17/10/11

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ Ο τουρκικός στρατός πίσω από τους λαθρομετανάστες

Τεράστιο πολιτικό θέμα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας εγείρει η αναφορά των ελληνικών συνοριακών δυνάμεων, που αποκαλύπτει ανάμιξη του τουρκικού στρατού στην προώθηση λαθρομεταναστών στη χώρα μας. Τα στοιχεία των ελληνικών αστυνομικών αρχών βρίσκονται ήδη στα χέρια του ευρωπαϊκού οργανισμού Frontex, μέλη του οποίου είναι εγκατεστημένα εδώ και δύο χρόνια στον Έβρο.
Σύμφωνα με την «καυτή» αναφορά, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. παρατήρησαν πρόσφατα με τις θερμικές κάμερες αυτοκίνητο του τουρκικού στρατού να αποβιβάζει "ύποπτα άτομα τα οποία οδηγήθηκαν στον ποταμό Έβρο και στην συνέχεια επιχείρησαν να διασχίσουν παρανόμως τα σύνορα".

Σε άλλες περιπτώσεις, επισημαίνεται στην αναφορά, οι ομάδες των μεταναστών, που συνήθως οδηγούνται από τούρκους διακινητές, συναντώνται με στρατιωτικές περιπόλους της γειτονικής χώρας οι οποίες τους επιτρέπουν να κινούνται ανενόχλητες προς τη μεθόριο.

Τα ύποπτα περιστατικά που έχουν καταγραφεί από τις ελληνικές αρχές αναμένεται να τεθούν υπόψη και των τούρκων αστυνομικών οι οποίοι εκπροσωπούν τις αρχές της χώρας τους στο "σημείο επαφής" που έχει εγκαινιαστεί μεταξύ των δύο πλευρών. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας ανταλλάσσονται απόψεις σε τακτική βάση για την αντιμετώπιση των κυμάτων μεταναστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια η τουρκική αστυνομία παραπέμπει τις υποθέσεις αυτές τόσο στον τουρκικό στρατό όσο και στη στρατοχωροφυλακή της γειτονικής χώρας, που είναι οι αρμόδιες αρχές επιτήρησης των συνόρων.
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=152861 

10 σχόλια:

  1. Συνεχή αναφορά στις τουρκικές εφημερίδες τις τελευταίες ημέρες για αθρόες συλλήψεις λαθρομεταναστών στα σύνορα Τουρκίας με τις γειτονικές χώρες πλήν Ελλάδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλήθεια,δεν προκαλεί σε κανέναν εντύπωση που το μεταναστευτικό ρεύμα δεν αντιστράφηκε,ειδικά τώρα που η οικονομία της Ελλάδας κατέρευσε,οι δρόμοι για την ΕΕ έκλεισαν(απο εμάς) ενώ παράληλα η Τουρκική οικονομία ανθεί;;;

    Δεν θα ήταν λογικό να φεύγουν απο την Ελλάδα με προορισμό την Τουρκία;

    Λέω εγώ τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ X.X.

    >Δεν θα ήταν λογικό να φεύγουν απο την Ελλάδα με προορισμό την Τουρκία;<

    Όχι, διότι η Τουρκία δεν δέχεται λαθρομετανάστες, ούτε χορηγεί πολιτικό άσυλο σε κανέναν, εκτός αν υπάρχει ειδική σκοπιμότης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σώωωωωωωωωωωωωπα τώρα τό ανακάλυψαν ότι οι Τούρκοι προωθούν εκατομμύρια μουσουλμάνους μέ απώτερο σκοπό νά επεκταθούν τουλάχιστον στά βαλκάνια; Τή μέθοδο τού εποικισμού οι Οθωμανοί τήν εφαρμόζουν μέ επιτυχία από τά χρόνια τής κατάρρευσης τής βυζαντινής αυτοκρατορίας.

    «Οι πρώτοι τής Ελλάδος κατακτηταί Σουλτάνοι Οθωμανοί, διά νά διατηρήσωσιν εις τέλειαν υποταγήν τούς Έλληνας μετώκισαν εκ τού Ικονίου τής Μικράς Ασίας τετρακοσίας χιλιάδας κατοίκων Οθωμανών, τούς υπό μέν τών Ελλήνων Κονιάρους, υπό δέ τών Οθωμανών Ιβλιάτι Φατιχάν καλουμένους, ήτοι τέκνα τών κατακτητών, τούς μετώκισαν, λέγω, εις τάς πεδινάς επαρχίας τής Θράκης, Μακεδονίας καί Θεσσαλίας, τούς δέ τά χωρία ταύτα κατοικούντας Έλληνας απεδίωξαν, ούτοι δέ αναγκασθέντες απεσύρθησαν εις τά ορεινά μέρη καί απεκατεστάθησαν εις τά άγονα καί τραχέα τών χωρών τούτων μέρη. KOYTΣΟΝΙΚΑΣ, 1863



    Καί αντί νά εναντιωθεί τό ελληνικό κρατίδιο μέ κάθε μέσο σέ αυτή τήν πολιτική, μιλάει γιά πολυπολιτισμό, αντιρατσισμό, καί άλλες αρλούμπες. Ας είναι καλά καί η Αριστερά πού υποστηρίζει τά σχέδια τού Νταβούτογλου καί τού Ερντογάν γιά τήν ανασύσταση τής οθωμανικής αυτοκρατορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Nativist

    Ούτε η Ελλάδα ''δέχεται'' λαθρομετανάστες,μας κατσικόθηκαν όπως μπορεί να συμβεί και στην Τουρκία,η διαφορά είναι μόνο στην κατεύθυνση του μεταναστευτικού ρεύματος.

    Και ξαναρωτάω εγώ τώρα,ποιός είναι ο λόγος που δεν αντιστρέφεται το μεταναστευτικό ρεύμα,η απάντηση κατά τη γνώμη μου είναι ότι οι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα ελέγχοντε απο κέντρα που θέλουν την παραμονή τους εδώ.

    Να ρωτήσω και κάτι άλλο,το ενδεχόμενο πτώχευσης της Ελλάδας είναι πολύ πιθανό πλέον,τί θα κάνουν τόσοι λαθρομετανάστες,τί θα τρώνε,και δεν το λέω μόνο ανθρωπιστικά αλλά πρέπει να σκεφτούμε και το γεγονός ότι μαζί με όλα τα άλλα προβλήματα θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε και μια πρωτοφανή έκρηξη εγκληματικότητας με κίνητρο την φυσική επιβίωση,τί θα γίνει με τον άγνωστο αλλά και υπέρογκο αριθμό όλων αυτών;

    Ωμή βία,επικίνδυνες αλλά και φυσιολογικές ενδεχόμενες αντιδράσεις των Ελλήνων σε συνδιασμό με την ανθρωπιστική κρίση που θα ξεσπάσει θα συνθέσουν ένα πάζλ εξαιρετικά επικίνδυνο.

    Η μεγάλη διαφορά με τους Έλληνες είναι ότι εμείς λίγο πολύ έχουμε κάποιον δικό μας να μας βοηθήσει,κάποια ρίζα σε χωριό,ένα κτήμα,όλοι αυτοί δεν έχουν κανέναν απολύτως να τους βοηθήσει.

    Επομένως είτε θα κινηθούν ατομικά χρησιμοποιώντας βία ώστε να εξασφαλίσουν τα πρός το ζείν είτε θα βρεθούν τίποτα περίεργοι ακραίοι ιμάμηδες να τους κατευθύνουν μαζικά,όπως και να έχει θεωρώ ότι σύντομα θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που πολύ κακώς μέχρι σήμερα δεν μας έχει προβληματίσει.

    Είναι μια βόμβα στην καρδιά της χώρας μας που μπορεί να σκάσει την πιο δύσκολη στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάτι που είναι γνωστό, και «λογικό», σε όσους ασχολούνται με την ασφάλεια της χώρας, αποκαλύπτει ο έγκριτος δημοσιογράφος Μάνος Ηλιάδης, μέσω της στήλης του στην εφημερίδα «Κόσμος του Επενδυτή».
    Δίνει ενδιαφέροντα στοιχεία για τα παιχνίδια κατασκόπων που λαμβάνουν χώρα στη Δυτική Θράκη, με πρωταγωνιστές τους Τούρκους και τους στρατολογημένους πράκτορές τους εντός της μειονότητας.
    Το ερώτημα είναι αν η πολιτική ηγεσία έχει πραγματική αντίληψη της κατάστασης ή αν κινείται ακόμα σε «χορευτικούς» ρυθμούς παλαιότερων εποχών και σε ψευδαισθήσεις στην εξωτερική πολιτική, άβουλη να αντιδράσει.
    Σε εξέλιξη μία άνευ προηγουμένου κατασκοπευτική δραστηριότητα των Τούρκων, πέρα από την πολυμέτωπη και άρτια οργανωμένη πολιτική «τουρκοποίησης» της περιοχής.

    Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, είχαμε την πρόσφατη πρωτοβουλία της βουλευτού Έβρου, Ελένης Τσιαούση, που με τον ζήλο του νεοφώτιστου και προφανώς υπό την άγνοια των υπονομευτικών δραστηριοτήτων των Τούρκων στην περιοχή στην οποία εκλέγεται, πρότεινε την άνευ θεωρήσεως (βίζα) εισόδου Τούρκων στη Θράκη για μονοήμερη παραμονή, η οποία έγινε αμέσως δεκτή και από τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Δ. Δόλλη, ως καλή ιδέα για την ενίσχυση της οικονομίας της περιοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Χρήστο Χατζησαββίδη

    Κατ’ αρχάς, συμφωνώ απολύτως με τους προβληματισμούς σου. Αυτό που ήθελα να σου διευκρινίσω είναι ότι η Τουρκία διώχνει τους μετανάστες, άρα δεν μπορεί να της «κατσικωθούν», όπως λες (η λέξη ήταν θαρρώ της αείμνηστης Μαλβίνας Κάραλη, ε;). Επίσης, δεν πρόσεξες το άλλο, δηλαδή ότι οι Τουρκία δεν χορηγεί πολιτικό άσυλο, εκτός ορισμένων ειδικών περιπτώσεων.(*) Έτσι δεν είναι υποχρεωμένη να κρατά στο έδαφός της (λαθρο)μετανάστες, μέχρις ότου ξεκαθαρίσει αν πρέπει αν τους χορηγήσει άσυλο ή όχι. Έχει επιτύχει μία ιδιαίτερη ρύθμιση με την Υπάτη Αρμοστεία Πολιτικών Προσφύγων του ΟΗΕ, αλλά δεν θυμάμαι πότε και γιατί.

    (*) Άκουσε προσεκτικά αυτό, χωρίς να δίνεις σημασία στον τίτλο, ο οποίος είναι εντελώς άσχετος και ηλίθιος. Δεν το βρήκα από σοβαρότερο χρήστη. Είχα δει την εκπομπή και ήταν πολύ ενδιαφέρουσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. «Τα ύποπτα περιστατικά που έχουν καταγραφεί από τις ελληνικές αρχές αναμένεται να τεθούν υπόψη και των τούρκων αστυνομικών οι οποίοι εκπροσωπούν τις αρχές της χώρας τους στο "σημείο επαφής" που έχει εγκαινιαστεί μεταξύ των δύο πλευρών.»

    Πόσο βλᾶκες εἴμαστε ἐπιτέλους;
    Ἔχουν τηρήσει κάποια προηγουμένη συμφωνία οἱ τοῦρκοι γιὰ νὰ τὴν τηρήσουν καὶ τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Konion οι Ελληνικές Αρχές γνωρίζουν τα πάντα σχετικά με τον ρόλο του τουρκικού στρατού και των υπολοίπων τουρκικών αρχών που εμπλέκονται στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης.

    Το ζήτημα είναι πως διαχειρίζεται τις πληροφορίες η πολιτική ηγεσία

    Μια μικρή επισήμανση:Στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης υπάρχει σημαντική εμπλοκή και της τοπικής κοινωνίας .Εχουν υπάρξει αλεπάλληλα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο,διοικητικές και δικαστικές αποφάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι Ελληνικές αρχές γνωρίζουν τα πάντα από πάντα και τουμπεκιάζονται για πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.