6/10/11

Ομιλία Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στην Νότια Αφρική

*ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
«Το Ισραήλ έχει ατομικές βόμβες, αλλά δεν το λέει, σιωπά» είπε ο Erdoğan.«Θεωρώ το Ισραήλ απειλή για την περιοχή και την περιφέρεια του επειδή έχει ατομική βόμβα» είπε ο Πρωθυπουργός, Recep Tayyip Erdoğan.

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία που έκανε στη διάσκεψη με θέμα «Τουρκική Εξωτερική Πολιτική», που διοργανώθηκε στη Νότια Αφρική, αναφέρθηκε στα όσα διαδραματίζονται στη Συρία. Σημείωσε ότι η Τουρκία θα θέσει σε εφαρμογή πακέτο κυρώσεων κατά της Συρίας παρά το γεγονός που τα Ηνωμένα Έθνη δεν πήραν ακόμα μια απόφαση επιβολής κυρώσεων κατά της διοίκησης της Δαμασκού.

Ο πρωθυπουργός απάντησε και στην ερώτηση του εκπροσώπου της Ισραηλινής Πρεσβείας στη Νότια Αφρική, «Δεν περνάνε μόνο τρόφιμα από τις σήραγγες στη Γάζα, περνούν και όπλα. Πως θα συμβάλλετε στην ειρήνη τη στιγμή που ανακαλέσατε τον πρέσβη σας;»

«Μας διευκόλυνε με τα σχόλια και τις ερωτήσεις του. Από εκείνες τις σήραγγες δεν περνούν ατομικές βόμβες, βόμβες φωσφόρου, πυρηνικές βόμβες. Το Ισραήλ έκανε χρήση βομβών φωσφόρου. Πρόκειται για ένα έγκλημα. Δεν μπορεί να πείτε ναι σε κάτι τέτοιο. Από εκεί θα περνούν όπλα σε μικρή κλίμακα. Όμως η Γάζα είναι περικυκλωμένη από άρματα μάχης και πυροβόλα. Βομβαρδίσατε ακόμα και τα κτίρια του ΟΗΕ. Το Ισραήλ έχει ατομικές βόμβες. Αλλά δεν το λέει, σιωπά. Όλοι επιτίθενται στο Ιράν όσον αφορά το θέμα αυτό. Τι είδους δικαιοσύνη είναι αυτή. Το Ισραήλ ασκεί κρατική τρομοκρατία.»

Ο Πρωθυπουργός από τη Νότια Αφρική συνέχισε να ασκεί σκληρή κριτική στη διοίκηση της Συρίας επισημαίνοντας ότι θα θέσουν σε εφαρμογή δέσμη κυρώσεων.

Ο Erdoğan είπε τα εξής:
«Χθες έγινε μια ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Στο αποτέλεσμα αυτής της ψηφοφορίας, στο αποτέλεσμα του βέτο δυο μονίμων μελών, απορρίφθηκε το σχέδιο που είχε προειδοποιητικό χαρακτήρα. Όμως ειδικότερα κάποιες χώρες όπως η Τουρκία και ένα μέρος των χωρών της ΕΕ ή όλες, δεν μπορώ να ξέρω ποιες, θα κάνουν κάποια βήματα σε σχέση με αυτό το θέμα, το βέτο αυτό δεν θα εμποδίζει τις κυρώσεις μας.»

*Επίσημο Οργανο Τουρκικής Προπαγάνδας

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.