι Γεζιντί, οι Κούρδοι και πάει λέγοντας, κάποια στιγμή θα στρεφόταν και εναντίον εκείνων που τον εξέθρεψαν ή στην καλύτερη περίπτωση (αυτό αφορά στις ΗΠΑ), τον στήριξαν ή τον ανέχτηκαν.
    Οι Αμερικανοί πολύ γρήγορα ξέχασαν τον εξευτελισμό της 1ης Μαρτίου 2003 και οι Εβραίοι τις δολοφονίες των ομόθρησκών τους Νεσίμ Μαλκί και Ουζεΐρ Γκαρίχ από Τούρκους εθνικιστές.
    Να περιμένουν κι' άλλα.
    Όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν.

    Σάββας Καλεντερίδης"

    Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2009

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστά, αλλά δεν είναι λόγος εμείς να παραμένουμε "ανοιχτοί" ως κράτος, ως κοινωνία και πολιτισμός έναντι και των ισραηλινών και των τούρκων, επειδή τακιμιάζουν με τα λαμόγια της ΑΛΗΤ που κάθονται στο σβέρκο μας και πίνουν το αίμα μας. Το πρόβλημά μας δεν μπορεί να είναι το γνωστό ραγιάδικο με ποιούς είμαστε, αλλά πως θα φτιάξουμε κράτος να προστατεύσουμε τον ελληνικό λαό και την κερδισμένη με αγώνες ανεξαρτησία μας, ή όχι ? ))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φυσικά είμαι "μικρός" να καταλάβω τι θέλει η Βραζιλία "εδώ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ 5:53 μ.μ.

    >Το πρόβλημά μας δεν μπορεί να είναι το γνωστό ραγιάδικο με ποιούς είμαστε, αλλά πως θα φτιάξουμε κράτος να προστατεύσουμε τον ελληνικό λαό και την κερδισμένη με αγώνες ανεξαρτησία μας, ή όχι ? <

    Συμφωνώ απολύτως. Για τα άλλα, "αυτοί που έχουν τα γένια, ας βρούνε και τα κτένια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ 5:53 μ.μ.

    >Το πρόβλημά μας δεν μπορεί να είναι το γνωστό ραγιάδικο με ποιούς είμαστε, αλλά πως θα φτιάξουμε κράτος να προστατεύσουμε τον ελληνικό λαό και την κερδισμένη με αγώνες ανεξαρτησία μας, ή όχι ? <

    Συμφωνώ απολύτως. Για τα άλλα, "αυτοί που έχουν τα γένια, ας βρούνε και τα κτένια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατι δεν τους αφηνετε ρε παιδια να αλληλοσκοτωθουνε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι πολίτες του Ισραήλ, λέγονται Ισραηλινοί. Και όχι Εβραίοι.

    Και δεν έχουν καμιά δουλειά ούτε με Ταλιμπάν, ούτε με Σαντάμ Χουσέιν.
    Γιατί ποτέ δε συνεργάστηκαν με ολοκληρωτικά καθεστώτα οι Ισραηλινοί. Γιατί το Ισραήλ είναι μια πολύ ανοιχτή Δημοκρατία και δεν έχει καμιά εκλεκτική συγγένεια με θεοκράτες και χούντες.
    Για αυτό και οι σύμμαχοί τους στην περιοχή ήταν από την πρώτη στιγμή οι Κούρδοι και οι Ιρανοί επί Σάχη. Για αυτό και ήθελαν πάντα εμάς για συμμάχους.
    Εμείς όμως είχαμε επιφανειακά δημοκρατία, οπότε άλλες ήταν οι δικές μας συγγένειες...
    Και νομίζω ότι ο Κρανιδιώτης που ήταν ο μόνος που επεδίωξε ελληνο-ισραηλινή φιλία, τί σύμπτωσις, ε; είχε εκείνο το τρομερό δυστύχημα μαζί με τον γιο του...

    Και εδώ που τα λέμε, το Ισραήλ είχε φάει πολλές πόρτες από την Ελλάδα. Η τελευταία ήταν το 1994 που υπογράφηκε συμφωνία μεταξύ των δυο χωρών, μόνο που η Ελλάδα δεν θέλησε ποτέ να την ενεργοποιήσει.
    Και έτσι φτάνουμε στο 1996
    που υπογράφεται η τουρκο-ισραηλινή συμφωνία.
    Και επειδή κάποιοι έλληνες, εραστές-λάτρεις του Τούρκου ζήλεψαν,
    ε! είπαν να του κάνουν ένα δωράκι, τον Οτζαλάν πακέτο, για να ανακόψουν την πορεία της Τουρκίας στην Δημοκρατία: Είπαμε, εμάς οι πολιτικοί μας έδιναν εντολές για τον εξισλαμισμό της Τουρκίας!

    Φυσικά και το Ισραήλ, θα το συνέφερε μια Ισχυρή Δημοκρατική Ελλάδα στην περιοχή. Για να έχει μια ασφαλή διέξοδο.
    Προφανώς, οι δικοί μας πολιτικοί αποφάσισαν ότι δεν συμφέρει αυτούς,
    μια ισχυρή Ελλάδα, για αυτό και μας έφεραν εδώ που είμαστε σήμερα: Ένα βήμα πριν την απορρόφηση από την νεο-οθωμανική Τουρκία.

    Επίσης, είναι τουλάχιστον ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟ να λέμε ότι οι Εβραίοι καλοπερνούσαν, όταν οι Έλληνες υπέστησαν αγριότητες! Να θυμίσω ότι οι Εβραίοι ήταν εκείνοι οι τούρκοι πολίτες που μαζί με τους Χριστιανούς Έλληνες και Αρμένιους πλήρωναν φόρους και κατέληγαν σε τάγματα εργασίας.

    Και η καλοπέραση συνεχίστηκε στους ναζιστικούς θαλάμους και στα στρατόπεδα που ο Χίτλερ εμπνεύστηκε από την γενοκτονία των Αρμενίων.

    Και η καλοπέραση συνεχίζεται όταν οι συνεχιστές των τσαρικών πογκρόμ, του Τούρκου γενοκτόνου, του Χίτλερ και του εβραιοφάγου Στάλιν, δαιμονοποιούν και ρίχνουν λάσπη στους Εβραίους. Ακόμα και σήμερα.

    Μόνο που είναι αχάριστοι γιατί εκτός των άλλων, ο (Εβραίος) Henry Morgenthau, Πρέσβης της Αμερικής στην Τουρκία ήταν αυτός που μίλησε για την Ελληνική Γενοκτονία πρώτος και απαίτησε από τον Ερυθρό Σταυρό
    να τιμωρηθεί η Τουρκία για την Χριστιανική Γενοκτονία.

    Όπως, όμως, σοφά έλεγε παλιά ο ελληνικός λαός (πριν τον περιλάβουν κάποιοι και τον ντύσουν γιουσουφάκι)
    "όπως έστρωσε κανείς, θα κοιμηθεί"
    Και έτσι η Ελλάδα αρχίζει να γλιστρά στο Παρελθόν...
    Λυπάμαι για όσους από εμάς, έχουμε ελληνική συνείδηση και θλιβόμαστε για το ξεπούλημα.
    Την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι χαίρονται και πανηγυρίζουν

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος (7:48 μ.μ.):
    "Γιατι δεν τους αφηνετε ρε παιδια να αλληλοσκοτωθουνε?"

    Συμφωνώ, όταν τσακώνονται οι εχθροί σου δεν έχεις κανένα λόγο να τους εμποδίσεις.

    Ανώνυμος (9:34 μ.μ.):
    "Επίσης, είναι τουλάχιστον ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟ να λέμε ότι οι Εβραίοι καλοπερνούσαν, όταν οι Έλληνες υπέστησαν αγριότητες!"

    Μιά και μιλάς γιά αγριότητες, γιά θύμησέ μας ποιοί έγδαραν τον Πατριάρχη στην Κωνσταντινούπολη το 1821...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι Ισραηλινοί και οι Εβραίοι πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να είναι ένα έθνος ή όχι. Δεν μπορεί να είναι πότε έθνος και πότε θρήσκευμα...
    Αυτό είναι μία βολική κοροϊδία.

    Από την άλλη, όποιος νομίζει ότι η πολιτική κατάντια του Ισραήλ, οφείλεται μόνο στους Ισραηλινούς σημαίνει απλώς ότι είναι αδιάβαστος.

    Όταν συνειδητοποιήσουν όλοι (και προ πάντων οι ίδιοι οι Ισραηλινοί) ότι το Ισραήλ είναι το παίγνιο των ΗΠΑ στην περιοχή τότε μόνο θα αρχίσουν σοβαρές συζητήσεις.
    Μέχρι τότε θα αλληλοσκοτώνονται με τους Άραβες για να εκτελούν τις διαταγές των ΗΠΑ.
    Εν τέλει και για να το πούμε απλά:
    Οι "κακοί" Ισραηλίτες τί έχουν κερδίσει τόσα χρόνια;;
    Και όσοι τους κατηγορούν συλλήβδην ας ασχοληθούν λίγο με τον όγκο του ειρηνιστικού κινήματος στο Ισραήλ και τον πόλεμο που δέχεται από τα ΜΜΕ καθώς και με τους Ισραηλινούς αξιωματικούς και οπλίτες αντιρρησίες συνείδησης.
    Ας μη τα ισοπεδώνουμε όλα.
    Η περιγραφή της πραγματικότητας ως άσπρο-μαύρο μπορεί να διευκολύνει κάποιους στο να μη κουράζουν το μυαλουδάκι τους, αλλά απλώς δεν περιγράφει την πραγματικότητα.
    Μη γράφετε και μη σχολιάζετε αν δεν έχετε ενημερωθεί σφαιρικά.
    Μη χάφτετε ό,τι ακούτε κι ό,τι σας λένε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. {Και η καλοπέραση συνεχίζεται όταν οι συνεχιστές των τσαρικών πογκρόμ, του Τούρκου γενοκτόνου, του Χίτλερ και του εβραιοφάγου Στάλιν, δαιμονοποιούν και ρίχνουν λάσπη στους Εβραίους. Ακόμα και σήμερα.}

    Πράγματι είναι λίγο αστείο ότι ακόμα και σήμερα συνεχίζεται μια κατάσταση που ξεκίνησε από καθαρά θρησκευτικούς λόγους,συνεχίστηκε με κοινωνικοοικονομικούς και τέλος έχει και πολιτικό υπόβαθρο με αυτά που συμβαίνουν στην Γάζα..Πάντα αποτελούσαν στόχο, από την άλλη δεν νομίζω ότι έτρεφαν και τα πλέον φιλικά αισθήματα προς τους Έλληνες, από εποχής Μακκαβαίων...Βέβαια γεωπολιτικά κοιτάς τι σε συμφέρει ως κράτος, αν και δεν είμαι σίγουρος ότι μπορεί κάποιος με σιγουριά ότι μια τέτοια προσέγγιση θα είχε κάποιο όφελος για την Ελλάδα... Και φυσικά και ο Emmanouil έχει δίκιο σε ότι αναφέρει...
    Τέλος όντως,έχω και εγώ μια απορία πως ανακατεύτηκε σε όλο αυτό η Βραζιλία, είναι πιθανόν να είναι κίνηση χωρίς κάποιο γεωπολιτικό στόχο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ θα έλεγα να διαβάσετε ιστορία.
    και να ενημερωθείτε καλύτερα:

    To Ισραήλ δεν βρίσκεται σε καμιά "κατάντια".
    Είναι μια χώρα με πολίτες Εβραίους, Χριστιανούς, Μουσουλμάνους. Και οι Μουσουλμάνοι βρίσκονται και στην Knesset και διδάσκουν σε Πανεπιστήμια.
    Είναι μια χώρα με απλή αναλογική, που σημαίνει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αφού όλοι εκπροσωπούνται στην Knesset. Που σέβεται απόλυτα όλους, αφού και το κτίριο της Knesset το νοικιάζουν από τους Έλληνες Χριστιανούς Ορθόδοξους. Και δεν προέβησαν σε "απαλλοτριώσεις" ισλαμικού τύπου...
    Επίσης, έχει μια ισχυρότατη οικονομία, γιατί "παράγει" ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.
    Επίσης, ο οποιοσδήποτε πολίτης μπορεί να καταφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο για επίλυση υποθέσεων. Και εκεί τα δικαστήρια έχουν τιμωρήσει πολιτικούς!
    Βέβαια, αυτά είναι όνειρα θερινής νυκτός για εμάς τους Έλληνες!

    Η Αμερική δεν ήταν σύμμαχος του Ισραήλ. Έγινε μετά τον πόλεμο των Έξι Ημερών του 1967, όταν οι Ισραηλινοί κατάφεραν αμυνόμενοι να νικήσουν κατά κράτος όλους τους άραβες που τους την έπεσαν από κάθε μέτωπο. Και κυρίως, να τσακίσουν το σοβιετικό σχέδιο. Που ήταν ο σατανικός εγκέφαλος που προσπάθησε να διαλύσει τότε το Ισραήλ.
    Από τότε η Αμερική έγινε σύμμαχος.

    Από εκεί και πέρα, το να βρίζετε μια χώρα, ενώ αγνοείτε πλήρως τα ιστορικά γεγονότα, είναι τουλάχιστον γελοίο.

    Θα μου πείτε βέβαια, αν είχατε καλύτερη νοοτροπία, δεν θα φτάναμε στην κατάντια που έχουμε φτάσει...
    Γιατί το να βρίζουμε το Ισραήλ την ώρα που εμείς χωρίς να ανοίξει μύτη παραδίδουμε την χώρα μας στην Τουρκιά, ε! αυτό είναι ΚΑΤΑΝΤΙΑ!

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. θα ήθελα να σας εκφράσω την ταπεινή μου άποψη σχετικά με την προσέγγιση του Ιράν από την Τουρκία. Οτιδήποτε πράτει το τουρκικό κατεστημένο σχετικά με την προσέγγιση του Ιράν έχει να κάνει, όπως πιστεύω, με τον φόβο των τούρκων για την δημιουργία ενός κουρδικού κράτους. Στο θέμα αυτό τα συμφέροντα Τουρκίας και Ιράν συμπίπτουν(αφού οι κουρδικές περιοχές είναι υπό την κατοχή 4 κρατών: του Ιράν, του Ιράκ, της Συρίας και τέλος της Τουρκίας. Έτσι πιστεύω, ότι με την πρόσφατη συμφωνία της με το Ιράν, η Τουρκία επιδιώκει να δεσμεύσει-δέσει το καθεστώς του Ιράν ώστε στο μέλον να αντιμετωπίσουν από κοινού το ενδεχόμενο της δημιουργίας ενός κουρδικού κράτους.

    Ευχαριστώ για την υπομονή σας.
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Εμμανουήλ

    >Οι Ισραηλινοί και οι Εβραίοι πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να είναι ένα έθνος ή όχι. Δεν μπορεί να είναι πότε έθνος και πότε θρήσκευμα...
    Αυτό είναι μία βολική κοροϊδία.<

    Ισραηλινός = Πολίτης του κράτους του Ισραήλ. Μπορεί να είναι ο,τιδήποτε από απόψεως εθνικότητος.

    Ισραηλίτης = Ο πιστός της εβραϊκής θρησκείας, του Ιουδαϊσμού. Και πάλι μπορεί να είναι ο,τιδήποτε από απόψεως εθνικότητος, αν και εκεί υπάρχουν ορισμένες εντάσεις από τους λεγομένους "Ορθδόξους Ισραηλίτες", διότι ο Ιουδαϊσμός είναι συνυφασμένος με το εβραϊκό έθνος.

    Εβραίος = ένα έθνος.

    Μάθε να ξεχωρίζεις δύο γαϊδάρων άχυρα, για να μην γράφεις αρλούμπες. Όσο για την "πολιτική κατάντια", αν και η Galia με καλύπτει, θα σου κάνω μία ερώτηση: Έχεις πάει ποτέ σου στο Ισραήλ; Και βέβαια, όχι σαν τουρίστας το πέντε ημερών το Πάσχα, για να πας τον Πανάγιο Τάφο, διότι έτσι δεν μπορείς να καταλάβεις ι ακριβώς γίνεται εκεί και ποια κατάσταση επικρατεί. Εννοώ, αν έχεις ζήσει κάποιο μεγαλύτερο διάστημα στο Ισραήλ, αν έχεις συναναστραφεί κόσμο, αν έχεις συζητήσει με ντόπιους κλπ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΠΩΣ ΟΧΙ! Έχεις όμως ένα εβραϊκότατο όνομα, το οποίο γράφεις με λατινικούς χαρακτήρες!!


    @ Galia

    >Γιατί το να βρίζουμε το Ισραήλ την ώρα που εμείς χωρίς να ανοίξει μύτη παραδίδουμε την χώρα μας στην Τουρκιά, ε! αυτό είναι ΚΑΤΑΝΤΙΑ!<

    Κι εσύ νομίζεις ότι αυτό καίει τον Emmanouil και τους άλλους αντισημίτες εδώ μέσα; Αν δεν φορούσαν διπλές παρωπίδες κι αν ήσαν ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ναι, αυτό θα τους έκαιγε, αλλά βλέπεις το πρόβλημά τους δεν είναι αυτό, αλλά η "κατάντια" του Ισραήλ! Κατάντια... (όχι του Ισραήλ βέβαια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Αλκιβιάδη

    Άντε να δούμε αν γράψει κανείς το όνομά του στα ελληνικά!

    >Πάντα αποτελούσαν στόχο, από την άλλη δεν νομίζω ότι έτρεφαν και τα πλέον φιλικά αισθήματα προς τους Έλληνες, από εποχής Μακκαβαίων...<

    Εσένα αν σε υποχρέωναν να αλλάξεις θρησκεία, όπως έκαναν οι Σελευκίδες στο Ισραήλ, σφάζοντας, βασανίζοντας και προπαντός καταπατώντας τα ιερά και όσιο (ο Αντίοχος ο Δ' έσφαξε χοίρους μέσα τον Ναό του Σολομώντος), τι αισθήματα θα έτρεφες γι αυτούς;
    Εκτός κι αν είσαι γιουσουφάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.