26/10/11

Εβραϊκό ίδρυμα εκδίδει βιβλίο για την Γενοκτονία των Αρμενίων

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση The International Raoul Wallenberg Foundation εξέδωσε βιβλίο στο οποίο ο καθηγητής ψυχολογίας Ervin Staub στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης της πόλης Amherst συγκρίνει την Γενοκτονία των Αρμενίων με το εβραϊκό ολοκαύτωμα και τη γενοκτονία στην Καμπότζη.
Ο Συγγραφέας του βιβλίου χαρακτηρίζει τα γεγονότα του 1915 ως την «πρώτη σύγχρονη γενοκτονία στην ιστορία", σημειώνοντας ότι οι Τούρκοι δεν αποδέχονται την πραγματικότητα αυτή, θεωρώντας ότι σε καιρό πολέμου οι ενέργειες αυτές (σφαγές) ήταν μέσο αυτοάμυνας και απέλασης εσωτερικού εχθρού από τη χώρα. Προσθέτει επίσης: «ότι αυτά και μόνο αρκούν για να χαρακτηρίσουν τα γεγονότα ως γενοκτονία. Υπάρχουν διαφορές μεταξύ της Γενοκτονίας των Αρμενίων και του Ολοκαυτώματος των Εβραίων κατά τον συγγραφέα και αυτές εντοπίζονται στην γραφειοκρατική διαχείριση και στην χρήση προηγμένης τεχνολογίας στο πλαίσιο ενός ολοκληρωτικού συστήματος.

Όμως παρόλο που η γενοκτονία των Αρμενίων δεν είχε προγραμματιστεί σε τέτοιο βαθμό όπως αυτή των Εβραίων,παρόλο που η γραφειοκρατική οργάνωση η οποία ήταν απαραίτητη για την πραγματοποίηση της ήταν μικρότερη σε σχέση με το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, παρόλο που δεν χρησιμοποιήθηκε προηγμένη τεχνολογία στην πραγμάτωση της, ακόμη και σήμερα είμαστε τρομοκρατημένοι από την βαρβαρότητα της.

8 σχόλια:

  1. Για το ότι ο Κεμάλ Μουσταφά ΗΤΑΝ ΕΒΡΑΙΟΣ, ΣΑΛΟΝΙΚΑΪ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ "ΝΕΟΤΟΥΡΚΩΝ"-ΝΤΟΝΜΕΔΩΝ ΓΡΑΦΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κακό είναι ότι ακόμη δεν σταθήκαμε ικανοί να περάσουμε το μήνυμα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μ. Ασίας.

    Δεν περιμένω από τους εθελόδουλους της Αθήνας κάτι τέτοιο. Όμως, το ελληνοαμερικανικό λόμπι, το οποίο συνεργάζεται με το αμεριακανοεβραϊκό, θα έπρεπε να το έχει καταφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Nativist

    Τα λόμπι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα αν δεν το θέλει η Κυβέρνηση της Ελλάδος,μια πικρή γεύση την πήραν απο την Κυβέρνηση Μητσοτάκη όταν δραστηριοποιήθηκαν για το όνομα των Σκοπίων και εκτέθηκαν όταν οι Αμερικανοί τους είπαν ότι η Ελληνική Κυβέρνηση είχε συμφωνήσει τη στιγμή που εκείνοι έδιναν τη μάχη και μάλιστα την κέρδιζαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάνεις λάθος, Χρήστο. Για παράδειγμα, η "ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ" και όχι μόνο, έχουν προ πολλού αποδείξει ότι δεν ακολουθούν την γραμμή Αθηνών. Είναι γνωστό το επεισόδιο μάλιστα που δημιουργήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης, μεταξύ Μπακογιάννη και Κυρίας Γκατζούλη. Η πρώτη κατηγόρησε με τρόπο πολύ έντονο και ανοίκειο την δεύτερη ότι κάνει (κάνουν οι Έλληνες της Αμερικής) δική τους εξωτερική πολιτική.

    Το περιστατικό, στο οποίο αναφέρεσαι, το ξέρω. Είχε έλθει στο φως της δημοσιότητος από τον Κρις Σπύρου.

    Παρ' όλα αυτά, οι προσπάθειες δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή. Και αυτό αφορά στο Σκοπιανό.

    Κανείς δεν τους εμποδίζει να πάνε να ζητήσουν αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να συμπληρώσω για να γίνω πιο κατανοητός: Στο ζήτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων, μου φαίνεται εντελώς απίθανο να βγει η Αθήνα και να πει στην Αμερική "μην το κάνετε, διότι θα μας βάλετε σε μπελάδες με τους Τούρκους". Αλλά κι έτσι ακόμη να γίνει (πάντα υποθέσεις εργασίας κάνουμε), πρέπει να φανεί καθαρά και παντού η διαφοροποίηση της θέλησης του απανταχού του κόσμου Ελληνισμού, από την θέση μιας δράκας εθελόδουλων που κυβερνούν κακή τη μοίρα στην Ελλάδα.

    Ναι, μπορεί να κυβερνούν με την ψήφο του ελληνικού λαού, την οποία σε μεγάλο βαθμό υφάρπασαν με ψέμματα, όμως δεν καλύπτουν την θέληση του λαού αυτού σε μία σειρά άλλων θεμάτων, όπως είναι τα εθνικά.

    Μήπως οι ΗΠΑ και όχι μόνο δεν βλέπουν το κράξιμο που τρώνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βρηκα αυτο το βιντεο

    http://gatesofvienna.blogspot.com/2011/11/michael-coren-and-jerry-tutunjian-on.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. To http://gatesofvienna.blogspot.com είναι ένα από τα σοβαρότερα και γνωστότερα ιστολόγια παγκοσμίως. Το βίντεο είναι πολύ ενδιαφέρον. Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.