21/5/10

Κάποιοι ξεχασμένοι λογαριασμοί στην Ελβετία




Του Τασου Tελλογλου

Τον Ιούνιο του 2008 η αρχή για την καταπολέμηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα έστειλε στην Εισαγγελία Αθηνών έναν λογαριασμό του πρώην αναπληρωτή γενικού διευθυντή του ΟΤΕ κ. Γιώργου Σκαρπέλη στην Τράπεζα HSBC (πρώην Barclay's) στο κατάστημα της οδού Βουκουρεστίου, όπου ήταν πελάτης και ο κ. Χρίστος Καραβέλλας, πρώην στέλεχος της Siemens Hellas.

Ο λογαριασμός αυτός τροφοδοτείται από τον γνωστό λογαριασμό της Τράπεζας Ραϊφεϊζενμπάνκ του Σάλτσμπουργκ, όπου αποδεδειγμένα κατέθετε χρήματα η μητρική Siemens AG στον λογαριασμό με τον κωδικό «Φραντς», αλλά και από έναν άλλο εντελώς νέο λογαριασμό της τράπεζας UBS στη Ζυρίχη. Κάτοχος του συγκεκριμένου λογαριασμού εμφανίζεται ο ίδιος ο κ. Γ. Σκαρπέλης. Στις 5 Απριλίου 2004 και στις 8 Ιουλίου 2005 μεταβιβάζονται συνολικά 130.000 ευρώ στον λογαριασμό του υποκαταστήματος της βρετανικής τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας, που κατείχε ο κ. Σκαρπέλης. Σημειώνεται ότι ο τελευταίος είναι ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΟΤΕ, που μαζί με τρία ακόμα στελέχη του οργανισμού φερονται να λαμβάνουν χρήματα από τη γερμανική εταιρεία. Ουδείς από τους τέσσερις έχει κληθεί να καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Siemens.

Ο πρώην ισχυρός ανδρας του ΟΤΕ εμφανίζεται να λαμβάνει ακόμα στον λογαριασμό 040-100091-130 της HSBC στην Αθήνα στις 18 Μαΐου 2005 και στις 2 Ιουνίου του ίδιου χρόνου το ποσό των 180.000 δολαρίων ΗΠΑ από ένα ίδρυμα του Γιβραλτάρ με την επωνυμία CMI Invest Ltd. Η εντολή για τα εμβάσματα εχουν την υπογραφή του διαχειριστή του ιδρύματος Λούντβιχ Σνάιντερ.

Πιο πριν, στις 24 Ιουλίου 2003 εκταμιεύεται ένα στεγαστικό δάνειο 130.000 ευρώ προς τον λογαριασμό του κ. Γ. Σκαρπέλη για την αγορά δύο κατοικιών και το ποσό μεταφέρεται στη Mecca Invetsment Corporation. Στις 8 Μαρτίου 2007 εμφανίζεται ένα χρεωστικό ποσό 135.375,82 ευρώ, που συνδέεται με το όνομα Γεωργίου.

Δύο λογαριασμοί

Ο λογαριασμός του κ. Σκαρπέλη στην UBS δεν είναι ο μόνος «ξεχασμένος» ελβετικός λογαριασμός. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens Hellas κ. Μιχάλης Χριστοφοράκος είχε κατονομάσει στις καταθέσεις ενώπιον της εισαγγελέως κ. Μπόιμλερ-Χεσλ τον Ιούλιο του 2009 δύο λογαριασμούς στην Ελβετία που ετροφοδοτούντο από την εταιρεία Sandbury Investments στο Μονακό. Συνολικά στην εταιρεία αυτή διοχετεύθηκαν 4 εκατ. μάρκα (2 εκατ. ευρώ) στις 5 Ιανουαρίου 2000 και στις 29 Ιουνίου του ίδιου χρόνου. Από τα χρήματα αυτά μόνο το 1 εκατ. ευρώ έφτασε στο ΠΑΣΟΚ - δεν έχει σχέση με το 1 εκατ. που φέρεται να έλαβε ο κ. Θ. Τσουκάτος.

Το υπόλοιπο ποσό παρέμεινε στους δύο λογαριασμούς της Ελβετίας σύμφωνα με την κατάθεση του κ. Χριστοφοράκου. Το ποσό αυτό αποτελεί τμήμα του εκείνου που κατέβαλε το ελληνικό Δημόσιο ως μέρος (2%) του τζίρου και θα μπορούσε να διεκδικηθεί εξ ίσου με τη διεκδίκησή του από τον πρώην εργοδότη του κ. Χριστοφοράκου, τη Siemens AG, από τα ταμεία της οποίας είχε καταβληθεί.

Χρήματα υπάρχουν και στον λογαριασμό 0835/783589/6 της Credit Suisse, όπου στις 4 Μαρτίου 1998 και στις 30 Οκτωβρίου του ίδιου χρόνου είχαν κατατεθεί ως μέρος του 2% επί του τζίρου των τηλεπικοινωνιών 3,3 εκατ. μάρκα (1,65 εκατ. ευρώ) επ' ονόματι του κ. Μιχάλη Β.

4 σχόλια:

  1. Μπουγάτσου - Τελογλου - Αλαφουζος..
    οκ .. σκάνδαλα siemens - OTE .. Παιανία κτλ..

    Αλλά είναι γνωστός ο ρόλος των κυρίων .. και η αγαπητή Αριστέα , τότε με τις προμήθειες των ψηφιακών κέντρων.. υπέρ ποιών εκόπτετο εκέινη την εποχή .. και από ποιο ευαγές ίδρυμα της Βασ. Σοφίας είχε ΠΟΛΥ καλη "πληροφόρηση" ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που είναι τα λεφτά ?
    Που είναι τα λεφτά ?
    Που είναι τα λεφτά ?
    Ε ρε τουφέκι που χρειάζεται γκιλοτίνα και πέταμα στα όρνεα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χριστίνα , άντε και σου είπαν που ή που πήγαν τα λεφτά, λεφτά είναι οπου τους πούνε πάνε και οτι θες γίνονται από βίλες κότερα συνειδησεις μεχρι ανθρωπινες ζωές και νησιά και ότι βαλει ο νους.Άντε και στήθηκαν οι γκιλοτίνες και αχολόγησαν τα τουφέκια τι έχω να κερδίσω από τόσο μίσος και τόση βία. Μάλλον δεν σκέφτηκες ,μέσα στην τσαντήλα και την κοροιδία που μας φλομώνουν καθημερινά ,κάτι καθημερινό.Για να τα κάνουν μάλλον καλό ήταν έ καιρός είναι να τους τα ανταποδώσουν και οι απλοί . Μη βιάζεσαι, Όχι να αλλάξουμε ρόλους γιατί δεν το αντέχω. Αντέχω όμως πριν παραδώσουν τη ψυχή τους να εξιλεωθουν ζώντας όπως εμείς οι άλλοι οι απλοί. Άλλος με το άγχος του μεροκάματου άλλος στον κάματο άλλος στο λιοπύρι, άλλος πίσω από την οθόνη του Υπολογιστή κλπ κλπ κλπ. Αυτό πιστεύω , αυτό λέω. Άλλωστε είναι πολύ σκληρό το θέαμα του αίματος Δίκαιου ή αδίκου και μάλλον δεν είμαι τόσο ροκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 10 40 DEN KATALABA TI AKRIBWS ENNOEIS ??? MHPWS MPOREIS NA BOH8HSEIS LIGO???? APO THN KOPENXAGH A.L

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.