11/3/11

Ο Στρος Καν και η ολέθρια καθυστέρηση Παπανδρέου

του Μιχ. Ιγνατίου
Ο Μάρτιος φαίνεται πως είναι ο μήνας της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο. Οπως και πέρυσι, έτσι και φέτος -ακόμα και με ανοικτή την πληγή της Λιβύης- η οικονομική κατάσταση της χώρας μας μονοπωλεί το ενδιαφέρον των ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο φόβος για επέκταση της κρίσης και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης ανάγκασε τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπάρακ Ομπάμα, να τηλεφωνήσει στην Αγκελα Μέρκελ και για να είναι βέβαιος πως η γερμανίδα Καγκελάριος έλαβε το μήνυμα, να στείλει, μία εβδομάδα μετά το τηλεφώνημα, ως απεσταλμένο τον υπουργό Οικονομικών, Τίμοθι Γκάϊθνερ. Δικαιολογημένα τα μάτια όλων είναι στραμμένα στις Βρυξέλλες.
Τις τελευταίες μέρες όταν κουβεντιάζω με ανθρώπους που έχουν σχέση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διακρίνω μία νευρικότητα. Τα φρέσκα νέα από το μέτωπο του ΔΝΤ για την σύνοδο των Βρυξελλών συμπυκνώνονται σε μία φράση: «Μία ελάχιστη απόφαση θα βγάλουν». Και όταν με έκπληξη ρώτησα τον συνομιλητή μου επαναλαμβάνοντας τη φράση του  και βάζοντας και ερωτηματικό, μου απάντησε: «Κάτι πρέπει να βγάλουν». Πολύ ωραία, είπα από μέσα μου. Η αισιοδοξία του συνομιλητή μου ξεχείλισε και απειλεί να με …πνίξει.
Τηλεφώνησα σε ένα χρηματιστή με πείρα 28 ετών στην Γουόλ Στρίτ, ο οποίος πάρα πολύ συχνά πέφτει μέσα στις προβλέψεις του. Αντίθετα από άλλους συναδέλφους του, τον χαρακτηρίζει η σύνεση. Τον πείραξα ότι στην «αμαρτωλή» οδό όπου εργάζεται θα έχουν πάρτυ μέχρι τις 25 Μαρτίου. Δεν είχε διάθεση για χιούμορ. «Η πατρίδα σου και η Λιβύη», μου απάντησε, «απειλούν τα κέρδη μας». Μάλιστα… Η πατρίδα μου και η Λιβύη. Τί σχέση, άραγε, έχουν η Ελλάδα και ο πρωθυπουργός της με την Λιβύη και τον Μουαμάρ Καντάφι; Δεν με διαφώτισε.
Σειρά είχε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος. Θα ήθελα να μου εξηγήσεις τους λόγους για τους οποίους ο πρόεδρος Ομπάμα παρεμβαίνει υπέρ της Ελλάδας στην κ. Μέρκελ, του είπα. Βέβαια, για να είμαι σωστός δημοσιογραφικά, πρέπει να ομολογήσω ότι του είχα υποβάλει και πέρυσι την ίδια ερώτηση και μου είχε δώσει μία πολύ λογική εξήγηση. Απάντησε: «Οπως σου είχα εξηγήσει και πέρυσι, ο Πρόεδρος ενδιαφέρεται για το Πρόγραμμα Σταθερότητας της αμερικανικής οικονομίας. Τα προβλήματα της Ελλάδας και της Ιρλανδίας σε πρώτη φάση, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας σε δεύτερη, είναι απειλή για την Αμερική».
Οπως καταλαβαίνει ο καθένας, η κατάσταση ενόψει της κρίσιμης συνόδου κορυφής δεν είναι καλή. Οι πληροφορίες που φτάνουν από παντού δεν είναι θετικές. Εκτός του θέματος της επιμήκυνσης, για το οποίο οι άνθρωποι του Ταμείου θεωρούν ότι «έχει κλείσει» μετά την προχθεσινή  παρέμβαση του Ντομινίκ Στρος Καν, όλα τα υπόλοιπα είναι στον αέρα, αν και στο ΔΝΤ πιστεύουν ότι οι Ευρωπαίοι θα λυγίσουν και στο θέμα του επιτοκίου. Δημιουργήθηκε ξαφνικά ένα αρνητικό κλίμα, που σε μένα θυμίζει την περίοδο πριν από την απόφαση για την λήψη του δανείου των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ. Στο ΔΝΤ πιστεύουν ότι η κουβέντα του κ.Παπανδρέου  για το βέτο, όπως πριν ένα χρόνο η απειλή για το πιστόλι που δεν υλοποιήθηκε ποτέ, ερέθισε την Μέρκελ και τους Γερμανούς τραπεζίτες. Θα δείξει σύντομα, γιατί η 25η Μαρτίου δεν είναι μακρυά.
Από τον Οκτώβριο του 2009, όταν ο κ. Παπανδρέου παρέλαβε καμένη την ελληνική οικονομία από τον προκάτοχό του, έγιναν απανωτά λάθη. Πιστεύω ότι ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράψει μία πολύ βαριά κατηγορία, την οποία πρώτη φορά εκστόμισε ο Ντομινίκ Στρος Καν: πως κάθε μήνας καθυστέρησης στην αναζήτηση λύσης του προβλήματος της οικονομίας, πρόσθετε και ένα επιπλέον χρόνο στα βάρη του λαού. Μία άλλη διαπίστωση αφορά τον προηγούμενο πρωθυπουργό, στα βήματα του οποίου «περπατά» και ο σημερινός. Ο τρόπος με τον οποίο δραπέτευσε από το Μαξίμου, φαίνεται ότι αποφασίστηκε την δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου του 2009 όταν έλαβε την έκθεση του ΔΝΤ. Αλλά γνώριζε από την αρχή εκείνης της χρονιάς πως «έρχεται Κατρίνα», αλλά συνέχισε να μην κυβερνά.
Σε άλλες χώρες, όπως η Ισλανδία, τέτοιες συμπεριφορές τιμωρούνται αυστηρά και παραδειγματικά. Δυστυχώς, στη χώρα μας όλα συμφωνούνται και όλα διευθετούνται στο ανώτατο επίπεδο και με τρόπο που να συνεχίζεται η ατιμωρησία και το φαγοπότι. Συνεργάτης του Ταμείου από τον οποίο ζητήθηκε να εξετάσει τον τρόπο λειτουργίας των ελληνικών δικαστηρίων, μίλησε για ένα δαιδαλώδες σύστημα συγκάλυψης και όχι τιμωρίας… Και το σύστημα αυτό, δυστυχώς, βολεύει όλους…

12 σχόλια:

  1. Κάτι προσπαθεί να πει αλλά οι ίδιες πασοκικές παρωπίδες δεν τον αφήνουν να δει όλη την εικόνα. Όταν ο προηγούμενος πρωθυπουργός αποφάσισε εκλογές την δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου του 2009 ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε ένα μήνα πριν δηλώσει πως θα καταψηφίσει τον προτεινόμενο πρόεδρο της δημοκρατίας ώστε να οδηγηθούμε τελικά σε εκλογές τον Μάρτιο του 2010. Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνούμε πως η τότε κυβέρνηση έχασε και την λαϊκή νομιμοποίηση για όποια μέτρα μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών του Ιουλίου του 2009. Αν η έκθεση του ΔΝΤ είχε κάποια αξία για την απόφαση του πρωθυπουργού για εκλογές, η αίτηση για συναίνεση του τότε πρωθυπουργού εν όψη της κατάστασης που περιγραφόταν, στην έκθεση αυτή, δεν έπρεπε να ληφθεί υπ’ όψη από τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Οι πολιτικές ευθύνες Καραμανλή είναι όντως μεγάλες όχι γιατί δεν πολιτεύθηκε σωστά το 2009 αλλά γιατί δεν τερμάτισε το πάρτι της κατασπατάλησης του δημοσίου τομέα που άνοιξε το ΠΑΣΟΚ από την δεκαετία του ’80 ακόμα. Φυσικά αυτή η ευθύνη δεν εστιάζεται στο 2009 αλλά στο 2004. Έπρεπε να εφαρμόσει «σιδερένιο» πρόγραμμα περικοπών μισθολογικών των δημοσίων υπαλλήλων από τότε ακόμα (γιατί απλούστατα η μέση μισθολογική απόκλιση για την ίδια εργασία είναι 40%, ποσοστό που είναι τεράστιο από κάθε άποψη). Αλλά ποια ακριβώς θα ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και των αγαπημένων παιδιών του -συνδικαλιστών των πάσης φύσεως ΔΕΚΟ και Δημοσίων υπηρεσιών- σ’ αυτή την προοπτική; Το κυβερνών κόμμα απλά έμεινε εκτός εξουσίας για 5,5 χρόνια και κόντεψε να καταστρέψει την Ελλάδα με κάθε νόμιμο και παράνομο τρόπο μόνο και μόνο για να ξαναπάρει την εξουσία (όπου εξουσία βλέπε κουτάλα). Ως πότε θα έχουμε κομματικές παρωπίδες στην ανάλυσή μας όταν προσπαθούμε να κατανοήσουμε γεγονότα που συνέβησαν μόνο ενάμιση ή δύο χρόνια πριν; Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας πως το διακύβευα αυτή την στιγμή έχει ξεφύγει από την κομματική μας τοποθέτηση και την πολιτική μας αντίληψη για την οργάνωση της κοινωνίας μας αλλά πλέον άπτετε την ύπαρξή μας ως ελευθέρου και ανεξάρτητου κράτους.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λύσεις εξόδου από την κρίση:

    Αν το πρόβλημα είναι η κρίση, τότε μιας και βρισκόμαστε σε εξαιρετικές καταστάσεις, χρειαζόμαστε και εξαιρετικές λύσεις - εκ της εξαιρέσεως. Μπορεί η κυβέρνηση, να δεχθεί ως πληρωμή φόρων από πολίτες που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν, εργασία, αντί να επιβάλει ποινές. Το ίδιο θα μπορούσε να κάνει και για μια σειρά αδικημάτων που δεν έχουν ασκηθεί κατά της ανθρώπινης ζωής. Όσοι χρωστάνε και αδυνατούν να πληρώσουν να δουλεύουν στα δημόσια έργα, με έναν ελάχιστο μισθό 100 ευρώ το μήνα και ασφαλιστική κάλυψη, έτσι ώστε να μειωθεί το κόστος των έργων, έτσι ώστε να μην κινδυνεύσουν να ακυρωθούν. Επίσης, το υπουργείο ανάπτυξης θα πρέπει να βγάλει επιδοτήσεις με σκοπό να βοηθήσουν επιχειρήσεις να εξάγουν. Είτε αυτό είναι σεμινάρια για λογιστικά των εξαγωγών, είτε για logistics και μεταφορές, είτε για υποδομές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επίσης, μιας και βρισκόμαστε σε τόσο δραματικές καταστάσεις, να δημιουργηθούν περιφραγμένες ζώνες εργασίας στον Έβρο, όπου θα στηθούν Ελληνικά Εργοστάσια όπου όσοι μετανάστες ενήλικες, αρένες θα συλλαμβάνονται να έχουν εισέλθει παράνομα, να είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν για ένα εξάμηνο εκεί με 10 ευρώ την μέρα, για 6 ώρες, με ιατροφαρμακευτική κάλυψη, και δωρεάν διαμονή και διατροφή σε στρατώνες. Εκεί μπορεί να τους παρέχεται και εκπαίδευση. Ύστερα, όσοι δικαιούνται ασύλου να το λαμβάνουν και όσοι πρέπει να απελαθούν να απελαύνονται λαμβάνοντας και τα δεδουλευμένα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βαρέθηκα νά ακούω τήν καραμέλα ,οι "Δημόσιοι"υπάλληλοι φάγανε τά λεφτά ,αυξημένοι οι μισθοί τους καί τρίχες κατσαρές.Σέ δουλειά νά βρισκόμαστε καί κάποιοι νάχουν χαρούλες!(Υπάρχουν καί υψιλόμισθοι,π.χ Βουλευτές,Δικαστικοί καί τινές άλλοι μικρό όμως τό ποσοστό!...),άς κάνουν περικοπές...
    Εάν τά 1500 ευρώ καθαρά είναι πολλά λεφτά γιά τό μέσο όρο,καί μέ εργασία 35τίας καί...τότε είμαστε μέσα στά "σκατά"όπως είπε ο ακατονόμαστος....Δηλαδή αντί νά γίνει ανάπτυξη καί ο Ιδιωτικός τομέας νά πληρώνει καλούς μισθούς γιά οικογενειάρχες ,όχι γιά "ζήτουλες" τών 483,05 ευρώ,γιά νά δουμε θέου πρόσωπο,βλέπουμε τό βαθύ πηγάδι καί πρέπει νά πέσουμε όλοι μέσα...Φυσικά πρέπει νά γίνει αναδιάρθρωση προσωπικού,καί κάλυψη μέ ειδικότητες γιά νά γίνει η αναπτυξη παραδειγμα,ανάπτυξη Γεωργίας,άρα χρειάζονται Γεωπόνοι νά ενισχύσουν-κατευθύνουν τούς νέους Αγρότες!.Δύτερον ανάπτυξη τής Κτηνοτροφίας,χρειάζοντιαι Κτηνίατροι κ.τλ.,γιά νά μήν κάνουμε εισαγωγές δις Ευρώ,αλλά νά κανουμε καί εξαγωγές!Αλλά μάς κάψανε τά δάση,καί οι Οικολόγοι τρέχουν καί απαγορεύουν τούς κτηνοτρόφους....σιγά ρέ είπαμε,πόσα κερδίσαμε από αυτούς τούς χασομέρηδες δήθεν ορειβάτες;
    Πόσα χάνουμε από εισαγωγές κρεάτων,αμφιβόλου ποιότητος;
    Όλοι ψηρίζουν τήν μαιμού...
    Καί ως απλος Πολίτης ερωτώ:
    Νά μάς πεί ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών τα εξής:
    1.Πού δανειστήκαμε;
    2.Πώς δανειστήκαμε;
    3.Πότε δανειστήκαμε;
    4.Τί;Μέ ποιούς όρους,ποσά!
    5.Γιατί δανειστήκαμε;
    6.Από ποιούς;
    Γιατί κάνω τήν αφελή ερώτηση;
    Διότι θέλω νά ξέρω τά ποσά,τόυς δανειστές,τό επιτόκιο,εάν μάς τά έδωσαν μέ νόμιμες διαδικασίες,εάν μάς τά έδωσαν όλα,ή πού πήγαν,άν έκαναν άλλες διαδρομές,καί τέλος τί σκοπό εξυπηρετούσε ο κάθε δανεισμός τής Ελλάδος.
    Γιά νά δούμε ποιός έφαγε,άν τά έφαγε τά χρήματα τών νόμιμων(φρόνημων) Ελλήνων Φορολογουμένων!
    Δηλαδή τών υποζυγίων μισθωτών καί συνταξιούχων πού πληρώνουν περίπου τό 65μέ 70% τών φόρων!!!
    Εκτός εάν έγινε ό τι μέ τά δάνεια τού 1823 καί 1825 ,πού τά τσέπωσαν κάτι απατεώνες τής τότε εποχής!!!
    Μάγκες! γιά νά τούς φερθούμε μέ ιπποτισμό!
    Σ ΑΡΚΑΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το περιγραμμα της λυσης ειναι:
    1.Πραξικοπηματικη διαλυση της βουλης.
    2.Παραδειγματικη τι μωρια των υπαιτιων και των συνεργων με συνοπτικες διαδικασιες.
    3.Δημιουργια εθνικου συμβουλιου εν ειδει γερουσιας αποτελουμενη απο ευπατριδες.
    4.Συγκροτηση υπηρεσιακης βουλης.
    5.Τελεση βουλευτικων εκλογων
    με συμμετοχη νεων προσωπων -χωρις την συγκροτηση "αντιπροσωπευτικων κομματων"- σε τοπικο επιπεδο οπως τους παλαιους νομους.
    6.Εκλογη πρωθυπουργου εκ των εκλεγμενων βουλευτων απο την κοινοβουλευτικη ομαδα.
    7.Υπαγωγη των βουλευτων και υπουργων στην υπαρχουσα νομοθεσια
    για τα λοιπα κοινωνικα στρωματα.(καταργηση ασυλιας κ.λ.π. με την προυποθεση της βαρειας ποινης του εναγοντος επι αβασιμων κατηγοριων).

    Απαραιτητη προυποθεση υποψηφιοτητας
    για τις βουλευτικες εκλογες να μην
    διακηρυττει και προαγει καταφανως ο υποψηφιος δεδομενα παγκοσμιοποιησης και να μην διακηρυττει εαυτον ως ξενο της ελληνικης ταυτοτητας.
    Επι δε ασυμβατοτητας των μετεκλογικων πραξεων του εκλεγεντος
    με τους προεκλογικους του λογους τον καθιστα αυτοματως εκπτωτο απο το βουλευτικο αξιωμα του με ταυτογχρονη αντικατασταση του απο επιλαχοντα υποψηφιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "έν εμοί,έν σοί:είναι στό χέρι μου,είναι στό χέρι σου,"οι έν τοίς πράγμασιν",δηλαδή αυτοί πού είναι στά πράγματα,νά εγλέγονται όπως στήν δημοκρατική βούλή τής αρχαίας Αθήνας.
    Άς δούμε:
    Οι βουλευτές αναδεικνύονταν κατά περιοχή μέ κλήρο καί η θητεία των ήταν γιά ένα έτος(άς γίνει δύο χρόνια σήμερα).Κλήρωναν πάντα καί ανάλογο αριθμό αναπληρωματικών.Πρίν όμως ορκισθούν,τούς πέρναγαν από "έλεγχο-κόσκινο",τού δημόσιου καί ιδιωτικού τους βίου.Ο έλεγχος γινόταν από τήν προηγούμενη Βουλή πού έληγε η θητεία της.Φυσικά,καί εκείνοι ελέγχονταν από κληρωτούς ορκωτούς ώστε νά φύγουν φτωχότεροι από ότι όταν έγιναν βουλευτές.
    Δικαίωμα στήν κληρωτίδα είχε κάθε πολίτης πού είχε συμπληρώσει τά 30 χρόνια ηλικίας καί δέν είχε εκλεγεί άλλη φορά βουλευτής.Στήν εκκλησία τού δήμου πού ήταν ανώτατη λαική συνέλευση καί εξουσία,συμμετείχαν όλοι οι πολίτες άνω τών 20 ετών.Μέ τήν διαφορά πώς αυτοί πού ήσαν από 20 έως 30 ετών ψήφιζαν αλλά δέν είχαν δικαίωμα νά αγορεύουν καί να΄εκλέγονται σέ αξιώματα.Εκεί στήν εκκλησία τού Δήμου,οι νέοι μάθαιναν πολιτική,εκεί εκπαιδεύονταν πώς νά βουλεύονται,νά διοικούν καί νά δικάζουν.(Σήμερα οι Υπουργοί Οικονομικών ως επί τό πλείστον σπουδάζουν στό "Σχολείον τών Οικονομικών τού Λονδίνου".) Οι βουλευτές τότε ορκίζονταν πώς να λειτουργούν σύμφωνα μέ τούς νόμους καί τό ισχύον δίκαιον καί είχαν αμοιβή γιά κάθε συνεδρίαση τής Βουλής.Κατά τήν διάρκεια τής θητείας τών δέν στρατεύονταν.Οι απολαβές τους δέν δύνανται νά συγκριθούν μέ τούς σημερινούς μισθούς τών βουλευτών μας(πληρώνονταν μέ ημερομίσθιο),δηλαδή συντάξεις,χορηγίες,επιδοματα,αυτοκίνητα,τηλέφωνα,κομματικές παροχές,έξοδα εκλογών,ταξίδια,υπαλλήλους στό γραφείο,προσωπική φρουρά,υπηρετικό προσωπικό..τών βουλευτών τής σήμερον Βουλής τών Ελλήνων.
    Όταν ένας βουλευτής τότε διέπραττε "αδικίαν",παράπτωμα...διά ψηφοφορίας οι άλλοι βουλευτές τού στερούσαν τή βουλευτική έδρα καί τήν θέση του τήν έπαιρνε ο πρώτος αναπληρωματικός!.....
    Τότε δέν ήταν αίωνιοι οι Άρχοντες,διότι όπως έλεγαν ,ο χρόνος διαφθείρει καί σέ κάνει θηρίον!
    Πολύβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Σ ΑΡΚΑΣΤΗ

    Νότης Μαριάς: "Siemens και «απεχθές χρέος»"

    Επίσης, το video αυτό.

    Νομίζω ότι απαντούν μερικές τουλάχιστον από τις ερωτήσεις που θέτεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό που μας λείπει είναι φράγκα. Πολλά φράγκα. Άμα θέλουνε κάποιοι να κλείσουν την Βουλή, να την ανοίξουνε, να κάνουνε πραξικόπημα, να λιθοβολήσουν τους πολιτικούς, ας το κάνουν, και ας ελπίσουμε ότι αυτήν την φορά δεν θα χάσουνε κάνα νησί του αιγαίου όπως κάνανε οι ευπατρίδες του 67..., αλλά μην έχουν αυταπάτες ότι μετά θα έχουν να φάνε. Για όσους δεν το καταλάβανε, το πρόβλημα είναι ότι δεν παράγουμε αρκετά. Βασικά δεν παράγουμε τίποτα. Και παρόλα αυτά όλοι κλέβουνε τα δανεικά που παίρνουμε - είτε είναι πολιτικοί, είτε είναι ελεύθεροι επαγγελματίες που κλέβουνε το ΦΠΑ, είτε είναι από τους δημόσιους υπάλληλους-συνδικαλιστές που δέχονται να παίρνουν "γεμάτους" μισθούς με αντάλλαγμα την σιωπή τους στις μίζες που παίρνουν οι υπουργοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. σαρκαστή τι πινεις και δε μας δίνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ 12 Μαρτίου 2011 12:44 π.μ.

    Αυτά που λείπουν κυρίως είναι ηθικές αξίες και στρατηγικός σχεδιασμός.

    Φράγκα δεν πρόκειται να υπάρξουν ΠΟΤΕ αν δεν υπάρξει στρατηγικός σχεδιασμός. Δεν παράγουμε ΤΙΠΟΤΑ, δεν υπάρχει αναπτυξιακή δυναμική, ούτε καν όραμα - πόσο μάλλον σχέδιο.

    Ακόμα και να υπήρχε ανάπτυξη, χωρίς ηθική θα μας έπαιρνε -όπως μας πήρε- ο έξω από εδώ...

    Όσο για την προσεκτική προστασία που πιστεύεις ότι πρέπει να δοθεί στους προδότες, σε πληροφορώ ότι ακριβώς εκεί στηρίζονται: πως δεν θα τιμωρηθεί ποτέ κανείς, πως δεν θα σπάσει η ομερτά της ισορροπίας τρόμου. Σε πληροφορώ ότι οι προδότες θα έχουν κακό τέλος. Δεν σου κάνει εντύπωση πως δεν έχει πάει ΠΟΤΕ κάποιος φάκελος στον Εισαγγελέα του Α.Π. με στοιχεία (ικανά όχι απλά για παραπομπή αλλά για δήμευση περιουσίας και μονιμότητα στο κελί 33) για κάποιον πολιτικό από την αρμόδια υπηρεσία; Επαναλαμβάνω, οι προδότες θα έχουν κακό τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι προδότες να πάνε στο πυρ το εξώτερο. Δεν υποστήριξα την ατιμωρησία ούτε την προστασία τους. Όμως ο αρμόδιος για την απονομή ποινών και δικαιοσύνης είναι η δικαιοσύνη. Ο νόμος. Ας σκεφτούμε ότι έχουμε υπερβολικά πολλούς δικηγόρους, και παρόλα αυτά εκκρεμούν 450,000 υποθέσεις στα δικαστήρια!!! Χρειαζόμαστε να λειτουργεί ο νόμος. Και να λειτουργεί σε χρόνους που έχουν σχέση με την τωρινή μας ζωή. Χρειάζονται λύσεις που θα επιτρέψουν την λειτουργία του νόμου, την απονομή δικαιοσύνης γρήγορα, και ως προς την βουλή να μην υπάρχουν νόμοι προστασία υπουργών και βουλευτών - Τέρμα τα άσυλα! Επίσης, να μην φτιάχνονται ηλίθιοι νόμοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ 12 Μαρτίου 2011 4:35 μ.μ.

    "να πάνε"
    "να λειτουργεί"
    "χρειάζονται"
    "να μη φτιάχνονται"

    όπως έχεις διαπιστώσει από την ιστορία, δυστυχώς ή ευτυχώς τίποτα δεν γίνεται από μόνο του ή με ευχολόγια

    ήρθε η ώρα του Γιάννη Βαλαώρα: θα τους πάρει ο έξω από εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.