1/10/11

Η Τουρκία σπάει το συμβόλαιο με τη Ρωσία για το φυσικό αέριο

Δείτε πώς σχολίασε τη νέα αυτή εξέλιξη στις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας ο Χρίστος Χριστοφίδης, μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΙΓΜΑ.

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στις σχέσεις Ρωσίας - Τουρκίας. Ενα εικοσιτετράωρο μετά την ανακοίνωση της καθόδου στη Μεσόγειο του Ρωσικού αεροπλανοφόρου Κουσνιέτσωφ, η Τουρκία ανακοίνωσε επίσημα τη διακοπή προμήθειας φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Η απόφαση της Τουρκίας, αν δεν αλλάξει στάση, μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις και το ερώτημα που προκαλείται είναι , από πού θα προμηθευτεί η Τουρκία το φυσικό αέριο που αγόραζε από τη Ρωσία.

Τα πρωτοσέλιδα των τουρκικών εφημερίδων καταγράφουν το σοκ το οποίο υπέστη η τουρκική οικονομική ελίτ, ύστερα από αυτή την ανακοίνωση.

Αυτή η εξέλιξη, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, θα προκαλέσει μείζον ζήτημα στις σχέσεις Άγκυρας - Ουάσινγκτον, από τη στιγμή που η αμερικανική διπλωματία θεωρεί «casus belli» την ενεργειακή εξάρτηση μίας χώρας μέλους του ΝΑΤΟ από την Τεχεράνη.
http://www.sigmalive.com/news/international/424176

6 σχόλια:

  1. Πάει να παζαρέψει με τους Αμερικανούς για να ανταλλάξει το σπάσιμο του συμβολαίου με την Ρωσία με την συνέχιση της γεώτρησης από την Αμερικάνικη εταιρεία ενώ ταυτόχρονα πιέζει και την Ρωσία.
    Αν δεν υπήρχαν οι Ισραηλινοί θα είχαμε να κάνουμε με μεγάλη ανατροπή και ιστορική ήττα του Ελληνισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε δεν πας να διαβάσεις το Ταλμουδ σου, γραικύλε.. ακου "Αν δεν υπήρχαν οι Ισραηλινοι..."!!! Καταστρέψαν οι εβραίοι την Ελλάδα με τους εκπροσώπους τους ΓΑΠ και Σημίτη, πούλησαν το κράτος και τον ορυκτό πλούτο και τωρα κάνουν την μεταβίβαση.
    Ανοιξτε τα βιβλία ιστορίας, ποτέ ΠΟΤΕ στην μακραίωνη ιστορια των δυο λαών ΔΕΝ ΟΦΕΛΗΘΗΚΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΖΗΜΙΩΘΗΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραία. Εγώ είμαι γραικύλος, ανιστόριτος, αδιάβαστος και άσχετος. Και για να σε αποφορτίσω φίλε μου βάλε ότι άλλο θέλεις πάνω. Ελεύθερα.

    Και τώρα που ήρθαμε στα ίσια μας και ηρεμήσαμε αφού εγώ φταίω μπορείς να ξανασκεφτείς την υπόθεση που έκανα;

    Αν αυτή την κρίσιμη στιγμή η Αμερική πάρει το γεωτρύπανο ή αρχίσει να ζητάει ισοκατανομή των κερδών απο το αέριο πιστεύεις ότι η Κύπρος μπορεί να βγάλει πέρα μόνη της με την Τουρκία χωρίς το Ισραήλ; Εδώ βλέπεις ότι αποδέχθηκαν οι Τούρκοι την αντιπυραυλική ασπίδα, διώχνουν τους Ρώσους κάνουν κολλητιλίκια με τους Γάλλους και θα δούμε και άλλα. Τι περιμένουμε δηλαδή για να αρχίσουμε σκεφτόμαστε; Γιατί σκέψεις έκανα.

    Όσο για τους δικούς μας ξέρουμε. Ούτε χαρταετό δεν πρόκειται να στείλουν στην Κύπρο. Το έκαναν το 1974 και το κάνουν και τώρα. Η αεροπορική βάση που φτιάξαμε στην Κύπρο έγινε βοσκότοπος. Προτιμούν από ότι φαίνεται να απαντούν στην διπλωματία των φρεγατών με την διπλωματία των τηλεφώνων εάν δεν ντους κατατροπώνουν χορεύοντας.

    Όσο για την περιγραφή σου "Καταστρέψαν οι εβραίοι την Ελλάδα με τους εκπροσώπους τους ΓΑΠ και Σημίτη, πούλησαν το κράτος και τον ορυκτό πλούτο και τωρα κάνουν την μεταβίβαση." δείχνει ότι είσαι υποκειμενικός και ξεχασιάρης μια και δεν περιλαμβάνεις τους Έλληνες πολίτες, δηλαδή όλους εμάς που με την ΕΠΑΝΝΗΛΗΜΕΝΗ ΨΉΦΟ μας τους επιτρέψαμε να το κάνουν. Γιατί η σημερινή κατάντια δεν προέκυψε ούτε αυτόματα ούτε με παρθενογέννεση. Ελπίζω να θυμάσε ότι κάποιοι από εμάς, ίσως και εσύ, πανηγύριζαν όταν όλοι αυτοί οι έμποροι της πατρίδας μας έκαναν "τομές" και "θεμελιώδεις αλλαγές στην δομή της κοινωνίας".

    Έτσι ότι προέκυψε ήταν με την έγκριση του Ελληνικού λαού. Και αυτός είναι ένας απο τους λόγους, άν όχι ο κύριος, που όλοι οι Ευρωπαίοι μας κράζουν.

    Όσο για τα βιβλία ιστορίας που μου προτείνεις να σου πω την περίφημη φράση πως ένας λαός εάν ξεχάσει την ιστορία του είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει με σημαντική υποσημείωση ότι πέρα του αυτονόητου η φράση αυτή υποδεικνύει ευθύνη του λαού που ξεχνάει. Επομένως σε μια εταιρική σχέση με το Ισραήλ εμείς είμαστε οι υπεύθυνοι του χειρισμού της για να μην βγεί σε βάρος του Ελληνισμού.

    Αυτάάάάάά!!!!!!

    Ελπίζω να μας δοθεί η ευκαιρία να τα ξαναπούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΚ παρασύρθηκα και έχασα την ψυχραιμία μου με το "γραικύλος", αλλά αυτό που με έκανε να δυσανασχετήσω είναι πως παρουσιάζονται οι εβραίοι και η συνεργασία μαζί τους ως η λύση στα Ελληνικά προβλήματα, έτσι όπως το έθεσες ["Αν δεν υπήρχαν οι Ισραηλινοί θα είχαμε να κάνουμε με μεγάλη ανατροπή και ιστορική ήττα του Ελληνισμού."!!! εεε.. είπαμε να υπάρξει συνεργασία αλλά όχι κι έτσι] πράγμα που είναι εσφαλμένο.
    Η μόνη πραγματική υπερδύναμη δίπλα μας στρατιωτικά είναι η ΡΩΣΣΙΑ,με αυτούς θα έπρεπε να είχαμε συνεργασίες και με τους Κινέζους.
    Αν δεν μπούν οι Ρωσοι στο παιχνίδι και δεν φύγουν απο την εξουσία τα δυο κόμματα, ειναι σίγουρη η καταστροφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για τους προ-λαλήσαντες. Άσπρη γάτα, μαύρη γάτα μου κάνει, αρκεί να πιάνει ... ποντίκια (Λι Πενγκ) και ο Φλωράκης είχε πει "Θα συμμαχήσω και με τον διάολο, αρκεί να κάνω την δουλειά μου" και ο Βελόπουλος το είπε πρόσφατα αναφερόμενος στη συμφωνία με το Ισραήλ. Επιμύθιο : Μακριά από το θυμικό. Στις διεθνείς σχέσεις συμφέρον και λογική. Προσοχή, όμως, στο πάρε-δώσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δηλαδή, η Τουρκία τώρα έχει σαλτάρει για καλά, έτσι;
    Φτύνει τη Ρωσσική συνεργασία για την ενέργεια, και πάει να κρεμαστεί από το Ιράν...
    Οπως θέλει και ό,τι τραβάει η ψυχή της, τι να πείς...Αστε τους! Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.