9/5/10

Ο ΝΕΟΣ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ


Του Ηλία Σιαμέλα

Giorgaki περίμενε,
μέχρι να εγερθούν, ο Τσολάκογλου και
όλοι οι δοσίλογοι, απ’ τους κολασμένους τάφους τους.
Είναι οι μόνοι που θα σε χειροκροτήσουν!

Σώπαινε φίλε και μην κλαις, γιατί ακόμη δεν ήρθαν τα χειρότερα! Βρισκόμαστε στο τρίτο στάδιο του σχεδίου. Για την ώρα λυσσασμένα πειράματα προβάλλουν στο χάρτη της ζωής μας. Πονηρά βλέμματα, ανόητες αμερικανικές πεταλούδες και σκουλήκια, όλα μαζί, μέσα στο καλάθι της άναυδης άνοιξής μας. Βρισκόμαστε ακόμη στο στάδιο της ταπείνωσης και του εξευτελισμού. Πάλι καλά που οι αυτοκράτορες του Δ.Ν.Τ δεν ήρθαν με τ’ άλογά τους, γιατί μπορούσαν να τα χρίσουν κι αυτά μέλη του «ελληνικού κοινοβουλίου», έτσι όπως έκανε κι ο Καλιγούλας, όταν ανακήρυξε το άλογό του μέλος της Συγκλήτου!
Ω, ιθαγενές σώμα των εγκληματιών, ω παράφρονες κανίβαλοι της διαφθοράς, ω πλαστογράφοι της οικονομίας, ω αμετανόητα κρανία του συσσωρευμένου λίπους, ω αναθεματισμένοι κύκλοι του κολασμένου Μαξίμου. Ω, πρωθυπουργοί, καμαριέρες στους κοιτώνες της Λέσχης Μπίλντενμπεργκ. Ω, ναυλωμένοι δοσίλογοι των ΜΜΕ, πεινασμένοι για ευρώ και πρακτοριλίκια. Ω, μαύρα αριστερά μικρο-κόμματα, που ζείτε κι’ αφοδεύετε μέσα στις συντεταγμένες των πολιτικάντικων «θεσμών» σας.
«Και τι να πεις στους φίλους σου / σαν έχουν πίκρα και σωπαίνουν / και τα περιπαθή τραγούδια τα γλεντούν / μόνο οι μεγάλες πόρνες;»*.
Και να που η κακουργία σαρκώθηκε. Να που η Κατοχή της πατρίδας μας συντελέστηκε με τον πιο επίσημο τρόπο.
Giorgakis λοιπόν. Ο δοσίλογος «πρωθυπουργίσκος». Η σουρεαλιστική μακέτα, που σχεδιάστηκε από τη σχολή της Λέσχης Μπίλντενμπεργκ. Η ξύλινη κούκλα της Goldman Sucks που αυτοθαυμάζει τα κατορθώματά της, ειδικά όταν παίζει σχοινάκι στην αυλή του σπιτιού της ή επιδίδεται σε θεατρικές ακροβασίες μεταξύ αλήθειας και ψέματος, για να ανεβάσει τα spreads και να κατεβάσει στα τάρταρα του Δ.Ν.Τ την Ελλάδα.
Giorgakis λοιπόν. Ο αμερικανός υπήκοος. Το φάντασμα της λεκτικής φτώχειας, που κουβαλάει μέσα του τα παθογόνα σπέρματα της αιμοβόρας υπερδύναμης.
Πάει καιρός που σ’ ένα άρθρο μου μεταξύ των έλεγα: Σημίτης, ο χθεσινός ρίψασπις των Ιμίων και καταδότης του Οτσαλάν, που με την πράξη του έριξε τη διαχρονική συνείδηση του γένους στο λάκκο των λεόντων. Μητσοτάκης, ο μέγας αρχιερέας της παλιάς αποστασίας και άσπονδος υπονομευτής των εθνικών αγώνων. Giorgakis, ο «προωστήρας» των αγγλοαμερικάνικων σχεδίων και αν χρειαστεί, ο μελλοντικός Πολ Μπρέμερ της Ελλάδας.**
Ήταν η εποχή του δημοψηφίσματος στην Κύπρο και το άρθρο είχε σα θέμα την προδοσία των Ναιναίκων, τύπου Giorgaki. Από χρόνια τώρα, όλοι οι Ναιναίκοι, όλοι οι δοσίλογοι, όλα τα απωθητικά ξόανα επιστρατευμένα, έστρωναν το δρόμο για συγκυριαρχίες και συνεκμεταλλεύσεις των φυλακισμένων πετρελαίων της Ελλάδας και της Κύπρου.
Έτσι λοιπόν, χωρίς πόλεμο, χωρίς ρουκέτες, χωρίς αίμα, μόνο με τη βοήθεια μιας άψυχης «κούκλας» και των αγορών, η υπερδύναμη κατάχτησε την Ελλάδα!
Σώπαινε ραγιά μου και μην κλαις, γιατί ακόμη δεν ήρθαν τα χειρότερα!
«Ο Μολόχ: πνεύμα ολομήχανο! Ο Μολόχ: αίμα χρημάτων ποταμοί!...»***
Εδώ δεν είναι Ιράκ. Εδώ τα φυλακισμένα πετρέλαια απαιτούν λεπτές και μακροχρόνιες χειρουργικές επεμβάσεις. Εδώ φέρανε τη δικτατορία του Παπαδόπουλου, για να κυλήσει μετά πιο άνετα το δεύτερο κάρο, που έφερνε πάνω του το κοίλο σώμα του Δούρειου Ίππου, που το ονόμασαν «μεταπολίτευση». Εκεί μέσα στη βαθιά κοιλιά, αφού έβγαλαν από τη μέση τον αγωνιστή λαϊκό ηγέτη Αλέκο Παναγούλη, χώρεσε όλη η κολασμένη πολιτική σαπίλα του τόπου. Χώρεσαν όλοι οι δοσίλογοι. Όλοι οι ξιπασμένοι νταβάδες του πλούτου. Όλη η μιζοκίνητη κάστα των προδοτών. Όλα αυτά τα χρόνια ετοίμαζαν την οικονομική υποδούλωση της Ελλάδας. Όλα αυτά τα χρόνια, έκλεψαν, κατασπατάλησαν, στραγγάλισαν τις παραγωγικές επιχειρήσεις, ξεζούμισαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία, ξεπούλησαν τον δημόσιο πλούτο, υπερχρέωσαν συνειδητά τη χώρα και το χειρότερο, εκμαύλισαν και διέφθειραν τη συνείδηση του λαού. Εδώ δίπλα μου νιώθω ότι «κυλάει ένα κορμί, ένα πράμα / χωρίς όνομα, ένα νούμερο πεσμένο, / ένα κλαδί νεκρή οπώρα, / λειωμένη στα σαπιστήρια.»****
Μέχρι και με της τούρκους συμπράττουν οι αθεόφοβοι, για ν’ αλωνίζουν στο Αιγαίο, για να ξοδεύονται τα χρήματα του ελληνικού λαού με της πανάκριβες αναχαιτίσεις. Όλα είναι μέρος του σχεδίου αποδυνάμωσης της Ελλάδας.
Και τώρα τι θέλουν; Μα εμάς! Μας θέλουν ακόμη πιο «Φτωχούς, κακοπαθημένους, μεροδούληδες, άνεργους, ζεμένους στη μη ύπαρξη…Χωρίς βιβλία να γίνουμε άοπλη σάρκα κι ύστερα σκελετοί χωρίς αίσθηση…».*****
Κι αφού κι αυτό επιτευχθεί, μετά θα προχωρήσουν στην κατάτμηση του Αιγαίου, στην αρπαγή νησιών, της Θράκης, της Μακεδονίας και πάει λέγοντας…
Όμως είναι μόνο τα πετρέλαια η αιτία, που μας κύκλωσαν με του Giorgaki τα υποχθόνια συρματοπλέγματα;
Σύμφωνα με μια συνοπτική μελέτη του Έλληνα Ερευνητή στο Πανεπιστήμιο Surrey της Αγγλίας Μιχαήλ Μπελιάτη, «η Ελλάδα είναι πλούσια σε ορυκτό πλούτο. Η Εύβοια είναι γεμάτη από μεταλλεύματα και κυρίως Βωξίτη, (Όλα τα βουνά της είναι κόκκινα). Από το Βωξίτη παρασκευάζεται το αλουμίνιο.(Αυτό που τώρα εισάγουμε από άλλες χώρες και η Εύβοια έχει τους περισσότερους άνεργους). Στον ελλαδικό χώρο υπάρχουν ειδικά μεταλλεύματα, όπως το όσμιο. (60.000 δολάρια το γραμμάριο). Το κοίτασμα ξεκινά από τα Ίμια, (Δες κάτι συμπτώσεις), και τελειώνει στη Λήμνο. (Περιοχή που διεκδικούν οι Τούρκοι). Υπάρχουν ρουμπίνια στο λόφο των Βασιλικών στη Θεσ/νίκη, (Τον ήθελαν οι Εβραίοι για πάρκο ολοκαυτώματος)! και στα Πετράλωνα Χαλκιδικής, (Αυτά τα θέλει το ΝΑΤΟ για…αποθήκες)! Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκεί υπεδάφους από την TVX Gold του George Soros, το οποίο περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά και ουράνιο!!!
Το 1998 δόθηκε στη δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας. Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές, Σερρών, Θεσ/νίκης, Μυκόνου κλπ Το ραδόνιο είναι ραδιενεργό στοιχείο και αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη Ουρανίου. Μια απόρρητη έκθεση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας (εφ. «Επενδυτής» 23/2/96), αναφέρει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ. Γύρω στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πυραύλους. Το κείμενο της έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου 16%, καθώς και σπάνια ορυκτά, όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουνε εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων. Η περιοχή του όρους Σύμβολο του νομού Καβάλας αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου διεθνώς. Η αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου στη διεθνή αγορά (το 1998), ήταν 20.000 δολάρια το γραμμάριο! Βάσει των παραπάνω, υπάρχουν 48 εκατ. τόνοι ουρανίου προς 20 δισεκ. δολάρια ο τόνος, δηλαδή συνολικά 960 τετράκις εκατομμύρια δολάρια»!!!
«Ω, Δία βασιλιά και νύχτα πολυαγαπημένη. Μεγάλες τιμές μας χάρισες και όλους της Τροίας τους πύργους έντυσες με δίχτυα αδιαπέραστα, ώστε ούτε μεγάλος, ούτε μικρός, να μη μπορεί να σπάσει τη μεγάλη κι ολόκλειστη παγίδα της σκλαβιάς». Αυτά γράφει ο Αισχύλος στον «Αγαμέμνονα». Και να που η μοίρα το έφερε, χιλιάδες χρόνια μετά, ο Δούρειος Ίππος να ξαναχτιστεί και με δίχτυα δηλητηριώδη κι αδιαπέραστα να κουκουλωθεί τούτη τη φορά ολόκληρη η Ελλάδα, για να της αρπάξουν τη ζωή της και το βιός της. Κι ο δοσίλογος «πρωθυπουργίσκος», αυτός που πρωτοστάτησε για να στηθεί η παγίδα της σκλαβιάς, να επικαλείται δήθεν τον Οδυσσέα για να βρούμε την Ιθάκη! Άραγε, αυτό το άγριο δούλεμα, αυτά τα επικοινωνιακά «λέπια ονείρου», μιας άθλιας «κούκλας» νεοταξίτικης, θα περάσουν;
Δευτέρα, 3 Μαΐου 2010
Λιμποβίσι Αρκαδίας. (Συνειδησιακά Ελεύθερη Ζώνη, σε μια επίσημα πλέον κατεχόμενη χώρα).

* Γιώργος Σεφέρης
** Πολ Μπρέμερ: Αμερικανός κατοχικός διοικητής στο Ιράκ, αμέσως μετά τον πόλεμο.
*** Άλλεν Γκίνσμπεργκ.
****Πάμπλο Νερούντα
*****Πάμπλο Νερούντα (Παράφραση)

22 σχόλια:

  1. Ο σατανικός ρόλος του Γιώργου Παπανδρέου
    Η κυρία επίθεση κατά της Ελλάδος και της Ελληνικής οικονομίας αρχίζει με την εκλογική νίκη της 4/10/2009. Εκτοτε όλες οι κινήσεις, δηλώσεις, κινδυνολογίες, ενέργειες, παραλείψεις, ταξίδια, άγουν στο συμπέρασμα ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έπαιξε το ρόλο του «μαγνήτη» για το ΔΝΤ. Κανένα παράγοντα της Πολιτείας δεν διαβουλεύθηκε. Όλα με μυστική διπλωματία και στο σκοτάδι. Χωρίς να ηττηθούμε σε πόλεμο υπέστημεν καταστροφή ισάξια αυτής του Β! Π.Π. Ποιος έφταιξε; Όχι φυσικά ο λαός που τον καρατομούν και τον καλούν να πληρώσει, ενώ οι υπεύθυνοι μένουν στο απυρόβλητο; Μας έριξαν στο ΔΝΤ ωσάν να ήτο μονόδρομος. Χωρίς να εξετάσουν άλλες διεξόδους, λ.χ. προς Ρωσία και Κίνα που λέγεται ότι ήσαν εις θέση να σώσουν την οικονομία μας. Όλα τα αγνόησε: τον Ελληνικό λαό, το κοινοβούλιο ακόμη και το κυβερνητικό συμβούλιο. Γιατί δεν έλαβε αμέσως μέτρα; Γιατί δεν δανειζόταν τον Ιανουάριο που ήσαν χαμηλά τα spreads; Γιατί ενώ έβλεπε τη φωτιά δεν την έσβησε αλλά έριχνε λάδι; (Τιτανικός, βουλιάζουμε, οικονομία στην εντατική κλπ) Αυτός συνειδητά προσκάλεσε τους κερδοσκόπους σε πάρτι και οικονόμησαν στα στοιχήματα της Wall Street, με την εμπλοκή του ΔΝΤ.

    Τώρα εξηγούνται πολλές ακατάληπτες δηλώσεις του για ανατροπές και αλλαγές των πάντων, για παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας, για πολυεθνικές κοινωνίες κλπ. Τώρα εξηγείται η βιασύνη του να υπογράψει τον Ελληνοκτόνο νόμο «περί Ιθαγένειας» και τον «Καλλικράτη» που και οι δύο αποσκοπούν στο διαμελισμό της χώρας. Σιωπή για τα σκάνδαλα της χειραγωγήσεως του χρηματιστηρίου επί 6μηνον. Σιωπή για το σκάνδαλο των ομολόγων με τα spreads ( χειραγώγηση από Οκτώβριο ως τον Απρίλιο). Σιωπή για το τι συζήτησε με τον πρόεδρο της Goldman Sachs στο Πεντελικό! Σιωπή για την συνάντηση στις 18/4 με τον George Soros.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διάβασα σε ένα άλλο κείμενο....

    Όπως κατάλαβα.......το μωρό που γεννήθηκε από τη μήτρα της μητέρας και του πατέρα με το ελληνικό DNA δεν είναι Έλληνας εάν δεν γράφει σωστά τη γλώσσα του Ομήρου;

    Αυτό είναι τρελό!

    Διάβασα εδώ ότι οι Τούρκοι Αχμέτ Νταβούτογλου και Ερντογάν είναι πολύ έξυπνοι άνθρωποι και ότι η Ελλάδα χρειάζεται άντρες σαν κι αυτούς.

    Για τη χάρη του Θεού.....

    Η στρατηγική μιας χώρας δεν γίνεται πλέον μόνο από έναν άνδρα!

    Είναι ομάδες από εξειδικευμένα άτομα που χρησιμοποιούν την θεωρία παιγνίων (game theory) από τους Oskar Morgenstern, John Forbes Nash, Reinhard Selten, Robert Aumann, Thomas Schelling, κλπ.

    Με το ΔΝΤ.......Κατέβηκε το Σύνδρομο της Στοκχόλμης;

    Νταβούτογλου και Ερντογάν είναι Δαίμονες που κάθονται στην αγκαλιά του διαβόλου!

    Ο Νταβούτογλου έγραψε ένα βιβλίο που διδάσκει πώς να κλέψει το νερό από τον Αμαζόνιο ποταμό με δεξαμενόπλοια και να πωλούν το νερό στα Βαλκάνια. Πάντα κλοπή θα διαβάσετε ανάμεσα στις γραμμές του βιβλίου του.

    Ο τίτλος του βιβλίου θα ήταν καλύτερα: Πώς να κλέψει το νερό από τον Αμαζόνιο ποταμό.

    Η Τουρκία είναι ένα ναρκωκλέφτηκράτος!

    Φαίνεται ότι έχουν νάρκωση το μυαλό ορισμένων Ελλήνων και έχει κλέψει την ψυχή τους.....

    Ελάτε......να κάνετε μια βουτιά στο Αιγαίο.......και ας αρχίσει από το μηδέν!

    *Σ 'αγαπώ μαμά, όπου και αν βρίσκεστε.....

    Από τον ουρανό.....

    Πρώτη Γραμμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Τσολάκογλου Σάββα ήταν Δκτής του Γ΄ΣΣ μπαρουτοκαπνισμένος και είχε ένα άλοθι,την εγκατάλειψη των μαχίμων Μονάδων από το Γενικό Στρατηγείο!
    Επίσης στο Α΄πρωτόκολλο παράδοσης "προστάτεψε" την τιμή του ΕΣ.
    Η ιστορία τον έκρινε και τον τοποθέτησε δίπλα στον Εφιάλτη!
    Τον σημερινό βλάκα μισέλληνα ποιός θα τον κρίνει;
    Το έκτακτο Στρατοδικείο!
    Ιδανικοί εφιάλτες:ΓΑΠ-Πάγκαλος-Τούρκογλου-Μητσοτακέικο-Καρατζαφέρης!

    731

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζω ότι δεν υπάρχει τίποτε που θα μπορούσε να προσθέσει κανείς στο άριστο αυτό άρθρο του Φίλου Ηλία Σιαμέλα.

    Υπάρχουν ακόμη Έλληνες που γνωρίζουν και σκέπτονται.

    Όντως, τα "υπαλληλάκια" της Αμερικανικής Πρεσβείας θεωρούν εαυτούς , τουλάχιστον Υπεραρείους, ..... - τύφλα να έχει ο αλήστου μνήμης Ρόζενμπεργκ με τις ναζιστικές του θεωρίες - ...!

    Εαν διαβάσει κανείς το βιβλίο του Αμερικανού δημοσιογράφου Gus Rousso "The Syndicate", θα φρίξει από τα απόλυτα τεκμηριωμένα γεγονότα με τα πλήρη στοιχεία για την αμερικανική πολιτική ζωή, που περιγράφει ο Αμερικανός δημοσιογράφος!

    Νομίζουν οι αμερικανοί ότι είναι κάτι διαφορετικό από τους άλλους ανθρώπους.

    Δηλαδή αυτοί δεν έχουν ..... στομάχια, ..... δεν κοιμούνται ποτέ .... ούτε πηγαίνουν .... στην τουαλέττα ....!!!

    Αντί να καθήσουν και να αναλογισθούν στον χώρο που βρίσκονται, και να μάθουν λίγη από την ιστορία αυτού του δύσμοιρου τόπου του οποίου κάθε τετρατωνική ίντσα έχει ποτιστεί με το αίμα Ελλήνων μαρτύρων, μας χλευάζουν ....

    Αντί να φροντίσουν να ενημερώσουν ορθά την ηγεσία τους για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, ωφελώντας έτσι άμεσα την χώρα τους, προσπαθούν να μας αντιμετωπίσουν σαν εχθρούς !!

    Χλευάζουν όταν τους λέμε ότι μερικοί από αυτούς θεωρούνται άνθρωποι Γ΄κατηγορίας στην χώρα τους. Μα η ίδια η σύζυγος του προέδρου Μπους μετά τον καταστροφικό κυκλώνα Κατρίνα, είπε πως αυτοί που πέθαιναν στην Νέα Ορλεάνη δεν αξίζουν και πολλά πράγματα .....

    Να δουν το φιλμ "The Good Shepherd" με τους ηθοποιούς, R. de Niro, Angelin Jollie και Mat Damon, όπου ένας Ιταλοαμερικανός μαφιόζος διαμαρτύρεται για την κακή μεταχείρησή του, ενώ ο "γνήσιος" αμερικανός του απαντά πως
    -Εμείς κυβερνάμε την Αμερική !

    Η ζωή στην χώρα αυτή είναι τρομερά σκληρή και χωρίς συναισθηματισμούς η ηγεσία της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είμαι περίεργος να δω τι θα εγραφε ο κος Ηλίας Σιαμέλας(και πολλοί αλλοι συμπαθούντες το προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα με τους "Παυλίδηδες", τους "Βουλγαράκηδες", τους "Ζαχόπουλους" και γενικώς με ολα τα "πλασματα" της "αμέμπτου ηθικής", τα οποία αποτελούν "παράδειγμα προς μίμησιν" για τις νεότερες γενιές Ελλήνων)αν ο μπουχέσας Καραμανλάκας junior δεν πήγαινε σε εκλογές τον Οκτώβρη του 09 και "εσκαγε" στα χερια του αυτή η "βόμβα"!Ποιός θα ηταν τότε ο ΝΕΟΣ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ;Αλλα αυτο ειναι ενα ρητορικό ερώτημα που δεν χρήζει απαντήσεως, καθότι η απάντηση θεωρειται εκ των προτέρων δεδομένη,τουλαχιστον γι'αυτούς που δεν φορουν γαλάζιες "παρωπίδες"!Κατάλαβες αγαπητε Σάββα, η να επαναλάβω τον συλλογισμό μου;Το μόνο ελαφρυντικό που μπορώ να σου δικαιολογήσω(διοτι η εμπάθεια σου πλεον "βγαζει ματι" και συγγνωμη που αποφάσισα να σου το πω ετσι ωμά, ασχετα αν ολο αυτο το διάστημα "εκανα το κοροϊδο" επειδη σε σέβομαι)ειναι η τραυματική εμπειρία που ειχες επι κυβερνήσεως Σιμίτη, τοτε δηλαδή που προίστατο του Υπουργείου των εξωτερικών τεμενάδων το "διδυμο της επιτυχίας" ο μπουχέσας ο Πάγκακος και ο "ΓΑΠ"!Και αναφέρομαι στην εθνική ξεφτίλα(μια απο τις πολλές της εποχης εκείνης)του Ναϊρόμπι!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ο τσολακογλου ηταν ενας ηρωας ελληνας αξιωματικος, που δεν ακουσε τον αγγλοδουλο βασιλια και δεν θυσιασε χιλιαδες ελληνες στρατιωτες για τα συμφεροντα της αγγλιας.
    αλλα η μαρξιστικη ιστοριογραφια εχει καταφερει να κανει το ασπρο μαυρο σε ολα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Επίσης στο Α΄πρωτόκολλο παράδοσης "προστάτεψε" την τιμή του ΕΣ."


    Ξαναδιάβασε προσεκτικά την ιστορία διοτι εχω την εντυπωση οτι οχι μονο δεν προστάτεψε την τιμή του ΕΣ, αλλα λειτουργησε και ως "πεμπτη φαλαγγα" τουλάχιστον για τους μαχητές των οχυρών!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πολύ δραματική άποψη με παρά πολύ συναισθηματική φόρτιση
    (μαζί με τον τσολακογλου , υπουργός αν δεν κάνω λάθος ήταν και ο Κατσιμήτρος βασικός συντελεστής του Ελληνικού Έπους της Αλβανίας , που τον πήρε και αυτόν η μπάλα άνθρωπος που ποτέ δεν πίστευε ότι θα έκανε κακό στη χώρα για την οποία έδωσε το αίμα του και στη μικρασιατική εκστρατεία και στην Πίνδο.)
    τώρα η άποψη αυτή με χαλάει , δεν τη ασπάζομαι και δεν τη γουστάρω , μου τη δίνει γιατί επανερχόμαστε σε εποχές που οι μισοί Έλληνες λέγαν προδότες τους άλλους μισούς και από τέτοιες αντιλήψεις και πρακτικές χαμένοι βγήκαν ΟΛΟΙκαι πιο πολύ η πατρίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ...

    ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΕΤΕ ΤΟΝ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ, ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΔΙΑΚΑΙΟΛΟΓΗΣΩ ΗΘΙΚΑ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΑ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ (ΙΣΩΣ ΤΟ ΣΥΓΧΕΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ), ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ.

    ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ Κ. ''ΠΑΠΑΡΑΜΝΛΗ'' ΣΑΣ, ΠΟΥ ΛΟΥΖΕΤΑΙ ΘΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΠΟΤΕ...

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

    ΚΑΛΛΕΝΤΕΡΙΔΗ ΣΕ ΝΟΜΙΖΑ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ

    ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ''delete''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σάββα βάλθηκες να μας "ξεκάνεις". Φαίνεται ότι ο αρθογράφος που δεν μασάει τα λόγια του και εκτονώνει τον θυμό μας, επιλέχτηκε να αναρτηθεί απο εσένα, επειδή η νηφαλιότητα που σε διακρίνει, αντικαταστάθηκε απο οργή. Μην μας ντοπάρεις τόσο πολύ. Δίνε μας λίγο-λίγο δόσεις απο τέτοια κείμενα μην εκραγούμε απο υπερβολική χρήση απότομα. Ή βάλε προειδοποίηση "προσοχή το κείμενο είναι για όσους αντέχουν".

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άρθρο εμπαθέστατο, φτηνό, ανάξιο σχολιασμού, όσον αφορά στους χαρακτηρισμούς προς τον ΓΑΠ, τουλάχιστον. Μόνον κομματική μπόχα αποπνέει.

    Ουδέποτε πήρα τα κόμματα στα σοβαρά και τώρα βλέπω ότι δικαιώνομαι. Ουδέποτε είχα σε εκτίμηση τον Γιωργάκη, αλλά ο αρθρογράφος στερείται εντελώς σοβαρότητος.

    Λυπάμαι που βλέπω τέτοια σκουπίδια εδώ μέσα.

    @ 10:07 μ.μ.

    Μπορεί να ήταν όντως ικανότατος αξιωματικός, όμως, η συνεργασία με τον κατακτητή είναι εθνική προδοσία.

    Βεβαίως και ο Ελευθέριος Βενιζέλος συνεργάστηκε το 1915 με τον Γάλλο κατακτητή, ο οποίος τον έφερε πάνω στην λόγχη του στην Αθήνα, αφού τον είχε κάνει πρωθυπουργό στην Θ/νίκη.

    Η πράξη του Τσολάκογλου δεν διαφέρει σε τίποτε απ' αυτήν του Βενιζέλου. Η mainstream αντίληψη της Ιστορίας τους διαχωρίζει μόνο. Κάποτε πρέπει να μάθομε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. O πολιτικός κρίνεται απο ένα σύνολο ενεργειών.Ας τις δούμε λοιπό.Το ύψος του ελλείματος το γνώριζε πολύ καλά.Εταξε όσα έταξε στα πλαίσια του λαικισμού.Τι έκανε ότι ανέλαβε;
    Η σπουδή για το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια, η σπουδή για την δράση της Κας Δραγώνας, η σπουδή για τον όρο "Βόρεια Μακεδονία", η συνδιαχείριση στο Αιγαίο, η υποδοχή Ερντογάν ο οποίος θρασύτατα δηλώνει ότι έρχεται σε πρώην επαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, τι μας δείχνουν;

    Οτι δεν είναι Τσολάκογλου ο Κος Παπανδρέου, ότιείναι κάτι χειρότερο, Είναι Εφιάλτης, Είναι ο Προδότης των Ελευθέρων Πολιορκημένων, είναι ο Δωσίλογος παππούς του που παρέδωσε την Ελλάδα για ένα πινάκιο φακής, είναι ο γιός του Ανδρέα που γονυπετής εκλιπαρούσε τους Αμερικανούς για μια επίσκεψη στις ΗΠΑ την ώρα που δήλωνε Εξω οι Βάσεις.

    Ελληνας γίνεσαι.Μέχρι να μάθει ότι η Ελλάδα δεν είναι επαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας η παραμάγαζο των Αγγλοσαξόνων δεν έχει γίνει ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Καυκάσιε" επαναλαμβανω το πρωτο σκέλος του παραπανω σχολίου μου:

    "Είμαι περίεργος να δω τι θα εγραφε ο κος Ηλίας Σιαμέλας(και πολλοί αλλοι συμπαθούντες το προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα με τους "Παυλίδηδες", τους "Βουλγαράκηδες", τους "Ζαχόπουλους" και γενικώς με ολα τα "πλασματα" της "αμέμπτου ηθικής", τα οποία αποτελούν "παράδειγμα προς μίμησιν" για τις νεότερες γενιές Ελλήνων)αν ο μπουχέσας Καραμανλάκας junior δεν πήγαινε σε εκλογές τον Οκτώβρη του 09 και "εσκαγε" στα χερια του αυτή η "βόμβα"!Ποιός θα ηταν τότε ο ΝΕΟΣ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ;"


    Μπορεις να μου απαντήσεις ντρέτα, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΤΑΝ "ΝΕΟΣ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ" ΑΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ "ΓΑΠ" ΗΤΑΝ Ο ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ;Η μηπως οι "διεθνείς οίκοι" του παρέχουν "ασυλία";Διοτι και αυτο το σενάριο "παιζει"!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολὺ δακρύβρεχτο αὐτὸ τὸ ἄρθρο.
    Βαρέθηκα νὰ ἀκούω περὶ ὀρυκτοῦ πλούτου τῆς Ἑλλάδος.
    Βαρέθηκα νὰ ἀκούω περὶ μυστικῶν σχεδίων γιὰ τὴν ἙΛΛάδα ἀπὸ παντοδύναμες κλῖκες κρατῶν ἢ ἰσχυρῶν λεσχῶν. Ἐδῶ οἱ ΗΠΑ χάνουν τὸν πόλεμο σὲ Ἱρακ, Ἀβγανιστὰν καὶ κινδυνεύει μὲ ἀποσταθεροποίηση τὸ Πακιστάν, λεπτομερῆ σχέδια βάθους 30 ἢ 40 ἐτῶν θὰ κάνουν;

    Ὅλα αὐτὰ εἶναι μία μυθολογία καλύψεως τῆς παρακμῆς μας ὡς ἔθνος.
    Σὲ ἕνα κόσμο εὐμετάβλητο πρέπει καὶ ἐμεῖς νὰ νοιώσουμε τὸ κράτος δικό μας καὶ νὰ διεκδικήσουμε μέσω αὐτοῦ ἕνα κομμάτι ἀπὸ τὸν παγκόσμιο πλοῦτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μίνως για τον Καραμανλή τα έχω πεί πολύ καθαρά το Βέτο στην σύνοδο του ΝΑΤΟ,ο South Stream είναι θετικά στοιχεία της διακυβέρνησης του.

    Ομως επ'ουδενί όμως δεν συνιστούν Πολιτική καθώς είναι αποσπασματικά μέτρα και δεν συνοδεύονται ούτε υποστηρίζονται απο ένα σύνολο παρεμβάσεων.

    Τα θετικά αυτά σημεία τα ακύρωνε η δράση πολλών απο τους ανωτέρω που αναφέρεις όπως και δικές του ενέργειες.

    Σε ότι αφορά όμως το προδοτικό σχέδιο ΑΝΑΝ η στάση του ήταν καθαρή να και πέρασε απο 40 κύματα.
    Ομως ο Κος Παπανδρεου ήταν απο των εμπνευστών του σχεδίου αυτού και συντακτών του.Πώς χαρακτηρίζεται η πράξη της συνειδητής συμμετοχής σε σχέδιο που ήταν η ταφόπλακα του Ελληνισμού και της Ελλάδος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Μίνως

    >Η μηπως οι "διεθνείς οίκοι" του παρέχουν "ασυλία";Διοτι και αυτο το σενάριο "παιζει"!<

    Και τι σόι ... "οίκοι" είναι αυτοί; :)

    Εν πάση περιπτώσει, αν έσκαγε η βόμβα στα χέρια του, προφανώς αυτός θα ήταν ο Τσολάκογλου. Κ.Ψ.Α.
    (κοντός ψαλμός, αλληλούια).
    Φάνηκε, όμως, έξυπνος και την κοπάνησε μέσω εκλογών. Κάτι παρόμοιο μ' αυτό που έκανε ο Βενιζέλος το 1920. Νομίζω τα έχομε ξαναπεί αυτά.

    Ο Καραμανλής έχει μάλλον πρόβλημα. Πέθανε η μητέρα του Βαληνάκη, ο οποίος ήταν στενός του συνεργάτης και δεν πήγε στην κηδεία. Αντ' αυτού έστειλε την Νατάσα. Γενικά, καθ' α λένε, έχει κλειστεί στο σπίτι του στην Ραφήνα.

    Ασφαλώς δικό του θέμα, αν κράταγε μία θέση στην Βουλή, την οποία έχει στερήσει από κάποιον, χωρίς να πατά τα πόδια του εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. http://1.bp.blogspot.com/_kttNrkCNLWo/S-CRvPHa5lI/AAAAAAAACyw/NYV5qJeFXYU/s1600/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%B7.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλό είναι να ξεχωρίζουμε κάποια πράγματα. Είναι ένα θέμα ο ορυκτός πλούτος και η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας και άλλο θέμα το πως πολιτεύονται οι διάφοροι πρωθυπουργοί σχετικά με αυτά.

    Ως προς το πρώτο, ο συγγραφέας παραθέτει αναφορές σε μελέτες και έρευνες διαφόρων ερευνητών, του ΙΓΜΕ κλπ. Αν κάποιος έχει υπόψη του αντίθετες μελέτες καλό είναι να τις αναφέρει. Αν δεν έχει δε μπορεί να τις αναιρεί με μόνα επιχειρήματα τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, γιατί πολύ απλά δεν πείθει. Και βέβαια δεν είναι απλά συνωμοσιολογικά σενάρια τα περί εμπλοκής μεγάλων συμφερόντων όπου υπάρχει "ψητό". Εδώ πριν από μερικές δεκαετίες είχε αποκαλυφθεί διεθνώς ο ρόλος εταιρειών τροφίμων (Nabisco, Tasty, Nestle κλπ) σε εμφύλιες συγκρούσεις ή συγκρούσεις γετονικών κρατών στη Ν. Αμερική για τον έλεγχο και την εκμετάλλευση εκτάσεων με φυτείες φρούτων, καφέ και άλλων προϊόντων, στα ορυκτά θα διστάσουν;

    Ως προς το δεύτερο θέμα, οι πολιτικές ευθύνες είναι συνολικές και διαχρονικές, απλά αυτό που καταλογίζεται στον Παπανδρέου δεν είναι η δημιουργία του χρέους, αλλά η εμπλοκή του ΔΝΤ με ότι αυτό συνεπάγεται. Άρα δεν έχει νόημα οι Καραμανλικοί λόγω του μεριδίου της κυβέρνησης Καραμανλή στο χρέος και οι Παπανδρεϊκοί λόγω των χειρισμών που οδήγησαν στο ΔΝΤ να προσπαθούν να απαξιώσουν συνολικά τα σχετικά με τον ορυκτό πλούτο της χώρας μας. Είναι δύο ξεχωριστά ζητήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεν συμφωνώ με τον χαρακτηρισμό του Γ.Α.Παπανδρέου "Νέος Τσολάκογλου". Ανόμοιες περιπτώσεις. Όμως δεν μπορώ να συγχωρήσω τον ΓΑΠ, που δέχτηκε να μπούμε στο ΔΝΤ, όταν η ΕΕ για τα άλλα μέλη της στήνει μηχανισμό στήριξης των οικονομιών τους χωρίς συμμετοχή του ΔΝΤ. Ο ΓΑΠ είδε το τυρί, αλλά δεν είδε τη φάκα. Και μας έχωσε όλους μέσα εκόντες άκοντες. Αυτό δεν συγχωρείται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δημοκρατία σημαίνει ότι ο Σάββας δεν μπορεί και δεν πρέπει να λογοκρίνει τις αναρτήσεις που έχουν κάποιο ενδιαφέρον γιά το περιεχόμενο τους!
    Και ο Σάββας το τηρεί κύριοι!

    Τώρα αν το κομματικό πάθος κάνει κάποιους να βρίζουν τον ΓΑΠ και τον "μπουχέσα" αυτό ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα και είναι απλά κομματική εμπάθεια!

    Τα πράγματα είναι απλά!

    Υπάρχει ή όχι ορυκτός πλούτος, ικανός να κάνει την Ελλάδα την "χρυσή κότα" των Βαλκανίων?
    Οι μελέτες των Επιστημόνων λένε ΝΑΙ.
    Αν κάποιοι έχουν να παρουσιάσουν άλλες αντίθετες με αυτές μελέτες να το πουν!
    Αν οχι, τότε να πάψουν να υπερασπίζονται τον ΓΑΠ και τον "μπουχέσα"!

    Γιατί σίγουρα τις ξέρουν οι "λεβέντες" και όταν ήταν ή είναι στην κυβέρνηση, κάνουν "την πάπια"!

    Γιατί άραγε?

    Ο Τσαλάκογλου, μιάς και αναφέρθηκε, προσπάθησε να σώσει τον στρατό από την σφαγή και υπό αυτό το πρίσμα δεν ήταν Εφιάλτης!

    Από την άλλη όμως αφού οι διαταγές ήταν "άμυνα μέχρις εσχάτων" η πρωτοβουλία του ήταν πισώπλατη μαχαιριά στα αγωνιζόμενα οχυρά!

    Γιά εμένα η μορφή του Εφιάλτη ήταν πιό χαρακτηριστική στον Τσολάκογλου (ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω ήταν Ταγματάρχης στο Μικρασιατικό Μέτωπο στην Ταξιαρχία Ιππικού όπου Επιτελάρχης ήταν ο Παπάγος), όταν αυτός σχημάτισε Κυβέρνηση στην κατεχόμενη Ελλάδα! Αυτή ήταν η πιό προδοτική του πράξη, την οποία η οπτική γωνία που την βλέπει κανείς είναι μονοσήμαντη (δηλαδή δεν μπορείς να την δεις και από άλλη πλευρά)...

    Και μιάς και κάποιος πριν εκανε ένα σχόλιο γιά τον Βενιζέλο, και την συνεργασία του με τους Γάλλους "κατακτητές" όταν έκανε την Κυβέρνηση της Εθνικής Άμυνας το 1916, πρέπει να πω ότι αυτό το έκανε αφότου με εντολή του Δούσμανη ή τουλάχιστον την ανοχή του, τα οχυρά παραδόθηκαν αμαχητί στους Βουλγάρους και οι υπερασπιστές τους πήγαν αιχμάλωτοι στο Γκαίρλιτς!
    Αυτό λειτούργησε ως πυροκροτητής γιά την Ανταρσία της Εθνικής Άμυνας, όπου οι Κυβερνήσεις της Αντάντ - και γιά τα δικά τους συμφέροντα - υποστήριξαν τον Βενιζέλο και αποβιβάστηκαν στην Θεσσαλονίκη και βομβάρδισαν τον Πειραιά...

    Έχουμε δηλ. σύγκριση ανομοίων προσώπων και καταστάσεων...

    Τέλος γιά να επανέλθω στην ανάρτηση θέλω να πω ότι συμφωνώ γιά το γεγονός ότι κάποιες κινήσεις του ΓΑΠ είναι λίαν περίεργες καθώς και οι παρατηρήσεις του συγγραφέα του σε σχέση με την μη εξάντληση όλων των πιθανών εναλλακτικών λύσεων που μας βάζει σε σκέψεις!

    Ευχαριστώ που με ακούσατε έστω και αν κάποιοι από εσάς δεν συμφωνείτε μαζί μου.

    Κώστας "Μαυροσκούφης"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αισθανομαι πολυ ασχημα οταν βλεπω οτι το ιστολογιο κατανταει χωρος κομματικου οπαδισμου και μαλιστα σε εποχες που ολοι κατηγορουμε ΟΛΟΥΣ τους πολιτικους ως κυριους υπευθυνους για την κατασταση που εφτασε η χωρα.Τι εγινε;.Υποκρινομαστε;.Ειμαστε τοσο διεφθαρμενοι συνειδησιακα απο το οπιον του κομματισμου,ωστε μολις αναφερθει το ονομα του κομματαρχη μας,αμεσως ξυπναει μεσα μας ο οπαδισμος;.Ντροπη μας.
    Υ.Γ. Επειδη κατι μου θυμιζει το ονομα του Κου Ηλια Σιαμελα,θα ηθελα μια παρουσιαση του απο το ιστολογιο.
    Υ.Γ.2. Ολοι με σα στα τουλαχιστον 15 σχολια που διαβασα,γραφουν ανακριβιες,τυφλωμενοι απο οπαδισμο.Το ΔΝΤ το προωθησε η Μερκελ,ελπιζοντας να αποφυγει σαν Γερμανια να μετεχει σ'αυτο που τελικα εχτες βραδυ ενεκριθη να γινει απο ολα τα μελη.Εντουτοις το ΔΝΤ ακομη και στο υπο ιδρυση ταμειο της ΕΚΤ θα συμμετεχει συμβουλευτικα λογω πειρας του.
    Υ.Γ.3. Δυστυχως η Ελλαδα σαν αδυναμος κρικος πληρωσε τα σπασμενα και εγινε το πειραματοζωο της 'κρισης',ελπιζω να μην εχει το τελος των πειραματοζωων που ψοφανε.
    Υ.Γ.4. Οσο για το οτι ο καραμανλης εχει καποιο προβλημα,φανηκε στις φωτο που κανει το μπανιο του και ο μηνας εχει 9.Πιστευω οτι αν δεν υπηρχε η ασυλια θα ειχε μετακομισει στο εξωτερικο.Αλλωστε η εικονα ενος πρωην πρωθυπουργου κρυμμενου στα τελευταια εδρανα της βουλης,τα λεει ολα.
    Υ.Γ.5.Του ΓΑΠ ο βιος και η πολιτεια ειναι γνωστα,απο την εποχη του Υπ.Παιδειας με τον βαλλιανατο συμβουλο επι θεματων νεολαιας και παει λεγοντας,ομως αυτην τη στιγμη ειναι ο καπετανιος του σκαφους,που επελεγη απο την πλειοψηφια,και οφειλουμε να το αποδεχτουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.