1/5/11

Ισραήλ: Διακοπή της οικονομικής ενίσχυσης στην Παλαιστινιακή Αρχή


Την αναστολή της μεταφοράς πόρων στην Παλαιστινιακή Αρχή αποφάσισε η κυβέρνηση Νετανιάχου.
Το Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα την αναστολή μιας μεταφοράς πόρων στην Παλαιστινιακή Αρχή μετά τη συμφωνία συμφιλίωσης μεταξύ του κινήματος Φάταχ του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς και της ισλαμιστικής Χαμάς. Ο ισραηλινός υπουργός Οικονομίας Γιούβαλ Στάινιτς δήλωσε ότι έδωσε εντολή για την αναβολή μιας προγραμματισμένης για σήμερα συνάντησης που ήταν αφιερωμένη στη μεταφορά φόρων οφειλόμενων στην Παλαιστινιακή Αρχή που παρακρατούνταν από το Ισραήλ.

«Ζήτησα την αναβολή της συνάντησης με τους Παλαιστίνιους κατά την οποία θα ορίζαμε τους πόρους που θα μεταφέραμε στην Παλαιστινιακή Αρχή στο πλαίσιο των συμφωνιών μας», δήλωσε ο Στάινιτς μιλώντας στο ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού. Κατά τη συνάντηση αυτή οι εμπειρογνώμονες των δυο πλευρών αναμένετο να επικυρώσουν τη μεταφορά στην Παλαιστινιακή Αρχή ποσού 300 εκατομμυρίων σέκελ (59,6 εκατομμύρια ευρώ) σύμφωνα με την εφημερίδα Γεντιότ Αχρονότ.
«Παρακρατούμε τους φόρους αυτούς για τους Παλαιστίνιους. Ο πρόεδρος Αμπού Μάζεν (Μαχμούντ Αμπάς) και ο (πρωθυπουργός) Σαλάμ Φαγιάντ πρέπει να αποδείξουν ότι οι πόροι αυτοί δεν θα τροφοδοτήσουν ένα κοινό ταμείο στην κυβέρνηση που θέλουν να σχηματίσουν με τη Χαμάς», τόνισε.
Σύμφωνα με τις οικονομικές παραμέτρους των συμφωνιών του 'Οσλο (1993), το Ισραήλ καταβάλλει στην Παλαιστινιακή Αρχή τους φόρους που επιβάλλει για λογαριασμό της τελευταίας στα εμπορεύματα που διακινούνται μέσω των αεροδρομίων και λιμανιών του Ισραήλ και έχουν προορισμό τα Παλαιστινιακά Εδάφη.
Οι πόροι αυτοί που ανέρχονται στο ποσό των 3,5 έως 5 δισεκατομμυρίων σέκελ (700 εκατομμύρια έως ένα δισεκατομμύριο ευρώ) ετησίως αντιπροσωπεύουν τα δύο τρίτα του ετήσιου προϋπολογισμού της Παλαιστινιακής Αρχής.
«Δεν τίθεται θέμα για εμάς ένα κοινό (παλαιστινιακό) ταμείο για να χρηματοδοτεί την τρομοκρατική δράση της Χαμάς, κυρίως τις αγορές ρουκετών. Εμείς θέλουμε να καθοριστεί ότι θα υπάρχουν δύο χωριστά ταμεία», υπογράμμισε. Σύμφωνα με τη Γεντιότ Αχρονότ, ο υπουργός Οικονομικών έλαβε την απόφαση αυτή ύστερα από διαβουλεύσεις με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Καθημερινή

5 σχόλια:

  1. Οι ανθρωποι αυτοι παιζουν με την φωτια και θα καουνε.Θελουν κρατος
    λιγα χιλιομετρα απο τις μεγαλες παραλιακες πολεις του Ισραηλ (80% του πληθυσμου του Ισραηλ) και την συγκεντρωμενη βιομηχανια του (70% αυτης) και με τους χιλιαδες πυραυλους Κατιουσα αποθηκευμενους στα κρησφυγετα της Χαμας στην Γαζα.
    Επειδη δεν ειναι βλακες θα τους θεωρησω κουτοπονηρους και μπαμπεσιδες.Ονειρευονται ενα ξημερωμα και αιφνιδια να διαλυσουν το Ισραηλ γενοκτονωντας τον Ισραηλινο πληθυσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. sterg

    Δηλαδή θα πρέπει να ρωτήσουν το Ισραήλ αν και πού το βολεύει να ιδρύσουν το κράτος τους.

    Δυσκολεύομαι να διακρίνω ποιά πλευρά είναι πιο φασιστική απο την άλλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή θα πρέπει να ρωτήσουν το Ισραήλ αν και πού το βολεύει να ιδρύσουν το κράτος τους

    Κανονας ειναι και το βλεπωμε και το διαβαζωμε και στην ιστορια και δεν θα αλλαξει τωρα οτι ο ισχυροτερος αποφασιζει.Ολα τα αλλα ειναι μονο για κουβεντα χωρις νοημα
    εκτος και αν εχεις αντιρρηση και τι ακριβως και πρακτικα θα προτεινες στους πιο αδυναμους.Εγω δυστυχως δεν εχω κατι αλλο που να βοηθησει τους αδυναμους και αν ειχα θα το προτεινα ειλικρινως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. sterg

    Δεν είναι γενικό αυτό που λές,αν μελετήσεις πιο ουσιαστικά την ιστορία θα παρατηρήσεις ότι ο τρόπος που μεταχειρίστηκε ο νικητής τον ητημένο κρίνει το μέλον και την ποιότητα του νικητή.

    ΥΓ
    Ο δυνατός δεν είναι πάντα και ο νικητής,η ιστορία των Ισραηλινών και των Ελλήνων το αποδεικνύει αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "ο τρόπος που μεταχειρίστηκε ο νικητής τον ητημένο κρίνει το μέλον και την ποιότητα του νικητή"

    Δεν ειναι παλι ακριβως ετσι οπως διαχωριζεις "νικητες" και "ηττημενους".Παντα υπηρχαν οι "πιο αδυναμοι" που προσπαθουσαν με τα πιστευω και τις πραξεις τους να φερουν ασφαλεια στην υπαρξη τους σαν οντοτητες οπως και δικαιουνται.Αυτοι δεν παρηγαγαν πλουτο αρκετο για το υπολοιπο ανθρωποσυστημα παρα μονο στερεωναν την υπαρξη τους εις βαρος της παραγωγης πλουτου για τους αλλους.
    Ταυτοχρονα παντα υπηρχαν οι "πιο δυνατοι" που επειδη ειχαν εξασφαλισει την δικη τους υπαρξη φροντιζαν να παραγουν πλουτο και να τον διανεμουν και στους αλλους παντα με το αντιτιμο του ισχυροτερου και να τους διοικουνε οριζοντας τους κανονες της διοικησης που στους "πιο αδυναμους"
    ΠΑΝΤΟΤΕ φαινονταν αδικοι και αυτο υπηρξε παντα κανονας της αντιληπτικης ικανοτητας των πιο αδυναμων λαων.
    Αρα το θεμα ειναι ο διαχωρισμος "δυνατων" και "αδυνατων" και οχι "νικητης" και "ηττημενος" που μονο σε πρωτη ματια φαινεται ετσι.
    Η Ιστορια επισης διδασκει οτι οι ρολοι "δυνατοτερου" και "πιο αδυναμου" δεν ειναι σταθεροι και εντοπισμενοι σταθερα ανα τους αιωνες σε καποιο γεωγραφικο μερος η φυλη.Οι ρολοι αυτοι ειναι συνεχως μετακινουμενοι και αλλαζουν χωρο στην Γη.Ο,τι ητανε "χθες" δεν θα ειναι το ιδιο "αυριο" η "μεθαυριο".Ολα εξαρτωνται απο παρα πολλους παραγοντες που ισχυροποιουν η αδυνατιζουν τους πληθυσμους καποιων σημειων της Γης.Η παρακμη που ζει η χωρα μας εχει βαθειες ριζες στην εξαφανιση της αυτοεκτιμησης του πληθυσμου της μεσω εξασθενισης του φυλετικου του ασυνειδητου απο την ιδια την συμπεριφορα του νεοελληνα που ηδη θεωρειται πρωτο νουμερο στην διαφθορα παγκοσμια.
    Επομενως οι οροι που εθεσες για "νικητη και ηττημενο" ειναι καταστασεις μονο ,ενω οι οροι "δυνατοτερος και πιο αδυναμος" ειναι ιδιοτητες, διαχρονικα μεταβαλλομενες και αλληλοανταλλασομενες μεταξυ των λαων στην Ιστορια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.