21/10/11

Το ΟΧΙ της κοινωνίας

της Ελίνας Γαληνού
Εχοντας πικρή πείρα πλέον από τα τεχνάσματα της κυβέρνησης, δεν νομίζουμε ότι κανένας λογικός πολίτης πίστευε ότι δεν θα ψηφιζόταν και αυτό το πολυνομοσχέδιο. Αντίθετα, μπορούμε να πούμε ότι το περιμέναμε. Η ψηφοφορία θα γινόταν με την ομάδα συντεταγμένη, παρ΄όλα τα ναζάκια των παραμονών. Κάτι τέτοια βαρεθήκαμε πια να τα βλέπουμε.

Εξω ο κόσμος στους δρόμους, έξαλλος φωνάζει "Να φύγετε". Τι αλήθεια περίμεναν να δούν ακόμα για να πειστούν ότι βαδίζουν σε λάθος διαδρομή; Εξακολουθούν να αρνούνται την αλήθεια όμως, διότι δεν αντέχουν να την αντικρύσουν κατάματα. Εκτός και αν την μαντεύουν, οπότε ελπίζουν να κερδίσουν λίγο χρόνο ακόμα, αλλά ας ξέραμε για ποιό λόγο; Αυτή η φάση, είναι η τελευταία της πολιτικής τους ζωής και εάν μερικοί δεν το βλέπουν, είναι αξιοθρήνητοι. Κρίμα το αξίωμα το οποίο κυνήγησαν με τόσο ζήλο, για να το εφτελίσουν έτσι. Κρίμα που ξέχασαν ότι η Ιστορία εκδικείται σκληρά τους επιόρκους προς την λαική εμπιστοσύνη.
Αν πλανώνται την οικτρά πλάνη, ότι αυτή η στάση συνιστά "πατριωτικό καθήκον", είναι αξιολύπητοι. Βεβαίως, το ίδιο ισχύει και για τον αρχηγό τους, ο οποίος μας βομβάρδισε πάλι προχτές με κείνο το πατριωτικό παραλύρημα. Ωραία γραμμένο ήταν βέβαια και πολλά μας θύμισε. Για μεγάλες στιγμές της πατρίδας, για Θερμοπύλες και Μαραθώνες, για Λεωνίδες, Παλαιολόγους κλπ. Αν ήταν όμως τόσο εύκολο να εξαντλεί κανείς τον πατριωτισμό του μνημονεύοντας επιφανειακά μονάχα ήρωες και θρύλλους, τότε αυτοί δεν θα είχαν καμία αξία σήμερα. Ακόμα περισσότερο ισχύει αυτό, όταν κάποιος έχει χρηστεί ηγέτης ενός λαού που σήμερα, τον απαξιώνει. Κι΄ας επαναλαμβάνει συνεχώς σαν μοτεράκι "ότι έχει λαική εντολή ως το τέλος της τετραετίας". Ενας λόγος παραπάνω που αποδεικνύει πόσο απέχει από την πραγματικότητα και από τον λαό του οποίου ηγείται. Γιατί όταν έγραφε τον λυρικό του πατριωτικό λόγο, μνημονεύοντας τις "μεγάλες στιγμές των ηρώων", ξέχασε κάτι...
Σε όλες εκείνες τις στιγμές που γέμισαν την ελληνική ιστορία με λαμπρές σελίδες και λαμπρά ονόματα, υπήρχε μια διαφορά. Ολοι εκείνοι οι ηρωικοί ηγέτες που τόσο θαυμάζει, αντλούσαν δύναμη από κείνους που τους πίστευαν και τους ενέπνεαν ομοψυχία. Είτε ήταν λαοί, είτε ομάδες στρατιωτών αποφασισμένων να αγωνιστούν για μια τιμή και μια ελευθερία. Γι΄αυτό η Ιστορία τους επιβράβευσε με τίτλους ζηλευτούς και χρυσά γράμματα. Ομως, για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ όπως λέει ο ποιητής μας. Αν δεν είναι εύκολο να γίνεις λαοφιλής, άλλο τόσο εύκολο δεν είναι να αποδείξεις πως αξίζεις την εμπιστοσύνη του κόσμου. Αλλιώς, ο καθένας θα μπορούσε να αυτοχρήζεται "ηγέτης" πουλώντας μονάχα λόγια χωρίς αντίκρυσμα.
Εδώ η κοινωνία μίλησε και λέει ΟΧΙ. Ποιός Μεγαλέξανδρος, ποιός Λεωνίδας και ποιός Παλαιολόγος, το έπαιζε μπροστάρης με τέτοια λαική κατακραυγή έξω από την πόρτα του; Φυσικά, κανένας, εφ΄όσον η δύναμη του αγώνα, είναι μια δύναμη κοινωνική και μεταδίδεται πολλαπλάσια από τον έναν άνθρωπο στον άλλον. Κι΄όποιος προσπαθεί να παραβλέψει αυτήν την πραγματικότητα, είναι τελικά άξιος της μοίρας του.

4 σχόλια:

  1. Α
    «....η Ιστορία εκδικείται σκληρά τους επιόρκους προς την λαϊκή εμπιστοσύνη...».

    Ειδικά ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ, αυτήν που, γνωρίζοντας καλά πως δεν κατέχουν πια, εξακολουθούν να επικαλούνται προκειμένου να επεκτείνουν τον νεκρό και ταυτόχρονα δολοφονικό «πολιτικό» βίο τους, αναβάλλοντας την ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ ΤΙΜΩΡΙΑ που ξέρουν καλά, ακόμα και στις στιγμές της πιο ισχυρής άρνησης, ότι θα πέσει σαν μετεωρίτης στο κεφάλι τους, ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΑΡΓΗΣΕΙ.

    Το άδειο σκύβαλο που έκλεψε μέσω εξαπάτησης και κατέχει παράνομα την θέση του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, αυτό το κακουργηματικά προκλητικό ανδρείκελο, εκδηλώνει το μέγιστο θράσος. Η Άτις πριν τη Νέμεση μπροστά στα μάτια μας ή κάτι άλλο συμβαίνει ;

    Δίχως ίχνος ντροπής αυτό το ανθρωπάριο επιμένει στην καταστροφή μας, αυτήν που ξεκίνησε στις 4-10-2009. ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ : Τ3-Τ10, Λεφτά Υπάρχουν, CDS, άνθρωπος της Goldman Sachs επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, Τιτανικός, συναντήσεις κρυφές με τον Σόρος, συνομιλίες και συμφωνίες κρυφές με τους ισλαμοφασίστες, ερήμην μας, «Διεφθαρμένοι Έλληνες», υπόγειες συνομιλίες με το ΔΝΤ σύμφωνα με το άλλο μπουμπούκι τον αχόρταγο Στρος Καν...
    Όπλα πάνω σε τραπέζια, λαθρονομοσχέδια, ανοιχτά σύνορα, εποικισμός της Ελλάδας, εγκληματικότητα, ναρκωτικά, πορνεία, λαθρεμπόριο, απαξίωση Θεσμών, «κοπρίτες», «αντιπαραγωνικοί» Έλληνες, διάλυση της Ουσίας της Παιδείας.... Ποιος τσέπωσε την μίζα για το άχρηστο C4I και τι σχέση έχει με τον «Πρωθυπουργό» μας ; Γιατί ο ίδιος ισχυριζόταν ότι δεν έχουμε πετρέλαιο ; ότι δεν γνώριζε τι είναι τα CDS ; Τι δουλειά είχε ο αδερφός του στο Κατάρ με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος ; Με το ΤΤ και την μίσθωση τίποτα δεν έγινε ; Με την ΕΛΣΤΑΤ και τα μαγειρέματα ; Και πόσα άλλα. Πόσα να αντέξουμε και ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ.

    Αυτός ΤΟΛΜΑ και επικαλείται τους ΗΡΩΕΣ και τους Πατριώτες αυτής της Πατρίδας... Αυτούς που πέθαναν πολεμώντας ΜΑΖΙ με τον Λαό τους, αυτούς που δεν φοβήθηκαν να πεθάνουν για την Πατρίδα τους, συνεπείς στην Ψυχή και στα Ιδανικά τους...

    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ Τ Ο Λ Μ Ο Υ Ν ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΟΎΝΤΑΙ ΕΚΕΊΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.

    Βέβαια ίσως και το τελευταίο κατακάθι δικαιούται να απολαμβάνει ένα μεγαλειώδες παραληρηματικό γεύμα, που μόνο του μαγείρεψε και μόνο του καταναλώνει, κάτι σαν την τελευταία επιθυμία του... Πριν την ΤΙΜΩΡΙΑ. Θα έρθει και αυτή η ώρα, όμορφα, νόμιμα και τακτοποιημένα.

    Είναι και τα άλλα 153 ΔΕΙΛΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ, με κρυμμένη ανάμεσά τους την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Αναξιοπρεπείς ελεεινοί ανθρωπίσκοι, ανεπάγγελτοι, απατεώνες, με κύριο μέλημά τους σήμερα να κουκουλώσουν ότι προλάβουν πριν την πτώση, να γλυτώσουν ίσως κάποια δευτερόλεπτα (;) φυλάκισης. Έτσι νομίζουν. Και άλλα πολλά σκουπίδια τριγύρω όλων αυτών, εντός, εκτός και επί τα αυτά. Σκουπίδια αφορολόγητα.

    Που σκοπεύουν να κρυφτούν ; Ο Πλανήτης είναι πολύ μικρός, οι Έλληνες πάρα πολλοί, τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ τους εκκωφαντικά, και η Νέμεση πιστεύω έχει ξεκινήσει το ταξίδι της προς εμάς. Αλήθεια είναι ότι έχει αργήσει, μάλλον είχε πολλές ετοιμασίες να κάνει. Την περιμένει πολλή δουλειά…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Β
    Να μην ξεχνάμε, και να μην ξεχνούν : Το άρθρο 120 παρ. 4 του Ελληνικού Συντάγματος. Γιατί υπάρχει και το άλλο, το 7 παρ. 1.

    Και η Ζωή συνεχίζεται ...

    1 – Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΉΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ : ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΙΩΠΗ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ..... Δεν μιλάμε, δεν είδαμε τίποτα, είπαμε, τσάι και συμπάθεια, δήθεν θυμοί στις συναντήσεις τους, δήθεν όλα. Το Μπλε Πασόκ, κι ας μην τους αρέσει το νέο τους βαφτιστικό όνομα. Το κόμμα του «συνωστισμού», αυτό που υπόσχεται να τιμήσει το «χρέος» «μας». Το χρέος του οποίου ΑΡΝΕΙΤΑΙ τον έλεγχο, καταψηφίζοντας την πρόταση Σύστασης Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του. Τουλάχιστον έχουν απογόνους μεγαλοεκδοτών σε θέση συμβούλων, άρα έχουν πολλά «προβλήματα» λυμένα. Έτσι νομίζουν.
    Ειλικρινά, αυτοί περιμένουμε να δικάσουν τους ενόχους και να τους τιμωρήσουν ; Αλλοίμονό μας αν το πιστέψουμε αυτό ή τα λόγια τους. Τις προσευχές στα χαρακώματα, τα άλογα της Ιστορίας.
    Είδαμε τι τύχη είχαν και τα άλλα λόγια, τα ψεύτικα, τα μεγάλα, τα παλιά. «Σεμνά και ταπεινά», «κάτω οι νταβατζήδες». Βέβαια την Αλήθεια είπαν, τι να τους κάνουν τους νταβατζήδες οι πόρνες που ξέρουν να κρατούν το ταμείο τους, που είναι οι ίδιες/οι νταβατζήδες του εαυτού τους ;

    2 – Η υπόλοιπη «Αντιπολίτευση» : Άλλες εποχές, άλλα απωθημένα, άνθρωποι που αρνούνται να μεγαλώσουν, να ενηλικιωθούν. Που δεν μπορούν να δουν καθαρά το παρόν, άρα ούτε και το μέλλον.

    3 – Ποιοι ΜΙΛΟΥΝ πραγματικά σήμερα μέσα στην Ελληνική Βουλή ; Ο Πάνος Καμμένος ; Η Σοφία Σακοράφα ίσως ; Ποιος άλλος ; Ακόμα και ο «ΑΘΩΟΣ» και κατατρεγμένος «πατριώτης» ΚΚ Β΄ που παριστάνει την Σφίγγα, αυτός που άφησε ατιμώρητα τα εγκλήματα του Χρηματιστηρίου, της Ζήμενς, αυτός που λιποτάκτησε και σήμερα κρύβεται στο βάθος των εδράνων της Βουλής και εισπράττει σε βάρος μας την αργομισθία του, την ώρα που Έλληνες πολίτες αυτοκτονούν, χάνουν την Ζωή τους από ελλιπή περίθαλψη, από την οικτρή -κυρίως εισαγόμενη- εγκληματικότητα, από την θλίψη και οργή τους, ΚΑΙ ΑΠΌ ΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΌ ΣΥΣΤΗΜΑ, όπως με τον νέο αγωνιζόμενο Έλληνα πολίτη που χάθηκε χθες. Από «παθολογικά» αίτια είπαν, έτσι το λέμε τώρα.
    Αν ήταν ο Τσίπρας πατριώτης θα έκανε την εξαίρεση, όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

    4 – Η απόλυτη ενσάρκωση του παραλογισμού : Τους κηφήνες της Βουλής ΕΜΕΙΣ τους ακριβοπληρώνουμε, τους παρέχουμε όλες τις ανέσεις, σαλέ, τζακούζι, γιόγκα, πιλάτες, γεύματα, ταξίδια, έξοδα 100 γραφείων, λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας που ροζ τηλέφωνα όλη μέρα να καλούσαν, δεν θα μπορούσαν να τους «πετύχουν». ΕΜΕΙΣ τους παρέχουμε τα δικαιώματα και την δυνατότητα να μας ΔΟΛΟ-ΦΟΝΟΥΝ, μεταφορικά και κυριολεκτικά, με δόλιες πράξεις ΑΛΛΑ ΚΑΙ με εγκληματικές παραλείψεις, και με την ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ τους.

    5 – Τέλος, ποιοι, και με ποια νομιμοποίηση μιλούν σήμερα για ΕΜΦΥΛΙΟ ; Η ρήξη του 90-95 % με το 5-10 % λέγεται εμφύλιος; Τι συμβαίνει ; Ποιες συμπλεγματικές μειοψηφίες επιθυμούν να φυτέψουν στην σκέψη μας δυνατότητες ύπαρξης ενός εμφυλίου ; Αυτό κατάλαβαν ότι επιθυμεί ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ; Είναι δυνατόν ; Η ρήξη με το ΤΥΡΡΑΝΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ είναι ΕΜΦΥΛΙΟΣ ; Καλά θα κάνουν να σκέφτονται πριν μιλούν, ειδικά τα ΜΜΕ, ειδικά σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρίκα σε ευχαριστώ που τονίζεις ό,τι ακριβώς εννοούσα.
    Οσο για την βραδυπορούσα Νέμεση που λές ότι έρχεται σε εμάς, μακάρι. Με παρηγορεί αυτή η σκέψη.
    Γιατί έχει αργήσει. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα έρθει η Νέμεση, Ελίνα, είμαι βέβαιη.

    Τόσους αιώνες μας άφησε, μάλλον για να δει. Ποιος είναι ποιος. Πιστεύω όταν άρχισαν να σπάνε τα αποστήματα το ένα μετά το άλλο, με τόσο κρότο και τόση ένταση και τέτοια έλλειψη ελπίδας, ακόμα κι εκείνη δυσκολεύτηκε να πιστέψει αυτό που αδυνατούμε κι εμείς, γι’ αυτό έστειλε την φίλη της την Άτη, να τυφλώσει τους φαύλους, να αποκαλυφθούν όλα και όλοι, στο μεγαλείο τους.

    Ποιος είναι ποιος. Εκ των πραγμάτων. Έχω την αίσθηση ότι μας έλαχε να ζήσουμε το τελικό στάδιο μιας σκυταλοδρομίας, ή ενός παιχνιδιού ντόμινο, οι μηχανές μάλλον τέθηκαν σε λειτουργία πάρα πολύ καιρό πριν, απλά σήμερα έγιναν πλέον διάφανοι οι ρόλοι όλων αλλά και η κρισιμότητα των καταστάσεων.

    Δεν είναι μόνο η Οικονομική κατάντια, ένεκα προδοσίας, είναι ΚΥΡΙΩΣ η στόχευση της Εθνικής υπόστασης και ύπαρξης αυτής της Πατρίδας. Ως χώρα Πολιτισμού, και όχι ως χώρος εξυπηρέτησης αλλοτρίων συμφερόντων...

    Πλέον δεν υπάρχει αμφιβολία για το ποιος αγαπά την Γη του Φωτός (ΕΛ-ΛΑΣ) και για το ποιος θέλει να την μετατρέψει σε Γη της Φωτιάς, να την κάψει συθέμελα.
    Γι’ αυτό σου λέω, θα έρθει η Νέμεση, κι εμείς θα την υποδεχτούμε και θα την συγχωρήσουμε που άργησε. Γιατί είναι φίλη μας.

    Νά’ σαι καλά Ελίνα.
    Καλό Βράδυ, Ρίκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.