20/5/10

«Όχι» σε S-300 στο Ιράν λέει το Συμβούλιο Ασφαλείας

Το σχέδιο απόφασης του ΟΗΕ που επιβάλλει νέες κυρώσεις στην Τεχεράνη, απαγορεύει την παράδοση των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-300 στο Ιράν, σύμφωνα με δυτικούς διπλωμάτες.

"Η παράγραφος της απόφασης για την απαγόρευση πώλησης στο Ιράν αρκετών κατηγοριών όπλων περιλαμβάνει και τα αμυντικά όπλα", ανακοίνωσε δυτικός διπλωμάτης. "Αν η απόφαση ψηφιστεί, θα περιλαμβάνει τους ρωσικούς πυραύλους S-300 και θα εμποδίσει την παράδοση των όπλων αυτών", πρόσθεσε.

"Η προμήθεια των S-300 θα απαγορευτεί με βάση το κείμενο αυτό, αν υιοθετηθεί ως έχει, επιβεβαίωσε άλλος δυτικός διπλωμάτης.

Το κείμενο του σχεδίου απόφασης, αντίγραφο του οποίου περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου απαγορεύει την πώληση στο Ιράν οκτώ νέων κατηγοριών βαρέων όπλων: άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, συστήματα πυροβολικού μεγάλου διαμετρήματος, μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα, πολεμικά πλοία, πύραυλοι και συστήματα πυραύλων.

Η Ρωσία που θα έπρεπε να είχε παραδώσει πριν από ένα χρόνο τους πυραύλους αυτούς, δέχτηκε μεγάλες πιέσεις από τις χώρες της Δύσης και το Ισραήλ να μην προχωρήσει στην προμήθεια αυτή παρά το συμβόλαιο που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο χωρών.

Οι πύραυλοι αυτοί καθιστούν δυσκολότερους τους βομβαρδισμούς ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, μια ενέργεια που δεν αποκλείουν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

2 σχόλια:

  1. Ρε στον Πουτιν πουτινιες???
    Παρ'τους ολους ρε Βλαδιμηρε και γ..ε τους τη μανα, που θελουν και κυρωσεις τα σκατολαμογια, οι εγκληματιες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΗΠΑ, Κίνα και Ρωσία συμφωνούν σε κυρώσεις κατά του Ιράν

    Δυστυχώς δεν θα μπορέσω να "περιποιηθώ" την μάνα τους. Ίσως κάποια άλλη φορά.

    Βλαδίμηρος

    ΥΓ: Έπειτα, μην λησμονείς ότι εγώ είμαι υπόδειγμα συζύγου. Δεν είμαι ... Καβαλιέρε :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.