20/5/10

Τουρκική αεροπορική επιδρομή κατά θέσεων Κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ

Είκοσι τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν σήμερα στόχους Κούρδων ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στο βόρειο Ιράκ, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο NTV. Η επιδρομή έπληξε περίπου 50 στόχους των ανταρτών στην κοιλάδα Ζαπ , στην περιοχή Χαρκούρκ, πρόσθεσε το τηλεοπτικό ρεπορτάζ.

Στις επιχειρήσεις που διήρκεσαν όλο το πρωί μετείχαν 20 τουρκικά μαχητικά , και επλήγησαν 50 στόχοι των Κούρδων του Ιράκ.Πηγές των Κούρδων ανταρτών αναφέρουν ότι δεν υπέστησαν καμιά απώλεια απο την δράση της τουρκικής αεροπορίας.

Μια ομάδα απο ισραηλινούς πραγματοποίησε επίσκεψη στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ, στο Νότιο Κουρδιστάν μεταξύ των περιοχών Σιρνάκ και Χακάρι απο τις 12 έως τις 17 Μαΐου κατόπιν αιτήσεως των Τούρκων.Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων η οποία ήταν τετραμελής (ένας μηχανικός,δύο στρατιωτικοί και ένας πολίτης) συγκέντρωσε πληροφορίες σχετικά με τις νέες θέσεις που δημιουργεί ο Τουρκικός στρατός στο Νότιο Κουρδιστάν.Οι Τουρκοι συνεχώς μεταφέρουν και νέες δυνάμεις καθώς και μεγάλο αριθμό αρμάτων μάχης σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν μια νεκρή ζώνη ακτίνας 250 χλμ.


O Λοχίας της στρατοχωροφυλακής Dersim Erman Aydin ο οποίος είχε τραυματιστεί κατά την επίθεση Κούρδων μαχητών του PKK στην επαρχία Τουντσελί υπέκυψε στα τραύματα του μετά απο νοσηλεία 2ο ημερών και η κηδεία του θα γίνει στην Προύσα.

ΕΞΠΡΕΣΣ, FIRATNEWS.COM

4 σχόλια:

  1. Φιλικές είναι οι παραβιάσεις του ιρακινού εναέριου χώρου! Οι δε βομβαρδισμοί είναι χάδια! Ας μην ξεχνάμε ποιός είχε έρθει πριν κάποιες μέρες και μας έκανε το φιλειρηνιστή! Και ήταν και πολύ γενναιόδωρος: μας επέτρεψε να πετάμε πάνω από τα ελληνικά νησιά με αφοπλισμένα αεροπλάνα!

    Και εντάξει αυτός έλεγε ό,τι παπαριά του ερχόταν στο κεφάλι... Τον άλλον το μαλάκα το "δικό" μας τι τον πληρώνουμε; Να κάνει το χανουμάκι; Δόξα τω Αλλάχ (έτσι για να μπαίνουμε και στο κλίμα) του απάντησε ο Χαρβαλιάς. Να'ναι καλά ο άνθρωπος και ν'αγιάσει το στόμα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει το τη θα απογίνουν οι κούρδοι ούτε τους θεωρώ φίλους του ελληνικού λαού. Ταυτόχρονα φυσικά δεν εγκρίνω τις σφαγές τους. Είναι σκληροτράχηλος λαός και με τα χρόνια θα δημιουργήσουν ακόμα ποιο πολλά προβλήματα στα μεμέτια αποκτώντας καλύτερους εξοπλισμούς και εκπαίδευση από την Αμερική.

    Αυτό που ελπίζω βάση αυτά που γράφονται είναι η μεγαλύτερη σύσφιξη τον σχέσεων του ιρακινού Κουρδιστάν με τους αμερικανούς και την ανεξαρτητοποίηση τους που θα επιτρέψει σε ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν στρατιωτικές και οικονομικές σχέσεις με το Ισραήλ και την Αμερική κάνοντας πρακτικά την Τουρκιά παντελώς αχρείαστη!
    Ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν θα έχει 1000% αμερικάνικες βάσεις, και την δυνατότητα να εκπαιδεύει σε υψηλό επίπεδο κούρδους αντάρτες της Τουρκίας ταυτόχρονα το βλέπω λίγο χλομό να υπάρχουν αμερικάνικες βάσεις σε ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν και η τούρκοι να βομβαρδίζουν κατά ορέξεως.

    Ίσως έτσι το βλέπουν και οι τούρκοι και άλλαξαν πολιτική και συμμαχίες με το Ιράν, Συρία και Ρωσία .
    Θεόφιλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλες και φίλοι αρκετές από τις επιδιώξεις της νεοθωμανικής διπλωματίας δεν προχωρούν. Ούτε οι θρυλούμενη προσέγγιση Συρίας Ισραήλ ευοδώθηκε, ούτε η Αρμενοτουρκική προσέγγιση προχωρά και το κυριότερο και ευτυχώς για μας δεν παραδίδονται πλέον στις τουρκικές δυνάμεις κατοχής "μετανοημένοι" Κούρδοι αντάρτες. Το Κουρδικό έθνος δεν πρόκειται να υποστείλει τη σημαία του αγώνα της εθνικής ανεξαρτησίας τους και η χώρα μας πρέπει να σταθεί αρωγός στην τιτάνια προσπάθειά του. Με ικανοποίηση διαπιστώνω ότι η Τουρκία συνεχίζει να αιμορραγεί στο νότιο Κουρδιστάν μεταφέροντας στρατεύματα και καταπονώντας το υλικό της που στη φωτογραφία φαίνεται να είναι και παρωχημένο "άρματα Μ 60 Α1". Στη χώρα μας βέβαια αντί να υποστηρίζουμε με κεκαλυμμένο έστω τρόπο το σπίτι "του Κούρδου" αναγκάζουμε τους τελειοφοίτους λυκείου να ασχολούνται "με του Κεμάλ το σπίτι". Το δίδυμο Διαμαντοπούλου Δραγώνα έκανε για άλλη μια φορά το "θαύμα" του.
    Υ.Γ. Φίλε Σάββα διάβασα το πολύ ενδιαφέρον άρθρο σου για την κουρδοκρατούμενη Μερσίνα.
    CIATICTINOC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μας συμφέρει να μην δημιουργηθεί ανεξάρτητο Κουρδιστάν και να συνεχιστή το σκηνικό του ανταρτοπόλεμου .δεν πρέπει να δώσουμε βοήθεια στους κούρδους ας αναλάβουν τα αμερικανάκια που τα τελευταία 15 έτι τους ζαλίζουν τα τουρκακια με τα καμώματα τους .είναι σχεδόν βέβαιο ότι στα επόμενα 5-10 χρόνια θα δημιουργηθεί ένα κρατίδιο με την στήριξη της Αμερικής αλλά για αν γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα να υποταχτεί το Ιράν γιατί το κρατίδιο θα έχει από Ιράν Ιράκ Τουρκία και πληθυσμό κοντά στα 15 εκατομμύρια πληθυσμό για να στερεωθεί θα πρέπει πρώτα να υπάρξει μεταξύ τους αμόνια κάτι δύσκολο γιατί είναι όλοι νομάδες φίλαρχη κτλ και για να λειτουργήσουν ως κράτος θα πρέπει να βρεθεί μια προσωπικότητα κοινής αποδοχής με πυγμή κάτι που αυτή τι στιγμή δεν υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.