6/10/11

Πρόβλημα το Κυπριακό και η εξάρτηση από Τουρκία Ομιλία Αμερικανού οικονομολόγου στα κατεχόμενα

O ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣοικονομολόγος του Διεθνούς Ινστιτούτου Οικονομίας Ρeterson των Η.Π.Α., Ηoward F. Rosen, μίλησε σε συνέδριο που διοργάνωσε το πρόγραμμα ΕDGΕ (ΕconomicDevelopmentand Growth for Εnterprises) που υλοποιείται στα κατεχόμενα με χρηματοδότηση από τις Η.Π.Α..
Ο Rosen, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια έχει επισκεφθεί το ψευδοκράτος τέσσερις φορές, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικονομία του ψευδοκράτους, τα οποία οφείλονται στο άλυτο κυπριακό πρόβλημα, καθώς και την οικονομική εξάρτηση των κατεχομένων από την Τουρκία.

Αναφερόμενος στην επίλυση των οικονομικών προβλημάτων του ψευδοκράτους, ο Rosen εστίασε την προσοχή στην απελευθέρωση από την εξάρτηση των κατεχομένων από την Τουρκία, την περαιτέρω οικονομική λιτότητα και τις επενδύσεις, λέγοντας ότι οι τελευταίοι δύο παράγοντες δεν αποτελούν πολυτέλεια, αλλά επιτακτική ανάγκη, προκειμένου να διασωθεί η οικονομία του ψευδοκράτους.

Στο μεταξύ, σε μια άλλη εξέλιξη, σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις», ο «πρόεδρος» του ιδρύματος γεωργικών προϊόντων, Ραγκίπ Ρατίπ,σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στον «υπουργό δημοσιονομικών» του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, είπε ότι φέτος, το ψευδοκράτος εξήγε στην Τουρκία περί τους 1.000 τόνους πατάτες και στη Ρωσία περί τους 870 τόνους, προσθέτοντας ότι εξαγωγές πατατών πραγματοποιήθηκαν και προς άλλες ευρωπαϊκές αλλά και τρίτες χώρες.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 06/10/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.