4/10/11

Θεσμοί και άλλα τινά

ΔΡ. ΝΙΚΟΣ ΕΡ. ΙΩΑΝΝΟΥ
Η 11η Ιουλίου θα καταγραφεί στην Ιστορία της Κύπρου ως ημερομηνία υψίστης σημασίας. Κατά κύριον λόγον έχει καθαγιασθεί από την θυσία των 13.
Τις επόμενες ημέρες εδρομολογήθηκαν πράγματα πρωτοφανή και πρωτόγνωρα για την Κύπρο. Πρώτον ανεδύθη μέσα από τα σπλάχνα του λαού ανεξαρτήτως κομματικής ή άλλης ιδιότητος μία πάνδημη ειρηνική εξέγερση για ΚΑΘΑΡΣΗ και ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
Ακολούθησε η κατά παγκόσμια πρωτοτυπία συγκρότηση Μονομελούς Εξεταστικής Επιτροπής που δικαίως ενέβαλλε κάθε στοιχειωδώς λογικά σκεπτόμενο, σε υποψίες…
Η διαδικασία που ηκολούθησε ΔΗΜΟΣΙΑ ανέδειξε τον διορισμένο σε άξιο εντολοδόχο του Λαού που δεν υπέκυψε σε ενδεχόμενες πιέσεις ή τεχνητές εξαρτήσεις.
Ετόλμησα τότε, με ανοικτή επιστολή μου, να θέσω το ενδεχόμενο να διαδραματίσει ο κ. Πολυβίου και άλλο ρόλο, εκεί που απέτυχαν οι επαγγελματίες πολιτικοί.
Ο τρόπος που εχειρίσθη τη διαδικασία, η διατύπωσις του πορίσματος και η παρρησία που επέδειξε, τον αναδεικνύουν σε πρόσωπο που μπορεί να δώσει περισσότερα στην Πατρίδα μας στο πλαίσιο μιας νέας κινήσεως για ΚΑΘΑΡΣΗ και ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ.
Έγινε πολύς λόγος τον τελευταίο καιρό, από ανάξιους φορείς για θεσμούς και σεβασμό σ’ αυτούς. Επειδή όμως οι θεσμοί δεν λειτουργούν αυτόματα και χρειάζονται κατάλληλα φυσικά πρόσωπα για να τους τιμούν και υπηρετούν, συνιστώ σε όσους συστηματικά επιχειρούν να καπηλευθούν την ασυλία του «θεσμού», να ανοίξουν ένα λεξικό και να διερωτηθούν μήπως στην πραγματικότητα είναι….. εσμός!
ΔΡ. ΝΙΚΟΣ ΕΡ. ΙΩΑΝΝΟΥ
Καρδιολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.