1/5/10

Υπάρχει σχέδιο διάλυσης;



του Γ. Μαρίνου
Το αν θα πάρουμε, πόσα θα πάρουμε και πώς θα χρησιμοποιηθούν τα δανεικά που θα μας δοθούν- αν μας δοθούν - από το κοινοτικό δίχτυ ασφαλείας και κυρίως από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το ακούμε και το διαβάζουμε καθημερινά· καθώς και τις συνεπακόλουθες νέες φορολογίες και περικοπές μισθών και συντάξεων, κ.ο.κ., που συντηρούν και επαυξάνουν την αβεβαιότητα και την απαισιοδοξία και επιδεινώνουν το γενικότερο κλίμα.

Επί χρόνια προειδοποιούσαμε με επιμονή και αναμφισβήτητα στοιχεία για το δημοσιονομικό αδιέξοδο στο οποίο μας οδηγούσαν οι κυβερνήσεις της τελευταίας 30ετίας· υπό την πίεση και των κομματοκρατούμενων συνδικάτων του δημόσιου τομέα και του διαβρωτικού και παραπλανητικού λαϊκισμού των κομμάτων της Αριστεράς, που στην καλύτερη περίπτωση ψηφοθηρούν για να μην κλείσει το μαγαζί τους, ενώ προσβλέπουν πάντα και στη βίαιη κατάληψη της εξουσίας, σε ανταγωνισμό με τους αναρχικούς.

Τα δανεικά θα μας δοθούν για να εξοφλήσουμε τα ληξιπρόθεσμα προηγούμενα δάνεια, ώστε να μην κηρύξουμε παύση πληρωμών και χάσουν τα λεφτά τους όσοι μας δάνεισαν και να διασωθούν και οι τράπεζες, ώστε να μη χάσομε κι εμείς τις καταθέσεις μας.

Ομως για να περιοριστεί το δημόσιο χρέος και συνεπώς η ανάγκη για νέα υπέρογκα δάνεια, προϋπόθεση είναι η εξάλειψη των δημοσίων ελλειμμάτων. Και αυτό μόνο με δραματικές περικοπές κρατικών δαπανών και περιορισμό του στρατού των κρατικοδίαιτων υπαλλήλων και της διεφθαρμένης γραφειοκρατίας μπορεί να επιτευχθεί. Αυτό όμως συνεπάγεται περαιτέρω αύξηση της ανεργίας, συρρίκνωση της κατανάλωσης και συνεπώς στέγνωμα της αγοράς και αλυσιδωτό κλείσιμο επιχειρήσεων, κυρίως μικρομεσαίων, που είναι ήδη επίσης καταχρεωμένες και συχνά δεν πληρώνουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

Νέες θέσεις εργασίας και τόνωση της αγοράς μπορούν να προέλθουν μόνο από ιδιωτικές επενδύσεις, ελληνικές και ξένες (και τις κοινοτικές επιδοτήσεις), σε τομείς όπου ακόμα η χώρα μας διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα διεθνώς. Δύο είναι κυρίως οι τομείς στους οποίους διαθέτομε σήμερα τέτοιες δυνατότητες: ο τουρισμός και η εμπορική ναυτιλία. Αντί όμως να ρίξομε το βάρος μας, κυβερνώντες, πολιτικά κόμματα, συνδικαλιστές και ΜΜΕ, για να στηρίξομε ακόμα και με προνομιακή μεταχείριση εκείνους τους Ελληνες και ξένους που προσφέρονται ακόμα να συντηρούν και να αναπτύσσουν αυτές τις δύο πηγές πλούτου και απασχόλησης, λες και με μυστική συμφωνία βαλθήκαμε να τους διαλύσουμε.

Η πρώτη σκέψη της σημερινής κυβέρνησης ήταν να καταργήσει τα αυτοτελή υπουργεία Ναυτιλίας και Τουρισμού και έκτοτε δεν έχει καταφέρει να τα κάνει να συνεχίσουν την παροχή των όποιων υπηρεσιών τους. Αυτοσχεδιασμοί παιδικής χαράς; Ή πράγματι υπήρχε σχέδιο; Και ποιο ήταν το σχέδιο αν όχι να διώξουμε το εφοπλιστικό κεφάλαιο από την Ελλάδα και τα πλοία του από την ελληνική σημαία; Οσο για τον τουρισμό, τον βλέπουμε κι αυτόν να πνέει τα λοίσθια.

Οχι μόνο εξαιτίας της παγκόσμιας κρίσης, αλλά κυρίως από την καταστρεπτική λαίλαπα που έχει εξαπολυθεί εναντίον του από εκείνους που κλείνουν τα μουσεία και την Ακρόπολη, από το ασύδοτο ΚΚΕ που με μαχητές τούς στρατευμένους επαγγελματίες επαναστάτες του ματαιώνει τα δρομολόγια της ακτοπλοΐας και διώχνει τα κρουαζιερόπλοια, από το συνάλλαγμα των οποίων αποζούν εκατοντάδες χιλιάδες εμπορικά καταστήματα, ξενοδοχεία και διάφορες άλλες τουριστικές επιχειρήσεις.

Και με την κυβέρνηση αδρανή και αδιάφορη να αφήνει να πολιορκούνται ακόμα και τα ξενοδοχεία της πλατείας Συντάγματος από το ΠΑΜΕ, το οποίο πια αποφασίζει και διατάσσει με αρχιστράτηγο την κυρία Παπαρήγα, που γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της το Σύνταγμα, τους νόμους και τις δικαστικές αποφάσεις. Και δυστυχώς, κόμματα, Δικαιοσύνη και ΜΜΕ κάνουν ότι δεν βλέπουν πως έτσι βαδίζουμε προς το οικονομικό χάος. Και την κατάλυση της προβληματικής πια δημοκρατίας μας.

11 σχόλια:

  1. ΟΤΙ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ....ΚΟΒΕΤΑΙ!!!
    ΣΤΡΑΤΟΣ....ΣΤΡΑΤΟΣ...ΣΤΡΑΤΟΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ...

    ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ

    ΕΞΕΓΕΡΣΗ
    ΠΡΟΔΟΣΙΑ
    ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ!
    ΟΡΜΑΤΕ ...ΡΕ!
    ΣΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ!
    ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ ΜΙΑ ΧΩΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ με το άρθρο. Δεν είναι δυνατόν να γίνουν οι πρέπουσες περικοπές, όμως, όσο εξακολουθούν να κυβερνούν αυτοί που έριξαν στο χάος την χώρα.

    Φαίνεται ότι αυτό αρχίζει να γίνεται αντιληπτό και ... "Άρχισαν τα όργανα": Ξυλοκοπήθηκε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Α.Κακλαμάνης! (πού είσαι, Χριστίνα!).

    Να θυμίσω ότι ιδέα του εν λόγω σοβαροφανούς κυρίου του παλιού "πατριωτικού" (sic!) ΠΑΣΟΚ ήταν το να κάνει leasing η Βουλή τα αυτοκίνητα και να τα παρέχει στους "εθνοπατέρες".

    Καλά, κ. Κακλαμάνη, ήταν ανάγκη να φορτώσετε εσείς, σοσιαλιστής "άνθρωπος", τον Έλληνα φορολογούμενο με την δαπάνη leasing τόσο πολυτελών οχημάτων και βεβαίως τα έξοδα συντήρησης, κίνησης, οδηγού κλπ; Γιατί, κ. πρόεδρε; Γιατί να μην αγοράζει ο κάθε βουλευτής το αυτοκίνητό του και να πληρώνει τα έξοδά του, όπως κάθε κοινός θνητός;

    Και στον επόμενο γύρο με το καλό. ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αηδιαστική προπαγάνδα του Μαρίνου. Εμετικά επειχειρήματα. Δεν έχει να προτείνει κάτι άλλο για την ανάπτυξη,όπως ας πούμε τα πετρέλαια του Αιγαίου ; Η φορολόγηση των τραπεζών ας πούμε ή η εφαρμογή του Συντάγματος από τις τράπεζες ( ληστρικά πανωτόκια )

    Πάω να ξεράσω και έρχομαι ..

    νοημων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΞΕΧΝΑΕΙ Ο Κ ΜΑΡΙΝΟΣ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ,ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΠΛΟ ... "ΝΑ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΑΣΜΑΤΑ ..."
    ΚΟΛΠΟ ΠΑΛΙΟ...
    ΠΧ Πώς να δικαιολογήσει απο τουσ ομοίους του την 'θεσμοθετημένη " παραβίαση ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η μεγαλη προδοσια στους προσφατους
    καιρους ξεκινησε απο τους πολιτικους με την ακολουθη σειρα.
    1η. 2ος και 11ος μηνας 1974.Πτωση Παπαδοπουλου και αντικατασταση του
    απο τον ηληθιο Ιωαννιδη για να γι
    νει η εισβολη.
    2η. Ανοιξη 1974,Παρισι.
    Συμφωνιες προδοτικες της συμμοριας
    των πολιτικων και του Μακαριου για
    επιστροφη "δημοκρατιας"στην Ελλαδα
    και εισβολη ταυτοχρονη(Πακετο ητανε)
    3η.2007.Καραμανλης.
    Εκβιασμος προς τον Καραμανλη για τα ανοιγματα του στην Ρωσσια και στην Κινα (και οι αγωγοι) με εναρξη εκβιασμου οι φωτιες
    στην Πελοποννησο.
    4η.
    Παγιδευση δολια των πολιτικων μεσω
    αθλιοτητων στελεχων των κομματων
    ωστε και το κομμα να πεσει και η βολικη εναλλακτικη λυση να εμφανιστει για να παρει την σκυταλη
    5η.
    Ωθηση των πολιτικων σε καταχρεωση
    της χωρας μεσω δανειων και κατασπαταληση αυτων ωστε μολις δοθει το συνθημα και το χρεος να εμφανιστει εκβιαστικα και η Ελλαδα
    πλεον (και οχι οι πολιτικοι που γινανε η θα γινουν καπνος) να εμφανιστει σε αδυναμη θεση και να
    ξεπουληση ολες τις υποδομες της παμφθηνα οπως θα μας επιβαλλει το
    ΔΝΤ με το προσχημα των ιδιωτικοποιησεων.
    ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ
    ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ.ΕΙΝΑΙ ΜΗΠΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΠΡΙΝ 1,5 ΜΗΝΑ ΠΗΓΕ ΣΕ
    ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
    ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ ΤΗΣ
    ΚΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟ-ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΑΜΕΣΟ ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ
    ΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΥΨΟΥΣ 100 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΜΕ
    ΕΠΙΤΟΚΙΟ 1% ΚΑΙ 12-ΕΤΗ ΕΞΩΦΛΗΣΗ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ
    ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ
    ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ, ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΡΗΦΘΗΚΑΝ
    ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ "ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ" ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ
    ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕΣΩ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΚΑΝΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ..¨"ΣΩΣΟΥΝ" ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΩΣ ΣΚΟΥΖΟΥΝ ΟΛΗ ΜΕΡΑ.
    Ειναι τεραστιο το μεγεθος της προδοσιας που συνεχιζει να εκτυλισσεται μπρος στα ματια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φαίνεται ότι αυτό αρχίζει να γίνεται αντιληπτό και ... "Άρχισαν τα όργανα": Ξυλοκοπήθηκε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Α.Κακλαμάνης! (πού είσαι, Χριστίνα!).

    χαχαχα Καλημέρα εδώ εδώ και παρακολουθώ αλλά ως γνωστή Μάτα Χάρη.

    Και ακόμα δεν είδαμε τίποτα...Ο Έλληνας είναι τρελός αυτό είναι γνωστό. Μπορεί να αντέξει χίλιες σφαλιάρες και παραπάνω αλλά θα αντιδράσει και αυτό είναι σίγουρο.
    Μπορεί να είναι λάθος η αντίδραση και
    θα μου πουν ναι
    και ξέρεις
    και δεν γίνεται
    και θα πέσουμε
    και θα φτωχύνουμε
    και θα πεθάνουμε
    και θα πεινάσουμε
    και θα μας δείρουν

    ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ;

    Ούτως η άλλως εκεί θα φτάσουμε είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο; ή μήπως η ακαδημαϊκοί μας, οι γνώστες του λόγου ,και της γραφής νομίζουν πως θα σωθούμε;

    Δεν υπάρχει περίπτωση να σωθούμε είμαστε γραμμένοι για εκτέλεση ας το πάρουμε χαμπάρι.
    Ο πόλεμος θα είναι της παύσης ομιλίας, αντίδρασης, είναι της πείνας, της δουλείας, ΔΕΝ θα είναι *(τουλάχιστον σαν αρχή) με τα όπλα.

    Θα μας πετάξουν το ξεροκόμματο και εμείς σαν πεινασμένα σκυλιά θα τρέξουμε να το πιάσουμε. Που καιρός για αντίδραση...
    Έτσι θα μας πάρουν τα πάντα!!!
    Είναι θέμα χρόνου να χάσουμε τα κυριαρχικά δικαιώματα και με τη ''βούλα''.
    Αιγαίο , αυτονομία της Θράκης( ένα νέο Βατικανό με την Κων/πολη), Ήπειρο, ΄(κάτι με τα νησάκια του Ιονίου) Κύπρο, το 2012 τελειώνει ο χρόνος της Κρήτης θα πρέπει να αποφασίσουν,...
    Εκεί είναι όλο το παιχνίδι...
    Αν όχι όλοι τους οι περισσότεροι είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία....
    Τουλάχιστον ας αντιδράσουμε για την τιμή των όπλων ...
    Μήνες το λέω και θα το λέω μέχρι το τέλος .
    ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ.

    Τουλάχιστον ας κάνουμε την ανατροπή σε κάτι...Για μια φορά ας δώσουμε ένα δείγμα γραφής του τι ήμασταν ή τι θα μπορούσαμε να είμαστε.

    Οσο για το ξύλο τι να πω , δεν θέλω να λέω και ψέματα λέγοντας ότι στεναχωρήθηκα .Αν και πιστεύω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις η μακροπρόθεσμη εκδίκηση έχει καλύτερο αποτέλεσμα.
    Μακροπρόθεσμη: Δήμευσε του τα λεφτά και ανάγκασέ τον να δουλέψει και όχι να μας δουλεύει όπως χρόνια τώρα. Δουλειά χειρονακτική όμως σε λατομεία, ανθρακωρυχεία τέτοια ευαγή ιδρύματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωραία η Χριστίνα !!
    Νάσαι καλά Μπουμπουλίνα μου. Και... συμφωνώ μαζί σου μόνο που δεν μπορεί ο καθένας να βγει έξω και να κάνει τον υπερπατριώτη. Δυστυχώς. Πρέπει να δοθεί μια σπίθα, μια συνταρακτική αφορμή για να βγούμε όλοι από το καβούκι μας. Κανείς δεν αισθάνεται έτοιμος γι αυτό ακόμη. Θά'ρθει όμως η ώρα και εκεί είναι που συμπίπτουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Andrex Thessalos...

    Δεν είναι βλακόμετρα το σύστημα που μας κυριαρχεί για να σου δώσουν την αφορμή πριν την αφαίμαξη.

    Που είναι οι παραβιάσεις του Αιγαίου στις ειδήσεις.
    Που είναι οι συζητήσεις περί Θράκης και πατριαρχείου Κων/πολεως .
    Εδώ ο Ευάγγελος έλεγε ότι πετρέλαια δεν υπάρχουν και ως εκ του θαύματος κάτι αρχίζει και βλέπει στον ορίζοντα.

    Ασε που χάθηκε και ο στρατιωτικός μας ανταποκριτής Δήμος Βερυκιος που το πας αυτό και έχω και μια ανησυχία που να είναι το παιδί.

    Αφορμή δεν θα ρθει παρα μόνο όταν ξημερώσει η μέρα που το στομάχι θα φτάσει στην πλάτη, που ο πεινασμένος θα σου μπει στο σπίτι που θα σε σφάξουν για 10 ευρώ.
    Μόνο που μέχρι τότε εσύ θα κοιμάσαι και η Ελλάδα θα μικραίνει και όταν ξυπνήσουμε θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε πολλά μέτωπα ...Φοβάμαι πως όταν έρθει η αφορμή θα είμαστε προ τετελεσμένων γεγονότων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χριστινάκι, συμφωνώ και φυσικά τα παρακολουθώ τα πράγματα πάρα πάρα πολλά χρόνια με ιδιαιτερη ανησυχία και βαθύτατα προβληματισμένος προειδοποιώντας καθημερινά τους αδαείς Έλληνες ότι θα το πληρώσουμε άσχημα. Αλλά όλοι με κορόϊδευαν!! Ε τώρα τι νομίζεις ότι μπορώ να κάνω κι εγώ; Έχεις καμμιά ιδέα ή πρόταση να καταλάβουμε το Κοινοβούλιο και να καταστείλλουμε τη δράση αυτών των γραικύλων σύμφωνα με την επιταγή του Συντάγματος ότι η υπεράσπιση της πατρίδας επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων; ΑΝ λοιπόν έχεις κάτι θα πρέπει να μας το πεις και ιδού, θα ετοιμαστούν πολλοί για τη Μεγάλη Ημέρα της αναγέννησης του Έθνους. Όχι όμως τόσοι όσοι νομίζουμε για να γίνει η δουλειά! Ή μήπως δεν έχω δίκιο; Γι αυτό περίμενε τη σπίθα... ή τσιακμάκ όπως έλεγαν οι παππούδες μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και αν υπάρξει Andrex Thessalos νομίζεις ότι θα γίνει αντιληπτή;

    Δίπλα μας είναι και δεν την βλέπουμε.Θα την δούμε όταν πάψουμε να είμαστε αγέλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.