6/5/10

Το βασικό ηθικό θέμα είναι η οικονομία

Του Mιχάλη Iγνατίου
Εν μέσω των σκληρών διαπραγματεύσεων με τις Βρυξέλλες και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που αφορούσαν το μέλλον της Ελλάδας, ο Ελληνας αντιπρόσωπος στις συνομιλίες για την ονομασία των Σκοπίων εμφανίστηκε μυστικά στο γραφείο του μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.

Είχε προηγηθεί η επίσκεψη του Σκοπιανού πρέσβη Ζόραν Γιόλεφσκι. Μετά τις συναντήσεις αυτές, ο κ. Νίμιτς συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν κι Μουν από τον οποίο παίρνει εντολές.

Οποιος είχε τη φαεινή ιδέα να ζητήσει να παραμείνει στο σκοτάδι η πρωτοβουλία για το Σκοπιανό πρόσφερε κακή υπηρεσία στην Ελλάδα. Διότι -ειδικά αυτές τις δύσκολες στιγμές- οι Ελληνες έχουν γίνει δυσκολόπιστοι και παρακολουθούν όσα συμβαίνουν γύρω μας με καχυποψία, με φόβο αλλά και οργή. Τι να σας πω; Οτι ο κ. Βασιλάκης τριγυρνούσε σε διπλωματικά γραφεία και ισχυριζόταν ότι δεν θα πάρουν είδηση οι δημοσιογράφοι, τη στιγμή που γνώριζαν και τι είδος μπριζόλας παρήγγειλε στο γεύμα με τον κ. Νίμιτς; Αλλά, πέρα από το αστείον του πράγματος, η μεσολάβηση γίνεται για ένα θέμα που ακόμα η ελληνική κυβέρνηση χαρακτηρίζει «εθνικό ζήτημα» και υποτίθεται ότι επιθυμεί λύση που δεν θα ταπεινώσει την Ελλάδα. Εκτός και αν είναι «βαρίδι» το Σκοπιανό για την κυβέρνηση, κάτι που αδυνατώ να πιστέψω, μιας και οι αρμόδιοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ το παίζουν οργισμένοι για την υπαναχώρηση του πρωθυπουργού από τα συμφωνηθέντα.

Εάν όντως υποχώρησε, καλώς έπραξε... Τούτη την εποχή, που η Ελλάδα βάλλεται από παντού και είναι υπό την δαμόκλειο σπάθη των Ευρωπαίων και του Ταμείου, η προσοχή όλων και πάνω απ’ όλα του πρωθυπουργού, πρέπει να είναι στραμμένη στην οικονομία, στην ανόρθωση και το ξαναδυνάμωμα της Ελλάδας. Τα υπόλοιπα θέματα απλά παρακολουθούνται. Ούτε συζητήσεις γίνονται, πολύ περισσότερο ούτε συμφωνίες. Το παράδειγμα της Αργεντινής, αν και επαναλαμβανόμενο, πρέπει να αποτελεί οδηγό για τους επικεφαλής του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. Μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης, ζητήθηκε από τους Αργεντινούς να «διευθετήσουν» το θέμα τον Φόκλαντς. Οι «γενναιόδωροι» Βρετανοί έστειλαν μήνυμα ότι «δεν τα θέλουν όλα». Η Αργεντινή αρνήθηκε να συζητήσει καν επειδή ο αγώνας ήταν από τη φύση του σικέ. Η οικονομία δεν επέτρεπε παλικαρισμούς. Ούτε για την Ελλάδα επιτρέπει...

Η επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερτογάν και της κουστωδίας του προκαλεί δικαιολογημένη ανησυχία. Ουδείς αμφισβητεί τις ικανότητες και τον πατριωτισμό του πρωθυπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών. Ομως, δεν έχουν την ψυχική δύναμη και την απαιτούμενη υποστήριξη για να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε συζήτηση, πόσο μάλλον διαπραγμάτευση για τα θέματα του Αιγαίου και της Κύπρου. Η Ελλάδα στέκεται σε πήλινα πόδια, είναι μία χρεοκοπημένη χώρα και υπό την πίεση των Αμερικανών, των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ δεν θα μπορέσει να αντισταθεί σε διευθετήσεις που εκπορεύονται από το εξωτερικό. Με λίγα λόγια, όσο διαρκεί η επιτήρηση των Βρυξελλών και του Ταμείου, η πατρίδα μας βρίσκεται ενώπιον μυρίων κινδύνων...

Ολες οι δυνάμεις της χώρας πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να εξέλθει η Ελλάδα της μεγαλύτερης κρίσης της ιστορίας της. Τα μασκαραλίκια των πολιτικών, που διέσυραν διεθνώς τη χώρα και πρέπει να απολογηθούν, θα αντιμετωπίζονται με σκληρότητα. Και όσοι πόνεσαν τον λαό πρέπει να τιμωρηθούν. Είναι παράδειγμα προς αποφυγήν. Οι Ελληνες θα δώσουν τη μάχη όταν ξέρουν ότι οι θυσίες και οι κόποι τους δεν θα πάνε χαμένοι... Η οικονομία είναι το μείζον (και το μόνο) εθνικό θέμα αυτή τη στιγμή. Τα υπόλοιπα μπορούν να περιμένουν...

10 σχόλια:

  1. από τον Δόκτωρα Mark Weisbrot, διακεκριμένου οικονομολόγου (Washington D.C.) που έζησε τα γεγονότα της Αργεντινής από κοντά.


    Ο μόνος τρόπος να επιβιώσετε είναι επί ένα μήνα, κάθε ημέρα συνέχεια να βγαίνετε σύσσωμοι και ενωμένοι 8 εκατομμύρια άνθρωποι, μιλάω για τους ενήλικες, στους δρόμους μέχρι να ανασταλούν όλες μα όλες οι καθημερινές λειτουργίες. Μόνο κατ’ αυτόν τον τρόπο θα εκβιαστεί η Ε.Ε. αρκετά ώστε να δώσει χρήματα και άτοκα μάλιστα, τα οποία και διαθέτει. Δεν είστε ξέμπαρκοι, για όνομα του Θεού, ενώ η Αργεντινή ήταν εντελώς μόνη και απροστάτευτη.

    Η Ε.Ε. δεν επιθυμεί κάτι... αντίστοιχο - μα πρέπει να ασκηθεί η κατάλληλη πίεση πλέον από κάτω προς τα πάνω και όχι αντιστρόφως. Μάλιστα ακούγεται ταυτόχρονα σε πολλούς κύκλους στη Γενεύη όπου ζω, ότι η Ελβετία θα δώσει ως δώρο στην Ελλάδα, δίχως απαίτηση επιστροφής, 100 δις, ώστε να μην οδηγηθεί ευρωπαϊκή χώρα, με τέτοιες τραγικές συνέπειες, στο στόμα του λιονταριού.
    στην Ελλάδα προετοιμάζεται το έδαφος για μαζική καταστροφή όλου του κοινωνικού ιστού με τραγικές συνέπειες, όπου το μηνιαίο εισόδημα ακόμα και στις ιδιωτικές εταιρίες θα μειωθεί από 1000 ευρώ φερ’ ειπείν, στα 250 ευρώ, ενώ οι τράπεζες θα επιτρέπουν την ανάληψη πλαφόν των 100 ευρώ ανά ημερολογιακού μήνα.

    Η Κυβέρνησή που τώρα σας κυβερνάει, προσφέρουν τα κλειδιά στους καρχαρίες του Δ.Ν.Τ. να συμβεί κάτι ανάλογο με αυτό που συνέβη στην Αργεντινή.
    Ο συνολικός αριθμών των θυμάτων επισήμως κατά την οικονομική κατάρρευση της Αργεντινής ήταν περί των 25.000.

    Ταυτόχρονα, θα πρέπει να απαιτήσει ο Ελληνικός λαός και με τη βία όπου κρίνει, την προσέλευση όλων των υπευθύνων που έκλεψαν τον Έλληνα φορολογούμενο στην δικαιοσύνη, και ξέρουνε όλοι στην Ελλάδα ποιοι είναι αυτοί, και την εκδίκαση των προηγούμενων δυο κυβερνήσεων της Ελλάδος, με τελικό σκοπό την ισόβια φυλάκισή τους. Ταυτόχρονα θα πρέπει ο κάθε πολίτης της Ελλάδος να διασφαλίσει την αλλαγή πορείας της τωρινής Κυβέρνησης, η οποία προμελετημένα και εσκεμμένα προδίδει τον Ελληνικό λαό με την επιθυμία την πλήρης υποταγή του καθώς και την εξαθλίωσή του οδηγώντας τον προς το Δ.Ν.Τ. Το να έχει αναλάβει το Δ..Ν.Τ. μια χώρα σημαίνει την εφόρου ζωής σχεδόν ομηρία του στο χρέος. Στο διεθνές οικονομικό σύστημα, το χρέος ισούται με χρήμα και άρα κέρδος για τους ανθρώπους, που όχι μόνον έχουν δημιουργήσει την οικονομική κρίση, αλλά και τους καρχαρίες του Δ.Ν.Τ. που καιροφυλακτούν να αναλάβουν άμεσα την δράση της εξαθλίωσης στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...Ουδείς αμφισβητεί τις ικανότητες και τον πατριωτισμό του πρωθυπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών...

    Καλά τώρα τα πήρα στο κρανίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΣΚΥΛΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΚΥΛΟΛΟΙ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ.
    ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΤΖΕΦΡΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΜΥΓΑ ΣΤΟ ΣΠΑΘΙ ΜΑΣ. ΑΥΤΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ.
    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΑΠΟ ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ ΜΕΧΡΙ ΑΚΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
    ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ- ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΜΗ, ΓΕΡΟΙ ΚΑΙ ΝΕΟΙ, ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.
    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΥ. ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΣΥΝΝΕΝΕΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. ΠΟΥ ΠΗΓΕ Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ κ. ΨΕΥΤΗ ;
    ΕΤΣΙ ΞΕΠΟΥΛΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ κ. ΑΠΑΤΡΙΔΕ, ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΓΛΥΦΤΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ;
    ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΟΙΜΟΣΤΑΣΤΕ. ΝΑ ΠΕΡΙΣΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ. ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ.
    Ο_Λ_Ο_Ι___Σ_Τ_Ο_Υ_Σ___Δ_Ρ_Ο_Μ_Ο_Υ_Σ
    Ο_Υ_Τ_Ε___Β_Η_Μ_Α___Π_Ι_Σ_Ω
    Α_Ν_Τ_Ι_Σ_Τ_Α_Σ_Η___Ε_Δ_Ω___Κ_Α_Ι___Τ_Ω_Ρ_Α
    Ε_Π_Α_Ν_Α_Σ_Τ_Α_Τ_Ε_Ι_Σ_Τ_Ε____Ε_Λ_Λ_Η_Ν_Ε_Σ
    Α_Π_Ο_Τ_Ι_Ν_Α_Ξ_Τ_Ε___Τ_Ο___Ζ_Υ_Γ_Ο___Τ_Η_Σ___Μ_Ε_Τ_Α_Π_Ο_Λ_Ι_Τ_Ε_Υ_Σ_Η_Σ
    Λ_Α_Ι_Κ_Α___Δ_Ι_Κ_Α_Σ_Τ_Η_Ρ_Ι_Α___Ε_Δ_Ω___Κ_Α_Ι___Τ_Ω_Ρ_Α

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θα πρέπει να είσαι απόφοιτος του Χάρβαρντ ή του Γιέλ για να μην μπορείς να καταλάβεις όταν είσαι στριμωγμένος δεν ανοίγεις κι αλλά μέτωπα ,εκτός αν όντως υπάρχουν τα λεφτά (που έλεγε ο Γιωργάκης) , όντως η οικονομία μας είναι ισχυρή (που έλεγε ο Κωστάκης) όντως οι Τουρκοι είναι φίλοι μας , οντως ….

    και όλη η ιστορία είναι μια μουφα για να νομίζουν όλοι ότι δεν είμαστε σε δύσκολη θέση αλλά θα τους δείξουμε ότι μπλοφάραμε για να τους φέρουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων !!! μεγάλε Δρουτσα ΤΕΡΑΣΤΙΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γίνεται μάχη μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων στο Google earthe στα Ίμια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και στο face book η νεολαία η δική μας με την δική τους για τα Ιμια και όχι μόνο .Και όταν λέω νεολαία εννοώ και παιδιά 10 και 12 ετών με δηλωμένα ψεύτικα στοχεια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. και στο face book η νεολαία η δική μας με την δική τους για τα Ιμια και όχι μόνο .Και όταν λέω νεολαία εννοώ και παιδιά 10 και 12 ετών με δηλωμένα ψεύτικα στοχεια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επανάσταση Τώρα διχως οικτο στους πολιτικούς και τους πουλημενους δημόσιους λειτουργους.
    Τα κεφάλια τους κομμένα στην κυριολεξία ομως....
    Αλλιώς αλοίμονο στα παιδία μας.

    ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. με όλο το σεβασμό προς τον ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟ ,
    αγαπητέ συνέλληνα , ουδέποτε η οργή , η απελπισία και ο σεχταρισμός δεν οδήγησε σε θετική κατεύθυνση τον λαό μας , αντιθέτως μόνο δεινά και μόνο του προξένησε. Αντιθέτως με ενότητα , νηφαλιότητα και όραμα η ιστορία μας έχει δείξει ότι διαπρέπουμε και ευημερούμε .

    Με σεβασμό

    Παπαθανασίου Τάσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Παπαθανασίου Τάσο

    >ο σεχταρισμός δεν οδήγησε σε θετική κατεύθυνση τον λαό μας<

    Ο σεχταρισμός ίσως όχι, αλλά ο ΣΙΧΤΙΡΙΣΜΟΣ πάντα!

    Στου Γουδή, αλλά πώς;

    Και με 3,5 εκατ. λαθρομετανάστες στην πλάτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.