29/3/11

Ενώνει Ευρωπαίους κατά της Τουρκίας ο Πάπας

Ο Ποντίφικας είναι ενήμερος για τη βεβήλωση των χριστιανικών μνημείων στα κατεχόμενα. Διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι θα μεσολαβήσει στους Ευρωπαίους ηγέτες ώστε να ασκήσουν πιέσεις στην Τουρκία.


Ο Πάπας Βενέδικτος είναι γνώστης του απύθμενου θράσους των Τούρκων. Ως εκ τούτου, ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια, όπως τουλάχιστον αποδείχτηκε από τη χθεσινή συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β΄, για την απαράδεκτη και προκλητική στάση των Τούρκων να επιβάλλουν χαράτσι στους προσκυνητές του κατεχόμενού μας Μοναστηριού του Αποστόλου Ανδρέα. Επιπλέον, όπως ανέφερε χθες από το Βατικανό ο Μακαριότατος, ο Πάπας Βενέδικτος είναι ενήμερος και για την όλη κατάσταση που επικρατεί στα κατεχόμενα σε σχέση με τη βεβήλωση των ορθόδοξων εκκλησιαστικών μας μνημείων. Κατά τη συνάντηση Αρχιεπισκόπου και Ποντίφικα στην Αγία Έδρα στο Βατικανό, ο τελευταίος έδωσε τις διαβεβαιώσεις στον Αρχιεπίσκοπο ότι θα εργαστεί προς την κατεύθυνση των Ευρωπαίων ώστε να ασκήσουν πιέσεις στην Τουρκία για την καταστροφή των θρησκευτικών μνημείων στα κατεχόμενα, αλλά και για το θέμα που προέκυψε με την επιβολή εισιτηρίου από τις κατοχικές δυνάμεις στους προσκυνητές που μεταβαίνουν στον Απόστολο Ανδρέα.

Κατά τις επαφές του, ο Μακαριότατος έλαβε, επίσης, διαβεβαιώσεις ότι θα υπάρξει συντονισμός και σε επίπεδο ΕΕ μεταξύ των αντιπροσώπων του Βατικανού και της Εκκλησίας της Κύπρου.

Εντυπωσιάστηκε ο Αρχιεπίσκοπος

Όπως δήλωσε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, «είναι πεποίθησή μου ότι η πίεση προς την πλευρά της Άγκυρας μπορεί να ασκηθεί μόνο μέσω της ΕΕ». Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είχε συνάντηση σαράντα λεπτών με τον Πάπα Βενέδικτο, ενώ η συζήτηση συνεχίστηκε και σε γεύμα εργασίας. «Τον παρακάλεσα να συντονίσει τους μεγάλους της Ευρώπης, όπως είναι η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Πολωνία, όλοι αυτοί είναι Καθολικοί, είναι δικοί του άνθρωποι, ούτως ώστε να απευθυνθούν προς την Τουρκία για να σταματήσει η καταστροφή των χριστιανικών μας μνημείων στην υπό κατοχή περιοχή της Κύπρου· τα μνημεία μας το ένα μετά το άλλο καταρρέουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως εντυπωσιάστηκε γιατί ο Πάπας γνώριζε με κάθε λεπτομέρεια όλη την κατάσταση στην Κύπρο. Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκαν επιπλέον τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Εκκλησίες της Μέσης Ανατολής, μετά και τις εξελίξεις σε Αίγυπτο, Συρία, Ιορδανία και αλλού, με τον Αρχιεπίσκοπο να εκφράζει την άποψη ότι πρέπει να ενώσουν δυνάμεις Ορθόδοξοι και Καθολικοί για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Ο Μακαριότατος σημείωσε επιπλέον ότι με τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας συζήτησε τα θέματα που ενδιαφέρουν την Εκκλησία της Κύπρου και σε γεύμα εργασίας.

«Ο Πάπας γνώριζε με πάσα λεπτομέρεια και την κατάσταση στον Απόστολο Ανδρέα με τα προσχήματα για μη συντήρηση του Μοναστηριού, αλλά και για την επιβολή εισιτηρίου. Το θετικό είναι ότι όλα αυτά τα γνώριζε, λόγω ίσως και των διαβημάτων μας, μετά την απαγόρευση της λειτουργίας τα Χριστούγεννα. Είναι σίγουρα αντίθετος με αυτές τις ενέργειες και υποσχέθηκε ότι θα συντονίσει τους Ευρωπαίους για να ασκηθούν πιέσεις στους Τούρκους, ώστε να αρχίσουν συντήρηση των μνημείων μας και να μάθουν να σέβονται τις θρησκευτικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα», τόνισε Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄.

Μόνο η… Ε.Ε μπορεί

Ο Αρχιεπίσκοπος είχε συνάντηση επίσης με τον Καρδινάλιο Μπερτόνε, Πρωθυπουργό του Βατικανού, με τον οποίο συμφώνησαν ότι πρέπει να υπάρξει συντονισμός ενεργειών προς την κατεύθυνση της Τουρκίας. «Του εξήγησα με πάσα λεπτομέρεια τις καταστάσεις στην Κύπρο, και πώς μπορεί να ενεργήσει, διότι αυτός χειρίζεται όλους τους διπλωματικούς εκπροσώπους της Αγίας Έδρας και αυτός δίνει εντολές στους Νούντσιους (διαπεπιστευμένοι αντιπρόσωποι του Πάπα προς στις κυβερνήσεις ξένων χωρών)», είπε ο Αρχιεπίσκοπος. Και πρόσθεσε: «Τον παρακάλεσα να δώσει εντολή στον αντιπρόσωπο που είναι στις Βρυξέλλες, να συνεργάζεται με τον Εκπρόσωπο της Εκκλησίας εκεί και να απευθύνονται προς την Κομισιόν, το Ευρωκοινοβούλιο και τα άλλα σώματα, για να έχουμε έναν συντονισμό των δυνάμεών μας, γιατί πιστεύω ότι η πίεση για την Τουρκία μπορεί να προέλθει μόνο από την ΕΕ».

Οι επαφές του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Κύπρου, άρχισαν το πρωί με συνάντηση με τον Καρδινάλιο Κοκ, Πρόεδρο του Συμβουλίου για την ενότητα των Χριστιανών και Επικεφαλής του διαλόγου Ορθοδόξων- Ρωμαιοκαθολικών, κατά την οποία εξετάστηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τις δύο Εκκλησίες. Ο Αρχιεπίσκοπος και η συνοδεία του επιστρέφουν στην Κύπρο την Τετάρτη.http://www.sigmalive.com/

18 σχόλια:

 1. http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/03/wikileaks-document-reveals-us-appealed.html

  H Yπόγεια σχέση Βατικανού-Fethullah Gulen

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
  Το Βατικανό ειναι κράτος και ιδεολογική δύναμη, επικουρικη πλέον αλλα όχι αμελητέα. Εχει σχέσεις με τους πάντες, από το Ισραηλ έως τους Τούρκους ή τους Μασόνους, όπως οφείλει να κάνει κάθε ισχυρός παράγων στο διεθνές παιχνίδι. Το Βατικανό έχει μοναδικό φίλο το Βατικανό...όπως θα όφειλε να κάνει και η Ελλάδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η Εκκλησία στην καθ΄ημάς Ανατολή είναι όντως Εκκλησία!
  Όμως η Εκκλησία στην Δύση είναι Κράτος!

  Αυτήν την δυτική κοσμικότητα που έχει απωλέσει προ πολλού την πνευματικότητα της, έχουν υπόψιν τους οι επικριτές του Χριστιανισμού, μπερδεύοντας (σκόπιμα;) τον απολυταρχικό και αρχηγοκεντρικό πολιτικό ρόλο του Παπισμού με το συνοδικό και δημοκρατικό σύστημα της Ορθοδοξίας!


  Πάντα ευκολόπιστοι οι Έλληνες! Πάντα επιλήσμονες των κακών που μας έχουν βρει από υπαιτιότητα του Πάπα (ως θεσμικού προσώπου) μέσα στην ιστορία!!
  Να βρέθηκαν και 2-3 φιλέλληνες και φιλοχριστιανοί Πάπες σε όλο το ιστορικό διάστημα της τελευταίας χιλιετίας;
  Είναι ζήτημα!!!

  Ο πολιτικός ρόλος του Πάπα έχει πλέον περιοριστεί, όμως εξακολουθεί να είναι πάντα ένας πολύ ισχυρός παράγων στην Δύση.
  Στο μέλλον, πιστεύω ότι ο ρόλος του θα αναβαθμιστεί σημαντικά, ως αντιστάθμισμα της αύξησης της ισλαμικής επιρροής και εξάπλωσης στην Ευρώπη.

  Γνώμη μου είναι ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε τίποτα από τον Πάπα. Οι καλές κουβέντες και οι ευχές είναι μόνο μέσα στα πλαίσια της διπλωματίας.
  Η υποταγή των Ορθοδόξων παραμένει απαιτούμενο και σκοπούμενο ΟΛΩΝ των Παπών!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. O Παπας και οι Αμερικανοι σκευφτονται σαν χριστιανοι σαν δυτικοι , δεν εχουν καταλαβει οτι οι μουσουλμανοι [ισλαμιστες] εχουν μια κρυφη ατζεντα που δεν την φανερωνουν ,η οποια ειναι η επικρτατηση του ισλαμ στον πλανητη εστω και λεγοντας ψεμματα [tagiyyia] ,επικουρουμενοι δε απο μια μικρη ελιτ η οποια ελεγχει αυτη την στιγμη την μητροπολη του δυτικου κοσμου, αυτοι νομιζουν οτι ο πλανητης εχει μεγαλυτερο πληθυσμο απο οτι δινατε να αντεξει και προωθουν την συγκρουση τον πολιτησμων κατα αρχας [χριστιανικο-μουσουλμανικο] για την εξολοθρευση της πλειονοτητας αυτων ,των μεν χριστιανων απο τους μουσουλμανους τους δε μουσουλμανους με πυρηνικα οπλα ,αρχιζοντας απο την Μεκκα . Τ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο νύν αλήτης της Ρώμης προφανώς θα έπρεπε να ζητήση ΣΥΓΓΝΩΜΗ για το Συγχαρητήριο Τηλεγράφημα προς τον παιδεραστή και φονιά, ανώμαλο τουρκοεβραίο ντονμέ Κεμάλ 'που ξεπάστρεψε τους καταραμένους έλληνες' το οποίο έστειλε ο προπροκάτοχός του επευκαιρία της Μικρασιατικής καταστροφής! Και τον ξερριζωμό από τις πατρικές τους εστίες. Με όλα τα δεινά. Και ο πάπας για την τραγωδία αυτή των Ελλήνων έστειλε... συγχαρητήριο (!) τηλεγράφημα στον Κεμάλ Ατατούρκ. Και μάλιστα πρώτος απ' όλους τους αρχηγούς κρατών. Θα μου πής κ' οι δηθενέλληνες σιχαμένοι δωσίλογοι πωλητικοί τον ίδιο ομόφυλό τους αλήτη δεν ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ σε κάθε ευκαιρία; αρχής γενομένης απ' τον εθνάρχη της συμφοράς που τον πρότεινε και για διεθνές ΒΡΑΒΕΙΟ... Ειρήνης! +Απόστολος Γάτσιας που και δεν ξεχνώ και δεν θέλω να ξεχάσω τις οποιεσδήποτε κακουργηματικές πράξεις των οιωνδήποτε καθαρμάτων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
  ΑΠΕΛΛΗΣ

  YSIXASTE LIGO KAI DESTE TIN PHOTO!!
  POS EINAI KAI OI DUO TOSO XAROUMENOI!!!ADERFIA!
  EKKLISIA ISON SAPIO,ARKETA SAPIO.
  OI EKKLISIASTIKOI PARAGONTES SIMMERA EINAI GIA TA KLAMATA KAI OI XEIROTEROI.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Η Εκκλησία στην καθ΄ημάς Ανατολή είναι όντως Εκκλησία!.............
  ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΕΣ
  ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ..ΑΝΤΕ ΚΑΛΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΕΣ
  ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ..ΑΝΤΕ ΚΑΛΑ.

  29 Μαρτίου 2011 7:05 μ.μ.

  --------------------

  Πολύ μίζερο επιχείρημα!!!

  Στην Ελλάδα που ακόμη και ο τελευταίος παπά@ας έχει Cayen και Mercedes, σε πείραξε που έχει επίσημο αυτοκίνητο, συχνά δεκαετούς ηλικίας, ο Επίσκοπος ολόκληρης επαρχίας;;;
  Τι ήθελες, να πηγαίνει με το γαϊδουράκι ή με το πατίνι;;;
  Και αν το έκανε θα τον εκτιμούσες περισσότερο ή θα τον χλεύαζες;

  Αι σύρε..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Εννοείται το Cayen εκφράζει την ταπεινότητα του κλήρου. Πιστεύω στους μοναχούς που ζούν στα κελιά τους αξίζει τουλάχιστον Ferrari

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
  Ούτε από τις φωτογραφίες (δημοσίων σχέσεων)ούτε από τα αυτοκίνητα μπορούμε να κρινουμε την ουσία, αν βεβαιως μας ενδιαφέρει.
  Η εκκλησία, Ορθόδοξη ή Καθολικη, κράτος ή όχι, είναι Εξουσία. Και η Εξουσία, πολιτική ή θρησκευτική, έχει πάντα μια ορισμένη συμπεριφορά, περιβάλεται με λαμπρότητα, ξεχωρίζει από το πλήθος, από την εποχη του
  δωδεκάθεου ως σήμερα. Τα υπόλοιπα είναι λαϊκισμός για ανιστόρητους.
  Αν είναι κανείς αναρχικός (με τη φιλοσοφική και πολιτική έννοια)καταλαβαίνω ότι μπορει να είναι αντίθετος στις (δημόσιες)εκδηλώσεις/εμφανίσεις της κάθε εξουσίας. Αλλά οι υπόλοιποι ας σταματήσουν να δημαγωγούν.
  ΥΓ Και όποτε ηγέτες εμφανίζονταν ως "ισοι" με τους πολίτες ή στρατιωτες το έκαναν για να εδραιώσουν την εξουσία τους. Η "ισότητα" αυτή ήταν μέθοδος επιβολής της εξουσίας (τους)αφού σε καμία στιγμή δεν έχαναν ή μείωναν τα προνόμια και την ισχύ του αξιώματός τους.Είναι απλώς ανόητος όποιος θέλει ηγέτη και ταυτόχρονα τον θέλει να εμφανίζεται ίσος (δήθεν)με το πλήθος, δηλαδή ο ανόητος θέλει ο ηγέτης να ξεγελάει τον κόσμο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Αυτά μου θυμίζουν ολίγον από 15ο π.Χ αιώνα και τις προσπάθειες για την Σταυροφορία κατά των Τούρκων.
  Και τότε, μια ξεκίναγε, μια έκανε πίσω...
  Ωσπου φτάσαμε στον 17ο αιώνα και οι Τούρκοι είχαν καταπιεί όλες τις βενετικές κτήσεις της Μεσογείου και τρέχανε κατά τη Βιέννη..
  Ας ελπίσουμε ότι δεν θα γίνει το ίδιο και τώρα, που τα πράγματα είναι ακόμα πιό δύσκολα.
  Ελίνα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Οταν επιτιθεντε στον Χριστινισμο παντα παραμενουν ανωνυμοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. @ ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟ
  Εύστοχη η διαπίστωση για τον ηγέτη και την ισότητα.΄Η αυταπάτη και η πλάνη, είναι άλλωστε πολύ επικίνδυνα, ιδίως σε εποχές μεγάλης ανασφάλειας.
  Ελίνα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Που εχουμε φταςει ωστε να πρεπει να στραφουμε στον παπα ρωμης για υποστηριξη!Χωρις να ξεχναμε ουτε στιγμη ορισμενες κακοβουλες ενεργιες των ρωμαιοκαθολικων στο παρελθον (Σταυτροφοριες, η τουλαζιστον μια παπικη βουλα του 1600 στην οποια εμεις οι Ελληνες Ορθοδξοι χαρακτηριζομαστε ως "σχηματιστικοι οι οποιοι αξιζουν να τους συμπεριφερονται οπως τα σκυλια" ας σκεφτουμε αν εχουμε την "πολυτελια " να αναζωπηρωσουμε τις ενδοχριστιανικες διαμαχες ενω ο κοινος εχρος ολων μας ειναι το φονταμενταλιστιο ισλαμ.Αν οχι κοινο μετωπο δεν θα μπορουσανμε να οργανωσουμε μια συμεργασια στα προτυπα της αντιφασιστικης συμμαχιας του 1941-1945; Eκτος φυσικα και να εχουμε τις δυνατοτητες να εχουμε μετωπο εναντιον των καθολικων πεπλανημενων ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ αδελφων μας και των αντιχρηστων ισλαμιστων ταυτοχρονα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Αμάν βρε Πάπα φωτιά που βάζεις στα παιντιά εδώ. Τι θα πούνε τώρα στον σεϊζη τα γιουσουφάκια;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Χαβραβαρβανέλος2 Απριλίου 2011 - 3:18 π.μ.

  Όλοι εν χορώ και με μια φωνή:
  Σ' ευχαριστούμε Πάπα που μας αθώωσες αλλά αν ξαναερχόταν στη Γη σήμερα πάλι θα τον ξανασταυρώναμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Έχει ο καιρός γυρίσματα. Κι εμείς λέγαμε ότι ήρθε ο Οθωμανός να σώσει τους Χριστιανούς από τους αιρετικούς καθολικούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.