2/10/11

Δραματική έκκληση για το Δημοτικό Σχολείο Καστελόριζου...

Την συγκίνηση και το ενδιαφέρον χιλιάδων πολιτών έχει προκαλέσει η έκκληση της δασκάλας του Δημοτικού Σχολείου του Καστελόριζου, για την αποστολή βιβλίων, καρτών και άλλων γραφικών ειδών στο σχολείο όχι επειδή υπάρχει έλλειψη αλλά για να «υπενθυμίσει» την ύπαρξη του ακριτικού αυτού νησιού.

Η κα Γεωργιάδου επιμένει να σταλούν τα είδη αυτά ταχυδρομικά, προκειμένου να αναγκαστούν τα πλοία να τα μεταφέρουν στο νησί, και να δείξουν με την παρουσία τους ότι το μικρό αυτό νησί που δένει την Ελλάδα με την Τουρκία, δεν είναι ξεχασμένο από την ελληνική κοινωνία και «δεν επιτρέπεται σε κανέναν Τούρκο στρατοκράτη να το επιβουλεύεται» .

Το μήνυμα της δασκάλας διαβάστηκε πριν λίγη ώρα στον αέρα του Realfm 97.8 και προκάλεσε την άμεση αντίδραση και το ενδιαφέρον εκατοντάδων ακροατών.

Η ταχυδρομική διεύθυνση είναι:

Δημοτικό Σχολείο Μεγίστης
ΤΚ 851 11
Μεγίστη
Καστελόριζο
Δωδεκάνησα
ΕΛΛΑΣ
http://www.real.gr/

3 σχόλια:

  1. Καταρα η εχθρολαγνεια και ηττοπαθεια της προοδευτικης βαρβαροτητας!


    - Ν. Λυγερός, Οικονομική δραστηριότητα στο σύμπλεγμα Καστελλόριζου
    http://www.lygeros.org/lygeros/7882-gr.html

    - Ν. Λυγερός, Eθνικά θέματα και εθνική συνείδηση
    http://www.lygeros.org/lygeros/7859-gr.html

    - Ν. Λυγερός, Φοβίες και πραγματικότητα
    http://www.lygeros.org/lygeros/7858-gr.html

    - Συνέντευξη Ν.Λυγερού Blue sky 23/9/11
    http://www.youtube.com/watch?v=d57B2rlmpPQ&feature=youtu.be

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ σας είχα προτείνει να οργανώσουμε απόβαση της υπερμάχιμης ομάδας ειδικών επιχειρήσεων Ινφογνώμων (ξέρω και πού θα καταθέταμε αίτηση για χορηγία κάλυψης του συνόλου των εξόδων, συμπεριλαμβανομένων και t-shirt με στάμπα "Ινφογνώμων=manual. Τέλος.") αλλά ακόμα περιμένω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαίρετε, θα ήθελα να κάνω το παρακάτω σχόλιο:

    Κατ' αρχάς δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς θέλει να πει η κύρια Δασκάλα όταν λέει "το μικρό αυτό νησί που ΔΕΝΕΙ την Ελλάδα με την Τουρκία";

    Τι πάει να πει "δένει";

    Επίσης, μόνο σε "τούρκους στρατοκράτες" απευθύνεται το μήνυμα; Όχι σε οποιονδήποτε το επιβουλεύεται;

    Εγώ περισσότερο φοβάμαι τους εγχώριους "χρήσιμους ηλιθίους" παρά τους "τούρκους στρατοκράτες". Φαντάζομαι με εννοείτε.

    Συμπερασματικά λοιπόν, δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά βρίσκω λίγο προβληματική την γλώσσα που χρησιμοποίησε η Δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου του Δήμου Μεγίστης.

    Τώρα, η "συγκινητική αυτή έκκληση" για την αποστολή βιβλίων, καρτών και άλλων γραφικών ειδών στο σχολείο ΔΕΝ αποτελεί πρωτοτυπία της
    συμπαθούς διδασκάλισας αλλά αντιγραφή μηνύματος που κυκλοφορεί ευρέως στο διαδύκτιο εδώ και 8-9 περίπου μήνες (μία έρευνα με το Google θα σας πείσει).

    Πάντως η κίνηση αυτή έχει, κατά την γνώμη μου, θετικά στοιχεία αρκεί να μην αποτελέσει μια αποσπασματικού χαρακτήρα κίνηση αντίδρασης στα γεωπολιτικά τεκταινόμενα.

    Διότι το Καστελλόριζο έπρεπε -διαχρονικά- να φροντίζεται, να βοηθείται και να φυλάσσεται ως "κόρη οφθαλμού" από το Ελληνικό Κράτος. Αλλά, φεύ !!!

    Τέλος, σημαντικό είναι να τονιστεί ότι το Καστελλόριζο γράφεται με δύο λάμδα σε πείσμα όλων των όψιμων και δήθεν προοδευτικών γλωσσολόγων, "επιστημόνων", κλπ.,
    που επιμένουν να απλοποιούν ορθογραφικά λέξεις ξενικής προελεύσεως, ειδικά όταν πρόκειται για τοπωνύμια τα οποία καθιερώθηκαν να λέγονται έτσι εκατοντάδες χρόνια πριν καν αυτοί (οι φωστήρες) γεννηθούν.

    Εγώ, λοιπόν, ως (εκ καταγωγής) Καστελλοριζιός, γνωρίζω από πρώτο χέρι, ότι οι ντόπιοι το "Castello Rosso" στην ελληνική του μεταφορά, το προτιμούν και -εν τέλει- το θέλουν γραμμένο ..."ανορθόγραφα".

    Καλή σας εβδομάδα.

    --
    Δημήτριος Γ. Παναγιωτίδης
    Chicago, IL - USA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.