14/10/11

Σημαντικά αυξημένη η λαθρομετανάστευση μέσω του Εβρου

Του Κωστα Oνισενκο
Σημαντική αύξηση της εισόδου παράνομων μεταναστών από την περιοχή της Αλεξανδρούπολης σημειώθηκε τους πρώτους εννέα μήνες του 2011 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010. Την ώρα που συνολικά η λαθρομετανάστευση παρουσιάζει πτώση 33,1% σε όλη τη χώρα, στην Αλεξανδρούπολη συνελήφθησαν 219,42% περισσότεροι παράνομοι μετανάστες. Συνολικά η Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης κατέγραψε φέτος (9μηνο) την είσοδο 17.699 παράνομων μεταναστών, ενώ πέρυσι είχαν συλληφθεί 5.541 στο αντίστοιχο διάστημα.

Οπως υποστηρίζουν τοπικοί παράγοντες, η αύξηση της λαθρομετανάστευσης σε συγκεκριμένες περιοχές, και κυρίως στα περάσματα από το ποτάμι του Εβρου, αποδεικνύουν ότι ο φράχτης τον οποίον σχεδιάζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι καταδικασμένος να αποτύχει. «Βλέπουμε ότι τα κυκλώματα δημιουργούν άλλα περάσματα για να περνάνε οι λαθρομετανάστες. Φαίνεται ότι ο φράχτης δεν θα έχει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, απλώς θα μετακινήσει το πρόβλημα σε άλλα σημεία.

Η Ελληνική Αστυνομία και η Frontex δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να καταγράφουν τους ανθρώπους που μπαίνουν στη χώρα και να τους αφήνουν να φύγουν με το χαρτί της διοικητικής απέλασης στο χέρι. Η μόνη ουσιαστική λύση θα μπορούσε να είναι η υπογραφή διμερών συμβάσεων με την Τουρκία, προκειμένου να αντιμετωπίζεται από εκεί το θέμα», υποστηρίζει ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης, ο οποίος περιγράφει με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση που ζει η πόλη του αναφορικά με τους παράνομους μετανάστες. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας- Θράκης, Αρης Γιαννακίδης. «Βλέπουμε ότι το φαινόμενο έχει ενταθεί δραματικά από τις αρχές Οκτωβρίου. Χθες (σ.σ. προχθές) 500 άτομα μπήκαν παράνομα στην Ελλάδα μέσω του Εβρου», περιγράφει ο περιφερειάρχης.

Συνολικά σε όλη τη χώρα συνελήφθησαν 67.548 άτομα για παράνομη είσοδο και παραμονή, ενώ πέρυσι ο ίδιος αριθμός ήταν 100.888 άτομα. Από τα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα εισήλθαν παράνομα 35.544 άτομα, παρουσιάζοντας αύξηση 13,4%, ενώ στα υπόλοιπα σημεία εμφανίζεται μείωση. Από τις αστυνομικές και λιμενικές αρχές της χώρας συνελήφθησαν και 618 διακινητές παράνομων μεταναστών το 9μηνο του 2011 έναντι 924 το 2010.
http://news.kathimerini.gr

4 σχόλια:

  1. Πολλές κρεμάλες τελικά πρέπει να στηθούν σε αυτό το τόπο.

    . Η μόνη ουσιαστική λύση θα μπορούσε να είναι η υπογραφή διμερών συμβάσεων με την Τουρκία, προκειμένου να αντιμετωπίζεται από εκεί το θέμα»,

    Τι πίνει αυτός ο άνθρωπος και δεν μας δίνει;Πως σκέφτεται ότι θα κάνουν οι Τούρκοι κάτι τέτοιο όταν κατόπιν σχεδιασμού και με συνεργό το κράτος γίνεται όλη αυτή η μεταφορά λαθρομεταναστών.

    Δεν μπορώ να κατανοήσω την λογική .Οταν κάποιος προσπαθεί να εισέλθει παράνομα σε ένα κράτος λογικά είναι απειλή ...Απορώ πως ακόμα και σήμερα αντιμετωπίζονται έτσι..Πόσο μπ...λο είναι αυτή η Ελλάδα.

    Ας γινόταν αυτό σε άλλο πιο σοβαρό κράτος από την Ελλάδα να δούμε αν και εκεί λειτουργούσαν οι αρχές σαν αεροσυνοδοί εδάφους στον έλεγχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λοιπόν, ακουστε και αυτή την εκδοχή:

    Εγώ θελω να ερθουν εδώ οι λαθρομεταναστες γιατί θα μπορεσουμε ετσι να τους βαλουμε να δουλευουν στις ελευθερες (τύπου Σαγκαης-Μεξικού)εργοστασιακές μονάδες. Αλλώστε 1 ευρώ την ημερα ειναι το μεροκαματο στην πατριδα τους (στην ινδια το οριο φτωχιας ειναι 0,38 ευρώ-κια βεβαια δεν θα γινουμε Ινδια). Θα τους παρεχουμε διατροφή, καταλυμα, περιθαλψη και 3-5 Ευρω ημερησιως και θα τους επιβλέπουμε. Αν χρειαστει θα σκουμε και βια, οπως τον παλιο καλό καιρό. Θα εισαγουμε "τεχνογνωσια" από τους Γερμανούς, γιατί αυτοί ξέρουν. Οσοι διαολιστούν για αυτά που λεω ας σκεφτούν οτι η εναλλάκτικές λύσεις είναι ειτε η μεταναστευση ειτε να δουλευουν αυτοί για τους επενδυτές. Βεβαια υπαρχει και τριτος δρόμος, αλλά δεν φαινεται στον ορίζοντα γιατί λαπαδοποιηθηκαμε από την καλοπεραση.

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ἂς φτιαχθῆ ὁ φράκτης κι ἂς εἶναι ἄχρηστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διόρθωση Andonios
    Το σχέδιο λέει (για να έχει και λογική) ότι αφού φύγουν οι Έλληνες, αυτοί και οι εναπομείναντες θα δουλεύουν για Γερμανούς & λοιπούς Εργοδότες.
    -Τα υπόλοιπα είναι αυταπάτες.
    -Εκτός αν ανατρέψουμε τα σχέδιά τους.
    -Ζητείται εθνική και κοινωνική αλληλεγγύη, σε ένα Κράτος που έμαθε τους πολίτες του να κανιβαλίζουν τις σάρκες τους.

    -Ο Ευρών αμειφθήσεται με διαμονή σε οικόπεδο για Θεΐκές διακοπές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.