6/5/10

Ο λαός είπε "Οχι" στα μέτρα

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην ιστορία της μεταπολίτευσης τόσο μεγάλη διαδήλωση σαν τη χθεσινή στην Αθήνα. Πολύ περισσότεροι από εκατό, ίσως και εκατόν πενήντα χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους οργισμένοι, για να διατρανώσουν την άρνησή τους να αποδεχθούν τα μέτρα που παίρνει εναντίον τους η κυβέρνηση Παπανδρέου κατ' εντολήν του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της ΕΕ.

Η χθεσινή διαδήλωση ήταν αισθητά μεγαλύτερη από εκείνη που είχε γίνει προ δεκαετίας εναντίον του περιβόητου νομοσχεδίου Γιαννίτση για το Ασφαλιστικό. Μια διαδήλωση που με τον όγκο της αφενός είχε υποχρεώσει την κυβέρνηση Σημίτη να αποσύρει το νομοσχέδιο και αφετέρου είχε προδιαγράψει τη βαριά ήττα του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2004.

Τη χθεσινή διαδήλωση δεν χαρακτήρισε μόνο το μέγα πλήθος αλλά και το μέγα πάθος, όπως έλεγε ο παππούς και συνονόματος του σημερινού πρωθυπουργού, Γεώργιος Παπανδρέου.

Οφείλουμε να σταθούμε σε αυτό ειδικά το σημείο, καθώς μπροστά στα μάτια μας εξελίχθηκε ένα ακόμη πρωτοφανές για τα μεταπολιτευτικά χρόνια φαινόμενο, που όμοιό του υπήρχε μόνο κατά το έτος 1965, όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και διάφοροι περί αυτόν οργάνωσαν την επαίσχυντη Αποστασία, για να ανατρέψουν τον Γεώργιο Παπανδρέου. Χθες, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στο Σύνταγμα κραύγαζαν ασταμάτητα και με απίστευτο πάθος "Κλέφτες! Κλέφτες!", απευθυνόμενοι στο σύνολο των βουλευτών - κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί μετά την κατάρρευση της χούντας, το 1974.

Ακόμη πιο σοβαρό ήταν το γεγονός ότι πολλές χιλιάδες άνθρωποι συνωθούνταν στο Σύνταγμα, αρνούνταν να αποχωρήσουν και έδειχναν έτοιμοι να εισβάλουν στο Κοινοβούλιο, αν τους δινόταν η ευκαιρία! Δεν αναφερόμαστε σε πενήντα, εκατό θερμόαιμους νεαρούς, αλλά σε χιλιάδες ανθρώπους μέσης και μεγάλης ηλικίας, που εμφανέστατα για πρώτη φορά στη ζωή τους εμφορούνταν από τέτοια πολιτικά συναισθήματα.

Χωρίς καμιά δόση υπερβολής, από ένα σημείο και πέρα η χθεσινή διαδήλωση κινήθηκε στα όρια της εξέγερσης! Ελάχιστα απείχε από το κορυφαίας πολιτικής σημασίας σημείο ρήξης - την έφοδο διαδηλωτών εντός του κτιρίου του Κοινοβουλίου!

Αυτός ήταν προφανώς ο λόγος που από ένα σημείο και έπειτα οι αστυνομικές δυνάμεις έπνιξαν αδικαιολόγητα την Αθήνα στα δακρυγόνα και στις απαγορευμένες χημικές ουσίες. Ψεκάζοντας δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές προσπαθούσαν να τους διαλύσουν πριν φτάσουν στο Σύνταγμα, φοβούμενοι ότι αν περικύκλωναν και αυτά τα πλήθη τη Βουλή, ίσως να μην αποτρεπόταν τελικά η είσοδος χιλιάδων ατόμων στο Κοινοβούλιο...

Δεν γνωρίζουμε αν οι υπουργοί της κυβέρνησης και οι βουλευτές έχουν συνειδητοποιήσει τη σφοδρότατη αλλαγή του πολιτικού κλίματος που συντελείται τα τελευταία 24ωρα, καθώς και το γεγονός ότι ουδέποτε το κύρος του πολιτικού κόσμου είχε πέσει τόσο χαμηλά όσο σήμερα, στα χρόνια μετά τη μεταπολίτευση.

Αν πάντως δεν αντιληφθούν τις ραγδαίες αλλαγές στις συνειδήσεις των πολιτών και δεν κατανοήσουν τις αιτίες που τις προκαλούν, είναι άκρως αμφίβολο αν το πολιτικό σκηνικό θα επιβιώσει των κοινωνικών εκρήξεων που προκαλούν τα μέτρα κυβέρνησης, ΔΝΤ και ΕΕ. Αγνοούμε, βεβαίως, πόσοι θα θρηνήσουν ενδεχόμενη κατάρρευσή του, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα προς συζήτηση...

Οι διαδηλώσεις, οι απεργίες, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα βαίνουν κλιμακούμενες. Αποκλείεται οι Ελληνες να αποδεχθούν αμαχητί τη φτώχεια και τη μιζέρια που θέλουν να τους επιβάλουν η κυβέρνηση, το ΔΝΤ και η ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός πρέπει να πείσει τους Ευρωπαίους ομολόγους του και στην ουσία τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ ότι τα μέτρα που επέβαλαν οδήγησαν την Ελλάδα σε κατάσταση κοινωνικού πολέμου.

Στις καταστάσεις αυτές μπορούν ανά πάσα στιγμή να συμβούν τα πάντα. Ηδη από χθες όλη η Ελλάδα θρηνεί τρία αθώα θύματα. Τρεις νέους ανθρώπους που πήγαν να δουλέψουν στην τράπεζα που εργάζονται και η πυρκαγιά από μια μολότοφ τους έκοψε πρόωρα και φρικτά το νήμα της ζωής.

Υποχώρηση
Μόνη λύση είναι η αλλαγή πορείας

Η ανάκληση των μέτρων εξοντωτικής λιτότητας κατά των εργαζομένων και των συνταξιούχων είναι η μόνη πραγματική λύση, όπως αποδείχθηκε από τη χθεσινή διαδήλωση. Ο πρωθυπουργός είναι σε θέση να αποδείξει εμπράκτως πλέον στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι τα μέτρα που του επέβαλαν δεν αποτελούν λύση, από τη στιγμή που μετατρέπουν την Ελλάδα σε κοινωνικό ηφαίστειο και απειλούν να τη βυθίσουν στο χάος. Οι Ευρωπαίοι θα είναι πολύ πιο πρόθυμοι τώρα να ακούσουν τον Γ. Παπανδρέου, αν φυσικά αυτός θελήσει να τους ζητήσει πραγματική βοήθεια και όχι τοκογλυφικό "γδάρσιμο" και μετατροπή της Ελλάδας σε... "κοινωνικό Νταχάου", όπως επέβαλε το Βερολίνο.

12 σχόλια:

  1. Στάση ευθύνης και ρήξεις

    Tου Aθανασιου Eλλις

    Δυστυχώς, κι άλλες φορές βίαιες συγκρούσεις στο κέντρο της Αθήνας έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου. Και άλλες φορές διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν καταγράψει κοινωνικές αναταραχές στην Ελλάδα, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τον Δεκέμβριο του 2008. Ομως, είναι η πρώτη φορά που η κατάσταση στην Ελλάδα επηρεάζει το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, πλήττει τα διεθνή χρηματιστήρια και φθάνει να απειλεί τη συνοχή και το μέλλον της ενωμένης Ευρώπης.

    Τα βλέμματα όλων είναι, λοιπόν, στραμμένα στη χώρα μας. Αυτή η νέα πραγματικότητα αυξάνει την ευθύνη που έχουν οι πολιτικές μας ηγεσίες. Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συγκληθεί. Η «κόντρα» ανάμεσα στον κ. Καρατζαφέρη και την κ. Παπαρήγα μπορεί να συνεχισθεί, ενώ ο κ. Τσίπρας θα ακολουθήσει τον δικό του γνώριμο δρόμο. Και οι τρεις μάχονται για την ψήφο των απογοητευμένων πολιτών που καλούνται να κάνουν θυσίες, είναι οργισμένοι και κατηγορούν τα κόμματα που τους κυβέρνησαν τα τελευταία 35 χρόνια.

    Η μεγάλη ευθύνη πέφτει στον πρωθυπουργό και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι οποίοι, άλλωστε, εκπροσωπούν το 80% του ελληνικού λαού. Ο Γιώργος Παπανδρέου ανέλαβε το πολιτικό κόστος της διαπραγμάτευσης και υπογραφής του προγράμματος για τη διάσωση της χώρας. Ο Αντώνης Σαμαράς καλείται να κάνει τη δική του υπέρβαση και να στηρίξει την υλοποίησή του. Εχει κάθε δικαίωμα να εκφράσει διαφωνίες για επιμέρους πρόνοιες, αλλά το αστικό φιλελεύθερο κόμμα της χώρας δεν μπορεί να ακολουθήσει τον εύκολο δρόμο των μικρών κομμάτων διαμαρτυρίας. Οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και να μιλήσει ανοιχτά για πολλά από τα μέτρα που είναι αναγκαία.

    Το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για τη χώρα, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι ούτε η υπόσχεση του δανείου των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ είναι αρκετή για να αποτρέψει την πτώχευση. Σε αυτή τη λεπτή συγκυρία, ήρθε η χθεσινή ημέρα να ενισχύσει την εικόνα της Ελλάδας ως μιας ασταθούς, και για κάποιους επικίνδυνης, χώρας. Είναι βέβαιο ότι τα χθεσινά γεγονότα θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις στη μόνη βιομηχανία που μας έχει απομείνει, τον τουρισμό. Ο γράφων ελπίζει ότι λίγο πριν από το πιο δύσκολο καλοκαίρι για την Ελλάδα δεν θα υπάρξουν ταξιδιωτικές οδηγίες από μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ, αν και οι εικόνες στις τηλεοράσεις έχουν ήδη κάνει τη ζημιά.

    Οπως εύστοχα δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «η χώρα μας έφτασε στο χείλος της αβύσσου και είναι ευθύνη όλων μας να μη γίνει το βήμα προς το κενό», για να συμπληρώσει ότι «η ευθύνη αποδεικνύεται στην πράξη, όχι στα λόγια». Στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών πρέπει να κυριαρχήσει η υπευθυνότητα, αλλά και να αναζητηθεί η συναίνεση. Οι συμμετέχοντες δεν πρέπει να περιορισθούν στην έκφραση οδύνης για τον χαμό τριών αθώων ανθρώπων η οποία είναι αυτονόητη. Δύσκολα θα συμφωνήσουν να στηρίξουν το πρόγραμμα των επώδυνων μέτρων για την προσαρμογή της Ελλάδας. Δεν μπορούν να αλλάξουν τα πάντα εν μια νυκτί. Μπορούν, όμως, να κάνουν πολλά. Ας αρχίσουν τη ρήξη με το παρελθόν δεσμευόμενοι ότι θα προχωρήσουν άμεσα και ομόφωνα στην αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Ο κόσμος διψά για δικαιοσύνη και ισονομία.

    Ο κ. Παπούλιας προειδοποίησε
    ότι «η Ιστορία θα μας κρίνει όλους. Αυστηρά και χωρίς ελαφρυντικά». Ο ίδιος είχε το θάρρος να δηλώσει συνυπεύθυνος για το χρέος της χώρας, καθώς διετέλεσε επί πολλά χρόνια υπουργός στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου. Ολοι οι πολιτικοί αρχηγοί, και πρωτίστως οι κ. Παπανδρέου και Σαμαράς, οφείλουν να τον ακολουθήσουν. Με λόγια, αλλά και πράξεις...


    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_80_06/05/2010_399901

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιθεση του Χελμουτ Κωλ κατα αυτων που δε θελουν να διασωθει η Ελλαδα και αιχμες προς Μερκελ.


    'Euro-father' Kohl defends Greek bail-out

    EUOBSERVER / BRUSSELS – Germany's former chancellor and re-unification figurehead, Helmut Kohl, has defended the euro as a "guarantee for peace" and said he has "no understanding"for those against the Greek bailout, a reference to his former protegee Angela Merkel and her reluctance to come to Athens' aid.

    Helmut Kohl and his former protegee Angela Merkel in 2005 (Photo: CDU)
    Print
    Comment article


    Nicknamed the ‘father of the euro' for his pro-European policies at the end of the Cold War, Helmut Kohl said the common currency is a "guarantee for peace" on a continent that witnessed so many wars in the past.

    "I have no understanding for the current debate about Greece. For people who act as if Greece has nothing to do with them," he told some 800 guests, including Chancellor Merkel, who had come to celebrate his 80th birthday in his home town Ludwigshafen.

    "Of course it is difficult," he went on, struggling to make himself understood after having a suffered a life-threatening skull fracture two years ago, "but one has to do everything."

    The patriarch of German centre-right politics, once Ms Merkel's mentor, thanked many in his speech, but did not mention his former protegee turned chancellor.

    His comments came on the same day as another veteran of EU politics, former commission president Jacques Delors, slammed the "lack of will and spirit of co-operation" of current leaders in dealing with the problems of the eurozone.

    Ms Merkel, however, did thank Mr Kohl for re-unification which saw her home, East Germany, come back into the fold, as well as for laying the foundation for the euro.

    "We still feel the importance today of the fact that you fought for the growth and stability pact [the rules governing the common currency area] in 1997" Ms Merkel said to brief applause, according to German media.

    Only a few hours earlier, she had come to the defence of the Greek bail-out, in a keynote speech held in the German Parliament, brushing off criticism that her reluctance had only worsened the woes of the eurozone.

    "A good European is not necessarily one who helps quickly. A good European is one who respects the European treaties and helps in a way that doesn't damage the stability of the euro," she argued, alluding to Berlin's insistence on Greek austerity measures before tabling its 22 billion share of the 110billion loan.

    The austerity measures, to be voted on in Greek parliament today, have caused brought citizens out into the streets of Athens to protest.

    A summit of eurozone leaders on Friday evening is expected to give the political go ahead
    to the bailout package as well as discuss lessons learned from the crisis, the drawn out response to which has prompted fears of contagion to other countries such as Portugal and Spain.

    http://euobserver.com/9/30021

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι κουκουλοφόροι αυτό το σύγχρονο
    παρακράτος που το καλύπτουν και το στηρίζουν.
    Αυτοί το εξέθρεψαν και αυτοί προστατεύουν, γιατί
    τους βοηθά στα άνομα έργα τους.
    Δηλαδή το ξεπούλημα της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αυτο θα ηταν το κεντρικο μυνημα αν δεν ειχαμε τους θανατους των 3 ανθρωπων, σημερα ειμαστε ολοι σαστισμενοι,κουμπομενοι. τελικα τα μπαχαλακια ποιον βοηθουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μήπως ξέρει κάποιος να μου πει, αν τα μέτρα εγκρίνονται από την Βουλή με απλή πλειοψηφία, ή απαιτούνται 180 ψήφοι, όπως είχα κάπου διαβάσει;

    Διότι, αν ισχύει το πρώτο, θα περάσουν. Εκτός κι αν υπάρξει "ανταρσία" στο ΠαΣοΚ, ειδικά μετά τα χθεσινά θλιβερά επεισόδια, πράγμα που δεν πιστεύω.

    Αν ισχύει, όμως, το δεύτερο, τότε θα παίξει ρόλο η στάση της Μπακογιάννη, η οποία δήλωσε ότι θα τα ψηφίσει.

    Διαβάστε κι εδώ.

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Γ. Δελαστίκ

    "Ο λαός είπε "Οχι" στα μέτρα
    Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ"

    Σοβαρά; Στο ΝΑΡ περιμένατε ότι θα έλεγε "Ναι" :-)

    @ 12:14 μ.μ.

    Τι "κουμπωμένοι" είμαστε; Λυπημένοι για το τραγικό συμβάν, ναι. Αλλά αντίθετοι προς τα μέτρα, εφ' όσον εξακολουθούν οι 300 αλήτες της Βουλής να κυκλοφορούν ανενδοίαστα με Lexus και να παίρνουν τις 10-15 χιλ. € τον μήνα χωρίς να ιδρώνει το αυτοί τους.
    Χώρια οι αμοιβές των διαφόρων "golden boys", που είναι υψηλότερες κι απ' αυτές των Ευρωπαίων ομολόγων τους!!

    Έτσι θα κάνουμε οικονομία; Άλλος τρώει και άλλος πληρώνει; Νισάφι πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μένω κατάπληκτος με τα γραφόμενα για πολιτική συναίνεση και στήριξη του προγράμματος σταθερότητας, δηλαδή να συναινέσουν τα κόματα μεταξύ τους, οι αρχηκλέφτες και βασικοί υπεύθυνοι της τραγωδίας της Ελλάδας, στη υποστήριξη της θανατικής μας καταδίκης, έλεος!
    Το πολιτικό αυτό σύστημα πρέπει να εξαφανιστεί, εδώ και τώρα, στην πυρά κάθε τι που το θυμίζει, όπως τους λεπρούς, άν θέλουμε να ξαναγεννηθεί η ελπίδα για το έθνος μας, με όποιο κόστος, το καρκίνωμα αυτό όσο θα παραμένει ζωντανό μόνο μεταστάσεις θα αναπαράγει, ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ στους ανάλγητους κλεφτοπατέρες.

    ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δυστυχώς παρά τα σοβαρά επεισόδια, τον θάνατο 3 νέων ανθρώπων με όνειρα για τη ζωή και την παρ΄ολίγο είσοδο των μαινόμενων διαδηλωτών (απλών ανθρώπων, νέων, γέρων κλπ) μέσα στη βουλή, από ότι είδατε ΚΑΝΕΝΟΣ το αυτί, μέσα στη βουλή, δεν ..... ίδρωσε.
    Πιστεύω, νομίζω ότι δεν έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της καταστάσεως και πιστεύουν ότι θα τη.....γλυτώνουν εσαεί από τους ροπαλοφόρους της αστυνομίας. Εχουν καταλάβει όμως ότι τα επεισόδια θα συνεχίζονται συνεχώς αυξανόμενα και ότι κάποια στιγμή θα γίνει το λάθος και θα μπει ο κόσμος μαινόμενος μέσα στη βουλή ; Εχουν φανταστεί τι θα γίνει μετά ; Ποιός θα τους προστατεύσει από ένα μαινόμενο πλήθος ;
    ΤΟ ΛΥΝΤΣΣΑΡΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΩΤΑΤΟ !!
    Μα καλά είναι άσχετοι ή αθεράπευτα ηλίθιοι να πιστεύουν ότι όλα είναι εντάξει ;
    Και βλέπεις και έναν πρωθυπουργό (τα ίδια και όλοι οι υπόλοιποι) να προσπαθεί εναγωνίως να πάρει και τη συγκατάθεση των υπολοίπων για τα αντικοινωνικά μέτρα και την καταδίκη για το θάνατο των 3 άτυχων νέων.
    Δεν κατανοεί ότι ο κόσμος διαδηλώνει για τα μέτρα ;
    Δεν του λέει κάτι το μέγεθος και το πάθος της πορείας (το μεγαλύτερο μετά το 1974) ;
    Δεν του λένε τίποτα τα ’κλέφτες-κλέφτες’ που βροντοφώναζε ο κόσμος ;
    Δεν του λένε τίποτα οι προπηλακισμοί πολιτικών προσώπων όπου και αν βρεθούν ;
    ΚΑΛΑ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΤΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ; ΠΟΥ ΒΡΊΣΚΕΤΑΙ ; ΑΛΛΟΥ ;
    ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΝΥΧΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ’ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ’ ΝΑ ΤΟΝ ΦΥΓΑΔΕΥΣΟΥΝ !!!
    ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΠΗΘΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΜΩΣ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΘΑ ΧΑΡΩ. ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΠΡΟ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΑ !!! ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΛΥΠΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΘΛΙΒΕΙ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥ, ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΧΡΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΧΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ.
    Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΦΤΑΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ.

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλώ τον κόσμο στις ερχόμενες πορείες να κινηθεί έξοδο από το ΓΕΕΘΑ στην Μεσογείων και να φωνάζει στον στρατό να βγεί έξω να μας γλιτώσει.

    Αν γίνει και αυτό τότε δεν θα πιστέψετε πόσο θα χαρώ, θα είναι η απόλυτη ξεφτίλα ολόκληρου του πολιτικού συστήματος και των προσώπων της Μεταπολίτευσης.
    Και μην σας φαίνεται παράξενο να συμβεί κάτι τέτοιο τους ερχομενους μήνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε μάστορα, ποιος στρατός;
    Αυτός είναι σε χειρότερο χάλι και από την οικονομία.
    Ποιος στρατός;
    Μην λέτε βλακείες! Σε πιο καλή κατάσταση είναι ο ΟΣΕ, από τον στρατό. Που μερικοί φωνάζετε να γίνει και πόλεμος με την Τουρκία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οικογενειοκρατία καλά κρατεί - ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ


    Μυαλό δεν βάζουν οι Έλληνες πολιτικοί. Ειδικά μόλις καταλάβουν και υπουργικό θώκο τότε τα πράγματα ξεφεύγουν...
    Ο Υπουργός κος. Μπεγλίτης τι έκανε για να έχει το κεφάλι του "ήσυχο";;;
    Απέσπασε στο γραφείο στο υπουργείο την...... γυναίκα του κα. Γάργαλη Μαρία και την κολλητή της από το Υπουργείο Εξωτερικών!!!!!
    Στο πολιτικό του γραφείο στην Κόρινθο την αδελφή του Μπεγλίτη..... Κατερίνα από το Τελωνείο Κορίνθου!!!!!
    Δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Έτσι έχουν μάθει όλα τα χρόνια. Βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου. Κοντά είναι το τέλος τους. Ούτε κεράκι σε τούρτα γενεθλίων δεν θα σβήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μας εκπλήσσει το μέγεθος της διαδήλωσης; Μα δεν υπάρχει άνθρωπος μέσα σ΄αυτήν την κοινωνία που να μην ζημιώνει από τα μέτρα αυτά, για να μην πούμε ότι η πλειοψηφία ζημιώνει σοβαρά και ανατρέπεται η ζωή της.
    Ποιός μπορεί να είναι αδιάφορος; Αλλά βέβαια, αυτό είναι άσχετο με τα εγκληματικά χτυπήματα και τις μολότωφ. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.