19/10/11

Τα μυστικά της απελευθέρωσης Σαλίτ

Καθώς οι γονείς του ισραηλινού στρατιωτή Τζιλάντ Σαλίτ τον έπαιρναν χθες στην αγκαλιά τους όταν ο πρωθυπουργός Μπενζ. Νετανιάχου τους έλεγε εμπρός στις κάμερες της τηλεόρασης “σας έφερα πίσω το γυιό σας” και την ίδια ώρα οι πρωτοι 450 παλαιστίνιοι κρατούμενοι έφθαναν στη Γάζα, οι μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας, Ισραήλ και Αιγύπτου, έπιναν ένα ποτήρι σαμπάνια γιορτάζοντας την επιτυχία τους… Η ανταλλαγή που πραγματοποιηήθηκε ανάμεσα στο Ισράηλ και τη Χαμάς αποτέλεσε την τελευταία πράξη μιας μακράς προσπάθειας των Γερμανικών Μυστικών υπηρεσιών να παίξουν διαμεσολαβητικό ρόλο ανάμεσα στο Κάϊρο και το Τελ Αβίβ αρχικά και να εγγυηθούν προς τη Χαμάς μαζί με την Αίγυπτο την υλοποίηση των συμφωνιών με το Ισράηλ.




Η συμφωνία οριστικοποίηθηκε με την υπογραφή του Αιγύπτιου αρχικατάσκοπου Μουράντ Μουβαφί και του νέου αρχηγού της Μυστικής Υπηρεσίας του Ισραηλινού Στρατού, Γιοράμ Κοέν. Αλλά το σχέδιο που υλοποιήθηκε φέρει την υπογραφή του αρχηγού επιχειρήσεων της BND (Γερμανική Μυστική Υπηρεσία) Γκέρχαρντ Κόνραντ. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες ο Κόνραντ εργαζόταν στο σχέδιο αυτό για περισσότερα από διόμισυ χρόνια. Σύμφωνα με συναδελφό του ” η όλη επιχείρηση ήταν για εκείνον προσωπικό πείραμα καθώς δεν εργαζόταν για λογαρισμό της Γερμανικής κυβέρνησης αλλά όλων των ενδιαφερόμενων μερών. Εξάλλου ας μην ξεχνάμε ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν θα μπορούσαν να συνεργαστούμε νε τη Χαμάς, καθώς είναι στη λίστα των τρομοκρατικών οπργανώσεων με αίτημα του Ισραήλ“.


Η ΕΕ έδωσε μόλις την τελευταία στιγμή το ΟΚ για την επιχείρηση και κάλυψε τις γερμανικές ενέργειες καθώς θεώρησε την όλης επιχείρηση “ανθρωπιστική”.
Δραγουμάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.